127612
-
Nem. Az újgazdagok csemetéi ilyen nevelhetetlenek. Pénz az van, de szülő az nincs. Problémás meg a cigány gyerek. Milyen gyakran jársz a fővárosban. 2 óra BKV-zás után lehet sírni és megdöbbeni. -
a jelenlegi szavazás 2:1 arányban fog eloszlani, az első a gyerek és a szülő, a másik meg a huszonéves aki most végezte el a sulit, és neki már tökmind1, meg húdekemény. -
Az ilyennek nem suli kell, hanem javítóintézet.
Biztos vakon járok, mert konkrétan ilyen kölykökkel nem sikerült még találkoznom, de hallomásból sem közelítik meg az általad emlegetett 30%-ot... Szar környék lehet az.
Továbbiakban feladtam, elbeszélünk egymás mellett. -
És ez mennyiben befolyásoljaa viselkedést? Semmennyire, mert semmiféle kötelezettséget vagy valódi büntetést nem ró a gyerekre. 30 éve ez elég volt. Ma csak röhögnek ezen. -
Az ilyennek elég annyi, hogy ránézel, és már nyílik is a bicska. Pedig emberek szoktak egymásra nézni, és nem verik össze egymást. És ezek tényleg ilyen okból mennek neki embereknek, mert rájuk néznek, vagy nem tetszik nekik az adott ember, és már megy is a kötekedés. -
nah többet nem írok:D
-
...és lám. nem vertük meg a gyereket.
amúgy meg:
Megverjük a gyereket= Megvertük a gyereket(pont)
Fegyelmi fokozatok= Kényszerül jó útra térni, de ha nem kirúgják és nincs gond!
mondjuk ellehetne gondolkodni azon hogy megverjük és fokozatot is adunk:/
nem csak vicc. nem kell megverni. majd a szülő. ha meg nemveri, kirúgják csöves lesz. -
a tanárnak nincs joga testi fenyítéshez, viszont van joga büntetni. elvheti az ellenőrzőt. Sok helyen nem tartják be a fegyelmi fokozatokat. Kiosztanak több osztályfőnöki intőt is. (hogy azt nem értem) A tatabányai műszaki szakközépbe például betartják. megkapod az első szaktanáridat. aztán osztályfőnöki figy. intő, rovó. volt egy gyújtogatás. valószínűleg dohányzás miatt kigyulladt a lány WC. elrendelte az ig. hogy amíg nem kerül kézre a tettes addig akiket cigizésen kapnak rögtön három fokozatot lép előre. Szóval akinek már az igazgatói jön elgondolkozik rajta hogy cigizik-e.
de ha egyesével is lépegetsz. nem sok húzásokd van mert jön a fegyelmi tárgyalás ahol nem igen szoktak kegyelmezni. -
#31712 - ennek vajon mi lehetett az oka, indoka? Unta az órát?
-
Előbb ver agyon az ilyen, minthogy rád halgasson. Ha első körben csak kedves szóval szólsz hozzá, akkor "közöd köcsög" vagy más hasonló elmés válasz jön. Ha erélyes szóval akkor hajlamos egyből ütni, mert ki vagyok én, hogy beszóljak neki.
Megoldás? Ha ütni merészel akkor nagyon durva fenyítést neki. Fizikait. Msából nem ért az ilyen. Nem mindenki ilyen közel sem, de az én időmben 3-4% volt az ilyen. Most 30% (!!) körüli.
Nem értem az itt hozzászólókat. Vakon járják az utcákat? -
Vegas #31870 Egyéb -
De basszus az ilyet nem ütni kell, hanem segíteni neki normális emberré válni... -.- Ha már a nevelés a tanár dolga... Grrr -
A dolog kétoldalú. Tartson olyan órát a tanár, hogy a gyereknek eszébe se jusson dumálni helyette.
Volt nekem olyan órán, ahol a téma alapvetően nem érdekelt, de ámulva hallgattam a tanárt. S volt olyan is, amikor a kedvenc témáimból annyira szar órákat tartott a tanár, hogy az első 10 percben már halálosan szenvedtem. :)
-
Talán az, hogy neveletlen suttyók és szocializáltságuk egy kölyökkuttya szintjén van egyes aspektusokból? -
Akkor téged ez amúgy sem fenyeget. -
Az ütés az amikor beleadok erőt. A nyekleves az csak olyan erős, amit egy felnőtt csak dicsőítő hátbaverésnek érez. Vagy csak egy fülpöckölés is néha elég. -
clio1616v #31864 De kell ok. Lehet nem jogos, de oka minden tettnek van. Lehet csak pusztán szórakozásból kezdeményeztek verekedést, vagy csak az indok számunkra ismeretlen. -
alsós gyerekre értem az egészet, nem mutáló ló kamaszokra:) -
clio1616v #31862 Még a haját sem húzhatod meg nevelő szándékkal a gyerekemnek, de nem csak mint tanár, hanem mint bármely másik ember. -
Jaj de jó világ lenne, ha az emberek nem kötnének bele a másikba, és vernék pudinggá ok nélkül. Egyre több az ilyen eset sajnos, múltkor olvastam egy esetet, hogy 2 srác ment haza, asszem' Kispesten laknak, leszálltak a buszról, és 3 jóvágású fiatalember minden ok nélkül beléjük kötött. A srácok mentek tovább, a három srác utánnuk, és indult a box. Most erre mit lehet mondani? Az ilyen ember bárkibe beleköt, nem kell neki indok, lehet az tanár, vagy akármi más. -
a nyakleves egy ártatlan pofon, konkrétan nevelő jellegű de te ezt se tudod felfogni
egy ütés meg ökölbe szorított kézzel történik, és simán 8 napon túl gyógyuló lehet.. -
clio1616v #31859 Fegyelmezzen, de ne nyaklevessel. -
Ha hiszed,ha nem,én vagyok az egyik legcsendesebb gyerek az osztályban. -
Apám nem üthetne meg,a tanár miért üthetne akkor meg? -
clio1616v #31856 Pontosan, az ember ok nélkül semmit nem csinál. A gyerekek sem kivételek. -
clio1616v #31855 Nyakleves és az ütés között mi a különbség? -
De gondolom a diáknak joga van végig dumálni, ökörködni egy órát.
De ha a tanár fegyelmezni akar, akkor meg k¤rva anyját, nem?
-
A tanár nem ver ok nélkül gyereket. Fordítva igen.
Ó, ez nem így van. A gyerek sem üt meg tanárt ok nélkül. -
Az én osztályomban 28-ból 2 volt. Abból egy kinőtte 16 éves korára a másik maradt semmirekellő nyikhaj. Ma anyám osztály 30-35%-ban olyan gyerekekből áll akik több szempontból is problémásak. -
Igen. Hülye kérdésre hülye válasz. Az ütést megint összemosod a nyaklvessel. Nem igaz, hogy ennyire nehéz felfogású vagy. -
hülyeség.
a tanár nem érdemel visszataslit ha jogosan adott egyet a kiskrampusznak -
clio1616v #31849 Oka minden verésnek van, másnem a jogossága kérdőjelezhető meg. -
azokra.
rendes osztályokban 1 max. 2 deviáns gyerek van akiket meg lehet
fegyelmezni, de ezek az osztályok kezdenek eltűnni..
szerintem 3 éves kortól kötelezővé kéne tenni az ovit,
csökkenteni a segélyt és külön ovi-isi segélyt bevezetni hogy csak
arra menjen a pénz ne fukszra meg raj cuccokra. -
clio1616v #31847 Te megütnél valakit, ha az megérdemli? -
Mitől? A tanár nem ver ok nélkül gyereket. Fordítva igen.
Lehet ő is olyan felfogású mint te, verekedős és simán nem tűri, hogy bárki bántsa.
Te meg miről beszélsz? -
Ja, most romákra gondolsz? Egy év suli előkészítő akkor is kötelező, bár az ovit télleg nem pótolja. :/ -
clio1616v #31844 Miért ne védhetné meg magát? Lehet ő is olyan felfogású mint te, verekedős és simán nem tűri, hogy bárki bántsa.
Vagy csak egyoldalú az elved, minden szentnek magafelé hajlik...? -
OMG -
clio1616v #31842 ez így van -
de a mauglik nem járnak óvodába, mert anyu otthon van (már épphogy nagykorú) apu meg a bodzásban. meg az óvoda amúgy is pénzbe kerül.
6 évesen úgy mennek iskolába, hogy velejükig romlottak ami ellen nem tudsz mit tenni