127612
  • qtab986
    szal nem a kőbányába kell küldeni
    De, ez büntetés. Hogy lehetne már kivételezni? Olyan sincs, hogy értelmiségi gyilkosoknak azért csökkentik a büntetését mert diplomás.
  • immovable
    Akkor az állam adná a szabályozott keretet a kivégzéshez s te húzhatnád meg a kart a guillotine mellett. Így jó?
  • Rundstedt17
    anarchista vagy.
  • Fbn Lx
    nemtom, nekem továbbra is az a véleményem: az államnak nincs joga kioltani bárki életét is.
    Az én szememben valahogy úgy korrekt, hogyha teszem azt megölték az unokatestvéredet, akkor te és a családod szabadon bosszút állhattok, azt csináltok vele, amit akartok. megkínozhatjátok, megölhetitek szabadon, stb.
    az államnak olyan szinten legyen csak beleszólása a dologba, hogy erre engedélyt ad. Mert egyébként csak a megkárosultakra tartozik a bosszú. Ez az igazi szemet szemért elv, legalábbis amit én annak látok, és nem az, hogy a vélt bűnöst kivégzi egy idegenekből álló testület. Ezáltal senkinek nem lesz jobb, de nekem, mint megkárosodottnak, egyáltalán nem lesz elégtételem.
  • Rockynhooo
    én is így gondolom...
  • immovable
    ÉN is dolgoztatnám őket. Minden olyan munkát velük csináltatnék amit "normális" ember nem vállal el, vagy csak horror áron.
    Pl. őket osztanám be a hulladékok szétválogatására, így növelhetnénk a szelektív hulladék hasznosításának hatásfokát, szinte ingyen. De biztos van sok olyan trágya munka amit meg lehetne velük csináltatni.
  • Unreal1942
    Én egyet értek.
  • Motoroj
    Mert ha a dutyiban ülnek, akkor mi van? Nem ugyanaz?
  • Unreal1942
    Nem kötelező. Ezt biztos forrásból tudom.
  • immovable
    Hát nem tudom. Nekem 10 év egy kényelmetlen, élhetetlen cellában nem egyenlő egy emberi élettel, miközben az én pénzemen etetik.
    Az én szememben a szemet szemért elv az igazságos. Ölt, meghal, kész. Nincs vele több gond.
    Ha bizonyított az önvédelem vagy a gondatlanság, tehát verekedés közben bevágsz neki egyet és abba hal bele az más. Ott lehetne enyhítő körülmény.
    Nem kell mindenkit kinyírni persze, de azért a sok erőszakoskodó, késelő, kínzó, gyilkos gecit azonnal kivégeztetném, amint kiderül róla, hogy nem önvédelemből, hirtelen felindulásból csinálta. Persze egy erőszakoskodónál, kínzó köcsögnél vagy pedó gecinél ez nem kérdés. Ott nincs mérlegelés. szvsz
    De én lecsapnék az állatkínzókra s nem vennék figyelembe ilyeneket, hogy nem beszámítható. Ha nem beszámítható, akkor sok mindent úgy sem lehet tőle elvárni, sosem fog normális ember lenni.

Tudom, tudom vadember vagyok egy ősember szintjén, de ez van.
  • Motoroj
    Közmunka, illetve javító-nevelő munka.

Pl. a kőfejtőben át lehet gondolni, hogy megérte-e odakerülni.
  • Rundstedt17
    igen gyári kényszermunka,az útépítésnél meg lehetnének munkások:D
  • Rundstedt17
    nincs már mit takarítani annyi a közmunkás....
  • bardocz
    Amúgy szerintem tök jó ötlet(mégiscsak én találtam ki:D),hogy gyárakban dolgoztatni őket,hogy legyen tényleges hasznuk is.Mertmost közmunka nem sok pénzt termel,de esetleg egy gyárban ki tudnák termelni azt a pénzt,amiből elláthatják magukat(persze nem ők mennének boltba vásárolni,hanem minden maradna így),és még esetleg hasznot is termelnek,termékként,és pénzben is.
  • Rockynhooo
    hát jah , tegnap erről is szó volt ,hogy mehetnének szemetet szedni vagy gátat építeni... egy két őr lenne velük az meg nagy pénz, többet használnának mint ártanak.
  • Rundstedt17
    nekem is
  • NEOreg3
    feltétlenül
  • Rundstedt17
    szadista.
  • ba32107
    :D:D:D:D
  • Rundstedt17
    "A halálbüntetés lényege nem az, hogy általa megértessük az elkövetővel tettének súlyosságát, hanem hogy ne legyen lehetősége megint mészárolni."
  • bardocz
    Majd holnap írd le mit gondolsz a dologról
  • Rundstedt17
    tipikus állatvédő duma
    "nem azt mondtam, hogy nem bűnös, hanem azt, hogy ha a szemem előtt verik halálra az asszonyt, akkor nem állok le számolgatni meg gondolkozni, hogy hány évet kaphatok, vagy ilyesmi, hanem minimum kitaposom a belét az illetőnek."
    az elmúlt években hány ilyen eset volt,hogy asszony verés miatt öltek?
    felindulásból ölték és erőszakolták meg a kiskunlacházi kislányt anno?vagy az öreg nénit?sorolhatnám még....szép egy véleményed van.....
  • NEOreg3
    valahogy ma semmi kedvem ezen elgondolkodni, szóval kurvára nem érdekel
  • pista89
    Közmunka, illetve javító-nevelő munka.

Csak ne az állam pénzét basszák el....
  • Fbn Lx
    azokat pl. egy olyan cellába kell bezárni jó 10 évre, ahol csak fekve fér el, még a térdét se tudja behajlítani
    régen voltak ilyen jó megoldások. szebb mint a halál! :}
  • Rockynhooo
    ok. de akkor azok sem akik szórakozóhelyen böknek meg embereket , meg kocsibol szednek ki embert és vernek halálra.
  • Mike at home
    a közmunka mindenképpen jobb mint a börtön.
    ugyanakkor a diplomás szakemberek tudását ki kell használni, szal nem a kőbányába kell küldeni, meg nem papírt kellene hajtogatnia
  • DIESEL DOG #37087
    Közmunka, illetve javító-nevelő munka...
  • sweech
    de lehetne!
  • [HUN]FaTaL
    közmunka
  • N1ggA
    Sok olyan munka van, amit el kéne látni, ahelyett, hogy a börtönben éljenek az adófizetők pénzéből. Főleg a közterületek takarítására gondolok. Egyértelműen a közmunkát támogatom.
  • Fbn Lx
    magyarország tele van tömeggyilkosokkal.
  • sweech
    a tömeggyilkosok se akarjanak már
  • Fbn Lx
    menjetek már a 'csába a halálbüntetéssel végre, és ne akarjatok senki élete felett ítélkezni :|
  • Hegi90
    "az esetek 99%-a" -így mondta.
  • 0Fritz0
    A halálbüntetés lényege nem az, hogy általa megértessük az elkövetővel tettének súlyosságát, hanem hogy ne legyen lehetősége megint mészárolni.

Az önvédelem megint más tészta, csak a jogalkotók szarnak rá.
  • stationx
    De nem csak azok gyilkolnak akik nem gondolkodnak. Így az érvelés, hogy nem visszatartó erő, nem állja meg a helyét, mert csak egy bizonyos bűnözői réteget vesz figyelembe.
  • immovable
    Látom kevés parlamenti közvetítést néztek. :D
  • Molnibalage
    Látom szövegértelmezési gondjaid vannak. Aki nem gondolokozik annak nem visszatartó erő.
  • immovable
    Nekem ezt.