127612
  • HöfEE
    Nincs joga hozzá, de ha esetleg önvédelemből teszi vagy támadás elkerülése miatt akkor minden további nélkül. Ez az egész kicsit olyan mint az ütnél e meg nőt kérdés, ott is a helyzet adja hogy mit tesz az ember.
  • ba32107
    Nekünk volt egy tanárunk, akitől még az igazgató is félt. Ha megjelent a folyosón, kettes sorba álltunk a terem előtt - mindezt gimnázium negyedikben. A tanár egy 150 centis 50 éves nő volt, de szülői értekezleten még a szülők sem mertek beszólni neki :D

A "rosszabb" sulikhoz semmi közöm nem volt soha, így nem tudok róluk érdemben nyilatkozni. Ettől függetlenül azt mondom: legyen joga a tanárnak.
  • extramagascsaj
    régen a túl nagy szigor volt a rossz
    most meg az,h mindent lehet
    vhol a kettő között lenne célszerű

igazából én ott látom a problémát
    h az értelmiségiek...akik ugye gondolkodnak...nem csinálnak csak 1 vagy 2 gyereket...mert tudják,h nem engedhetik meg anyagilag,h 1 tucat gyereket neveljenek fel... stb

a sok idióta meg folyamatosan csinálja a gyereket, mintha muszáj lenne...és mással tartatják el magukat...

így egyre több a hülye...és kevés aki dolgozik,normálisan gondolkodik...
    mit is várunk akkor,h jól működjenek a dolgok ilyen körülmények között?

normális szabályok kellenének...
  • tigeroo
    verekedés, családverés...?!

hohha...nah jó én befejeztem
  • marci9507
    A tanárnak egyszerűen nincs joga testi fenyítéshez.
    Mamám korában még joga volt.
  • Molnibalage
    a társadalom diktálja tulajdonképpen azt,h az éppen aktuális nemzenédnek mit enged,mit nem

Nem feltétlenül, magyar bálint találta ki ezt az orbitálisan elbaszott liberális szemléletet. Mondjuk, hogy őket me ki választott meg az egy újabb "vicces" kérdés.
  • bogyoka
    A tanárnak egyszerűen nincs joga testi fenyítéshez.

• clio1616v
    Egyik sem.
  • extramagascsaj
    szar az egész ahogy van
    túl sok a hülye és primitív ember,és elnyomják az értelmesebbeket...
    verekedni minek?
    persze tudom,h mi a helyzet az oktatási intézményekben...
    nem a tanár tehet róla,hanem többnyire a szülők...
    meg mindenki tulajdonképpen
    a társadalom diktálja a szabályokat,h az éppen aktuális nemzenédnek mit enged meg és mit nem
    és ma itt már kb mindent lehet...vagyis ezt hitetik el
    talán ha nagyonn szigor lenne...be lennének tartatva a szabályok...nem itt tartanánk...

és ugye a hullát hiába gyógyszerezed...előzd meg a betegséget, vagy mikor beteg vagy...kezeld magad időben

amúgy a tanár meg tanítson, ha rossz a gyerek szóljon nekem róla...majd én lerendezem a gyerekkel a büntetést
  • clio1616v
    Nem.
  • clio1616v
    Pontosan.
  • clio1616v
    erről van szó
  • Molnibalage
    Mit? Te hozod egyszemélyben a törvényeket?
  • bardocz
    Szélsőségesben üthesse,de házi,puskázás,és hasonló kisebb dolgok miatt ne.
  • clio1616v
    megoldanám, szeretem a kihívásokat
  • Christiansen
    nem tudom eldönteni, hogy roma vagy vagy hithű ballib. :)

• Bmx01
    jobb volna ha lenne joga
    legalább nem lenne annyi tanárverés + ilyenek
  • Molnibalage
    A szükségleteik a nevelés hiányából fakadnak.
  • Molnibalage
    Ha meg tudsz tenni érte akkor tegyél.

Folyamatosan ezrt hajtogtod. A megoldás egyszerű. Visszadni mindazokat a jogosultásgokat a tanároknak amit 15 éve volt. Ja és közfeleadatot ellátó személynek számítanak vagy nem? Olyan súlyos büntetést kéne a tanárverőknek adni, mintha rendőrt vernének.

Verj meg mindenkit akinek nem tetszik a viselkedése vagy éppen zavarja az érdekeidet.

Jelenleg a diákok és szülők tendálnak efele.
  • clio1616v
    Jelenleg két olyan problémám van, amit nem fogok részletezni és erőszakmentesen fogok megoldani.

Megvédeni megvédem magamat, de verekedést nem kezdeményezek.

Pras, figyelj abban biztos lehetsz hogy én nem fogok passzióból senkit megverni a családtagjaid közül.

Mégegyszer mondom az hogy megvernek az utcán előfordulhat, de nem tudsz tenni semmit ellene, mert az embereket nem tudod te irányítani, belső szükségleteiket elégítik ki.
  • Molnibalage
    Bandatag leszel? Cigányputriba költözöl? Bunkó leszel? Komolyan mondom sírok rajtad olyan tájékozatlan vagy.
  • Molnibalage
    Megjegyzem megalázmi sem engedik. Tényleg nagyon tudtalan vagy. Felfogod már végre, hogy miről van szó mikor arról beszélek, hogy nincs eszköz?
  • Molnibalage
    Akkor figyelhetnél jobban a hírekre te zseni. Felvetették, hogy csak körzeten belül járhatna a gyerek. Magyarán bp-i Fazekas Gimibe nem a tehetségeket, hanem a helyi suttyókat kéne járatni.. Ma sem oda megy a gyerek ahova akarod. Leülhetsz. Egyes.
  • tigeroo
    de tesem tudod. nincs egy logikus érved sem. akkor mivel is érvelsz?
  • Darukezelő
    Amíg nincs gyereked, addig te sem fogod tudni elképzelni 25+ évesen, hogy mik uralkodnak a mai középiskolákban. Jó is lenne, ha a tanár egy komolyabb morgással helyre tudná rakni az ilyen típusú "gyerekeket". Sajnos ez nem így működik. És szerintem nem jó ötlet a haverjai előtt megalázni, mert ha komoly az összefogás, akkor hirtelen 4 ember fog téged csesztetni egy helyett. Nem fogod te egy ilyennek soha sem elnyerni a tiszteletét. Csak olaj lenne a tűzre, ha elkezdenéd megalázni.
  • PrasCo
    Nézd, nekem egészen közeli családtagomat verték félholtra rohadék állatok, passzióból (nem részletezem, mert magánügy), mivel egyszerűen nincs hatékony fenyítés a másik oldalon. Ha erre is valaki azt mondaná, hogy "Viseljem el, nem kötelező itt élni", hát... fogalmazzunk úgy, hogy nem örülnék neki. Ahogyan az általános iskolás éveimre is emlékszem, hogyan terrorizáltak ott pár srácot, aki nem mert visszaütni, vagy csak nem akart, mert "voltak elvei". Nyolc év nyomot hagy az emberben. De gondolom, ő is elmehet az országból, ha valami nem tetszik neki. ...akinek meg nincs olyan problémája, hogy az erőszak jól fizető szakma-e, vagy sem; azok jól megélnek egy-két késsel.

Szívből kívánom, de tényleg, hogy a gyermeked nyomán ne kelljen felülbírálni a nézeteidet, és ne kelljen tehetetlen dühvel szembenézned.
  • Katarina 60
    Köszönöm.:)
  • clio1616v
    látod ez a baj, hogy nem tudod elképzelni sem
  • clio1616v
    Ja, csakhogy engem nem érdekel az "országunk" nem kötelező itt élnie senkinek, meg ha így is van akkor azt kell elviselni ami van.

Ha meg tudsz tenni érte akkor tegyél.
    Verj meg mindenkit akinek nem tetszik a viselkedése vagy éppen zavarja az érdekeidet.
  • tigeroo
    hogy járatnád le a haverjai előtt? else tudom képzelni :O

lereppeled mint valami MC battle?
  • Christiansen
    naiv vagy és korlátolt, ezzel én be is fejeztem
    sziasztok jó "szórakozást"
  • clio1616v
    nem értesz... nem kezdem el szidni, hanem lejáratom a haverjai előtt ahhoz viszont előbb a bizalmába kell férkőznöm, és máris ott tartok, hogy előbb nyerem el a tiszteletét ekötben, mintsem meg kelljen aláznom.
  • clio1616v
    Eddig egyedül a te hozzáállásod tetszik, neked is gondolom vannak problémáid, ahogy nekem is.

De nem erőszakkal kell megoldani és ez az amiben egyetértek veled.
  • Christiansen
    ha mindenki beletörődne mint te akkor szép kis jövő vár országunkra.
  • clio1616v
    Kulabá: mindenkinek megvannak a problémái, meg kell oldani és nem mást hibáztatni érte.

Tegyél ellene, ha nem tetszik. Ha meg nem akarsz vagy nem tudsz tenni semmit akkor, minek panaszkodsz? Jobb lesz attól?

• Christiansen
    igen, és hogy alázol meg egy mauglit?
    kirúgnak hogy leszutykosoztad. (más kérdés hogy mire hazaérsz benned a kés)
  • zsutyesz
    Ezek tudod mit csinálnának: kiröhögnék. Ennyi. És még a tanár kapna egy sallert, mert meg mert szólalni és megalázta a többiek előtt.
  • clio1616v
    Meg kell alázni nyilvánosan, nem testi erőszakkal, hanem megismerni a félelmeit gyengeségét és azt felhasználva mondani neki valamit az osztálytársai előtt, közösségben mindenkinek fontos az elismertség, ha ezt csökkented a társai előtt nem fogja megzavarni az órádat mert tudja hogy hol a helye.

Van hogy a verésnél fájdalmasabb a szégyen.

Akin a verés segít, azon a megszégyenítés is fog. Sőt testi erőszak mentesen.

A tehetetlen tanár üt csak, aki türelmét elveszítve végső kétségbeesésében nem tudja már kordában tartani indulatait.
  • zsutyesz
  • tigeroo
    túl elméleti síkon vagy!
    mire a te gyereked odaér, addigra már minden osztályban lesz 4-5 ilyen bodzaszedő ivadék