127612
-
Én sem. Nem is tervezek céget alapítani. -
Blum #118034 Milyen ciki lehet ebbe a boltba ferfikent betolni a bringat,hogy valami gond van a szekerrel. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
ok, de ez vállalkozás, klió meg alkalmazotti létről beszélt.
az emberek nagy többsége nem alkalmas arra, hogy vállalkozó legyen, vagy egyszerűen csak nem akar ekkora kockázatot vállalni. nem kritikaként mondom, én sem vagyok vállalkozó-alkat. -
Igen, csak ez olyan, mint mikor a tippmixen vmi nagyobb odd-os eseményre teszel. :) -
a cipőpucolás szerintem rossz példa, oké, valamennyire köze van a kereslet/kínálathoz, de ész nélkül nem lehet üzleti modelleket építgetni.
tavaly a lurdi házban egy előadó (nem emlékszem a nevére sorry) mesélte a sztorit hogy egy ismerőse kerékpárboltot akart nyitni ausztriában, de csak abban a városban vagy két tucat konkurenciája lett volna. erre kitalálták,hogy akkor ők lesznek az első női biciklistákra specializálódott bolt a városban. mottójuk: "megjavítjuk, amit a férjed megszerelt"
és sikerült betörniük a piaci résbe.
http://www.heelsonwheels.at/
na szal ez már vállalkozó szemlélet szerintem:D -
a szilícium-völgyről mondják, hogy nagyon "bukásbarát" hely. van egy jó ötleted, megpróbálod, de elbuksz vele, akkor nem az van, hogy ejjvilágvége, hanem lépsz a következő ötletedre, és azt próbálod megvalósítani. tök jól hangzik, de nyilván ezt itthon nem tudja megtenni senki, mert ha elbukik, akkor ment vele a következő öt-tíz évre félretett pénz, és az életben többet nem kap hitelt az új ötleteire.
amúgy meg amit klió mond, az is hülyeség. ha mondjuk cipőpucoló vagy valahol, és te leszel benne a legjobb, alkalmazottként akkor sem fogsz soha a büdös életben előrébb jutni, mert akkor ki végezné el jól a munkát? (esetleg főcipőpucoló lehetsz, sok sikert.) -
Segmentation, Targeting, Positioning
4P: Product, Price, Place, Promotion
5-öst kapok? :D -
Pont ezért mondja. -
gyerekbiciklire távfék
Feel Flux ügyességi játék - szerintem zseniális ötletek.
gépészmérnökként talán ezek közel is állhatnak hozzád.
persze sok vállalkozás bebukik, meg minden sikeres cég sztoriját utánozni akarnák (most a nagy startupok korát éljük, mindenki befektetőket akar az ötleteikhez de jó ha 100ból 1 sikeres lesz), ez valóban szélmalomharc.
de én vallom: ha megfontolt, tudatosan van előkészítve (piaci rés, pozícionálás, stb) akkor túlélhet a vállalkozás.
-
Ezzel sem értek egyet. -
erre is születni kell, így van -
Az ilyeneknél azt felejtik megemlíteni, hogy
ad.1 Ez a millióból 1 eset. Elég csak megnézni azt, hogy az új vállakozások hány százaléka dől be 5 év után. Na, az a rideg valóság és nem ez a szappanozgatás.
ad.2 A szappanos sztori részben mák. Viszont nagyon kevés ilyen kiugrási lehetőség van. Én pl. gépészmérnök vagyok. Az én tudásom szóloban nem sokat ér, mert se erőforrásom se képesítésem, se tudásom komplex mérnöki feladatokhoz. A szappanozáshoz és sok máshoz nem kell. Na, az ilyen "ötletekkel" házalók vagy próbálkozók nagy rész hasal el és pár csak azért sikeres, mert divat.
1+2+n faktor + kis hazánk. Itthon ma a lottózással több esélyed van szerintem pénzhez jutni, mint egy új vállakozást alapítani... -
szerintem egy zseni az ürge, igazi showbiznisz amit csinál mai napig:) -
Fú, de rühellem azt a fasz Klapka pofázást. Mikor megyek Corvinusra, az előtt megyek el... Amúgy marketing órán persze, h megemlítették. :D -
amúgy ebben van valami szerintem.
a legtöbb sikeres ember vállalkozó, maga a szemlélet, a soft-skillek után egy jó ötletből/felismerésből fakadnak. de egy kockázati tőkebefektető erről biztos többet tudna mesélni...
pl. a legutóbbi forbes magazinban olvastam a mannaszappan sztoriját, csak egy friss anyuka indította el hobbiból hogy házi szappanokat készít és ad el 3-4 évvel ezelőtt, kerítettek hozzá egy fasza arculatot, idén meg már valami 500M árbevételük volt.
persze gondolom ehhez napi 10-12 órát tuti foglalkozni kellett vele.
de mittom, ott van jeff bezos, ivan misner, richard branson, vagy a "vámház körút kilenc"-es klapka györgy
mind azt mondja hogy szenvedélyről szól az egész, meg a kitartásról, ha érdekel az amit csinálsz, előbb-utóbb megjegyez a szakma. -
clio1616v #118020 mekiben is vannak, akik pár hétig vannak csak a rangsor alján pár hét alatt főnök lesz belőlük :)
akik hónapokig kiszolgálnak csak ők mind a mai napig elrontják a rendelésem és iszonyat kedvetlenek
hozzáállás kérdése, mindig oda jutsz amerre mész - ez a panaszkodás amit leműveltek itt néhányan életben még jobban előjöhet, így nem csoda, hogy panaszkodásra van okotok -
Az ilyen dumától megyek a falnak. -
Menj már ezzel a fasz szöveggel, már bocs. Egy diplomás Meki dolgozónak magyarázd ezt... :/ -
Igen
Karrierépítési,szakmai előrelépési lehetőséggel
Fizetéssel -
clio1616v #118016 ez egy bullshit, a munka az munka - a munkád pedig olyan amilyen te vagy
egy cipőpucoló munka is lehet igényes, ha azt úgy csinálod, mintha magadnak pucolnád a cipődet, mindenre odafigyelve alaposan és tökéletesen megtisztítod a cipőt - előbb utóbb felfigyelnek rád, hogy milyen jól csinálod a mit csinálsz
alapvetően kétféle munkás van; van a végrehajtó és van a gondolkodó
van aki megcsinálja amit a főnöke kiad neki, de pont csak annyit és csak úgy, ahogy mondják és van a gondolkodó, aki képes megmondani, hogy mit hogyan kell csinálni - te melyik típus vagy? -
tedd hozzá, hogy adott lehetőségek között válogatva. nagyon nem biztos, hogy csak csettintésre lesz munkahely. sokan olyat vállalnak, ami nem lesz a szívük csücske, de jobb nincs. -
clio1616v #118014 mindenkinek olyan a munkahelye, amilyen önmaga - ugyanis te vállalod el és te csinálod -
Én nagyon nehezen találtam végre egy normális munkát, mindig furcsállom az ilyen embereket, akik "ha elégedetlenek, váltanak". Gyakorlatilag nincs olyan ismerősöm, családtagom aki megengedheti magának, hogy azért váltson, mert elégedetlen valamivel, irigylem azokat, akik csak így váltogatnak, mert valami nem tetszik.. -
Bazsalusz #118012
-
lord nihilus #118011 Május eleje óta vagyok alkalmazásában, még legalább egy hónap training van, szóval sokat nem tudok nyilatkozni...eddig pozitívumok vannak többségben, a többi akkor derül ki, ha konkrétan dolgozok is. -
Gályázni én sem. Gályáznom azért nekem sem kell, mert ezt nem mondhatom. De inkább dolgoznék sokkal többet, ha az minőségi, tartalmas munka, ami előbbre visz; meg persze megfizetik. -
mondjuk én sem tudnék olyan helyen gályázni ahol szar -
"nem vagyok elégedetlen, ha az lennék váltanék" De jó neked. -
Na! Már nem vagy munkanélküli? Gratulálok. -
igen, elégedett
az intenzitással (hol pörgős - hol pihentető)
a változatosságával
a vezetőséggel
a fizetéssel
karrierépítési lehetőség
elégedetlen,
nem vagyok elégedetlen, ha az lennék váltanék :) -
clio1616v #118005 jók az eredményeink -
hugopareiros #118004 Ezt már többen is mondták, hogy meg lehet nézni a cégek éves eredményeit. Tudsz adni ehhez a honlaphoz egy linket? -
most neztem utana, szep eredmennyel zartatok tavaly -
clio1616v #118002 BWT -
Elégedett vagyok,
mindennel kivéve az előrelépés. Azt jelenleg nem látom, de az életkoromhoz képest úgy érzem eleget keresek vidékhez képest, nem szakadok meg, szerintem elég versenyképes referencia lesz, majd később elválik. -
És te hol dolgozol? -
Nagyjából elégedett vagyok... Persze majd' mindenbe bele tudnék kötni, de ugyanígy lehetne minden téren rosszabb is. Egyelőre jó. -
magnetec -
clio1616v #117997 harman? -
clio1616v #117996 persze
bármivel
az elégedetlenekkel