127612
-
Ez az eredmény így nem lesz korrekt.
Egy válasz van arra hogy igen, és három arra hogy nem. A B, C, D válaszokat együtt kellene összehasonlítani az A válasszal. -
Sem többet, sem kevesebbet nem érnek mint az átlagember.
-
Alreg vagy. 
-
Jééé, neked pont ugyanazok a videók vannak feltöltve mint nekem?
-
Pl egy művész fotós olyan perspektívában tud láttatni dolgokat ahogy eddig nem is gondoltál rá és más sem. Ugyan így egy szakács is lehet művész a maga területén. szvsz
Az a baj, hogy nagyon elcsépelt szó lett a művész kifejezés. -
Szerintem rohadt szubjektív a művész kifejezés. -
ba32107 #32634 Igen, én is megkerestem a wikis szócikket :D -
Az F-16-os fejlesztője? -
M.J. olyat tudott már kisfiúként amit a mai napig nem nagyon tud senki és még mindig milliók imádják, mert zenéje kuriózum még ma is. Az hogy elszaladt vele a ló és lassan megszűnik embernek lenni az már nem rám tartozik. Ezért is írtam én, hogy Teljes mértékben hidegen hagynak. Tehát a személyük nem érdekel, csak amit képviseltek(nek) max. Ki tudományban, ki zenében.... -
"A művészet az emberi önvaló tökéletességének visszatükröződése. Ebben megtalálható minden vágy végső célja, és ez az, ami visszacseng: a tökéletesség időtlen harmóniája." (ismeretlen szerző) -
Hát akkor M.J. igencsak inog.
(Harry J. Hillaker? Jó, ez kicsit durva, de nekem akkor is az.) -
Szerintem a művészet nem egy szakma, vagy "érdeklődés valami iránt" hanem egy jellemző tulajdonság.
Művész szó, szerintem maximum a zsenikre jellemző. Akik olyan szinten képviselik saját "szakmájukat" mint senki más, vagy nagyon kevesen és emellett újítóként is fellépnek. Akiket az utókor is értékel és elismer még ha megannyi hibájuk is van mellette.
Az én értelmezésemben művésznek tekinthető, Einstein, Beethoven, Picasso, a Queen együttes, Michael Jackson, Stephen Hawking, Beatles....stb
A mai celebek, és önmagukat művésznek hívó bohócok nem művészek. szvsz -
clio1616v #32628 Még akár ez is lehet.
Viszont a művészet nem szakma, hanem érdeklődés valami iránt. -
Ezeket miből szűrted le? A legvégső lehetséges esetet te szimlán = jellel képzelted el. Ez mi, ha nem hülyeség? -
Nem nézek fel rájuk de elismerem amit csinálnak , inkább sportolokra nézek fel. -
ba32107 #32625 Rákattintottam a linkre, és azt hittem engem linkeltél :D -
clio1616v #32624 Mondjuk az ilyen meggondolatlan agresszív emberek, mint te járnának igazán rosszul. -
clio1616v #32623 Egyetértek.
-
Meg hülye vagy és értelmezni sem tudod az eredményt. Te bajod. -
Akkor én is az lennék részben?
Vannak olyan emberek akiket műszvésznek tutitulálnak, de én nem nézek rájuk.
A művészet is szakma. Ahogy a heggesztő, pék, lakatos, buszsofőri is. Miért néznék fel rájuk jobban? A felnézést és megbecsülést nem kéne összekeverni vagy összemosni. -
A művészek is egyvalamivel foglalkoznak a többi dolog kárára. Minden mást háttérbe szorítanak. -
A zeneben inkabb meglatom a muveszetet ,mint egy filmben. A filmeket valahogy nem sorolom a muveszethez. Amelyik zenet,eloadot muveszethez sorolnam azok altalaban nem a publikus mufajhoz tartoznak. Mondjuk altalaban az ilyen eloadoknak,zeneknek van mondanivalojuk es nem a refrenbol all a szoveg ,nem sablonosak :)
A filozofusokat,feltalalokat inkabb neveznem "muveszeknek" ,de az meg mar mas teszta. Nah peldaul okre felnezek es erdekelnek. -
Sem többet, sem kevesebbet nem érnek mint az átlagember. -
clio1616v #32617 Semmi baaj ^^ -
clio1616v #32616 Magamat tudom csak provokálni, de szerintem a szavak jelentésével nem vagy tisztában.
Az a kockaság lényege, hogy egyvalamire figyelsz és minden mást háttérbe szorítasz. Nincs ebben semmi rossz... -
Rundstedt17 #32615 Magyarán semmit sem érnek manapság. -
Rundstedt17 #32614 A fogalom jelenlegi értelmében egyáltalán nem nézzek fel rájuk ma gyakorlatilag:celebet,tuc tuc mestereket,a politika által favorizált alkotókat jelent....az igazi művészeknek gyakran nincs nagy hírverése és általában csak utókortól kapnak elismerést,plussz én csak azokra nézek fel akik példás életet élnek -
Egyéb.
Sajnos nincs a szám ízének megfelelő opció! A leírásban felsorolt művészekre felnézek, bár mikor egy verset kell az iskolában megtanulni, nagyon szíveset vágnám hátba az összeset egy péklapáttal!
Viszont a mai hájpolt "művészek"... pff... hozzá sem szólok, kik a mai "művészek"! Rájuk nem, hogy nem nézek fel, de simán rányomnék a "nem érnek semmit"-re! ... -
Attól, hogy valaki néz egy filmet, hallgat egy zenét és tetszik neki, jól érzi magát tőle, még hidegen hagyhatja az előadó személye. Az pedig, hogy ki a művész az eléggé szubjektív, egyéni megítélés kategória. -
"Felnézek a művészekre, szerintem fontos amit csinálnak."
-
G_ArchAngel #32610 Egyszeru peldak:
- nezel egy filmet, tetszik benne a szinesz jateka, vagy a zene egy esemenysor alatt - gondolom volt ilyen - akkor innentol nem hagy hidegen.
- nem hallgatsz olyan zenet, amit utalsz, csak amit kedvelsz, vagy erdekesnek tartasz, kivancsi vagy ra - ergo kialakult egyfajta erzek benned.
Akit a muveszet hidegen hagy, az kb. egy kavics szellemi es erzelmi szintjen leledzik, a muveszet egyik legfontosabb ismerve, hogy hat az erzelmekre - az lenyegtelen, hogy negativan vagy pozitivan, de hatassal bir az erzekszerveidre, onnantol pedig kialakul benned egy reakcio, ami alapjan velemenyt tudsz nyilvanitani, kerdest feltenni, tovabbgondolni. -
kedvelek embereket, de nem áhitattal tekintek fel rájuk, uugyanolyan emberek mint bárki más, sőt nekik szarabb, mert a sok dögkeselyütől nincs magánéletük -
az igazi művészekre igen (bár szubjektív kinek mi a művészet), de a hollywood-i (vagy magyar) celebekre (hánynom kell a szótól is) nagy ívben sz.rok. -
Nezek filmet es ertem is. Szeretem a zenet es ertem a mondanivalojat ,de jelenleg nincs olyan muvesz akire felnezek es azt mondom ,hogy "ez igen!" Vannak kedvenceim ,de jelenleg nincs olyan amelyik felkeltette volna annyira az erdeklodesemet ,hogy felnezzek ra. Persze ez nem azt jelenti ,hogy nem is lesz :)
-
jaaa, én a szavazatok számát néztem
-
Vagy nem úgy gondolkodnak, mint te s így számodra értelmezhetetlen a véleményük. -
nem nézek fel a művészekre, de fontos, amit csinálnak -
G_ArchAngel #32603 "Teljes mértékben hidegen hagynak."
Aki erre szavazott, az gondolom:
- nem nez filmet, vagy fel sem fogja
- nem hallgat zenet, vagy minek, mert nem erti
- nem nezeget kepeket, mivel szamara ertelmezhetetlen
- meg a wallpaperjet sem valtoztatta meg es a kek egboltot nezi zold legelovel:-)
Boldogok a lelki szegenyek...
-
Rájöttem, de direkt provokálod itt a népet. :)
"Nem ismerem/ismertem a felsorolt embereket, fogalmam sincs hogy fel lehet-e nézni rájuk, nem ismerem a gondolataikat tetteiket."
Tehát be sem jártál irodalom órákra, értem. :)
"a művészség is a kockaság egy fajtája" Ennyi erővel minden amit szeretsz csinálni, minden amibe jobban beleásod magad, az a kockaság egy fajtája. -
ba32107 #32601 Nem értünk egyet. Első válasz: szerintem többet érnek mint az átlagember. Második válasz: kevesebbet érnek. Harmadik: nem tűnnek ki egyik irányban sem. Negyedik: még annyira sem érdekelnek hogy gondolkozzak róluk.
Saját véleményem: elismerem hogy valamilyen szinten fontos, de ettől függetlenül hülyeségnek tartom.