127612
-
elmentem suliba persze kulcs otthon maradt, anyám elment intézni a dolgait, hazaérve senki nem nyitott ajtót..
de mivel rámjött a pisilhetnék, kénytelen voltam 1 emelettel fentebb menni és lepisálni a szomszéd virágát.
Sikerült a házit megcsinálni, majd alig 3 óra elteltével anyám megjelent, és közölte, hogy fiam mivel kulcsot nem vittél a lábtörlő alá tettem egy cetlit, hogy a kulcs a szomszédnál, kaja a hűtőben.
Ekkor egy metaforikus kamion végigment rajtam....soha többet nem hagytam otthon a kulcsot..
-
Pedig már a Brian életében is hallhattad, hogy boldogok a sajtkészítők!
-
Pont most beszéltem egy gyerekkori haverommal. Kutatóként dolgozik a San Francisco-i egyetem mint biokémikus. (Postdoctoral fellow) Épp most hagyta ott az egész kémia-biológia vonalat. Átmegy programozónak. Kérdeztem tőle, hogy de hát hogy? Lassan 15 évet ölt biokémiába és most cső.? Azt mondta el sem tudom képzelni mekkora mozgás van tudományon belül. Sokan "kiégnek" és mást választanak. Azt mondta ha nem jön be még mindig a biokémia doktora. :) -
bocs, eddig nem tudtam a sajtkészítőkről. -
én nem is ezt írtam.
de egy termelésben résztvevő mérnöknek jó ha van minimális lean ismerete, ez már alap egy nagy multinál, külföldön évtizedek óta, magyarországon még nemrég kezdett teret nyerni.
ezt hoztam fel példának, ez már magába foglalja hogy mindig lehet hova fejlődni. -
Ez nem igaz, csak ismerem képességeim határait. Számtalan dolgot próbáltam már ki, amiről nem is hittem volna, hogy ki fogom.
Egyszerűen cska falnak megyek a rózsaszín ködös optimizmustól meg a "mindent lehet csak akarni kell" dumától. Kevér irritálóbb dolog van ennél számomra. Egy dolog álmodozni és egy dolog a realitások talaján maradni.
És itt se jöjjön senki azzal a bulshit dumával, hogy anno voltak olyan mérnökök akik "lehetelen" dolgokat terveztek meg. Az sem igaz, csak ők annyival voltak profibbak és a techológia is alájuk dolgozott. Kelly Johnson és sok más ismertebb mérnök sem volt isten... -
De azért ugye másnak lehet? Végtelenül zárkózott vagy bármi olyasmi iránt, amit te nem tapasztaltál meg. -
Azért ha lehet ne szopjuk már le a mérnököket, elég retardált hozzáállás.. -
Aboszúlte nincs affinitásom az ilyesmihez. -
Persze, szakterületen belül. Szerinted egy átképzett hobbipék gépészmérnök mikor lesz konkurencia annak, aki ebben az iparágban éli le az életét...?
Szerinted a világ legjobb mérnökei és repülőgéptervezői és más az adott szakmai mesterei azok úgy lettek, hogy hirtelen irányt váltottak? Túrót... -
Mérnök üzletkötő, jutalékos megbízásos formában? Ahhoz már csak a kereskedelmi/üzletkötői vénát kell erősíteni. -
Amúgy az is hülye aki a jó kis megkeresett nettó, leadózott, full tiszta pízét hülye lutri vállalkozásba fekteti (és még szénné is melózza magát vele INGYEN). "Okosak" nem a saját pénzükből állják a cehhet, hanem másokéból (értsd. akár hitel, részvényesek, bepalizott társak, más cégek, maffia, közpénz stb.), szal. nekik semmi sem drága. De ahhoz gyomor kell ám (meg pajesz).
Ha valaki ilyesmire adja a fejét, az jobb ha bemegy a kaszinóba, felteszi a vagyonkáját a 17-esre és imádkozik. A sikerre még úgy is nagyobb esély van... -
Ezt az írni olvasni SE tudó melósok, betanított munkások, a megváltozott munkaképességű meg még n+1 réteg húzza le!? Netán a közmunka-progis nyomorultak is benne vannak?
Akik ebbe a fórumba írnak megütnek egy intellektuális mércét, ami azért a magyar átlagtól magasabb (sztem). Lenti példa is mutatja, hogy kevesli a pénzt, de nem vált. Nyilván könnyebb Orbántól várni, hogy Pusztatakácsfelsőre egy multit becsaljon, de amíg valaki röghöz kötött, nem fog jobban élni. -
mondjuk lean szemlélet/TPS? - ezek pont arról szólnak hogy mindig van hova fejlődni. -
Én éppen szabadságon vagyok. :) -
Sajtkészítést, lejjebb írtam. -
Mire gondolsz? Egy mérnökből ritkán lesz más szakterületen alkotó, mert nincs tapasztalata azon a téren.
El kellene már felejteni azt, hogy azért mert valaki sikeres lett egyvalamiben, amihez addig köze sem volt, az általános lesz. Amiket te látsz és siker, az a 100-ból egy esete. A mérnök meg pont azért mérnök, mert elég okos, hogy ne szerencsejátékot játszon... -
munkaidőben sg-zni bezzeg van idő és energia... így csoda hogy nem épül a szocializmus -
mérnökként mégis mit tanuljon, amire nagyobb szükség lehet, művelődésszervező vagy esztétika-androgógia? -
És eszedbe se jut, hogy tanulj valami újat, teljesen mást, ha esetleg a szükség vagy a lehetőség úgy hozná? -
És ahhoz értek, amihez... A hobbimból meg végképp nem lehet megélni... -
2013-ban 228 ezer bruttó volt az átlagkereset (cégeknél kicsit több, közszférában kevesebb) - azért a 220 nettó szépen az átlag fölött van. -
#118379 Nemsoká nyílik a 3. gyártóegység, 9-11 új process biztos felvesznek :)
#118377 Ha egy nagyvállalatnál (O.t. asszem) ilyen szűken mérik a pénzt, akkor miért nem váltasz munkahelyet? (Bár téged a fizetésre panaszkodni nem hallottalak)
A reagálásokból pedig az jön le, hogy ma diploma nélkül, legálisan, multinál+másodállásban, nettó 220+x forintot kereső ember, valami délibáb szerű jelenség (királyfi) akkor én kérek elnézést. Elég szomorú, hogy a nettó 300 az valami mesebeli elérhetetlen szám egyeseknek.
-
Elmehetsz sajtkészítőnek is mérnökként, ha az érdekel, és abban látod a jövőt, a profitot, a megélhetést, és azt a munkát, amit szeretsz.
Senki nem égeti rá a homlokodra a diplomával együtt, hogy te csak azt csinálhatod, ami a papírral együtt jár.
Csak nézegesd meg, hogy a lent emlegetett, vagy más sikeres cégek alapítói milyen végzettséggel, milyen anyagi háttérrel rendelkeztek. A pénzt pedig az első körben a 3F biztosítja (Friends, Family, Fools), utána pedig vannak üzleti angyaloknak nevezett társaságok, ahol a már működő, de fejlődésre képes és hajlandó cégeket támogatják. -
Miféle vállalkozásba kezdjen az ember? 30-40 millás indulótőke alatt ma mit tudsz értelmesen csinálni? Én pl. mérnök vagyok és olyan szofverekkel is dolgozom, aminek az éves licenszdíja 5-10 milla. Hogyan tartja el magát egy ilyen kis mérnökiroda? Nem véletlen, hogy a kisebb vállakozások bukják be először a válságokat... -
Nem zártam ki magam soha.
Olyan 17-18 éves lehetettem, amikor két szőke cica kizárta magát az 1. emeleten. Simán fel tudtunk mászni a nyitva hagyott erkélyen és kinyitottuk nekik. -
úgy igen, hogy nem vittem el a kulcsom, közben elment mindenki otthonról. nem ültem a lépcsőn, elmentem addig barátnőmhöz. pár óra múlva már haza tudtam menni. -
Még gyerekkoromban megesett, hogy nem tudtam bemenni otthon, és várnom kellett a szüleimre 3-4 órát.. Felnőttkoromban eddig egyszer talán.. -
Blum #118407 Amugy hulye vagyok mert akkor vegulis igen. :D -
így van olyankor messze járok -
hugopareiros #118405 Nem. Viszont egyszer réges-régen zártam be magam unokatestvéreméknél a lakásba.
Mindig bezárják kulcsra az ajtót. Én meg ki akartam menni, és elfelejtettem, hogy náluk fordítva működik a zár.
Sőt ha rossz felé forgatom, akkor úgy bezárja magát az ajtó, hogy csak kívülről lehet kinyitni.
Utána pedig állhattam az erkélyen, hogy jöjjön valamilyen ismerős akinek ledobhatom a kulcsot, hogy kinyissa az ajtót. 10 perc alatt jött is. -
Blum #118404 Nem.
Tavaly nyaron muterom zart ki az erkelyre. Kimentem cigizni,utanam jott kerdezni valamit es reflexbol becsukta az ajtot meg meg ra is hajtotta. Aztan kiment a konyhaba.
Masfel orat rohadtam az 50 fokos erkelyen mire faternak feltunt,hogy valaki hangosan karomkodik es dorombol a 2. emeleti erkelyen. "Azt hittem a szomszed csinal valamit odakint azert nem torodtem vele"....es meg ki is rohogott.
-
És ha neki nem lakása, hanem háza van? :) -
közel se -
néha szoktam magamon kívül lenni
hú ez tökre ilyen clios válasz volt -
nem,lehetetlen kizárni magam -
Na most akkor olvasd el újra a #118378-at. Igen, erről hall mindenki, mert ez az érdekes, ez a "cél". Úgy nem fogsz vállalkozásba kezdeni, hogy "majd csődbemegyünk", és úgy nem fogsz egyetemet végezni (vagy otthagyni), hogy "majd éhenhalok". -
Hát ez azért nem igazán sok, nem gondolkoztál még váltáson? Ennyit jobb helyeken, Knorr Bremse, Bosch a kezdők majdnem megkapnak, nem év után. Arról nem is beszélve, h a cég osztrák telephelyén a gyakornokok többet kapnak. -
Most is nagyon mások a hazai viszonyok, mint 2030-ban lesznek. Ez tuti. -
Érzetem, hogy ez jön. Ez a startup mizére az új buzzword mindenre. Ezen felül kb. egy iparágra igaz, az infóra.
Ezen felül hány sikeres és hány bebukott is van? Ja, hogy mindenki a hypoltakat ismeri, amik akkorák, hogy igazából nagy cégek, csak ráaggatta valaki a startup jelzőt...
A Fornetti 1997-es. Nagyon mások voltak a hazai viszonyok, mint most meg úgy a világgazadaságé is...