127612
  • Katarina 60
    Ezért neveztem hivatásnak, és nem szakmának.A tanári és az ápolónői munkához is elhivatottság kell.Mert sokszor kerülünk olyan helyzetbe hogy inkább világgá szaladnánk.Még is, másnap ugyan úgy felvesszük a munkát, mint ha, mi sem történt volna.Legyünk kedvesek és mosolygósak,és azok is leszünk, mert nem büntethetünk ártatlanokat más emberek hibái miatt. :)
  • MR ME
    kivéve ha vidéken van az az iskola, és messzetávol nincs másik
    a vidéki iskolák meg tele vannak féreg cigány gecikkel akik azthiszik h mindent megtehetnek, lásd ezt a videót, vagy amikor a boxoló kissrácot verték agyon, ő meg nem üthetett vissza mert az egész sportjövőjét tette volna kockára vele

de persze clió te más világban élsz, neked az is jó h most drágább az euró, szal igazábólamit mondassz azon már csak röhögök állt
    és igen: TÉNYLEG ^^
  • Christiansen
    majd a liberális haverjaid bezárnak még pár iskolát,
    alulfizetnek még pár tanárt és nem sok választásod
    lesz melyik dzsungelba irasd. ja, bocs, magántanuló, tudom.
  • clio1616v
    Nem kötelező a gyerekeimnek ott tanulniuk abban az iskolában.
  • Molnibalage
    nálunk a 8év alatt 2-3x ha alkalmazott testi fenyítést a mi tanárunk, de akkor igenis magunkba néztünk..bár, hozzáteszem akkor még megvolt a tanár tisztelete

Nálunk is ez volt. Az egyik gyerek már nem bírt magával. Az orosz fogságot is megjárt tanár birkatürelme elfogyott és lekevert neki akkorát, hogy 40 perc múlva is látszott a nyoma. Onnantól fogva nem volt gond. Nem halt bele a srcác és nem lett agresszív állat. Viszont tudta, hogy hol a helye.
  • tigeroo
    és a tanár energiáját és idejét amit mondjuk a te gyereked tanításra fordíthatna, inkább szókaratézzon egy kis görccsel? hidd el ha nekem pofázna meg pimaszkodna egy kis taknyos én lekevernék neki 1 büdös pofont...nemhogy az órámon zavarja a tanítást...
  • Molnibalage
    Aki alkalmas tanárnak az tud fegyelmet tartani testi erőszak mentesen is. Ennyi. Mit lovagoltok még rajta?

Az, hogy ez egy baromásg azért. Ennyi erővel állíthatnád, hogy zöld az ég és örökmozgó van a kerted hátuljában. Ez a kijelentés nem általánosítható.

Van olyan vegyészmérnök is, aki alkalmatlan.

Valóban. Csak nem ő (próbálja) nevelni és taníttani a jövő generációt. Vigyázó szemedet vessed Dél-Koreára. Kicsit ott talán átestek a ló túloldalára, de ott a tanári pálya olyan vonzó, hogy versenyeznek érte. Nincs olyan, hogy a diák beszól, hogy anyád, mert akkor jaj neki.

• tigeroo
    gratulálok, teis megfogtad a lényeget, látom!

sokszor azokat a gyerekeket kéne nevelnie a tanárnak, akit otthon lese szarnak és elmarad a nevelés...és a környezetbe ezáltal nemtud beilleszkedni a gyermek!

értsétek már meg: attól, hogy egy tanár alkalmazhatna testi fenyítést, még nem vinne ostort az osztályterembe és verné el az összes diákot...
    csak azokat akik megérdemlik!

nálunk a 8év alatt 2-3x ha alkalmazott testi fenyítést a mi tanárunk, de akkor igenis magunkba néztünk..bár, hozzáteszem akkor még megvolt a tanár tisztelete

kistesóm 13éves, most hetedikes... elképesztő hogy mi folyik a suliban! a tanár meg nem tehet semmit, ha a szülőkkel fel akarja venni a kapcsolatot a gyermek magatartása miatt akkor kiröhögik...
  • Christiansen
    sok sikert a gyerekeidnek egy ilyen osztályban:P
  • clio1616v
    Aki alkalmas tanárnak az tud fegyelmet tartani testi erőszak mentesen is. Ennyi. Mit lovagoltok még rajta?

Biztos vannak alkalmatlan tanárok is. Elférnek, nem érdekel.

Van olyan vegyészmérnök is, aki alkalmatlan.
  • tigeroo
    igen ennél a példánál talán ez jobb megoldás lenne mint a testi fenyítés.
    DE! szerintem pofont/sallert adni a gyereknek akkor a legjobb, amikor valami nagy butaságot csinált a gyermek, és ezzel a testi fenyítéssel a gyerek "párosíthatja" a rossz cselekedetét. például kihajol a 4. emeleti ablakból, kiül a korlátra, körbehugyozza a wcdeszkát, a lennt említett vonatos példám, vagy bármi amikor már a saját és társai épségét veszélyezteti a gyerek (hozzáteszem, aki normális gyerek az ilyeneket úgysem csinálna... tehát őket alapból nem vernék meg)

ilyen esetben egy kis szidás és egy tasli többet ér mint akármilyen hegyibeszéd meg szóbeli megrovás...
  • Molnibalage
    Azt sem lehet, mert felügyelet nélkül nem bóklászhat a gyerek, mert a tanár felelősség rá vigyázni. Látod. Neki van kötelessége és feleőssége. Gyereknek nincs baszod? Az én időmben ez senkit sem zavart, de akkor nem volt 9 millió jogász országa ez.

Ez meg az alkotmányos jogát sérti, mert nem tanulhat. Más kérdés, hogy ő nem is akar, viszont másik 20 gyereket meg ő akadályoz. Akkor kinek az alkotmányos joga a fontosbabb? Az egy kis neveletlen szarcsibóké akit "csak" nevelni kéne. Ezt tiltod és eszközt sem ad hozzá a jog!.

Esetleg gondolkodnál is végre, vagy még égeted magad egy kicsit?
  • Shifter
    A tanárnak egyszerűen nincs joga testi fenyítéshez.

Szüleim nem ütnek... Majd 1 tanár fog, hahahahahaha
  • Christiansen
    amúgy meg tilos a gyereket kiküldeni a teremből, nem vicc először én sem hittem el
  • Molnibalage
    Ezt ugye viccnek szántad?

1. Mire kiérnek rég vége mindennek.

2. Kiskorú, nem büntethető. Mikor 12 éves kis szarosok elvitték a bátyus telefonját és utánuk futottnuk és megfogtuk őket, akkor is csak dádá azt csá.
  • tigeroo
    pedagógus : a nevelés és oktatás folyamatában alkalmazva értékeket és tudást származtat át a tanulóknak.

wiki
  • Christiansen
    és ha nem megy ki? beírsz neki egy egyest? megbuktatod?
    adsz neki egy intőt?..
  • Molnibalage
    Nem akarnak tanuli sem. Semmit sem akarnak csinálni. Céltalanok.
  • clio1616v
    Ha én tanár lennék, aki zavarja az órát elküldeném ki a teremből.
  • Christiansen
    ja. aztán mire kiérnek elvérzik.
    szemtanú nincs, "hazamegy" az osztály..
  • clio1616v
    Ha veszélyben van, a rendőrséget értesíteni kell.
  • Christiansen
    aha..
    és akkor mit csinálnál a tanárverő gyerekekkel?
    vagy a gyerekgyilkos gyerekekkel?
  • tigeroo
    A tanárnak joga van a testi fenyítéshez.

Igen! Ha az osztályban 1-2 gyerek miatt nemtud tanítani akkor szép szó, majd pofon szerintem! Sok gyereket otthon sem nevelnek, lese szarják őket, általában az iskolában ők a bajos gyerekek, és csak ők csinálnak olyat amiért a tanárnak is megkéne nevelnie (pl. órán hátráltatja a többi 30 gyereket tanulásban, szünetben kötekszik mindenkivel...)

Az otthon, szülő melett a tanárnak is kell nevelnie szerintem! Mert az iskolában is sok időt tölt a gyermek.
    Amikor mi osztálykirándultunk, az egyik osztálytársam heccből rossz vonatra akart átszállni. Amikor meglett, akkora pofont kapott az osztályfőnöktől hogy elsírta magát. De lehet csak azért sírt mert a többiek előtt jól beégett. Ez alsóban volt. A gyerek utána kitűnő tanuló lett és az egyik legjobb fej!
    Régen még volt fegyelem az iskolában, ha a tanár elverte a rosszcsont diákot az szégyennek számított, és még lehet hogy otthon is kapott...
    Mameg? Megy a szülő pampogni a tanárnak hogy fú így megsértette meg úgy...

Szomorú hogy ez a szavazás állása! Majd meglátjátok hogy milyen lesz a következő generáció. Majd ha az utcán leköpnek titeket, vagy fellöknek a buszon majd meglátom ti milyen szép szavakkal fogjátok "megnevelni" őket. Sajna már lassan itt tartunk

Édesanyám szociálispedagógus, dolgozott már gyermekotthonban stb. A kis roma kölykök 4 év alatt leamortizálták az idegrendszerét. Pedig mesélt olyanokat, de egyszer sem verte meg őket...
    Mondjuk velük aztán tényleg nemlehet bánni (sőt, sokszor megislopták stb.)
  • clio1616v
    A gyereknek tanulni kötelező, nem tudni.
  • Molnibalage
    És ezek közül melyik van egy iskolában vagy a tanár kezében mikor hozzá sem érhet a gyerekhez 72% szerint?

Azt montad, hogy a tanár tanítsod. Akkor most őrülteket fogjon le? Azt sincs benne a munkaköri leírásban...

• clio1616v
    Nem tudom, nem vagyok őrülteket kezelő szakember, gondolom le kell fogni, gumiszoba stb.
  • Molnibalage
    Nem, nem olyan. Kezdesz nagyon felidegesíteni.
  • Molnibalage
    Egy dühöngő őrültet te hogyan kezelnél? Ember, szálljál már le a földre légyszíves. Olyanról beszélsz amiről a jelek szerint fingod nincsen.

A tanár arra vállalkozott, amikor elkezdte a tanári pályát, hogy gyerekekkel dolgozik együtt, nincs benne a munkaköri leírásába, hogy nevelnie is kell.

Látom sötét vagy mint az éjszaka. Lehet, hogy neked sem ártana az iskolapad. Leírtam, hogy a nevéls és tanítás nem elválasztható folyamat. Mivel szülői oldalról hiányzik a nevelés nem lehet rendesen tanítani. A gyerek nem egy dolog aminek a fejébe öntöd a tudást.

Az, hogy vannak neveletlen gyerekek, az egyéni probléma.

Az is egyéni probléma lenne, ha valaki benotba veri a fejed? Mit dolgozol? Képzeld el, hogy melléd teszek csak egy egyént aki nem csinál mást, csak ott tesz neked keresztbe ahol tud. Tudnál dolgozni.

Nagyon kérlek fejezd be a trollkodást. Semmit nem tudsz a nevelésről és tanári szakmáról. Ez tisztán látszik. Nagyobb baj, hogy a szavazás állása szerint az emberek 3/4-e. Már nem is olyan relyéjes, hogy miért egy szarkupac ország ez lassan.
  • clio1616v
    ez olyan mintha az ápolónők panaszkodnának, hogy a betegek akikkel napi kapcsolatban vannak egyre büdösebbek és koszosabbak, vagy csúnyán beszélnek velük.

Aki nem bírja a munkájával járó problémákat és következményeket az ne csinálja. A döntés a tiéd mit vagy hajlandó elviselni, ha meg nem tudsz ellene tenni minek panaszkodsz?
  • Katarina 60
    Értem én mit mondasz!Én is ugyan azt mondom,csak elbeszélünk egymás mellett.Meg abban nem értünk egyet hogy a tanár vegye át a szülő szerepét.Mert amelyik szülő nem tanította meg a gyerekét,mind felmegy az iskolába és elveri a tanárt.sajnálom a tanárokat hogy idáig alacsonyodott ez a szép hivatás.
  • clio1616v
    Amit a biztosnágom és a felmerülő kockázat szükségessé tesz megteszek.
  • clio1616v
    Nem tudom ki hogy van vele, de engem nem érdekel, ha egy szülőtársam majd be fog menni az iskolába reklamálni, ha a tanár nem képes kezelni a helyzetet akkor nem alkalmas a feladatra.

A tanár arra vállalkozott, amikor elkezdte a tanári pályát, hogy gyerekekkel dolgozik együtt, nincs benne a munkaköri leírásába, hogy nevelnie is kell.

Az, hogy vannak neveletlen gyerekek, az egyéni probléma.
  • pista89
    A tanárnak egyszerűen nincs joga testi fenyítéshez.
  • Christiansen
    az a szép, hogy gratulálni kell egy ilyenhez, pedig természetes elvárandó dolog, na mind1, grat:)

ha ma lennének alsósok a gyerekeid, lenne mit aggódni..
    a 8 év alatti gyerekek több mint a fele maugli, és ez a szám csak növekszik.
  • Molnibalage
    Aha. És aki nem képes erre az dögöljön meg azért, mert pár idióta barom szórakozott az oktatással és elkúrta egy fél generáció jövőjét?

Mi lesz a következő lépés? PSZH-bal játsz boltba? Szögesdróttal és homokzsákkal védett "otthonba" térsz haza amit security őriz?
  • Molnibalage
    Az mind szép és jó. Viszont úgy látom nem figylesz rám ennek ellenére.

Leírtam, hogy ma sokszor az a "nevelés", hogy a gyerek a TV előtt ül egész nap. A saját szüleit sem tiszteli.

Gondolom azért nem vertek tanárt a gyerekeid, mert te mondtad, hogy ez nem helyes. Ma a szülő megy be, hogy védje kis csemetéjét, mikor az csinált rosszat és helytelent.

• clio1616v
    Nem tudok ellene tenni semmit, ha megtámadnak. Amit tudok elkövetek, nem járok olyan környéken, általában autóval utazok, nem járok alkoholos befolyásoltságú idegenek közé stb.
  • Katarina 60
    Lehet hogy idealista vagyok de naiv nem,mert előttem már élő példa van.Felneveltem tisztességgel két gyermeket.A fiam 29 éves, a lányom 22 éves saját családjuk van.Műveltek, iskolázottak. Egyetlen tanárt sem vertek el,és én sem.Tisztelnek becsülnek bennünket,mind azért amit értük tettünk.Persze én meg nagyon büszke vagyok mind kettőjükre.
  • clio1616v
    nyugi, megoldom azt is
  • clio1616v
    Igen, nevelheted arra is.
    Sok szülő alkalmatlan, gyereknevelésre, de neked miért fáj ez? Úgysem tudsz rajta változtatni. Fogadd el. Ilyen az élet.