127612
-
Rundstedt17 #35103 Na igen,annyian írják itt az rpg-s szövegkörnyezetet pedig az egy nagy nulla,szinte óvodás szintű beszélgetések -
én is leírtam hogy baromság, de most komolyan, mi értelme van? főleg hogy mindenki az angolt szereti (tisztelet a kivételnek) és mellé pakolnak 1 fos németet vagy franciát vagy mittom én mit amit elkezd utálni... teljesen értelmetlen 2 nyelv... esetleg akkor van értelme hogyha eldöntöd hogy hol akarsz dolgozni mondjuk franciáknál akkor természetesen kell a francia de ezt sztem előre eldönteni nem tudod ha meg az van hogy majd jó lesz valamire akkor elég kicsi az esélye hogy a franciákhoz fogsz menni dolgozni...
bár nem tudom én nem látom értelmét 2nyelvnek, lehet baromságot írtam de én így látom. -
Az angol nyelvű RPG-k szövegkörnyezete finoman szólva primitív. Pl. A Gothic 3-at én NWN-t még a régi ócska angolommal is simán megértettem azt még most sem érzem úgy, hogy nyelvvizsgán simán átmemmék. -
Na ez a másik droidság. Mi a halál faszának kell KÉT nyelvvizsga? Nem nyelvzsenik kellenk, hanem SZAKEMBEREK. Az nem attól van, hogy két nyelvet beszélsz... -
Fbn Lx #35099 én 9-10 éves korom óta toltam az rpg-ket napi sok órában, asszem nem hazudok vele ha azt mondom hogy a szerepjátékokból tanultam meg angolul.
szövegkörnyezetből kilogikáztam a szavakat, plusz néha kiszótáraztam ha valamit meg kellett értenem.
középsuli meg rásegítés volt a felsőfokúra kb.
a mai napig nem tudnék elmondani egyetlen angol nyelvtani szabályt sem, amolyan ráérzésből vágom. sokat hallgattam ahogy angolul szövegelnek és belém ivódtak szerkezetek.
ezért nem tudok megtanulni más nyelvet, mert picsalusta vagyok. angolt sem tanultam a büdös életben soha.
mivel már megértem a játékokat/filmeket, nincs kedvem ezentúl mondjuk oroszul nézni őket, szal nincs motiváció :D -
Fbn Lx #35098 :_ DAS?D_AS?d
bocs. -
Fbn Lx #35097 az angollal elégedett voltam, a franciával nem.
bár az is közrejátszott hogy nem szerettem a francia nyelvet. -
Rám volt kényszerítve, hogy Német-et tanuljak általános iskolában, ráadásul nem is volt szerintem valami túl jó az oktatás színvonala...
Szerintem a válaszom egyértelmű... -
Én speciel örülök, hogy gimiben két nyelvet tanítottak. Igaz, a második nyelv csak heti két óra volt, szinte semmire sem elég (a tanár nagyon sokat dühöngött is emiatt), de alapozásnak jó volt. Így most nem kellett a nulláról kezdenem a tanulást... (a diplomámhoz ugyanis két nyelvvizsga kell). -
Jó nyelveket tanítottak, plusz még jól is. A nyelvtanárokkal mindig mázlim volt. ^^ -
Kaka az egész. -
Igen, engem jó idegen nyelvre oktattak és jól megtanították. -
Egyáltalán nem vagyok elégedett.
TV-ből többet tanultam 1 év alatt,mint amennyit a suliban tanítottak. -
Cat 02 #35090 Nekünk is van ilyen nyelvtanárunk, 20 perces magyarázat h mi a retek és a hónaposretek között a különbség :D -
miért? a mi angoltanárunk leáll magyarázni (magyarul) hogy miaz a boleró (ruha), meg azt beszéli fél óráig hogy hogy száll fel a repülőgép... -
Cat 02 #35088 Sajnos igaz, ha valaki nem akar tanulni, annak lehet akármilyen tanára ... -
Igen, engem jó idegen nyelvre oktattak és jól megtanították.
de a többieket nem -
általánosban jó volt az angoloktatás, + játékok sokat rásegítettek, középsuliba meg most kéttannyelvűbe járok, itt még erősebb az angoloktatás, és itt már tanulok franciát is mellette, az is elég jó, csak ne lennék ilyen lusta hozzá :D -
Jó idegen nyelvre oktattak, de nem tanították meg rendesen -
jah buktam 5.-ben nyelvtanból. -
De magyar helyesírásból valószínűleg egyes voltál. -
Egyáltalán nem vagyok elégedett.
általános iskolában 8! évig "tanítottak" németet, egy szót se tudtam/tudok
középiskolában 4 évig ment az angol .. és egy szót se tudnék.. HA nem mentem volna el nyelviskolába, ahol 1! tanév alatt 0 ról erős középfokig felvittek
ennyit a dologról .. 8 év alatt semmi .. amikor a gyerekre még úgy ragadnak az információk .. szégyen! meg kéne fizetni a tanárokat és akkor nem csak a lúzereket tennék be nyelvtanárnak akiket a gyerek 1x megijeszt és kirohannak a világból :D -
én is. kis koromban cartoonnetwork -ot néztem ami angol volt még annó. meg játékokból tanúltam angólt. -
játékokból/filmekből tanultam meg nagyrészt angolul (főleg szavakat), az én iskolámban speciel szar volt a nyelvoktatás és én is semmi értelmét nem láttam, hogy 3 évig németet kelljen tanulnom (választhattam volna még franciát...) -
ja nem :( -
azért a magyarral is foglalkozz, a melléknév kisbetű, és nem kell kötőjelezni sem.
bocs, de magas labda volt :) -
ba32107 #35077 Az -
A nyelv oktatással nincs gond. A tanulókkal van. -
Külön tanfolyamon szereztem középfokú nyelvvizsgát, az a véleményem, hogy nagyon nagyon nagyon szarul oktatják az angol nyelvet. A németről nem nyilatkozok mert jó fej a tanárom és viszonylag megértem de undorító nyelv. -
én Angolt középfokúan tudom, Finn-t meg még csak tanúlgatom. -
Jó idegen nyelvre oktattak, de nem tanították meg rendesen.
-
Cat 02 #35072 Én nyelvtant sose tudtam, igeidőket is kb tudtam h kell használni, de mostmár pl már az if 3 alakját is elfelejtettem, a sok nem tudom milyen igéről (switch off, turn on) meg ne is beszéljünk... pedig anno ( 1éve) 94 % os lett az érettségi :D -
jártál iskolába?
-
minket meg franciára tanítottak, sokat értem volna vele... -
egyálltalán nem vagyok elégedett, volt h egy évben 6, azaz hat tanárunk is volt, így nem lehet tanulni... -
elismerem, 2 nyelv baromság... úgyis csak az 1iket fogod használni, hála az égnek én csak 1 nyelvet tanulok :D (áj kent szpík inglis) -
Hozzá teszem még az 5 év ált. iskolai németet. Dettó ua.,mint olasz. -
Az kéne itt mint a japóknál... ott már ilyen 13-14 éves gyerekek úgy beszélnek angolul mint itt Magyarországon aki középfokúval rendelkezik.
rem. érthető most keltem... xD -
Egyáltalán nem vagyok. 1997-2001 között voltam gimi. Mi a halál havának kell két nyelvvel fárasztani a nebulót? Abból az egyiket valószínűleg utálja. Gyakorlatilag semmire nem emlékszem olaszból, pedig 4 évig tanították heti 3 órában. Az angol 5/4/3/3-ban volt. A gonm az volt, hogy az első 1,5 évben a tanárom summa cirka 3,5 hónapot volt beteg. A 2. év közepén meg elment és 2 hónapig egyáltalán nem volt tanárom. Aztán az végéig minden órát más tartott. Az utolsó két évben volt rendszeres angol, de akkor már csak heti 3 órában. Namármost, ha végig az olasz +3 órájával nyomtuk volna...?
Nem tudom melyik címeres ökör taláta ki ezt a két nyelv oktatását, de az égvilágon semmi értelme nem volt. -
Több angol tanárom szerint jó nyelvérzékem van. és egész jól beszélek meg minden na de a nyelvtan :S
Mondjuk azt is tudom de még lehetne finomítani.