127612
-
Bazdmeg,te hihetetlen vagy. -
clio1616v #31359 Csak a miheztartás kedvéért elmondom, hogy ez a kérdés is hülyeség.
Milyen szempont alapján lehet hozzáállni ehhez a kérdéshez?
Budapest, mint szó
Budapest, mint földrajzi látvány
Budapest, mint otthon
Budapest, mint országközpont
Budapest, mint munkalehetőség
Budapest, mint európai főváros
Budapest, mint kultúrális központ
Budapest, mint kaotikus közlekedés
...
Ugye jól látom, hogy a kérdés nincs részletes leírással magyarázva.
Mi értelme van az ilyen iszonyatosan általános kérdésnek? -
én nem ott lakom. Igaz, csak 20 percre tőle, de én a szép részét látom nap mint nap. Persze, hogy pl pest sok része nekem se tetszik, de nem járok direkt olyan környékre. Lehet, hogy struccpolitika, de én ettől függetlenül szépnek gondolom a várost. -
Aki a topikba beírta hogy "A város szép és hangulatos, de sok dolog nem tetszik." Az mind BP-n lakik... Ez nem elfogult vélemény azért mert ti ott laktok és nincs más? Én személy szerint gyűlölem BP-t... Pedig már sokszor jártam ott de nem bírtam megszeretni... -
A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik.
a csövesek, a cigányok meg a kurvasok mocsok nagyon nem tetszik. -
Turistaként, bámészkodva érdekes szép város, de nem szívesen élnék ott, inkább maradok a Balaton mellett. -
Nem a kedvenc városom, de azért nem olyan vészes.
34
33.33% -
clio1616v #31353 5 évig éltem ott.
Ha tehetem elkerülöm, sokan laknak ott és emiatt több a köcsög is.
A közlekedés türelmet igényel, fél-másfél óra mire átvergődök rajta forgalomtól függően.
Az infrastruktúrájával elégedett vagyok, de az is hagy kívánnivalót maga után.
Más általam ismert fővárosokhoz képest koszos és elavult.
-
ezt pofazom en is ^^ -
Egyéb.
Igazából én nem ismerek sokat Pestből. Legtöbbet csak a fő közlekedési útvonalakból ismerek mikor még nem volt kész teljesen az M0-ás körgyűrű akkor sokat jártam arra de csak átutazóban. Mostanában járok sűrűn Pestre, de csak éjszaka, /M3 bevezető/Hungária körút/Csepel/és még néha Soroksári út. Itt fordulok meg éjszaka a legsűrűbben Pesten. De bevallom őszintén nem igazán tetszik a Pesti éjszakai élet, elég sok furcsa alakkal lehet találkozni. Például múltkor meg akartak verni két részeg csávó akik kocsival voltak csak azért mert céges mellény volt rajtam, csaj meg hátul ült a kocsiba ő meg azt akarta hogy pitykézzem meg.....:D -
apropó. váci út. lehet és dózsa között van a "gépház computer" és egy nagy metrószellőző betontömb van előtte, 2hetente kb. felkérnek profi writer-eket hogy fessék ki reklámnak, és mindig van valami, hol nyomtatós, hol monitoros. de olyan mint egy festmény :] szóval attól még hogy sok a lúzer nem kell a valódi művészeket is utálni...
sok a szőke nő, meg a vén fasz aki nem tud kuplungolni és lefullad előtted, mégse fikázod a forma1et :D -
A város szép és hangulatos, de sok dolog nem tetszik. -
Nem a kedvenc városom, de azért nem olyan vészes. -
Kepzeld orulnek ,ha altalam kitalalt "igenyes rajzokkal" kidekoralnak. Hallottam mar olyat ,hogy valaki megkert par sracok ,hogy csinaljanak valamit a szurke betonkertessel es tok jo lett. Valoszinu ,hogy ami a metro epitkezes korul van az se illegalba csinaltak ,hanem felkertek oket. Minden ember mas igy minden ember izlese is kulonbozik. Senki nem erolteti rad ,hogy tetszen neked ez ,de masra se kell ra eroltetni ,hogy utalja ezeket. Persze ,ha neked nem tetszik tord el a kezet ,ha meglatod. Senki nem vet meg erte ,mert ez valahol elfogadott dolog ,valahol meg nem. Es egy szoval se mondtam ,hogy maset nyugodtan firkaljak :) Csak annyit mondtam ,hogy az alozo kommentben leirt helyeken nem zavar ,sot tetszik. -
azt hiszem itt sokan keverik a szezont a fazonnal... a graffiti és a tag nem ugyanaz :D a graffiti az a színes "szép" (kinek mi) alkotás míg a tag az csak 1 kis "írás" olyasmi mint az aláírás -
a street-art ot is elítélitek? -
Rundstedt17 #31344
hasonlóan érzek én is,ilyenkor gondolom minek bármit is felújítani pár hónapon belül összemocskolják a "művészek"...
-
Jó ezt megértem, de hát akkor is valaki pénzért megcsinál valamit, ők meg szétfirkálják, amire senki nem kérte őket, ez gyökérség akkor is, már elnézést... Csinálja meg otthon a saját házát, szobáját, vagy mittudomén, élje ki rajzlapon a művészi ötleteit... -
amúgy meg Fót-on lakom ugye, csendes normális kis hely, normális emberekkel (igaz a kissebség elégg uralja a város közigazgatását és rendőrségét de ez mellékes) :D szóval, pest ittvan 10percre, az nem idő. innentől kezdve csendben élek de ha bármi kell mégis olyan mintha pesten laknék... ennyi :] előtte laktam 9évig, az épp elég volt :D -
Fbn Lx #31341 a graffiti témát meg hagyjuk, én az általatok igényesnek tartott graffitiktől is undorodom, egyszerűen beteg, idióta drogos lelkivilágát tükrözi, és minden alkalommal szar kedvem lesz, ha meglátok egy tarka hányást a falon. -
első! -
A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik.
-
Fbn Lx #31338 azért nem mondom hogy mindent megteszek hogy elkerüljem, de az túl finomkodó kifejezés lenne ha azt mondanám, hogy nem a kedvenc városom, de nem olyan vészes...
Budapest egy rakás fos, finoman szólva.
Inkább laknék Kukutyinbéresalsóján közel egy másik nagyvároshoz, de Pest?
Önszántamból SOHA. -
Rundstedt17 #31337 A közterületet akkor se mocskolják.Ennyi.Gondolom tisztába vagy vele hogy a rongálás az rongálás vagy te örülnél ha "igényes rajzokkal" kidekorolnák ingatlantulajdonodat nem hiszem persze másét nyugodtan igaz.... -
Kezdjuk ott ,hogy kinek mi a graffiti. Az ,hogy felirkál mindenféle baromságot az nem graffiti ,hanem butasag jobbik esetben "tag". Persze nem kene lakohazakra,templomra ,stb... azoknek en is eltornem a kezet. De pl. a 2-es villamos alagutas reszen a megallot sztem kicsit feldobja ,mert vannak ott igenyes rajzok. Na meg a filatori gat ,ott is vannak szepek amire nem azt mondanam ,hogy firka. De aki nem erti azt a stilus es konzervativ ebben a temaban annak csak firka marad meg gyoker huliganok :)
#31334 peldaul az sem graffiti ,hanem barbarkodas ,de gondolom neked egyre megy.. -
graffiti fogalmát félreértelmezitek.
graffiti az ami szép, igényesen kidolgozott szöveg.
amiről ti beszéltek az a falfirka, az gusztustalan és ronda. -
Rundstedt17 #31334 Már elnézést hogy nem tartom művészetnek amikor szaros wc-t csinálnak közterületből,állomásokból....köcsög,szeretlek gizi firkák..... -
A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik -
A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik -
Egy laza fél órás séta alatt 3-an akarnak lehúzni, egy csöves a villamoson, verekedő BKV-sok.
Zaj, szmog, kosz , bűz.
Budapest, Budapest te csodás... -
Miért szerinted a graffitik szépek?? Meg mikor az újan lefestett házra a hülye gyerekek ráfujjak, az neked teccik?? -
A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik. -
Téged minden bánt amit más csinál... -
Rundstedt17 #31327 az én szememet akkor is bántja szerintem a házuk falára gánoljanak azaz bocsánat alkossanak......ne közterületet illetve aluljárókat -
azért van igényes graffiti. pl 19-es aluljárója a lánchíd alatt, ott szvsz igényesek vannak. Meg etelénél a metróépítkezést körülvevő ilyen ideiglenes kerítésen is jók vannak :D bár tény hogy azért van pár épület ahova nem kéne. -
-
Nem a kedvenc városom, de azért nem olyan vészes. -
nagyon szép város, de ezt már nem látom, mióta itt lakok, inkább csak a rossz oldalát látom... viszont több lehetőségem van bármire, mint ahonnan jövök (kivéve tiszta levegő beszippantása) -
Nem sokszor jártam Pesten, szerintem nem is fogok :) -
extramagascsaj #31321 Azért Prága sem olyan húde város ám!
Ott is szar a közbiztonság,meg van olyan része,ami nem olyan szép, stb.
Ráadásul kőbunkók a csehek.
Persze a mi fővárosunk sem csillog-villog.
Kutyakakán kell átgázolni a graffitis aluljárókig...kosz meg szutyok van bőven (mint a nagyvárosokban általában-itthon).