127612
  • pista89
    A globális felmelegedés létezik

Tavaly előtt karácsonykor nem volt semmise, ~15fok az volt ...
  • OrioN the S
    Hat igen.. ez a legrosszabb az egeszben ,hogy tudatosan teszik tonkre. Penz,penz,penz.
  • Molnibalage
    Technikailag és gazdasági okokból ez nem lehetséges. Mindig marad ezekből, mert eljön a pillanat, mikor nem éri meg kitermelni őket.

Az elvet értem, csak a tisztánlátás kedvéért írom le ezt.
  • Molnibalage
    Hát az, hogy tesznek az túlzás ám. Nem itthon, de kint nagyon komoly bírságok vagy büntetőadók vannak. Abból most atomerőművek épülnek. Olyan atomerőműépítési láz van ami talán soha nem volt. Gyakorlatilag nincs felesleges kapacitás. Ha most minden meg lenne és benyögnéd, hogy gyertek atomot építeni és a pénz nem számít, még akkor is "várólistás" lennél!

A szél és egyéb dolgok tényleg nem számítanak, de asszem 100 feletti blokkot építenek és erősen növekedő a tendencia. Az embereiség rossz szokása, hogy addig nem old meg egy problémát amíg nagyon komollyá nem válik.
  • ThisZip
    "Az egész csakis a pénzről szól. Én hiszem hogy amíg az utolsó csepp olajat és az utolsó darab kőszenet el nem égetjük, addig nem fog megváltozni a világ."

Ott a pont.
  • Dick Riddick
    Tudod mindenki csak ezt szajkózza már tizenöt éve. "Emberek, ébredjetek, tegyetek meg mindent a föld megmentéséért, elolvadnak a jégsapkák, hogyan lehettek ennyire érzéketlenek? Ó, ezek a buta emberek!".
    Kicsit arra hasonlít ez, amikor egy politikus nyilatkozatban kioktató stílusban inti rendre a polgárokat: "Vissza kell fogni a kiadásokat, meg kell érteni az embereknek hogy kemény idők járnak, több adót kell fizetniük, kevesebb fizetést kapnak, ez az egész helyzet lényegében az ő hibájuk, nem is baj hogy így alakult, legalább észhez térnek".
    Közben látod hogy nemzetközi szinten tesznek a globális felmelegedésre, a nagyvállalatok csak úgy okádják ki a gázokat és szennyezőanyagokat, közben sokszor nevetséges szabályozások és szabványok vonatkoznak rájuk, a szabálysértéseket pedig nem is szankcionálják.
    Közben elvárják hogy minden ember elsődleges feladatának érezze ezt a problémát, miközben elég sok embernek ez a legkisebb gondja a jelen időkben. Mindig is az egészséges és környezettudatos életmód volt a legdrágább.
    Az egész csakis a pénzről szól. Én hiszem hogy amíg az utolsó csepp olajat és az utolsó darab kőszenet el nem égetjük, addig nem fog megváltozni a világ.
  • Carlos
    A globális felmelegedés létezik.
    Nem mi okozzuk, mi csak ráteszünk egy lapáttal. Sztem.
  • MR ME
    létezik
  • Motoroj
    A globális felmelegedés létezik.

Én így tapasztalom. Lassan 10 fokkal Északabbra kell menni nyáron, olyan kánikula szokott lenni.
  • OrioN the S
    Hat ugy legyen :)
  • Molnibalage
    Egyetértek, hogy az ember bizonyos fokig tényleg felelős. Állandó meleg meg biztos nem lesz. Miért? Mely olyan nem volt a Földtörténelem során. Emberi léptékben esetleg, de évszázados léptékekben nem.
  • dartonita
    Ja,nekem allandoan melegem van.
    (1)
  • OrioN the S
    A Himalajanak is annyi lesz es nagyon sok ember ivovize el fog veszni a felmelegedes altal. Szamitogepes grafikaval megmutatjak ,hogy is fogja ellepni a kepen levo hegyeket a zold.
  • OrioN the S
    Najah ,de jobb felni ,mint megijedni. Nem tudom ,hogy lattad-e ezt a filmet ,de ,ha megnezed akkor ott elmagyarazzak ,hogy miert is lesz ott allando meleg.(marmint jobban ,mint en)

Amugy szomoru ,hogy kozel nem annyira erdekelt ez a tema ,mint a "ki mit csinal szaras kozben". Valoszinu sokan ugy vannak vele ,hogy akkor mar ugyse fognak elni.
  • Molnibalage
    Annyira meleg nem lesz. Sosem halottál arról, hogy Alaszkában milyen szúnyoginvázió szokott lenni ebben a rövid időszakban?

Nagyon leegyszerűsítve ez a helyzet. Ez egyetlen nagy periódus. Nem minden nagy periódus csúcsa volt azonos helyen és nem lehet tudni, hogy egyáltalán mi most a pirossal jelzett helyek közül hol vagyunk. Sejtések, becslések és jóslatok vannak.
  • OrioN the S
    "A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy az üvegházgáz-kibocsátás folyamatos növekedésével a következő száz évben akár 6 fokkal is nőhet a globális átlaghőmérséklet, ami gyökeresen átalakíthatja világunkat. A dokumentumfilm Mark Lynas brit író, valamint neves klímakutatók segítségével arra keresi a választ, hogy egy egy-, két-, három-, négy-, öt-, netán hatfokos globális átlaghőmérséklet-emelkedés milyen hatást gyakorolhat a világra.
    Ha üvegházgáz-kibocsátásunkat az egyik napról a másikra nullára csökkentenénk, a korábban a légkörbe juttatott káros összetevők ebben az esetben is további 0,5-1 Celsius fokos globális átlaghőmérséklet-emelkedést okoznának. De mi történne, ha a melegedés kétfokos lenne? Mark Lynas, a Six Degrees (Hat fok) című könyv szerzője szerint a felmelegedés ezen a ponton túl elszabadult vonathoz válna hasonlatossá. Grönland jégtakarója, valamint néhány alacsonyabb fekvésű sziget sorsa megpecsételődne. Háromfokos melegedés esetén az Északi-sarkvidék egész nyárra jégmentéssé válna, az amazóniai esőerdő elkezdene kiszáradni, és szélsőséges időjárási események jellemeznék a mindennapjainkat. Négy fokkal magasabb átlaghőmérséklet mellett az óceánok szintje drámaian megemelkedne, az ötfokos emelkedés víziója pedig már a rémálom kategóriájába tartozik: az egykori mérsékelt öv területei lakhatatlanná válnának, és az emberiség még életben maradt csoportjai háborúskodásba kezdenének a Föld maradék erőforrásai megkaparintásáért. A hatfokos hőmérséklet-emelkedéssel számoló ún. "ítéletnapi" forgatókönyv végezetül élővilágától megfosztott tengereket, terjeszkedő sivatagokat és minden korábbinál gyakoribb természeti katasztrófákat prognosztizál.
    Ha nem teszünk semmit e veszélyek elhárítása érdekében, vajon hol érjük el azt a kritikus pontot ,amelyen túl már megállíthatatlan a globális felmelegedés?"

Youtube-on talaltok videokat amiben rovid bemutato van.(Six Degrees Special Effects neven talaltok ra)
  • OrioN the S
    Nah igen csak azokat a szep nagy feher hegyeket kepzeld el dus novenyzettel es 40 fok melegben. Hogy mondjam... ennel is dusabb es nem rovid meleg idoszak kozben ,hanem allando. :))
  • Molnibalage
    Alaszkában minig is van és volt virágzó növényzet a rövid meleg időszak alatt.

• OrioN the S
    Ezert lesz az ,hogy az Amazonas elsivatagosodik es pl. Alaskaban viragzo dus novenyek,termeszet lesz es hasonlo elvaltozasok lesznek a foldreszeken.
  • OrioN the S
    Az ember elott is volt par jegkorszak es felmelegedes is. Ez valszeg egy korforgas es egy olyan folyamat amit nem lehet megallitani. A fold nem csak a megszokott iranyba mozog ,hanem ,ha szembol nezzuk ,mint az oramutato. Ez egy eleg hosszadalmas folyamat ami ev milliokat vesz igenybe.

[remelem nem mondtam baromsagot :)]
  • Molnibalage
    Van Viszont, hogy ebből mennyi az emberi tevékenység azt már viccesebb megmondani. Már a közpkorbabn is voltak "mini" jégkorszakok és enyhébb idők is.

Mátyást a Duna jegén választották meg. Tegye fel a kezét aki látta már a Nagy Dunát befagyni. Akkor még nem volt ipari termelés...

Voltak nagyon enye idők is amikor egy évben kétszer tudtak aratni.

Egy diagramon meg tudom mutatni, hogy mi lehet még a probléma az adatelemzésben e- kapcsán.
  • OrioN the S
    Létezik. Mar 1(0,8)fokkal melegebb az idojaras. A tudosok szerint 6 kritikus fok van. Az elsohoz mar elerkeztunk es a 3-4. foknal lesz katasztrofa szintu a dolog ,de sanszos ,hogy mi azt mar nem fogjuk latni.
  • Dick Riddick
    A globális felmelegedés kitaláció.
    Csak viccből van minden nyáron 42 fok feletti hőmérséklet.

• DIESEL DOG #33821
    A globális felmelegedés szerintem létező dolog. Az elmúlt két évben sokszor volt az időjárás szélsőséges...
  • CopyKing92
    de éncsak 1 szer mentem assetudtam mit kell csinálni :D gyüjtögettem öket egyenként
  • Fbn Lx
    elsőre valami 1.8, majd még próbálkozok : D
  • ba32107
    Az alig egy milla. Én két és felet csináltam :P
  • CopyKing92
    ohh.:( 1040200 Pont az jó? :S
  • CopyKing92
    nah majd én be alázok :P :D
  • NEOreg3
    elég gyors mindenre, csak nem játszom
  • ba32107
    Én 2.5-nél többet nem nagyon tudtam csinálni
  • BB7
    Az voltam én is! De már nem nagyon bírom a saját rekordjaimat megdönteni! :(
  • ba32107
    Csak vigyázz mert én függő lettem :D
  • DIESEL DOG #33811
    Igen elég gyors mindenre. (na azért a Crysis nem fut full grafika mellet szaggatás mentesen...)
  • Scottt
    Lenne mit fejleszteni rajta, de nekem így is jó / közeljövőben fejlesztek.
    Nagy kaksi(4éves a baba,akkor is elég szarvolt)de közel az új gép^^

• BB7
    Júúj! Ez nekem FAV!
  • ba32107
    Mostanában csak ezzel játszom, ehhez meg azért még elég a gépem :D
  • poppe
    nem működik a 0 a billentyűzeten? :DD
  • Hayni
    Igen, elég gyors mindenre.
  • Rockynhooo
    :D az a vicc h 7 évig úgy volt hogy 6 giga C és 34 giga D :D mindig sírt is a gép hogy nicns elég lemezterület a C-n de nem rég formáztam és megfeleztem :D