127612
  • z99999
    mint a narancsos twix, jah, azokat én is szeretem, főleg az ilyen korlátozott mennyiséges dolgokat :D
  • Ability
    Olyan szinten már biztos hatott valakire egy reklám, hogy kijött egy új ízű chips, és mint újdonság kipróbálja az ember. Engem is inkább kajával lehet mefogni, bár én tényleg nem igazán találkozok reklámmal, TV-t nem nézek, rádiót nem hallgatok, híreket neten olvasok... Szerintem amikor egy reklám azt akarja elhitetni, hogy a hasonló termékek közül az a legjobb, akkor az annyira nem fog az emberen, de amikor úgy reklámoznak valamit, hogy "ilyen is létezik", vagy úgy általában amikor valami újdonság, akkor azért megmarad az emberben, hogy ilyen is van, és lehet kipróbálja. Nyilván itt apróságokra gondolok, leginkább élelmiszer vagy valami.
  • Vardar
    Nem vásárolok:D
  • tigeroo
    na ez igaz, nekemis valami ilyen véleményem van az egészről

de azért valljuk be, ha pl. vmi hardvermárkáról van szó, pl. ati vagy nvidia kártya...szerinted hány ember dönt az alapján hogy a kedvenc játékának introjában melyik cég logója jelenik meg? szerintem kurvasok embernek...
  • z99999
    jah, gondolom a géped meg az mp3 márkáját/árát is nagy ívben lesajnáltad...
  • z99999
    jah mert gondolom te 5 évesen leszartad nagy ívben ha egy nagy színes kép azt mondja hogy ez jobb mint a másik és nem ment anyuci őrületbe kergetése se

hidd el nagyon jól tudom mit beszélek, ha egy termékből több fajta van a piacon, akkor bezony reklámozni kell ezerrel, így működik a világ.
    ha vmi olcsóbb árra van reklámozva azt veszed meg, ha vmiről többször kapsz pozitív visszaigazolást, akkor azt veszed meg, ennyi.

biztos vannak szélsőségek akik mindentől elzárva monoton élik az életüket, pölö tibeti buddhista guruk, de gondolom most normál emberekről van szó.
  • Molnibalage
    Komolyan mondom egyeseknek értelmezési nehézségei vannak. Nem kicsik, nagyok...

Mi van azokkal akik SEMMIT nem vesznek kaján kívűl vagy még azt sem? Tavaly szeptember óta vettem egy új gépet, egy mp3 playert, két farmert, két inget, 3db eredeti PC játékot (mind ősrégi), egy táskát és egy bőrkesztyűt (a régi táska ótvar a kesztyűt meg elhagytam). Passz. Ezen felül csak szórakozásra és kajára megy meg most angol tanfolyamra.

Fogod végre? A farmerom márkájáról fingom nincs milyen, mert meg sem néztem, a szín és próba alapján választottam. Az táska és ing noname. Milyen reklám hat rám szerinted? Én nem csak én vagyok ilyen... Komolyan mondom felidegesít egyes emberek hozzállása akik szerint lehetséges ilyen módon élni.

Ezek után gondolom nem meglepő, hogy anyagilag viszonylag jól állok. :)
  • tigeroo
    mondjuk a szavazás állása elég érdekes :D szerintem ha megnézünk valamilyen "befolyásoló reklám/marketing" felmérést akkor pont ellentétes eredményt kapnánk...
  • ba32107
    Engem nem befolyásolnak, az tuti. A kaját nem én veszem. Üdítőket nem iszom, kávét nem iszom. Sörből megszoktam és megszerettem egy fajtát, mást nem veszek. Elektronikai cuccot egy évben talán egyszer veszek, akkor pedig alaposan körbenézek a piacon. Ruhát ugyanígy. Másra meg nem költök pénzt soha.
  • 0Fritz0
    Amikor valaki azt írja, hogy: "mindenkire hatással vannak a reklámok, csak nem ismerik be.", akkor valójában nincs róla bizonyossága, csak nem ismeri be.
  • z99999
    mindenkire hatással vannak a reklámok, csak nem ismerik be.
  • NEOreg3
    Az utcán nem igazán figyelem a reklámokat és olyan hatást mint a mozgó kép és hanganyag nem tudnak elérni. Újságot sem olvasok, ha valami a kezembe is akad, akkor rögtön a rejtvényhez meg a képregényhez lapozok. A barátaim/ismerőseim/rokonaim pedig nem szoktak konkrét márkákat ajánlani. Gyerekkoromban leragadtam a bejáratott márkáknál (nájk, sznikerz stb.) és azóta is arra törekszem, hogy ilyenjeim legyenek, ha már egyáltalán nem reklámoznák őket, akkor is.

Ha úgy vesszük, akkor gyerekkorban SENKI sem tud a reklámok hatása elől menekülni, szóval akkor mindenkinek az elsőre kellene szavaznia.
  • Lacee
    erről az az idézet jut eszembe, miszerint "az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel". :)

the trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.
    (Bertrand Russell)
  • Lacee
    ..és gondolom az utcán is csukott szemmel jársz, újságot nem olvasol, valamint egyáltalán nem adsz a barátaid/ismerőseid/rokonaid véleményére sem. Az jó, akkor te talán tényleg függetlenedni tudsz :)

#35151-el értek egyet, pl magamat sem tartom valami befolyásolható embernek, sőt... viszont a második lehetőségre nyomtam, mivel a befolyásolás egyik sajátossága, hogy a delikvens NEM veszi észre. Ez benne a lényeg, hiszen magáról szinte mindenki azt gondolja, hogy a függetlenség, objektivitás (stb) egyszemélyben :)
  • Molnibalage
    Az lehet, hogy sok birka van, de én nem vagyok közülük való.
  • Molnibalage
    Melyik részét nem érted annak, hogy gyakorlatilag nem veszek semmit? Ha valami cuccom elromlik CSAK akkor. Akkor mi is hat rám tudat alatt? Kaját szüleim veszik nagyrészt, mert otthon élek, de olyan sört veszek amit én szeretek és olyan kaját aimt én szeretek.
  • tigeroo
    pedig valahol ott az igazság. nem hiába szakosodtak el marketing irányba a "tőkések"...
  • milk4
    TÚL sokat gondolkodsz egy ilyen egyszerű kérdésen.Nálunk is azért írnak az 5-ös tanulók szövegértelmezésből 2-es,3-asokat,mert túlbonyolítják a kérdést.
  • REPS0L
    ahhoz képest hogy a nagyrész leszarja a reklámok üzenetét, tudat alatt azt vásárolsz amit jobban reklámoznak...
  • predator1982
    egyéb: nincs rám hatással a reklám, de a szövege nagyon ragadós:DD
  • DJS8
    Dilemmában voltam néhány terméket illetően, de egy reklám megerősített abban, hogy melyiket válasszam.
  • ChuckyHUN
    NAGYON Leszarom a reklámok üzenetét
    ki is nyomom a tévét ha reklám van...MR2 on vagy valami
  • banok
    Igen, már keltette fel annyira érdeklődésem reklám, hogy annak hatására vásároljak vagy cselekedjek

általában kaja.
  • Cat 02 #35160
    Ha neked ez jött át gz ^^
  • Motoroj
    Egyéb (kommentben kifejtem).

Utálom a korszerű reklámokat.
  • bardocz
    Én már 17 éve csakis a reklámok miatt veszek levegőt.
  • tom235
    igen, például kenyeret is a reklám miatt vásárlok csak :) hiába tagadjátok mindenki azért veszi.
  • Fbn Lx
    amúgy szinte mindenki úgy gondolja, hogy leszarja a reklámok üzenetét, de tudat alatt ezzel vagyunk telebaszva. az utcáról, a hirdetőtáblákról, mindenhonnan jön felénk.
    Az is lehet, hogy én néha vásárolok reklámok hatására, csak ezt én magam sem veszem észre. Veszélyes dolog a tudatalattival szarakodni.
  • Fbn Lx
    az a vicc hogy annak szerettem volna, csak szar a magyar érettségim nem lett jó, meg nem volt kedvem felmenni pestre :DD
  • Fbn Lx
    mivel nem nézek tv-t, így nem vagyok tisztában vele hogy milyen reklámok vannak
    de amíg néztem addig is elkapcsoltam ha reklám volt, vagy leszartam
    az a szopás, hogy nem tudja az ember elkerülni a reklámokat ha tv-t néz. jól meg van ez oldva. függetlenül attól hogy mindig elkapcsolod, egy hónap múlva már egy rakás reklámnak fújod a szövegét.
    mocskos ganajak ezek.
  • elitehun
    Leszarom a reklámok üzenetét / reklámtól függetlenül vásárolok
  • Scottt
    Leszarom a reklámok üzenetét / reklámtól függetlenül vásárolok

• Cat 02 #35151
    Mindenki emiatt vásárol. Tudatalatti ftw... hiába tagadjátok.
  • DJ RX7
    Lefosom a reklámok üzenetét / reklámtól függetlenül vásárolok

• NEOreg3
    leszaroma a reklámokat, TV-t nem nézek, rádiót nem hallgatok, netezéskor meg az adblock+ blokkolja a reklámokat (amit nem azt én blokkolom manuálisan)
  • Lullaby
    Általában leszarom a reklámokat, de a telefonom egy plakáton láttam meg és megtetszett
  • FZoleee
    Az már bifidus antiregularis, te tudatlan
    "Leszarom a reklámok üzenetét / reklámtól függetlenül vásárolok"
  • kovacsgellert
    Leszarom a reklámok üzenetét.
  • DIESEL DOG #35145
    Nagy ívben leszarom a reklámok üzenetét. Én reklámtól függetlenül vásárolok...
  • 0Fritz0
    A bocit manapság már nem nevezném csokinak, inkább valamilyen agyoncukrozott masszának.