127612
  • Hegi90
    szövegértés rulz.

nem azt mondtam, hogy nem bűnös, hanem azt, hogy ha a szemem előtt verik halálra az asszonyt, akkor nem állok le számolgatni meg gondolkozni, hogy hány évet kaphatok, vagy ilyesmi, hanem minimum kitaposom a belét az illetőnek. Ezért mondom, hogy a halálbüntetés se mindig visszatartó erő, akkor meg inkább éljen csórikám.
  • ba32107
    Nem ezt mondta...
  • immovable
    Végül is, ha nem gondol az ember a tettei következményeire akkor már nem is bűnös. omg
  • Hegi90
    multkor voltunk börtönben, és azt mondta az egyik ilyen vezető az őrök közül, hogy szerinte (meg mások szerint is) a halálbüntetés azért felesleges, mert az olyan eseteknél, amiket halállal büntetnének (gyilkosság, kínzás, stb), az esetek 99%-ban az alany nem gondol a tetteinek a következményére, mikor azt elköveti (hirtelen felindulásból elkövetet...). Ezért nem lehet visszatartó erő egy halálbüntetés.
  • Hegi90
    milyen az a javító-nevelő munka? :D
  • MR ME
    börtönt nekik, rohaggyanak rácsok között!!
  • Rockynhooo
    Pénz biztos nem lesz rá ,hogy kiképezzenek még X embert.
  • SötétBarom
    Na az baszna be, ha annak a sok tróger lakótelepi rambónak jogkört adnának. MErt ha igen, akkor kérek én is.
  • Rockynhooo
    Tegnap volt szó a közbiztonságról echo tv-n. Ott arról volt szó,hogy vissza akarják állítani ,hogy két szintű legyen újra. csak nem tudják mi lehetne a megoldás. De a studioban gyors találtak megoldást, miszerint a mint egy 90ezer polgárőrt is be lehetne vonni ,hogy ne csak kérhessen , hanem legyen valami jogköre is.
  • Rundstedt17
    igen a közbiztonság szerintem is a legnagyobb próbléma.
    1,közbiztonság
    2,munkanélküliség
    3,szociális rend,népesség(fekete lyuknak segély támogatás nem,adózóknak adókedvezmény támogatásként)
  • ThisZip
    Közmunka, illetve javító-nevelő munka.

• Rockynhooo
    Halálbüntetés sem lenne megoldás , mert kb egy évben jelent 10 embert... inkább azt kéne vhogy orvosolni ,hogy este ne féljen az ember az utcán egyedül
  • Rundstedt17
    nem a szenvedés a cél.a hasznosság illetve a méltó büntetés,vagy munkatábor esetleg halál
  • Rundstedt17
    ritka eset a bolti lopás.miből fizeti?eleve a tolvajok nem szórakozásból lopnak hanem mert nincs semmijük vagy max adóságuk.
  • Rundstedt17
    Madagaszkárról meg nem terjedt tovább:D
  • Simaji
    Én mondjuk kifejezetten boltokra gondoltam...

De a büntetés nem csak a kényszermunka. Minimum, hogy visszafizeti, szerintem ez alap dolog...
  • Rundstedt17
    jogos
  • Rundstedt17
    közmunka nem megoldás mert így sincs.....erre felé már a fű laposabb a lapnál:D
  • Rundstedt17
    Kényszermunkát és egyszerre börtönt is.
  • Rundstedt17
    "szoftver lopásért is járhat börtön"
    -járhat,de itt nem szokott leszarják nagyon helyesen.
    "Arról nem is beszélve, hogy marhaság börtönbe rakni valakit mondjuk azért mert lopott"
    -jah ha valakinek a megélhetését lopta el....sokaknak minden fillér számít...megérdemlik a tolvajok a börtönt
  • Shifter
    Marhára nem érdekel.
  • Rundstedt17
    Eltörölték alkotmányellenességre hivatkozva.
  • qtab986
    De most arról van szó, hogy akik nem súlyos dolgot követtek el azok otthon maradjanak és 05:00-kor felszálljanak a buszra ami 06:00-ra kiviszi a gátra dolgozni aztán 14:30-kor hazavigye, vagy ugyanezt csinálja, de börtönben lakva ahol persze kell konditerem meg könyvtár is. Na erről kell szavazni.
  • Simaji

Miért kerüljön egy kis bűnt elkövető ember olyan emberek közé akik sokkal nagyobb bűnökért kerültek be? Arra nem gondolnak, hogy ha az ember egy ideig van egy bizonyos környezetben akkor az hatással lehet a személyiségére?

Arról nem is beszélve, hogy marhaság börtönbe rakni valakit mondjuk azért mert lopott. (Nem a nagy, sikkasztásos és egyéb NAGY lopásos ügyekre gondolok...) Lehet, hogy tévedek de nem vagyok szakértő. Amennyire tudom már szoftver lopásért is járhat börtön... Ez hol logikus vagy normális?!
  • Carlos
    Asszony felhomályosított:

A börtönben MINDEN elítéltnek KÖTELEZŐ dolgoznia.
    idézem az idevágó passzust:
    amíg a munkakötelezettség az állampolgárok számára nem jogi, hanem magatartásetikai fogalom, addig az elítéltet jogi norma kötelezi a kijelölt munka végzésére.
  • kas123
    Minden börtönbe kerülő embert dolgoztatni kéne, nehogymá ingyen éljenek a normális emberek pézéből...
  • Molnibalage
    Nem tudjuk, mert akkor ott kell hagyni az EU-t, nem lehet tag olyan ország ahol érvénybe van. (Kiegészítem a lent írtakat. Nem is eltörölve van talán nálunk, hanem csak felfüggesztve. Ebben sem vagyok biztos...)

Mondjuk csak halkan kérdezem meg, hogy az elmúlt öt évben ennek mi előnyét láttuk?
  • Molnibalage
    A vicc az, hogy itthon nem jogszerűen lett megszüntetve tudtommal. Az Alkotmánybíróság szüntette meg Alkotmányra hivatkozva asszem. Apró gond, hogy az AB nem jogalkotó szerv... Bár lehet, hogy rosszul tudom.

Sajnos a habzószájjal történő halálbüntetés kérésnek megvannak a veszélyei. Lásd tizenx évet ült többször ártatlanul valaki. Aki ennyit kaptt kint az USA-ban az már jelentheti azt is, hogy a halálbüntetés szele is megylegyinthette volna. Bizonyosodott már be, hogy ártatlan embert végeztek ki. Fura módon a pártállami időkben itthon jól volt alkalmazva, mert csak minősített esetben alkalmazták.
  • Unreal1942
    Szemet szemért fogat fogért. Halál büntetés vissza állítása.
    Javítani, nevelni, etetni, itatni? A köz pénzén? Ugyan már.
  • ChuckyHUN
    Menyjenek a picsába:D
    Közmunka amúgy.. a halálbüntetés is jó lenne, de akkor nem szenvedne eleget az illető:)
  • Benny04
    közmunka
  • extramagascsaj
    Közmunka, illetve javító-nevelő munka
  • 0Fritz0
    Dolgozzon meg az ételért, ne azoknak kelljen eltartani, akik ellen bűnt követett el.
  • Picar77

• qtab986
    Valahol határt kell húzni. Nekem ott a határ, hogy valaha is kezet emelt valakire. Na azt be kell zárni akármi is a sara aktuálisan.
  • immovable
    Sőt én senkinek nem adnék segélyt(pénzt) aki képes egy követ is arrébb mozdítani, csak munkáért cserébe.
    Plusz nem pénzzel segíteném ki a rászorulókat, hanem segítenék feladni a csekket munkáért cserébe, illetve kapna lisztet, olajat, stb a család.
    De pl dohányzás, alkoholizmus, drog fogyasztás kizáró ok lenne azonnal.
  • OrioN the S
    Peldaul zsebtolvajok.
  • immovable
  • Rockynhooo
    Az a durva ,hogy felmérések alapján Mo. nagy többsége is támogatná a halálbüntetést , de hát olyan nem lesz.
  • predator1982
    amúgy hozzáteszem még, bár nem egészen ide tartozik, de van olyan hely itt magyarországon, bent kolléganők mesélték, úgyhogy nem tudom hogy hol. nincs segély pl. és akinek kell pénz szépen az önkormányzat befogja dolgozni, ami szerintem nagyon helyes, ilyesmire mint a fent emlitettre, kukák üritése, kertészkedés stb. nagyon helyes sztem, igy kellene mindenhol csinálni.

amúgy még zárójelben megjegyzem pártolom a halálbüntetést is, felháboritó hogy ennyi naplopó lógatja a lábát hosszú éveken keresztül az adófizetők pénzéből...