127612
-
Leszarom a reklámok üzenetét/reklámtól függetlenül vásárolok.
-
Nem tudom ezt az eredményt én azért nem tartom reálisnak. Én az első opcióra szavaztam pedig utálom a reklámokat, de ha látom, hogy pl. kijött egy új fajta bocicsoki(csak példa :D ) akkor lehet , hogy a boltban legközelebb meg fogom venni. -
van az a mosóporreklám amikor egy esküvőn vannak és a végén a nagy "terítőt"? kikötik egy toronyra a másik végét meg egy helikopter tartja :DDd rávan kötve a csücske de a terítő többi része már a torony előtt van XD
másik kedvencem a bifidusz eszenzis-es reklámok.... -
Michelin gumi abroncs reklám a legkomolyabb.. :D kevesebb üzem anyaggal is tovább bírja..(jóóvan
) de hogy hogyha nincs benzin? :D
-
leszarom de már vásároltam hatására ... pl.: Tuborg greennek kurva jó volt a promoja és megkóstoltam.. bár am is megtettem volna :D -
Leszarom.
Mellesleg az a 3 vagon reklámújság, amit hetente küldenek, enyhén felháborító.
Arról a kis apróságról már nem is beszélve, hogy szinte köztudott, hogy az emberek jelentős része egyből a kukába nyomja, anélkül hogy megnézné (vagy teljesen másra használja 2 percig és utána dobja ki)... és ennek ellenére csak elkészülnek ezek az újságok, ki tudja mennyi fát teljen feleslegesen kivágva ezzel - mert félek nem újrahasznosított papírra nyomják. Ha tévednék ezt illetően, akkor én kérek elnézést. -
Leszarom a reklámok üzenetét / reklámtól függetlenül vásárolok hogy úgy mondjam -
ldavid #35136 én már vásároltam, de csak nyereményjáték miatt ^^ -
Leszarom. Neha mar annyira szarok hogy az faj. -
Dilemmában voltam néhány terméket illetően, de egy reklám megerősített abban, hogy melyiket válasszam
-
leszarom a reklámok üzenetét, tv-t meg nem is nézek... -
leszarom, azt veszem ami tetszik. -
ba32107 #35131 Szelektálva szoktam nézni, észre sem veszem a reklámokat :D -
Rádiót nem hallagatok, napilapokban nincs reklám, TV-t csak hallgattam amíg volt tuner kártyám (4 hónapja már az sincs...), reklámújság szinte élből kuka. Akkor szokam megnézni mikor TÉNYLEG kell valami. Pl. elötörött a régi főfotelom. Kellett egy új. Na akkor gyorsan áltapoztam két ilyen bedobott szart. Értelme nem volt. Elmentem egy 3. helyre és ott volt jó cucc és nem bóvli szar.
Alapjáraton igazából jóformán és nem veszek semmit... Számítógépem fel lett újítva, ruhát akkor veszek, ha kell, elektronikai cuccot akkor veszek, ha az elődje töntrement. Könyvet szoktam venni, ha van felesleges pénzem. Azt meg nem reklámozzák.
Összeségében az utolsó előtti. -
egyéb: max. elgondolkozok rajta hogy jó vásár lenne-e, de aztán úgyis összevetem az eddigi tapasztalataimmal, szóval nem a reklám a fontos nekem hanem a többi "körülmény"... de még konkrétan reklám hatására nem vettem semmit (esetleg valami csokit hogy kipróbáljam)
ruhák, műszaki cikkek...:hát kínai, C&A, "mobilokatleszarom", szal más dolog amit vásárolok nemnagyon van :D -
Leszarom a reklámok üzenetét / reklámtól függetlenül vásárolok.
Én úgy vásárolok hogy célirányosan, valami nincs akkor elmegyek megnézem meg szagulom :D belenézek megharapom XD és 5-6 termék közül kiválasztom a legjobb ár/érték arányút :) -
Újság, rádió, intenet, levelesláda, utca az smafu? :)
Mindenhonnan folyik a szar.
"Leszarom a reklámok üzenetét / reklámtól függetlenül vásárolok" -
ba32107 #35126 Mivel tévét sem nézek, így reklámokat sem -
Leszarom a reklámok üzenetét / reklámtól függetlenül vásárolok
-
ba32107 #35124 Látod angolul sem tudsz elég jól, gépelni sem tudsz elég jól, neked filozófusnak kellett volna menni, nem infósnak
-
Nem, éppen ez az hogy nem. Ezek a dolgok csak azt az illuziót táplálják, hogy jó vagy. Pedig nem. Majd, ha a pl. a Dr. House (vagy hasolnó szintű sorozat) 80%-át (-orvosi rész) elsőre megérted akkor már tudsz valamit szerintem. -
Fbn Lx #35122 hah.
ha ennyire vágjátok mindannyian az angolt, csapjatok már fel nyelvésznek :) -
Ez mondjuk tanár és diákfüggő is. Gimiben az egyik osztálytársam nagyon le akart nyelvvizsgázni angolból, 4 évnyi intenzív tanulás (meg persze különtanár segítségével) le is tette a középfokút. Úgy, hogy neki az angol heti 2-be ment hivatalosan.
Amúgy ezzel az alappal egyetemen már jó dolga van az embernek. Nekünk speciel bizonyos számú nyelvóra felvétele ingyenes, és duplaórák is vannak (heti 2x másfél óra) és az aztán céltudatos nyelvvizsgafelkészítő... (vagy szintentartó, szaknyelv, amit csak akarsz). Itt nagyon jó tanárok vannak. Plusz külsősök is bejöhetnek, legalábbis az egyik csoportunkban van egy. Barátnőm így 3 év alatt tette le olaszból a középfokút. :) Pedig neki már nem is lett volna kötelező, a harmadik nyelvvizsgája volt. -
A 0 óraszám alatt azt értem, hogy a heti 3 óra az rossz vicc. Képzeld el mi lett volna, ha 5/4/3/3 helyett 8/7/6/6-ban tanulhattam volna vagy csak 7/6/5/5-ben négy évig egy nyelvet. Akkor valóban lett volna egy valamire használható angol tudásom. Ehelyett lett az, hogy csak valami alapot kaptam angolból és egy nagy semmit olaszból. Ennek így nincs értelme. Kevés dolog van amit jobban utálok az értelmetlen mukánál... -
Ja. Ezért vannak nyelvórák. :D -
Angolok kiejtése borzalmas,hamarabb megértek egy japán,vagy akármilyen anyanyelvű embert,amikor angolul beszél,minthogy egy angolt.Hadarnak mint a picsa.Mondjuk a spanyolok mégrosszabbak. -
Nem tudom milyen a japánoknál a nyelvoktatás de mivel azért érdekel a japán kultúra azt tudom, hogy a kiejtése még az éveket angol nyelvterületen eltöltött, angolul tudó japánoknak is borzalmas. Ettől függetlenül ha az oktatás tényleg olyan ahogyan te mondod, az jó dolog. Én egyébként csak azzal szálltam vitába, hogy itt néhányan azt állitják nem kell az embernek több nyelvet tudni (igazából nem KELL egyet sem tudni). Én azt mondom minél több annál jobb. Ha valaki kb középszinten beszél egy nyelvet az már jó, nem kell tökéjre fejleszteni a nyelvtudást, ha szükség lesz rá úgyis csiszolódik. -
első. angol-ra -
hát csak hogy annál több lehetőség, a japók csinálják jól... 14 évesen már olyan angol szinten vannak hogy akár magyar viszonylatba felsőfokút tehetne... itt is ez kéne... anyanyelvi szinten tanítják nekik az angolt -
Ez hogyan kapcsolódik az én előző kommentemhez? -
Csak 0 óraszámmal = 0 alap = 0 lehetőség -
japók már 12-13-14 éves korukra olyan szinten tudnak angolul hogy az hihetetlen... -
Darth Razor #35111 Jó idegen nyelvre oktattak, de nem tanították meg rendesen.
Viszont szerencsére jó nyelvérzékem van, így meg tudtam tanulni szinte teljesen önerőből angolul és németül is. (Főként TV-ből, filmekből, internetről, és idegen nyelvű könyvekből stb.) Mára már az angolt és a németet is anyanyelvi szinten beszélem. Ha csak az iskolai "tanulmányaimra" hagyatkoznék, jó, ha egy értelmes mondatot össze tudnék rakni. Szerintem az idegen nyelvek tanításában túlzottan nagy hangsúlyt fektetnek a mindenféle nyelvtani szabályokra. Én a mai napig nem értem, hogy mi az a második múlt, meg a mindenféle szórendek, de mégis nyelvtani hibák nélkül tudom a két említett nyelvet beszélni. -
Is-is, több nyelvet tanultam és / vagy a válaszok közül több is igaz rám.
Angolból van egy középfokú C nyelvvizsgám. Tanultam 12 évig. Jó lenne egy kicsit gyakorolni külföldön.
Németet tanultam kb. 2 hónapig, a tudásom is kb. olyan, ez eléggé hiányzik is, egy-két dolgot megértek, de az nagyon kevés.
Svédül tanulgatok keverve kis dánnal meg norvéggal, kb. egy szinten van a némettudásommal, talán egy fokkal jobb. -
Én suliban angolt meg spanyolt tanulok,de mindkettő egy vicc. Spanyolra már kb csak nézőnek megyek be, jót röhögök az órán, aztán kicsöngetnek. Tanulni meg nem tanulok rá semmit, járok különtanárhoz, aki egy óra alatt megértet olyan dolgot, amit suliban hetekig nem fogok fel... -
Meg úgy alapvetően a világon az angol az egyik legelterjedtebb nyelv... Tanultam németül, semmi nem maradt meg belőle, utáltam mint a fene. Ennél szarabb nyelv már csak a francia. :D Semmi pénzért sem tanulnék franciául. Szóval szerintem ha valaki tud angolul manapság, akkor a világon bárhol eltud boldogulni, ezzel szemben egy német felsőfokúval nem sokra fogok menni. -
Az, hogy egyszerre több nyelven tanitnak szerintem is hülyeség. De minél több nyelvet beszélsz annál több lehetőséged is van, amúgyis mi hátrányod származna abból ha több mindent tudsz. Szerintem semmi. Viszont azzal megintcsak nem értek egyet amit ideírtál: "főleg hogy mindenki az angolt szereti" ez egyáltalán nem biztos. Viszont mivel a legtöbb helyen nem nagyon tanítanak mást (maximum másodlagos nyelvként) ezért általában ezt tanulják meg az iskolában hiába szeretne az illető mondjuk spanyolul, olaszul stb. tanulni. -
Több nyelvismeret = több lehetőség külföldön. Nem azért tanítanak több nyelvet, hogy szívassanak. :) Nálunk amúgy egy közép és egy alapfok kell, alapra meg nem túl nehéz feltornázni a szintet... amellet simán lehetsz a másik nyelvből jó szakember. -
Egyáltalán nem vagyok elégedett.
-
Igen, engem jó idegen nyelvre oktattak és jól megtanították.