127612
  • N1ggA
    Én itt élek, itt éltem egész életemben Budapesten Zuglóban és nagyon szeretem. A belvárosba, meg a 13-ba megyek bulizni, itt a 14-ben meg mivel zöld övezet jókat lehet sétálni sportolni élni, és mégis minden közel van mert itt a 7-es busz a sarkon. Az egyesre szavaztam mert nagyon szeretek itt élni.
  • toysoldier
  • pyrohun #31398
    pest okádék nekem. budán nyugi van, zöld, stb. teljesen más emberek. ha kell valami átmegyek pestre, de nem tudnék ott élni. :)
  • Molnibalage
    Mit értesz belváros alatt? Valaki már a Hungária körúton belüli részt.

Még a Nagykörút és azon belüli rész is nagyrészt egy romhalmaz. Igen, az.
  • chhaya #31396
    Utálom, rosszul vagyok ott, és nagy ívben elkerülöm, ha lehet.
  • terron
    Pest belvárosa 4ever
    budában 1 jó dolog van : Látni onnan Pestet
  • DJ Skyline
    üdv a klubban
  • dzsaniii
    Clio: általában a szavazás nem bír jelentősséggel, inkább egyfajta irányadó a témában. Nem csak azért tesszük be a kérdést, hogy lássuk az eredményt, ennél sokkal fontosabb, hogy beszéljünk róla, és mindenki kifejthesse a véleményét. Sokszor direkt ezért ennyire tág a téma, hogy a beszélgetés elmehessen olyan irányba, amit itt gondolnak mások. Minek annyira szájbarágósan leszögezni, hogy miről szól a kérdés? "Tetszik Budapest?", itt a kérdés, leírod a topikba, hogy mi a véleményed, ennyi. Szerintem így is elég konkrét a kérdés, vagy utálod, vagy szereted, vagy csak szimplán eléldegélsz ott. Hova kell ezt fokozni, ha felteszik neked a kérdést, akkor tudsz válaszolni. Ha lekorlátozzuk a kérdést pl. csak tanulási lehetőségekre, akkor teljesen megfojtjuk a beszélgetést, ráadásul minek beszéljünk az egyértelműről... Nyilván mindenkinek vannak olyan tényezői az életében amire valamilyen hatást gyakorol a fővárosi tapasztalat. Valaki ezért utálja, valaki pont azért szereti. Mindenki másra asszociál, pont ez a lényeg, pont ezért lehet róla beszélni.
  • CopyKing92
    -BP-1033-Óbuda-
  • ba32107
    Az az értelme, hogy megtudjuk, hogy a topik többsége hogy vélekedik BP-ről. Mellesleg már többször írtam, hogy nem a megfogalmazásba kell belekötni, hanem észrevenni hogy mire célzott a kérdésfeltevő. Ennél a kérdésnél a válaszokat speciel én írtam, mert az eredeti semmitmondó volt, úgyhogy engem lehet fikázni. Próbáltam úgy összeállítani, hogy a két véglet is benne legyen, és köztes válaszok is.

De tudod mit, szerintem írd be most 14-szer hogy szar a kérdés, és akkor két hétig nem kell szólnod.
  • DJ Skyline
    A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik.
    Nem a kedvenc városom, de azért nem olyan vészes.

kettő között valahol, attól függetlenül hogy itt élek 22 éve. igazából inkább az utóbbi

• Rockynhooo
    most fogok felköltözni , eddig ilyen párszor voltam ott bulizni de akkor jonak tünt , de pestiek riogattak már h vannak érdekességek... majd kiderül... csak mivel alföldi ember vok utálok felfele gyalogolni emelkedőkön azt utálni fogom
  • ba32107
    Bizonyosan a szóra gondolt mindenki -.-
  • Scottt
    Utálom a fővárost, mindent megteszek, hogy elkerüljem. Ez az ország vízfeje utálom..
  • clio1616v
    Már megtettem.

De annak semmi értelme nincs, hogy a szavazást megnyerte a "A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik."

Vagy szerinted van értelme?

Szerintem ez hogy most kiderült, hogy Tetszik, de néhány dolog nem tetszik a szavazók többségének, semmi jelentőséggel nem bír.
  • PrasCo
    Egyébként, lényegre térve, nem éppen egy túl egészséges hely, de legalább van benne ez-az, munkahely, szórakozási lehetőség, ilyesmik... Mint ún. "vidéki", aláírom, hogy nem tartom Bp-t túl élhető helynek (konkrétan és többek között iszonyúan mocskosnak és néha fullasztónak, persze nem a Rózsadombról beszélek) de "vidéken" sincs alacsonyabb esély egy kés levételére gyomorral, és ott meg még ráadásul sz@r se lesz lassan, nemhogy munka, vagy értelmes tanulási lehetőség. Vagy már most nincs. (Szerencséskivételerősítia...)
  • tigeroo
    nemtudod értelmezni a kérdést?

Tetszik Budapest?

direkt csinálod, ugye?

ott az egyéb rész és fejtsd ki az álláspontod
  • zsutyesz
    Pontosan a vita a lényeg. Csak éppen a különböző vélemények miatt kellene vitatkozni, nem azon, hogy jó-e a kérdés vagy nem. Hozzáteszem, ezeket a vitákat csakis te gerjeszted.
  • Guilty01
    Én mindig is undorodtam bp-től, igyekszem elkerülni, de tanulmányok/munkalehetőségek szempontjából messze a legjobb... Sokkal szebb városok vannak az országban bp-nél, de ezt persze nehéz megértetni olyanokkal akik egész életüket a csodálatos fővárosban töltik.
    persze mint tudjuk az ország két részből áll: buda és pest...
  • clio1616v
    A pártokra szavazásnak a lényege hogy a többséget szerző párt kormányoz.

De ennek mi a lényege, hogy egy kérdésre felteszel alternartív válaszlehetőségeket vagy 5öt és plusz egy Egyéb ahova leírhatod ha más választ adnál mint a rendelkezésre állók.

Ennek bizony az a lényege, hogy a kérdés feltevője megerősítse magát hogy jól gondolja, esetleg vitát akar gerjeszteni és a pro kontra véleméyneket megismerni.

Nem a szavazást tartom hülyeségnek, hanem néhány kérdést, főleg azokat amik nincsenek pontosan ledefiniálva így vitaforrássá tudnak válni.
  • szucsy89
    akkor nem járhattál sok Mo.-i városban...
  • Fbn Lx
    hagyjátok már, ő sem veszi komolyan saját magát
  • PrasCo
    Te valamivel kevered a "szavazás" fogalmát.

Vagy például a választásokon mekkora baromság már, hogy egy pártra szavazhatok? Ez általánosító. Mi alapján? Miért nem írhatom le pro és kontra alapon az érveimet az összeshez? Miért nem lehet több szempont szerint szelektálni? Sőt, miért nem mondhatom meg mindjárt azt, hogy melyik pártot milyen arányban látnám egészségesnek reprezentálni, és hogy azok mit csináljanak?
    Remélem, átjön a lényeg... =)
  • NEOreg3
    nincs véleményem
  • cement
    háh pedig sokkal jobb helyek vannak :)
  • BlackShadow
    1. \o/
    sehol máshol nem bírnék élni mo-n csak itt :) bár most belegondolok lehet a 2. jobb válasznak tűnik.. no mind1
  • zsutyesz
    JÉZUS vazzeg
  • zsutyesz
    lehetne ez a következő kérdés...
  • clio1616v
    pláne kisbetűvel
  • kovacsgellert
    Kérdés, hogy ki mit ért "Jézusom" alatt.
  • clio1616v
    Meg például, lehet valakinek lelke, ha nicns lelkiismerete akkor sose derül ki hogy van-e neki.

Az biztos mert ezt sokan mondják, hogy a szem a lélek tükre.

- És ha csak úgy hiszed el, hogy valaminek van-e lelke ha azt a szeme tükrözi feléd akkor, csak annak van lelke akinek szeme is van, így eleve a szemtelen emberek ki vannak zárva, hogy lelkesek legyenek.
  • MR ME
    a város szép és hangulatos, csak sok a köcsög :(
  • zsutyesz
    jézusom
  • OrioN the S
    Kb.

Amugy mindennek van lelke. Kerdes ,hogy ki mit ert lelek alatt.
  • Suzaka
    Relatív mi a szép... ha életemben az lenne az első város amiben járnék lehet szép lenne, de ha már sok nagyvárosban (nem csak Magyarországon) jártál akkor nem tudom hogy lehet BP-re azt mondani hogy szép, az igaz hogy van 1-2 szép utca de a város nem csak 2 utcából áll.
  • clio1616v
    Ori a holnapi kérdést inkább hagyjuk, eleve mi az a lélek?
    Ez olyan hogy mi az az idő...
  • clio1616v
    tényleg érdekel? mi érdekel pontosan?

a viselkedése?
    a gondolkodása?
    a kinézete?
    hogy jól főz-e?
  • OrioN the S
    :\ Bazeg clio csak neked nem egyertelmu? Vagy csak unatkozol? :D

Amugy nem provokalaskent irom ,de legkozelebb meglatsz egy olyan kerdest ami nem tetszik ,akkor katt a "forum" gombra es mar ott is vagy a cseten :) Majd holnap szavazol. Mondjuk a holnapi kerdes tenyleg erdekes...(nincs csak a tundereknek meg a telaponak D::::::: milyen kerdes mar)
  • clio1616v
    Ezt már hallottam több szempontból is ^^
  • VRSDM
    hallod mi a véleményed a barátnődről? de nehogymár általánosságban írj róla. én a bal kislábujjpercből kikandikáló szörszálára gondolok. szóval kussolsz.