127612
  • immovable
    Ja és nem, nem zártam még ki magam. Ha így történne, gyors kiverném, míg valaki beenged.
  • immovable
    ÉN nem ülök bele az autójába jó! :)
  • immovable
    Az NWO igen. :)
  • benőmenő
    Egyszer még alsós általános iskolásként farsang után nem találtam anyut, így egyedül mentem haza. Akkor még nem volt saját kulcsom, mobilja pedig se nekem sem anyunak nem volt még.
    1-2 órába beletelt mire megoldódott a dolog, de hálistennek az akkori szembe-szomszédunk jó fej volt és hallotta motoszkálást, így nem a lépcsőházban kellett várnom, hanem beinvitált és néztük a gyerekeivel a 102 kiskutyát :D
    A második esetnél pedig otthon hagytam a kulcsot, és mire hazaértem már apu is elment dolgozni délutánra. Mobilom még mindig nem volt, úgyhogy nekiálltam megkeresni kb. az utolsó telefonfülkét a környéken (amit azóta szintén elbontottak), ami persze benyelte a pénzem és b@szott kicsöngeni, úgyhogy mehettem az egyik osztálytársamhoz telót kunyerálni. Végül fél óra múlva apum délelőttös munkatársa hazahozta apám kulcsát, így egy fél óra kellemetlenség után bejutottam a lakásba.
  • clio1616v
    egy ajtó zárat is lehet karbantartani és nem azt várni, amíg tönkremegy

ez a baj a mai társadalommal, megvárja míg tönkremegy és kicseréli, ha rendszeresen szervizt vennétek igénybe mindenhez és nem ti magatok oldanátok meg, akkor másnak munkát adtok, ha másnak munkát adtok, akkor nekik is lesz pénzük, hogy a te munkádat megfizessék

pl te autószerelő vagy, aki hozzád hordja az autóját meg kazános, azért ezt a kettőt mondom, mert ez mindenkinek van

ha te nem otthon állsz neki a kazánodat szerelni, hanem szakértőre bízod, azzal pénzt adsz neki - ő viszont cserébe nálad költi el a pénzét és nem sufniban javítgatja az autóját

ez nem csak kettőtöknek hasznos, hanem a társadalomnak is, mert így nincs felesleges kiadása az egyéneknek, hanem ez a társadalomnak is megtakarítás

ellenben, ha te otthon nekiállsz a kazánjavításnak, azzal azt éred el, hogy meleg vized nem lesz, ráadásul utána többe kerül majd megjavítani a hibát, mint ha eleve szakemberre bíztad volna a munkát
  • Misuka963
    Nem zártam ki magam még sohasem ha jól emlékszek :)
  • Calver
    életemben eddig háromszor kellett saját lakhelyre betörni különböző módokon (egyszer "gombos" kilincs szopatott be, egyszer beletölt a kulcs, egyszer meg összefosta magát a zár), szerencsére jobb betörő vagyok mint karbantartó, mindig fél órán belül sikerült szomszédoktól elcsórt szerszámokkal, ami... elmond valamit a köznép által használt zárakról, és az nem túl szép.

már várom a pillanatot amikor a jelenlegi zárral lesz valami fos és az azt követő ajtó előtt zokogást, mert ezen kétlem hogy átmennék fél óra alatt...
  • tigeroo
    Fenyfuggony pl?
  • tigeroo
    Gratula a mai moslékhoz azép MUNKA volt :))) megvan a napi kvóta
  • clio1616v
    még soha nem nyitott be a zárt ajtómon senki, aki annyira lusta, hogy naponta 2 ajtóbezárást és 2 ajtókinyitást sem képes megtenni az vessen magára
  • clio1616v
    na ezzel a szubjektív nyitási elvvel párszor ki fogod magad zárni
  • clio1616v
    az élet törvénye, hogy a rendszer ren dez etl e nség r e törekszik

ugyanis ahhoz, hogy egy rendszer rendszer maradhasson, ahhoz energiát kell befejtetni, amint nem táplálsz bele energiát onnét a magára hagyott rendszer rendezetlenné válik, ugyanis az az alacsonyabb energiájú állapot

namost, ha egy autót nem tartasz rendszeresen karban, akkor teljesen normális, hogy meghibásodik
  • Molnibalage
    Én voltam. Agyad még most sincs...
  • Fbn Lx
    és tényleg az. tejipari mérnöknek hívják
  • Lacee86
    Az is mérnöki munka. V=r^2*pí*m :))
  • jazzy
    Én sajtkészítő vagyok
  • Lacee86
    Ez is mérnöki munka. Mind mérnökök vagyunk.
  • Dzsini
    csak fel ne add a mérnöki munkádat miatta...
  • karajjj
    az sokkal faszább, mikor meghal az immo benne és hiába dugdosod bele a kártyát, nem indul el :D
  • karajjj
    az, hogy kintről nem tud benyitni senki, pl
  • Lacee86
    Ez saját fejlesztés. Csak még kivárok, keresem a piaci rést, és amikor megvan a megfelelő pillanat, jövök, és ütök.
  • Bazsalusz
  • SötétBarom
    Ugyan ilyen gecimenő fos rönója volt az egyik spanomnak is, aztán egy zárlatos akksi keményen leszopatta. :DDD
  • Dzsini
    De az nem Apple gyártmány, úgyhogy vacak.
  • Lacee86
    Nekem olyan záram van, amiben van egy szenzor, ami az agyamba épített elektromos impulzusmérővel van mágneses összeköttetésben. Ha az agyam idegsejtjei olyan elektromos impulzust generálnak pusztán a gondolattal, hogy be akarok menni, akkor ezt a jelet az impulzusmérő ki is bocsátja, amit vesz a zárba épített szenzor, és így nyílik ki az ajtó.
  • clio1616v
    ez jogos :D

így már minden világos, köszönöm a mindenre kiterjedő magyarázatot
  • clio1616v
    nekem az autómhoz egy kártya van, ami ha nálam van és másfél méteres távolságba megyek vele, akkor a kilincshez érve(infrasenzor) nyitja az ajtót, de ha megnyomom a kilincsen lévő központi zárógombot, akkor bezáródik

nem tudom bezárni a kulcsot az autóba, mert a senzor érzékeli ha nyitom, mivel 1,5 méteres távolságban van a kártya nyitja

arra az esetre ha a kártyát elektromos árammal ellátó elem lemerülne(amire az autó figyelmeztet jóval a lemerülés előtt, illetve a karbantartások alkalmával ellenőrzi a szerviz) van a kártyában egy mechanikus pótkulcs is sőt az autóhoz 3 ilyen kártya van hozzárendelve

ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy igencsak hibás zárnak kell lennie, annak amit lakásra tesznek, hogy kizárd magad
  • hugopareiros
    az, hogy kevesebb anyagból ki lehet önteni a zárat :)
  • clio1616v
    és ebben mi a jó?
  • Dzsini
    És az engedelmes kiskutyák már ugranak is, ahogy füttyentenek nekik...
  • predator1982
  • predator1982
    tájékoztatásodul , nem csak olyan zárak vannak amik ha kilépsz, csak kulcsal zárható....
  • Fbn Lx
    istenem, de miért kezditek el magyarázni
  • hugopareiros
    és azok az ajtók amik csak kulccsal nyílnak ki kívülről?
    Azzal kitudod zárni magad kulcs nélkül.
  • pxxl
    például úgy, hogy vannak olyan ajtók, ahol kívül nem kilincs van, hanem egy gomb, és ha kimész és becsapódik az ajtó, és nincs nálad kulcs, akkor nem tudod kinyitni. okoska...
  • clio1616v
    hogyan lehet kizárni magamat? :DDD

ahhoz hogy kizárjam, nálam kell lenni a kulcsnak amivel bezárom a csukott ajtót, de ha nálam van akkor azzal ki is tudom nyitni :DDD

ki volt ez az idióta aki ilyen hülye kérdést tett fel?

legközelebb mit fogsz kérdezni? fulladtál e meg már levegőtől?
    vagy haltál már éhen evéstől?
    vagy megszáradtál már zuhanyzás közben?
  • clio1616v
    NVO nem bölcsebb?
  • banok
    Igen és magam oldottam meg. Betörtem magamhoz. :)
  • chhaya #118437
    Egyszer sikerült albérletből kicsukni magam. Kívülről nem nyitható ajtógomb volt a kilincs, én meg szépen behúztam magam után, miután kimentem... Szerencsére nem a zárban hagytam a kulcsot, különben megszívtam volna. A szomszéd engedett be, neki volt a tulajtól saját kulcsa.
  • Bazsalusz
    Igen
    1-2 óra de mivel tél volt -15C° ezért kicsit nagyon sokkal többnek tűnt, olyan 1-2 napnak