127612
-
DIESEL DOG #33604 Nem igazán kedvelem, de néha muszáj használni. (igazából nagyon ritkán vonatozom)
-
Csak egy közlekedési eszköz, semmi több. -
Tettem be pár kérdést várólistára mert mostanában mindig csak spontán jönnek. Meg lehet nézni itt -> bal oldalt várólista. Sorozatos kérdéshez még most várok ötleteket, ne akkor szakértsen mindenki amikor éppen bekerül. Nagy neveket keresünk, mindent nem lehet beletenni csak erősen populáris fajtákat. -
Kenőpénz? A páciensnek minden esetben magának kell kérnie. Ha erre nem képes akkor vége a sztorinak. Nem is egyszer kell kérnie, többször is meg kell erősítenie, hogy nem gondolta meg magát. Nem lehet senkit megkenni... -
Ez benne van a pakliban. A világ nem tökéletes. :) -
Szerintem, mivel itt a fórumon kapcsolatok alakultak ki, ezért ez a topic is abban segít, hogy minél jobban megismerjük egymást, s egymás szemléletét! :) -
Hydroceph #33598 Egyetértek vele. -
msstz #33597 minek írjátok be, mire nyomtatok? senkit nem érdekel. érdemesebb volna csak olyan hszeket posztolni, amly hozzátesz az adott kédéshez valamit, nem csak egy nem/igent. -
Fbn Lx #33596 szerencsére még verekednem nem kellett soha, de edzettem már 2 méteres emberrel meg kétszer olyan nehézzel is, őgyhogy sejtem miről beszélsz.
a zömök embereknek amúgy megvan a saját mechanikája, pl. egy nagydarab embert pillanatok alatt földre lehet vinni, még egy 60 kilóssal gyakran esélytelenül kínlódok -
Fbn Lx #33595 ha az illető ezt akarja és az állapota kilátástalan, kérhesse.
De más ne dönthesse el helyette.
Nem is akarnám, csak ha kifejezetten megkérne rá, és látnám, hogy reménytelenül szenved. -
Egyetértek vele -
F1re #33593 ha az érintett személy kéri akkor teljesen 1etértek vele -
egyetértek! -
Cat 02 #33591 Egyszerűen megoldható...
Lenne egy papír amit ha aláír, akkor dönthet a sorsa felett a hozzátartozó, ha nem akkor meg nem (ma a halál után is ha jól tudom ez dönt a szerveid sorsáról), ha meg kóma, akkor olyasmi h ha 1 hónapig nem ébred fel, akkor a rokonok dönthetnek. Mindenki jobban jár. -
Egyetértek vele.
-
Egyetértek vele. -
Egyetértek vele.
Ennél kevesebb szenvedést sehogy máshogy nem lehet elérni. -
csak akkor van eutanázi ha azt a páciens is akarja te. csak ugy nem kapcsolhatnakle valakit.. -
"Egyetértek vele,de nem működne!"
"Ahogy az emberek pénzéhségét ismerem, gyorsan elszaporodna az eutanáziát kérők száma. Ha maga a szenvedő kéri, könnyen lehet hogy egy később felépülő embert végeznének ki. Ha pedig a hozzátartozók kérik, egyszerűen nem lehetne különválasztani hogy a szenvedőn akarnak-e segíteni, vagy egyszerűen csak a vagyonra fáj-e a foguk."
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1207147355&no=33553#163]#33553[/URL] -
ba32107 #33585 Hát ez egyértelmű. Ha nincsenek meg ezek a körülmények, akkor miért kéne kihúzni a dugót? -
Azért lehetett volna több opció is...véleményem szerint csak akkor elfogadható, ha a beteg menthetetlen, döntésképes állapotban van (tehát ő mondja) és a szenvedései már elviselhetetlenek...más szerintem ne nagyon döntögessen embertársa élete fölött -
-
Nem érdekel ez a téma.
-
1.
El kell tudni engedni,foleg ha sokat szenved. -
Amíg szóba nem kerülne a kenőpénz.
Ezt ne feljtsétek el, a korrupciót nem könnyű lefülelni. -
Én értem ezt, de azt sem látnám szívesen hogy a rokonok minden szálat megmozgatnak az ügy érdekében. -
Egyetértek vele. -
Nem érdekel ez a téma. -
CamelX #33576 Orvosi erkölcsrend alapján még a menthetetlen állapotokból is addig kell húzni a sérült állapotát ameddig csak tudják. Hallottam olyanról is hogy vonatbaleset után totál szétroncsolódott ember könyörgött hogy hagyják meghalni, de nem tehették. Egyértelmű tehát hogy az ember saját joga lenne ezt eldönteni, ennek is csak a begyöpösödött vallási dogmák állnak útjába. Azt viszont fontosnak tartom, hogy CSAK akkor szabadna ha a beteg döntésképes állapotban van (ezt úgy is meg tudják határozni a dokik) és a folyamat a beteg saját keze által végződjön be (értsd: dózis elindítása gomb lenyomásával, dokumentálva) -
a rákosok sem akkor akarnak eutanáziát, amikor kiderül, hogy rákosok, hanem a végső stádiumban. -
elutasítom.
ha valaki öngyilkos akar lenni, legyen öngyilkos. ha valaki egészségügyi állapota miatt nem tud erről dönteni, másnak nincs joga ilyesmiről nyilatkozni.
az egyetlen elgondolkodtató eset, ha a szóban forgó személy korábban rendelkezett arról, hogy nem akar újraélesztést. ez talán elfogadható, mivel saját döntés, és a halál nem más ember tevékenységének a közvetlen végeredménye. -
Egyetértek vele. -
hello KITT :) -
Egyetértek vele. -
Gyógyíthatatlan betegség? Az AIDS is az, mégse mennek a fertőzött emberek eutanáziára, amúgy nem érdekel engem jelenleg a téma. -
érdekes, hogy mennyien egyetértenek vele. vagyis nem érdekes, hanem inkább tanulságos. -
Nem érdekel ez a téma. -
Nem érdekel ez a téma. -
Nem érdekel -
extramagascsaj #33565 Egyetértek vele