127612
-
[Szavazás főoldal]: Nem lehet csatlakozni az adatbázishoz! -
Aha. Persze... -
ettől függetlenül szerintem kell az, hogy a diákok rászóljanak egymásra, hogy "hagyd már abba, mert zavar", stb. lehet eleinte jó poén amit csinál, én is szeretek viccelődni, de egy idő után sok. tudni kell hol van a tréfa, viccelődés határa. meg lehet, hogy egy ember nincs hatással az adott egyénre, de amikor már többen szólnak rá, akkor lehet felfogja, hogy nem kéne itt tennie magát. -
Negyedikből meg úgy mennek ki, hogy olvasni nem tudnak, mert eltörölték a jegyeket és a buktatást...
Az óvodától kezdve az egész oktatási rendszert jól meg kéne reformálni. :/ -
clio1616v #31836 Persze, mert eleve vitapartnerként kezelsz, akinek a hozzászólásából még véletlenül sem a valódi jelentést hámozod ki. -
A tanárnak egyszerűen nincs joga testi fenyítéshez.
Valamelyik tanárom megütne,azzonal kapná is vissza a választ önvédelem címmel. -
clio1616v #31834 Értem, de erre nem az a megoldás, hogy lepofozzák őket minden óra elején. -
nincs joga hozzá... ha engem megütne, lehet hogy nem hagynám annyiban
persze én ezt nem provokálom ki
ha szélsőséget ccsinál a gyerek akkor üsse -
pedig abból a kommentből teljesen úgy tűnt
-
clio1616v #31831 Igen, de akkor sem a verés a megoldás. -
clio1616v #31830 nem, semmilyen verés nem elfogadható számomra -
hát nekünk felüdülés volt, mikor negyedikben szétválasztották az osztályt 2 csoportra matek órákon. minden szempontból, mert lett egy csini matektanárnőm, tehát már volt valami amiért szívesen bejártam a matek órákra. :D kettő, értettük amit mond, mert nem aludtunk közben, mint a vicc mágus tanárom óráin. és ha kellett, akkor kicsit felemelte a hangját. nem érdekelt, hogy a szarabbik csoportba jártam, fő az volt, hogy ébren voltam az órán, és hogy értettem nagyjából amit mondanak nekem. -
azt nem érted, hogy úgy mennek a mauglik első osztályba,
hogy első nap "csicskagecizik" a tanárokat -
clio1616v #31827 Köszönheti magának a tanár szerintem, előzményeket nem ismerjük... -
clio1616v #31826 egyik matektanárnőnk (igen szerettük ^^), ha beszélgettünk hozzánk dobta a krétát :) és vissza kellett utána dobni neki ^^ semmi agresszivitás és megoldotta az odafigyelés kérdését -
nekem soha nem jutott eszembe, hogy megüssem egy tanáromat... -
egy komment a tanárverésből:
"Szomorú. Szomorú, hogy ilyen emberek vannak. Szomorú hogy a tanár nem tud semmit se tenni mert ha tesz valamit elveszítheti a munkáját vagy ha másnem a srác családja támadja meg. Itt nem csak a srác a szemét hanem az egész közösség aki nem szólt volna hogy elég legyen azért a poénnak is van határa...bár ez a határ emberenként más és más de hogy egy ember sincs aki felállt volna hogy STOP. elszomorító hová fajulnak a dolgok:("
-
clio1616v #31823 Az a gond a tekintélyelvűséggel, hogy ki kell vívni a tekintélyt és a régimódi tanároknak az újgondolkodású gyerekekkel ez komoly kihívást jelent, pláne egy megfáradt idős türelmetlenebb tanár számára. -
Aha. És, ha a diák veszti el a becsületét akkor persze semmi következmény.
Hát apám, hányok tőled. -
szóval a tanárverés az elfogadható számodra?! -
Nem. Csak amikor kell. -
nekem így távolból emlékezve az irodalomórán tanított olyan tanárnő (osztályfőnökünk), akinek jó volt visszaadni =)
(persze mindegyik tanár sajátosan jó volt) -
Taplóság előadás közben telefonálni. Ki is lehet menni a teremből, nálunk ez viszonylag gyakori. :D -
Szóval te is tekintélyelvűség-párti vagy? :) Hagyományos módszert, lejárt az ideje, hatékonyabban is lehet vinni a tanítást. -
ba32107 #31816 Valahol láttam egy videót, ahol egy srác telefonál az egyetemi előadáson. Az oktató észreveszi, odamegy, kiveszi a kezéből a telefont, és lebassza a földre, majd nyugodtan folytatja :D
Megjegyzem szerintem ez kreténség, ki tudja milyen fontos hívás volt, és mennyit dolgozott a srác a telefonért.........de mindenesetre működött a módszer. -
Én a törióráim sírom vissza. Én legszívesebben fizika-történelem(-testenvelés) szakos tanár lettem volna csak ilyen nincs és éhen halni sem szerettem volna. Fizikát most is szívesen tanítanék, mert valós példákon keresztül tudnám elmagyarázni, hogy miről is van szó. -
Helyzete válogatja... van aki hagyja magát, van aki csinálja... -
Katarina 60 #31813 Bizony-bizony van mikor a tanár provokálja a gyereket,aztán meglepődik a következményeken, és panaszt tesz.Most itt nem az általános suliról beszélek,hanem már feljebb.A tanárnak is tiszteletbe kell tartania a tanuló magán életét (szerelmi életét)de sajnos van olyan ha valami ebből a tudomására jut,tovább adja az osztálynak.Had nevessenek rajta.Mikor ezt a tanuló szóváteszi még pár anyázás is elhagyja a tanár száját.Ekkor bekövetkezik az ominózus pofon.Akkor most ki a hibás ? -
Előzmény nélkül? -
ba32107 #31811 Így van, nem sok tanárom volt akit igazán tiszteltem, de őket nagyon. Például a matektanárom egy hatalmas egyéniség, bunkó, mégis poénos a stílusa, könyvet a kezében nem nagyon láttunk, mert nem volt rá szüksége. Úgy írt a táblára, hogy oda se nézett, közben pedig viccelődött velünk. Ha kellett, erélyes hangon rászólt a hangoskodóra. Egyik órán sem volt spártai szigor, de mindig tudtuk, hol a határ. Komolyan visszasírom azokat az órákat, élvezetes kikapcsolódás volt a duplamatek :D Szerencséje van azoknak, akiket ő tanítja... -
Teljesen átlagos osztály, kb egy-másfél év alatt át lehet(ne) nevelni szinte bármelyiket ilyenre. Csak sokkal-sokkal több munka és beleadás kell(ene) tanári részről. A hagyományos rendszerrel, amit ma a tanárok űznek ezt nem lehet elérni.
-
Régóta fennálló ok alatt azt értem, hogy a tanár lelki / fizikai terrorban tartja a diákokat... Ha egy diáknak deviáns a viselkedése, nem az a megoldás, hogy kap egy nyaklevest vagy egy körmöst, mert ettől nem lesz jó és figyelmes gyerek. 10 percre ellhallgat, amíg fél és fáj neki, azután újrakezdi, mintha mi sem történt volna. Ebben az esetben komolyabb beavatkozásra van szükség, normál hangnemben bevonni a szülőket és pszichológust vagy egy illetékes személyt, és megnevelni a gyereket... Ezen nem segít egy nyakleves... Problémamegoldás kell, nem tüneti kezelés. -
Minimális eszköz a fizikai fenyítésre, de anyagi támogatás sem áratna és ez nem a röhejes digitális táblát és kakóbiztos számítógépeket jelent. -
clio1616v #31808 Engem nem érdekelnek a harászati eszközök, egy embernek adottságai vannak születésétől fogva ezt bővítheti a tapasztalással és a tanulmányaival, ezzel kell gazdálkodnia a tanárnak nem erőszakos eszközökkel(pofon). -
cargame #31807 *mogott es nem egynek hanem 2 nek :D -
Lelki terrorban diákot? Fordított a helyzet kéremszépen. -
én nem tartozom ahhoz a körhöz amit leírtál :) én nem szorulok fenyítésre...
bár a csajom néha szokott

-
cargame #31804 Nalunk volt olyan h egy idos tanar ( rengeteg tapasztalattal a hata mogot) egyszer egy csajnak beleverte a fejet a padba :DDDDDDDDDD -
clio1616v #31803 Te nem figyelsz, cinikusnak szántam ;) -
Akkor bizony problémáid vannak a szövegértéssel, vagy nem tudod a két repülőtípus közötti különbséget.
Helyetesíts. F-22 egy Porsche, a mig-21-es egy Trabant. Ki ér hamarabb a célba? Ki lesz eredményesebb a versenyen?
[a kérdés költői természetesen] -
Még mindig nem figylesz. Itt a nyaklves szintű fenyítésről van szó. Ha azt engedik több nem is kell. Még a csírájában "elfojt" mindent. Nem rendszeres agyonverésről van szó. Nem igaz, hogy nem érzik itt ennyien a mértéket és csak szélőségekben tudnak gondolkodni.