127612
  • Molnibalage
    A faszom teli van veled. Ki mondta, hogy folyamatosan. A "bűntettet" követte a "megtorlás". Tudod, ahogy a való életben is kellene. Ok és okozat? Tett és következménye? Kezd már derengeni valami?

Nagyon remélem, hogy te nem fogsz gyereket nevelni. Semmi jó nem származna belőle.
  • Christiansen
    leszel szíves visszagondolni ezekre a dolgokra amikor majd a kisfiad
    fejét lehúzzák a vécén a mauglik.
  • Molnibalage
    Madj fog, ha az utcán agyonver vagy megkésel egy ilyen kis felnőtt vadállat.
  • clio1616v
    Nem tudom, az nem hiszem, hogy olyan nagy gyümölcs lenne ha 8-10 éves gyereket megcsapkodsz, hogy figyeljen az órádon.
  • Molnibalage
    Nem értem neked mi a problémád, mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja.

Aha. Akkor nevelhetem clio1616v megölésére is? Úgy nevelem ahogy akarom ugye? Persze ez szélsőséges péda volt, de aki ilyen baromságot ír...

Szégyen, hogy mindenféle dolgot annyiféle engedéylhez kötnek, de gyereket bármilyen felelőtlen, alkoholista, drogos, stb. ember szülhet és nevelhet.
  • clio1616v
    az engem nem tud érdekelni
  • Molnibalage
    A kort mindig is tisztelni kell, mert nagyobb tapasztalattal rendelkezik, és érdemes meghallgatni.

Nem, nem a kort kell. A tapasztalatot. Az alkoholista, munkáját 20 éve szarul végző lakatost miér kéne tiszelni a kora miatt? Mondjuk tanárt akinek a keze alatt 500 gyerek volt és nagy része tisztes és becsületes ember lett? A kor nem érdem, hanem állaot. Az élesttapsztalat és tudás az az érdem. A kemény munka gyümölcse.

• zsutyesz
    ja, csak a sok kis hülyegyerek nem így gondolkozik.
  • clio1616v
    én azt várok el másoktól amit tőlem is elvárhat más

ez már marad is így...
  • Molnibalage
    Az a baj, hogy a tanárok fele síkhülye (egyéni vélemény).

Életkorod? Mi alapján ítéled ezt meg. Általános sulis és gimis tanáraim közül volt 3-4 akit nem szerettem, de attól még nem volt hülye egyik sem. Aha. Biztos csak mázlim volt mi?

Egyetem alatt cirka 300 oktatóval kerültem össze. 20 olyan sem volt összesen akire azt mondhattam volna, hogy alkalmatlan.
  • clio1616v
    én sem erőszakkal érem el hogy a kollégáim felnézzenek rám és tiszteljenek
  • clio1616v
    Ez, az.
  • clio1616v
    Nem értem neked mi a problémád, mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja.

Az hogy neked vannak rokonaid akiknek emberekkel kell együtt élni és együtt dolgozni, és nem tudja kezelni az emberi kapcsolatokat, az szintén magánügy. Az ilyen vonuljon kolostorba...
  • Katarina 60
    Sajnálattal olvasom !A kort mindig is tisztelni kell, mert nagyobb tapasztalattal rendelkezik, és érdemes meghallgatni.Hátha volna mit tanulnunk,úgy néz ki igen !
  • Ricsard001
    A tanárnak egyszerűen nincs joga testi fenyítéshez.
    Az a baj, hogy a tanárok fele síkhülye (egyéni vélemény). Sokkal valószínűbb, hogy csak elveszi vele a gyerek önbizalmát és tanulási kedvét, mint hogy nevelne vele.
    A géptantanárunk például úgy tartott példás rendet, hogy hozzá sem nyúlt a tanulókhoz. Nem is kiabált. Viszont mindenki tudta hogyha kihúzza a gyufát, év végéig kiemelt figyelem fog jutni neki.
  • Molnibalage
    Anyám volt tanítványai közül több is a barátom mind a mai napig. Mély tiszeltettel emlékeznek meg róla. Miért? Mert embert faragott belőlük. Megadta az alapot ahhoz, hogy valaki legyen belőlük. Ebben az akkori szülők is partnerek voltak.

Ma mindenki csak a jogait szajkózza. És a kötelesség az smafu?
  • Christiansen
    akkor hogy jössz ahhoz, hogy olyasmit kritizálj amihez lövésed sincs??

+ én örülök, hogy Balázs anyja nem egy tutyimutyi tanár
  • zsutyesz
    De vazze, az időseket se tisztelik, akkor hogy várod el, hogy egy friss diplomás, 23 éves tanítónénit tiszteljenek???
  • Molnibalage
    Az erőszak semmire nem megoldás!

A történelem nagyon nem ezt mutatja. A gyakorlat sem. Az ilyen idealista naív gondolatoktól tudok a falnak menni.
  • Molnibalage
    Félelemkeltés? Az, hogy a kezdet kezdetén adsz egy nyaklevest? Ikertesóm szólt vissza olyan 10 évesen anyámnak a "vidd le a szemetet légyszíves" kérésre, hogy nem vagyok a csicskásod. Puff egy pofon. Többet nem volt rá szükség. Ha ez neked félelemkeléts akkor baj vagy a fejeddel.
  • clio1616v
    Nem csak az időseket kell tisztelni, mindenkit, aki téged is tisztel.
  • clio1616v
    én semmilyet, nem vagyok tanár, aki tanár akar lenni vagy az attól kérdezd, nekem nincsenek efféle ambícióim
  • Molnibalage
    Épp ezért kellett volna még az elején megnevelni őket. Azokból a neveletlen faszokból talán majd az élet és a munkahely nevel embert. Vagy a sitt...
  • GregSB
    Én nem jártam elit iskolákba, mégsem volt egyszer sem szükség arra hogy bárkit is fenyítsenek az évfolyamomon, vagy az odajárók közül. Erélyesek voltak a tanárok és ennyi kb, erőszakra nem volt szükség. Az olyan iskolákba, ahova lecsúszott szar emberek gyerekei járnak alkalmazzanak jó kiállású, határozottabb tanárokat. Ha megfelelő a fellépés azoknak sem kéne erőszakot alkalmaznia...
  • zsutyesz
    A tisztelettel kapcsolatban csak egy korábbi szavazás eredményével tudok reagálni:

Szerinted külön tisztelet jár az időseknek?
    Tisztelem az idősebbeket. 41.32%
    A korért nem jár külön tisztelet csak a tettekért. 58.68%

Ennyi.

• clio1616v
    Így igaz. A tiszteletet kell elérni, nem azt hogy rettegjenek tőled.
    A szülőknek pedig olyan példát kell mutatni a gyereknek, hogy tiszteljék a másik embert és odafigyeljenek hogy más is létezik.

Ha ez megvan eszébe sem jut rongálni vagy akár szidni mást.
  • Christiansen
    annyira okos vagy..

megnéznélek egy enyingi szakmunkásképzőben milyen matekórát tartanál!
  • Molnibalage
    Itt az ideje hogy anyád elmenjen nyugdíjba, ha már nem bírja.

Nem. Ő az aki még bírja ennek ellenére is.

Ha tanárként nem tud fegyelmet tartani az az ő saját magánügye, ismerek tanárokat akinek megy, igaz fiatalok még.

Jó tudodkidet sértegessed te nagyon te... Ha tudnád, hogy milyen kis pöcsöket kell tanítani akkor nem mernél ilyet leírni. Ő még úgy ahogy tud fegyelmet tartani, mert a tiltás ellenére felpofozott egy kissrácot. Azóta rend van. Kapott egy írásbeli enyebejnyét 4 (!) hónappal később.

A tanári állás is egy munkahely, ahol problémákkal kell szembenézni.

Ez így van. Csak éppen ezek között van az is, hogy ne késeltesd és veresd meg magad. Vágod te idióta?

A diákok a tanár kollégái és nem felettesei.

Aha. Ezt az egyszerű mondatot nem képes értelmezni ma a diákok fele.

Az hogy a diák neveletlen és... lehet reklamálni a szülőknél, vagy ki el kell tanácsolni az iskolából?

Nem lehet vagy csak iszonyatos dolgok után. Az egyik srác 3-szor (!!!) vert meg másokat úgy, hogy az egyik x napon túl gyógyult. Ezek után lehetett csak kitenni. Legközelebb várjuk meg amíg megöl vagy megnyomorít valakit? Aha...

Szülőknél? Írjak példákat a szülőkről? Te akartad...

- Van akinél a gyerek olyan gondoskodásban részesül, hogy a péntek délutáni festéskor kezére került festék még hétfőn is a kezén volt a gyereknek. Jó mi?

- Anyukát főzni még nem látott a gyerek. Egy felmérésen, hogy ki mit eszik normális ételek még hétköznap sem nagyon fordultak elő. Hétvégén 30% kb. azt írja, hogy Meki. Érted? Mekiban van a hétvégi ebéd! Sport nuku, TV és egyéb szarságok ezerrel. Miért is olyan elhízottak vagy satnyák?

- A 8-9 éves gyerek este 11-kor is ébren van még! Ez a nevelés?

- A gyerek úgy megy iskolába, hogy nem kap reggelit otthon, de anyuka hitelből vett úja autóval jár. Ha a tízórai nem ízlik a gyereknek akkor úhy ül bent, hogy 12 óráig nem eszik SEMMIT! Az így szédül, álmos, nem tud koncentráli és testileg és szellelmileg is visszamaradott lesz.

- Az anya 7 év alatt 14 élettársal volt. Minden pasi csak a pénzt hozta. Gyakorlatilag kitartott kurva volt a nő.

- A gyerek hébehóba jár csak iskolába.

- Tanszerre és egyéb dolgokra nem tellik, de minden nap chips és 1,5 liter kólára igen. A szülő adja erre a zsét!

Stb. Ezek még az átlagosabb esetek.

• clio1616v
    Agresszív őrült vagy, akinek a félelemkeltés az eszköze.
    Nem egy a világnézetünk, én a kedvességgel érem el amit akarok.
    Amit nem érek el és nem tudok rajta változtatni sem, azt elfogadom úgy ahogy van.
  • Katarina 60
    Az erőszak semmire nem megoldás!Az erőszak erőszakot szül!Általános iskolába lehet hogy a tanárnak is hamarabb eljár a keze,még jó hogy elbír egy 6-14 éves gyerekkel.De mi van a gimibe,szakmunkás,szakközép suliba ahol már mire végez felnőtt korú és lehet kétszer akkora mint a tanár.Pici gyermek korban kell tiszteletre nevelni mindenkinek a saját gyerekét,és akkor nem lennének ilyen elvadultak.Viszont a szülőknek sem a válóperes ügyvédhez kéne járni hogy aztán szegény gyerek azt se tudja egyáltalán kihez tartozik,vagy kocsmába.A szülőnek is jó példát kell mutatni és a gyerek azt szokja meg.Nem esik nehezére tisztelni az időseket stb..
  • clio1616v
    Dr. Zrínyi Miklós Általános Iskolába
    Dr. Mező Ferenc Gimnáziumba
    BME VEK
  • clio1616v
    Itt az ideje hogy anyád elmenjen nyugdíjba, ha már nem bírja.
    Ha tanárként nem tud fegyelmet tartani az az ő saját magánügye, ismerek tanárokat akinek megy, igaz fiatalok még.

A tanári állás is egy munkahely, ahol problémákkal kell szembenézni. A diákok a tanár kollégái és nem felettesei. Az hogy a diák neveletlen és... lehet reklamálni a szülőknél, vagy ki el kell tanácsolni az iskolából?

Én sem verem meg a kollégáimat, mert nem fogadnak szót, vagy az anyámat szidják.
  • Molnibalage
    Csak a diákok viselkedése miatt nem lehet órát tartani te szerencsétlen hülye. A 30% renitnes sokszor teljességel megakadályozza azt, hogy tanítani lehessen egyeseket!

Buktatni nem lehet. Eredmény? Van olyan 3. osztályos gyerek aki a nevét alig tudja leírni, vagy 3 sornál hosszabb szöveg elolvasása és értelmezése megerőltető.

Kibaszottul elegem van abból, hogy olyanok mondanak véleményt a nevelésről és oktatásról akik.

ad.1: Nem tanárok.
    ad.2: Nincs gyereke.
    ad.3: Legalább egynél több ismerőse vagy rokona van aki tanár.

Anyám miatt én többször is jártam iskolába be vinni be ezt azt. Mikor beléptem a terembe lett nagy csend, mert nem tudtak hova tenni csak azt látták, hogy belépett valaki aki nagyobb és erősebb náluk. --> Ebbe inkább nem kötünk bele.
  • Molnibalage
    Egyesek itt nagyon álomvilágban élnek sajnos.

Az a lényeg hogy mindenki azt csinál amit akar egészen addig amíg azzal másnak fizikai fájdalmat nem okoz, vagy a tulajdonát nem rongálja.

Aha... Na akkor kapaszkodj. Három 11 éves kis csákó a WC-ben megvert egy másikat (10 éves volt az áldozat asszem) és elvette tőle a telefonját és még ezt azt. Ezt te szépszóval oldalnád meg? Hát egy nagy faszt. Durr, egy pofon. Ha pofázik, akkor mégegy. Aztán elmondani, hogy mit csinált rosszu. Aztán kérdés. Érted? Csinálod máskor is? Nem. Jó. Akkor eridj a dolgora és viselkedj.

Az, hogy nekem szidják az anyámat nem jelent problémát, szavakkal csak az tud megbántani akit szeretek, nekik pedig úgyis megbocsátom.

Aha. A főnöködnek is úgy válaszolt, hogy "takarodj te bödös kurva" vagy "húzz anyádba te geci"? Az iskola a gyerek munkahelye. Tessék viselkedni annak megfelelően. Mivel kitenni nem lehet őket, mert 18 évig tanköteles akkor az a megoldás, hogy nem adunk fegyelemzeő eszközt? Az eszem megáll komlyan mondom..

A hülyék ahogy te fogalmazol, nem az erőszakból értenek, mert akkor sem fognak érteni belőle, csak félelemben tudod tartani őket.

Nem. Az erőszakkal éred el, hogy végre figyeljen rád. Ezeknek az embereknek (???) az ALAPVETŐ szocialziciós lépcsőfokok estek ki. Neveti fogsz, de úgy kell megnevelni őket, mint egy elkanászodott kutyát. Tudod mi az a bevésődés? Na az a rész maradt ki nekik. Viselkedésben nagyon komoly állatias jegyeket mutatnak fel. Ezt nem szép szóval kell nevelni. Vagy tudod mit? Próbáld meg. Szólj, ha sikerült.
  • zsutyesz
    te milyen suliba jártál?
  • clio1616v
    Így van. A szülők felelőssége a gyerekük, nem a tanáré, a tanárnak egy dolga van, megtartani az előadást és ellenőrizni milyen mértékben sajátította el a diákja.
  • clio1616v
    Az a lényeg hogy mindenki azt csinál amit akar egészen addig amíg azzal másnak fizikai fájdalmat nem okoz, vagy a tulajdonát nem rongálja.

Az, hogy nekem szidják az anyámat nem jelent problémát, szavakkal csak az tud megbántani akit szeretek, nekik pedig úgyis megbocsátom.

A hülyék ahogy te fogalmazol, nem az erőszakból értenek, mert akkor sem fognak érteni belőle, csak félelemben tudod tartani őket.
  • zsutyesz
    És egy ilyen gyerekkel mit kezdjen a tanár?!? Mondja neki, h ejnye-bejnye?!??! Mert ezek a neveletlen gyerekek is járnak ám suliba, és ott valszeg ugyanezt adják elő...
  • extramagascsaj
    A tanárnak egyszerűen nincs joga testi fenyítéshez.
  • Molnibalage
    Na akkor most eldurrant az agyam te szerencsétlen.. Anyám majd 30 éves tanári tapasztalatával és kollegái tapasztalatával szállsz szembe. Nem vagy egy kicsit hülye és tudatlan. DE! Velünk még ment ez a mai generációval nem nagyon.

A gyerekek 30-40%-a nem nevezethető szocializálódott egyednek. 6-7 évesen kurvaanyáznak és nem tisztelnek senkit és semmit. Azzal akivel így elszaladt a ló és a szülei is segghülyék és leszarják MÁSHOGY NEM MEGY. Ez nem türelmetlenség. Olyam, mintha egy oroszlánnal arról beszélgetnél, hogy légyszíves ne egyél meg.

Ne legyél tanár, ha nem tetszenek a körülmények...

Jelen körülmények között 20 év múlva nem lesz tanár...

tegyél érte, hogy ne legyen okod panaszkodni

Igen.

1. Elküldöm a halál havár azt aki szerint a mai helyzet és szabályozás az jó.

2. Ha még sokáig kekeckedik esetleg orrba is verem, hogy átélje azt a mit a tanár. Aztán elmélkedhet egy kicsit, Ha a saját bőrén is érzi akkor talán a fejéhez kap.

Írjak le pár dolgot, hogy mi megy ma egy olyan iskolában ami még "jó helynek" számít? A sitten nagyobb a civilizáltság néha.