127612
-
igen -
számomra a világ legnagyobb hülyesége, ha vmit filmekre/játékokra fognak .. meg h csak erőszakosságot szül.. éppen kibaszottmód ellenkezőleg!! dühös vagyok? megyek játszani és seperc lehiggadok .. nem az embereken vezetem le (bár lenne kin :D) .. mindig kerülöm a konfliktusokat, ha meg elkerülhetetlen előbb beszélek aztán "lövök" .. mégis sokat játszom és imádom a véres filmeket :)
s ez persze a neveltetésen múlik teljes mértékben.. akik szarnak a kölökre, csináljon azt, amit ő akar, akkor még szép, h kipróbálja, amit a gta-ban lát .. szal, egy szó, mint száz, 3. :) -
Ez a hangulat sokszor megmarad utána is, az a baj. Csak pl. amikor nem gyilkolászós játék közben zargattam (valami autós ralli), akkor is normálisan tudott reagálni, még ha miattam vesztett időt vagy csúszott le a pályáról, akkor is. Nem akarok mindenáron belemagyarázni, de így volt. :C
(Nekem meg amúgy is nehéz megérteni, mert a legkevésbé sem vagyok ideges típus.) -
Fbn Lx #32237 ezzel hasonlóan vagyok.
múltkor bejöttek a szobába miközben kajáltam, erre leraktam az ágyra a tálcát, és addig csináltam valami mást :D -
De ezzel a logikával a kártyavár építéstől is lehet agresszív és ideges... -
clio1616v #32235 Tehát agresszív és ideges lesz a számítógépes játéktól, ha fontos neki az amit abban csinál. -
ba32107 #32234 Én az evéssel vagyok így. Utálom ha evés közben zavarnak, főleg ha filmet nézek vagy olvasok közben, olyankor nagyon ideges tudok lenni :D -
Fbn Lx #32233 sajnos az élet rendkívül rossz velejárója, hogy: az ember néha szokott ideges lenni.
HA valami olyat művelsz, amire erősen koncentrálnod kell és minden másodperc számít (és ez akár fps is lehet) felfokozott állapotba kerülsz. És rohadtul nem rendellenes, és rohadtul ne csodálkozz, ha eközben nehezebb kommunikálni vele, vagy idegesebben reagál: mert egy ilyen hangulatba kerül.
Ugyanakkor ezt NEM lehet az élet többi részére vonatkoztatni! Attól, mert közben felfokozott a hangulata, ha abbahagyja, már nem lesz az! Nem kell a nagy gonosz játékkal jönni, hogy az ember játszik vele, és nem csak közben az, de utána agresszív is marad. Hatalmas kamu és belemagyarázás.
Ha éppen belefeledkezve döntőmeccset teniszezel és közben a válladat veregetik hogy figyelj már, nyilván nem fogsz kedvesen mosolyogva odaszólni. -
véleményem szerint nem feltétlenül a tévé stb. tehet a gyerekek elvadulásáról. elsősorban a szülő. én nagyon sokat ültem tévé előtt gyerekkoromban, meg azért számitógép előtt is, és mégsem vadultam el, nem drogoztam, nem lettem alkoholista stb.
bár azért a szülő ellenpéldájára ott vannak a saját szüleim, nem voltak teljesen normálisak, és tanultam belőle, hogy ne legyek olyan. valahol mindenki saját tudattal születik, és a maga kovácsa elsősorban... -
Értem mire gondolsz, nem támadásnak szántam én sem. :) -
Egyébként amellett kitartok, hogy erősen megszabnám mit nézhet és mit nem, szóval nem arról van szó, hogy szerintem a Mónia show építő jellegű, a gyereknevelés szerves része ez is, én csak azt mondom, hogy nem feltétlen ettől lesznek agresszívak. Hogy a sok agymosott műsornak nincs jótékony hatása az tény... -
Ne érts félre, én sem azt mondom, hogy csak a média a hibás és a szülők nem tehetnek semmit. :) -
A piciknek a tévé varázsdoboz, és nem tudják megkülönböztetni a valóságtól. :) általános suli alsó tagozatában kezdik megérteni a különbséget. -
Csak részben értek veletek egyet. Mindenki a saját hibáiból tanul, a gyerekek meg pláne. A szülő nem tud mindenhol ott lenni a gyerekkel, nem látja minden lépését. Amit viszont megtehet, az az, hogy megfelelő szellemi alapot ad a gyerekeinek, megszűri hogy mit nézhet, mit nem. Ezek a szülők jogai és kötelességei közé tartoznak.
Vannak olyan ismerőseim/rokonaim, ahol nagyon szép példáját látom a gyereknevelésnek. Ezért írtam azt amit.
Viszont ami nem tetszik: Sok áltanulmány és minden alapot nélkülöző megállapítás lát napvilágot, amiknek sok közük nincs a valósághoz.
-
Szerintem meglepően hamar vannak olyan szinten, hogy megértsék. Az annyira kisgyerekek meg miért néznének TV-t? Menjenek a homokózba játszani, esetleg napi egy-két mesét kapnak, amit a szülők választanak ki...
Monjuk azt elmondanám, hogy netközelbe még véletlen sem engednék egy 12 évest, szóval ... de egy akciósabb film szerintem nem tereli őket rossz útra. Netet sem azért vonnám meg, mert elfajzik, egyszerűen nem való neki. -
Az idősebb gyerek érti, de a kicsik még nem. -
Attól a példa még rossz, és egyébként is, egy film miben különb? Ott is felfogja a gyerek, hogy az egész meg van rendezve, meg tudod úgy az egész, csak egy dobozból látja a dolgokat, nem olyan, mintha olyan társaságba kerül, ahol alaptermészet embereket verni, és akkor ő is ezt látja, ezt csinálja... -
Egy filmet le lehet állítani, ha játék közben zavarod, akkor nem tud rád figyelni, vagyis nem akar rád figyelni, mert nem akarja megszakítani... -
Hymtozis #32222 Igazad van neked is, hisz befolyásolhatja. Viszont ezt nézve, h h reagál szerintem két fajta van. Van akire nem hat (és nem ilyen, v már alapból ilyen,) és van akire hat (ilyen lett tőle). Azt nem tudom, h lenyugtatni tudja-e, de ebből látszódóan, ha veszünk 3 embert, egyre hat, ideges lesz, kettőre nem hat, egyik ideges, másik nyugis, akkor többen vannak az "agresszív" viselkedésűek. Viszont ebben a példában "csak" többségbe kerültek. E nélkül is volt egy "rossz" gyerek.
Én a kutyás példám mellett állok. Vagyis hülye gyerek lehet hülyítés nélkül is. -
Nem a mesékről volt szó. -
egyéb.
szerintem aki hajlamos rá (most a német eset ugye) abból egy könyv, egy film, és egy játék is képes kihozni az álatot, de akár egy vita, vagy a feszült környezet. Mindegy hogy hogy nevelik, vagy milyen társaságban vagy, genetikailag nála valami nincs rendben.
akinek nincs meg a hajlama az ilyen külső torzulásra, ott tökmindegy hogy mit néz, megvan benne az az önnön értékrend, és tisztelet hogy normálisan viselkedik (ebbe bennvan azis hogy nem mészárol) -
Nem nyert. Mostanság ráállt a humorosabb animékre, és amikor eközben zavarom, akkor nem agresszív, hanem lelkesen magyaráz róluk. :P -
Nem csak és kizárólag, de a média és az agresszív sz.gépes játékok igenis hibásak. És nyilván, nem szélsőséges kategóriákban kell gondolkodni... ergo, aki szeret a doomban (vagy miben) lövöldözni, nem fog kimenni az utcára gyilkolászni, és aki a gta-ban minden második embert elgázol, nem fog kint a városban rallizni a járdán. Nem erről van szó. A hétköznapi életben tanúsított viselkedésről, PL amikor egy helyzetet agresszívabban reagálsz le, amikor nyugisabb hangvételben is megoldható lenne; támadásnak veszel egy homályosabb megjegyzést, ahelyett, hogy megbizonyosodnál a valódi céljáról, stb stb. Apróságok ezek, DE olyanok, amik meghatározzák az ember személyiségét, minennapjait, alaphangulatát... -
Ez inkább kíváncsiság... Szerintem rohadtul nem egál. Azért mert a gyerek azt látja, hogy a Tom & Jerry-ben ütik egymást, attól még nem feltétlen lesz verekedős. Sőt, szerintem minden gyerek megérti, hogy az csak egy mese... -
ba32107 #32216 Az azért van, mert zavarod a kedvenc időtöltésében :) -
Hymtozis #32215 Mért van, h ha a gyerek sokat lövöldözik gépen, akkor fejlett, v csak agresszív gyilokgép lesz, mekkora hülye a játék... (És biztosan annyian játszanak, amennyien kint öldökölik egymást.)
Nem hiszem, h a számítógépes világ ilyen fejlettsége előtt nem történtek meg ilyen dolgok. Az ősemberek világa, és az VH-k közt nem hiszem, h a sok számítógépes játékon felnőtt ember a különbség.
Viszont a gyerek beleszeret a focis játékba, és eléggé jól játszik vele, akkor mért nem lesz rohadt jó focista? (Ott úgy tudom általában az van, h: Jaj, a gyerek rákattant a gépre, és emiatt nem mozdul ki! [Csak majd ha gyilkolni akar...])
Nem mondom, h nem lehet hibás, de nincs oan, h csak a számítógép hibás, szerintem ez egy elég csúnya általánosítás, hisz akkor nagyon sok ember gyilkolhatna, mert ugyanazt, ugyanúgy játszhatják.
Ha megsimogatsz egy idegen kutyát valószínű nem harap meg (, de megeshet). Viszont ha megbököd a szemét, - v meghúzod a fülét, v farkát, - több, mint valószínű, h megharap. De van kutya ami ezt is eltűri/tűrné.
Ha a kutya mostantól számítógépezne, akkor az lenne a hibás? Lehet, de nem mindegyikért... -
Persze, sokat számít a nevelés is, de az alapot a média sugározza. Azt még csak megérti egy pici gyerek, hogy a másikat nem szabad püfölni, mert fáj neki. Elfogadja, oké, neki is fáj. De a tévében lát egy csomó olyat, amikor senki sem magyarázza el neki, hogy ez bizony csúnya dolog volt és nem szabad a valóságban gyakorolni, főleg hogy csak kitalációt látott. Megelőzhető lenne, ha minden egyes erőszakosabb műsort a szülővel nézné végig a gyerek és megbeszélnék (erre találták ki elméletileg a sárga korhatáros karikát, de ez elég irreális... Némileg egyszerűbb lenne, ha kevesebb agresszió lenne műsoron.
Bátyámon veszem mindig észre (pedig már nem kicsgyerek :D), hogy amikor az idióta lövöldözős játékaival játszik, akkor sokkal agresszívabban és elutasítóbban reagál bármire, még akkor is, ha éppen nyerő szériában van. Ha vesztésre áll, akkor pláne. :D Amúgy meg nagyon nem az az erőszakos fajta, nyüzüge kocka szegény. Ezt már nagyon nem lehet a nevelésre fogni. -
clio1616v #32213 Nem lehet.
Figyelj magyarázd el egy gyereknek hogy a izzólámpa üvegbúrája forró és ha hozzáér megégeti a kezét, első reakciója hogy rohan hogy megégesse a kezét ^^
Vagy rosszabb esetben oda megy és egy tárgyat nyom oda hozzá ami ráég vagy meggyullad :D
Neked tuti nincsen gyermeked és nem ismered a gyerekek gondolkodását.
Kollégám kislánya miután kollégám elmagyarázta neki mit merre, odanyomta a gyurmát az izzókörtéhez az ujjacskájával és jól megégette, mert szegény azt hitte ha a gyurmával nyúl oda akkor nem fogja megégetni az ujjacskáját. -
clio1616v #32212 neadjisten egy kiccicával :( -
Vardar #32211 Ki mondta azt, hogy korlátlanul? -
Ez az a hozzáállás amit nagyon nem szeretek.
A szülő el tudja magyarázni a gyerekeknek hogy mi a valóság, és mi nem. Nem egy példát látok rá nap mint nap.
Én úgy látom, sokkal könnyebb ráfogni a játékokra és a médiára hogy igen, csakis ez lehet a probléma forrása. Pedig egy ideje már megy a boszorkányüldözés.
A média sem ártatlan, nem azt mondom. Sokszor manipulatív és szabályosan agymosó.
De nem attól fog nagy korában az utca közepén automata fegyverrel embereket ölni, mert gyerekként lövöldözőset játszott. -
Nem vagyok szülő és mégis arra szavaztam. Ha gondolkozol te is az elsőre szavazol.
A TV és a számítógép nem gyerekmegőrző és egy gyereknek se tesz jót, ha korlátlanul nézhet bármit/játszhat bármivel. -
Egyéb.
Nekem nincs különösebb bajom az agresszív/durva képi világgal, sem a filmekben sem pedig a játékokban. Aki agresszív természetű, az mindegy mit néz. pl ha egy agresszívebb embernek vetitenének valami hipermélyértelmű filmet, lehet hogy attol lesz ideges mer nemérti/nemtetszik neki.
legnagyobb baj a TV-vel van, azon belül is a "győzikefélékkel", valamint a manipulatív reklámokkal.
Az pedig, hogy a gyerekek agresszív, durva filmeket néznek teljes mértékben a nevelés hiánya. minden film be van minősítve bizonyos korosztályoknak, ugyanígy a számítógépes játékok is.
a 3. butító, agresszió keltő dolog pedig az internet, ami ellen viszont nem sokat lehet tenni :S -
Is-is. A TV + virtuális világ, illetve a nevelés hiánya együttesen okozzák az agresszív viselkedést.
-
Első. Abszolút okolható. A gyerekek kicsi korukban még utánzással tanulnak, lesik a felnőttek minden mozdulatát, és igyekeznek pont ugyanúgy csinálni mindent. Ha a tévében azt látja, hogy a Jóskapista lelő valakit, akkor a gyerek otthon vízipisztollyal fog gyilkolászni, ha azt látja, hogy Jóskapista megver egy embert vagy állatot, akkor ő ugyanazt fogja gyakorolni a plüssmacijával, rosszabb esetben kutyájával. Ezután már magyarázhatod neki, hogy ez csúnya dolog, vagy elhiszi vagy nem - "de hát a tévében is ezt csinálták" - a kicsi gyerekek még nem értik meg a tévé és a valóság közti különbséget. Kísérletekkel bizonyítva. -
lol, első opcióra 16 szavazat, üdvözlöm a kedves szülőket köreinkben :) -
sKeezo #32204 Igen! engem is befolyásolt! el is basztam néhány évet -
magamból kiindulva nem, mert a nevelés teljes hiánya okozza manapság a problémás viselkedést egyre fiatalabb korban.
én is játszottam olyannal h zacskóval meg kell fújtani vkit, meg h ki kell írtani egy várost de sztem nem lettem agresszívabb. de most csak magamból indulok ki. én inkább azt vettem észre h függőséget okoz.
-
levan tartózva! -
Vardar #32201 Inkább 2, 4, mert mind a kettő igaz szerintem.
Fbn Lx:"Egy genetikailag nem elbaszott embert ha szarul nevelnek, akkor sem lesz belőle sorozatgyilkos"
Történelem megcáfol, nem kicsit.