127612
-
Fbn Lx #31520 nem tudom mit értetek lélek alatt, de természetesen állatok vagyunk, viszont nem kockáztatnám meg, hogy "nagyon intelligensek". És ki mondta, hogy ha az embernek van lelke, az állatnak nincsen? Nem látom igazán az éles különbséget az ember és az állat között.
A lélek szót nem tudom definiálni, de ha egyfajta finom energiát értünk alatt, ami mindent összekapcsol mindennel, akkor azt mondom: van, az embernek is, meg az állatnak is. -
Nincs lelkünk. Csak nagyon intelligens állatok vagyunk. -
úgy látom van akinél a lélek=személyiség, van akinél erkölcs,
van akinél meg valami eszméletlen nagy hülyeség:_d_:DD:d
(nincs lelkünk csak nagyon intelligens állatok vagyunk..hm. vagy inkább egyéb:) -
Na de az Isten mindenkinek megbocsát... nem? :) -
Rundstedt17 #31516 csak a gonosz csúnya emberekét 
-
"Ez nem igaz, a teknős egy kisebb állat, hogy viselkedne már ugyan úgy?"
A mindkettőtökében meglévő ugyan annak az anyagnak a szerkezete (ami ugyanaz)(és ezt mondtad) nem egyenlő azzal amit az anyag épít fel ugye megérted? :)
"következésképpen a lelkük is egyszerűbb."
szóval te az állatoknak is adsz lelket? Akkor sem a lélek irányítja :)
És a növényeknek is? tudod ők is élőlények :)
"a tested és a környezeti ingerek hozzák létre a lelket, ha megfelelően működik, természtesen diszfunkciók esetén ez torzulhat"
a környezeti ingerek tudod a testre hatnak (hacsak nem pl. a szagok véletlenül mégiscsak valamilyen spirituális dolgok :D), ez esetben a lélek nem tudom mit is várna a testtől hogy létrejöjjön :D
"részben igaz csak vannak ingerek amelyek a gerincvelőben összegződnek"
heló, nem a gerincvelőről beszéltem hanem az agyról
"nem, pont hogy estére már nem lesz energiád minden bejövő ingerre válaszolni, elhagy a lelkesedés"
ou, de ellentmondtál most önmagadnak, olvasd újra a lelkesedés feltételeit, amiket írtál
"ez sem igaz, lásd fentebb... az agyadba nem a környezeti behatások jutnak el, hanem az érzékszerveid által átalakítva kapja meg azokat!!!
nem mindegy..."
látom nem figyelsz. Mondtam hogy az érzékszerveid alapján, ne keverd a szezont a fazonnal ;) -
elviszi a patásördög
-
Szublimál.Najó nem.Pont fordítva. -
és mi történik a lélekkel a halál után? -
ti produkáljátok itt a leghosszabb és hszeket -
clio1616v #31510 majd este jövök, addig fuss neki mégegyszer -
clio1616v #31509 "az energia és az anyag ugyanúgy viselkedik a te szervezetedben, mint egy teknősbékáéban :) Az anyag struktúrája ami mindkettőnknek megvan, teljesen azonos módon viselkedik."
Ez nem igaz, a teknős egy kisebb állat, hogy viselkedne már ugyan úgy?
"Az életösztönhöz nem kell lélek az állatoknak is van öszönük :DD"
Lehet van az állatoknak is ösztönük, de sokkal kevésbé összetett a gondolkodásuk, következésképpen a lelkük is egyszerűbb.
"Szóval a test szolgáltatja a lélek alapját amint mondtad, tehát nélküle semmire sem megy... és a lélek gondolkodik, hm :)"
nem félreértettél, nem a lélek gondolkodik, hanem a lélek maga a gondoltat, a tested és a környezeti ingerek hozzák létre a lelket, ha megfelelően működik, természtesen diszfunkciók esetén ez torzulhat
"a viselkedést a körülmények határozzák meg, ezek az ingerek az agyban összegződnek, az idegrendszer hibája taccsra teheti"
részben igaz csak vannak ingerek amelyek a gerincvelőben összegződnek ezek a tudatnélküli válaszreakciók, vannak amelyekről nincs tudomásod, például a váztartó izmok feszülése vagy elernyedése
"szóval ha szétdolgozod magad annyira hogy fáj a fejed (ahogy mondtad, exponenciális mértékben növekedő információkra reagálva), estére csuda lelkes leszel :)"
nem, pont hogy estére már nem lesz energiád minden bejövő ingerre válaszolni, elhagy a lelkesedés
"Figyelj jól, az agyad dolgozza fel a bejövő ingereket az Érzékszerveid alapján és ott jön létre a válaszreakció"
ez sem igaz, lásd fentebb... az agyadba nem a környezeti behatások jutnak el, hanem az érzékszerveid által átalakítva kapja meg azokat!!!
nem mindegy... -
extramagascsaj #31508 Szerintem van lelkünk.
-
"tényleg? teknősbéka? miért az is ugyanolyan struktúrájú, mint egy ember?"
az energia és az anyag ugyanúgy viselkedik a te szervezetedben, mint egy teknősbékáéban :) Az anyag struktúrája ami mindkettőnknek megvan, teljesen azonos módon viselkedik.
"igen, szándék kell hozzá, vagy ok hogy élni akarj, mint az öngyilkossághoz is..."
Az életösztönhöz nem kell lélek az állatoknak is van öszönük :DD
"az idegrendszered nem más mint egy anyag amiben energia és anyag áramlik, ez a gondolkodás és a személyiséged alapja, ezt lehet léleknek nevezni"
Szóval a test szolgáltatja a lélek alapját amint mondtad, tehát nélküle semmire sem megy... és a lélek gondolkodik, hm :)
"igen, egy tapasztaltabb (idősebb, de nem feltétlenül) ember nagyobb tudázbázissal rendelkezik így a lelkével jobban tudja optimalizálni a viselkedését"
a viselkedést a körülmények határozzák meg, ezek az ingerek az agyban összegződnek, az idegrendszer hibája taccsra teheti
"minnél több bejövő ingerre reagálsz, annál lelkesebb vagy"
szóval ha szétdolgozod magad annyira hogy fáj a fejed (ahogy mondtad, exponenciális mértékben növekedő információkra reagálva), estére csuda lelkes leszel :)
"figyelj jól, a lelkeddel alakítod át a bejövő környezeti ingereket érzésekké!!!"
Figyelj jól, az agyad dolgozza fel a bejövő ingereket az Érzékszerveid alapján és ott jön létre a válaszreakció -
Szerintem van lelkünk.
-
Igen van. -
clio1616v #31504 tényleg? teknősbéka? miért az is ugyanolyan struktúrájú, mint egy ember?
igen, szándék kell hozzá, vagy ok hogy élni akarj, mint az öngyilkossághoz is...
az idegrendszered nem más mint egy anyag amiben energia és anyag áramlik, ez a gondolkodás és a személyiséged alapja, ezt lehet léleknek nevezni
igen, egy tapasztaltabb (idősebb, de nem feltétlenül) ember nagyobb tudázbázissal rendelkezik így a lelkével jobban tudja optimalizálni a viselkedését
minnél több bejövő ingerre reagálsz, annál lelkesebb vagy
figyelj jól, a lelkeddel alakítod át a bejövő környezeti ingereket érzésekké!!!
-

-
Kölyökkutyák interdimenzionális szuperentitások szal. :\ -
Katarina 60 #31501 Van lelkünk ! Ebben különbözünk más élőlényektől,bár ez nem mindenkire igaz.Vannak lelketlenek,sőt rosszabbak mint az állatok,de én az ilyen ember iránt megvetést és sajnálatot érzek.A sajnálatot azért mert az ilyen ember soha nem lesz igazán boldog.
-
Ha van lelkünk, miért tartjuk aranyosnak a kölyökkutyákat? -
Ha nincs lelkünk, miért tartjuk aranyosnak a kölyökkutyákat? -
Nincs. És lehangoló, hogy mennyien hiszik, hogy van. -
"Az élőlények anyagból épülnek fel és hozzá kapcsolódó energiát tárolnak az egyedi szerkezetükben. A legjobb tudásom szerint ez a struktúra az embernél alakult ki a legkomplexebbé."
Teljesen ugyanazokból az atomokból állsz mint egy teknősbéka, mert az ember is ugyanannak a világegyetemnek az anyagaiból áll, minden 20 évben teljesen kicserélődnek az atomjaid
"Ahhoz hogy ezt a stuktúrát fenntartsa, kell egy szándék, egy ok, hogy a környezetből felvegye azt az energiamennyiséget"
szándék, ok, aha...
"Ehhez szüksége van a lélekre, ami gondolkodásban és személyiségben nyilvánul meg"
mint mondtam az idegrendszered szépen irányítja ezeket :)
"Ugyanis ezzel a léleknek nevezett tapasztalatokkal bővíthető tudásbázissal szerzi meg a környezetéből jövő ingerekre reagálva a szükségleteit."
A lélek egy tudásbázis, aha
És csak az lenne a szükséglete a "léleknek", hogy reagál a bejövő ingerekre aha.. :)
"Ezért mondják, hogy lelketlen vagy amikor érzéketlenül viselkedsz, vagy nem tudsz együttérezni másokkal." - ezt azért mondják mert a lelket csak elméletben társították az érzésekkel, a gyakorlatban.... nos... ezt nem tudják, csak hiszik, hát minő tragédia:) -
Nincs lelkünk. Csak nagyon intelligens állatok vagyunk -
clio1616v #31495 Na kicsit összefoglalom, amit ma reggel összegondoltam, hogy ti is értsétek mi az a lélek.
Az élőlények anyagból épülnek fel és hozzá kapcsolódó energiát tárolnak az egyedi szerkezetükben. A legjobb tudásom szerint ez a struktúra az embernél alakult ki a legkomplexebbé.
Ahhoz hogy ezt a stuktúrát fenntartsa, kell egy szándék, egy ok, hogy a környezetből felvegye azt az energiamennyiséget - közvetve a Nap energiáját - ami a saját energiatároló testének az anyag és energiaszükségleteit fedezi.
Ehhez szüksége van a lélekre, ami gondolkodásban és személyiségben nyilvánul meg. Ugyanis ezzel a léleknek nevezett tapasztalatokkal bővíthető tudásbázissal szerzi meg a környezetéből jövő ingerekre reagálva a szükségleteit.
A lélek tehát szorosan összefügg az érzetekkel, érzésekkel.
Ezért mondják, hogy lelketlen vagy amikor érzéketlenül viselkedsz, vagy nem tudsz együttérezni másokkal. - De ez csak egy aspektusa.
folyt. köv. -
clio1616v #31494 az soul amiről most szó van, de most már hagyd -.- -
CamelX #31493 ERROR: Unable to connect to spirit. Please cure neurologic disease :D -
Mit tesz a lélek, amikor az érzéseinket is a test irányítja? Pl. van olyan neurológiai betegség, ami miatt nem éreznek szeretetet az illetők. na? -
az embernek nincs lelke, csak agya -
Lelkünk biztos nincs. viszont van az agyunkban egy nagyon nagyszabású protokoll ami megszabja mi a jó, mi a nem. Jócseledetkor jóérzés, rosszkor rosszérzés, lelki furdalás.
..,Szerintem.
-
Nem tudom, mit értünk lélek alatt. -
clio1616v #31488 Egyébként azt írnám magamról, hogy van amikor lelkes vagyok és van amikor lelketlen.
Pontosan úgy vagyok vele mint az idővel, nem tudom mi az csak érzem, viszont nem érzékelem. Időm is hol van, hol nincs valamire. -
Szerintem van lelkünk, kivéve a modiknak, mert ők eladták az ördögnek!! [vitzel, no bann plz :C :D]
Ja, és tomigé is eladta! -
ba32107 #31486
-
Egyéb: (nem egy "szerintem" vagy egy "szerintem nem")
Nem tudom van e lélek, de szeretném ha lenne -
Szerintem van lelkünk. -
nem tudom, mit értünk lélek alatt..most komolyan, ha vki elmondja, ő mit ért lélek alatt, kap egy pacsit -
Tegnapi Budapestes kérdéshez kapcsolódóan, most volt az Alvilági városok című műsor a histroyn, érdekes volt benne Budapest, de nagyon gáz hogy ilyen infókat egy külföldi műsorból kell megtudni. -
nátom