127612
  • NEOreg3
    a "részeg narkós" fizessen mindent, ha már piára/drogra volt pénze
  • BaliBoy
    Enned kell, hogy élj, sportolni, hogy egészséges legyél, alkalomadtán kikapcsolódni a mentális egészségért -> alkohol, sex... stb.
    A bagó mihez is járul hozzá???
  • SötétBarom
    Ühüm. Mr Saint has spoken!

Tehát te nem csinálsz semmi olyat az ég világon amitől bajod eshet, ugye?
    Nem eszel zsírosat, nem űzöl semmilyen veszélyes sportot, nem iszol, nem szedsz gyógyszert, életedben nem láttál füves cigit, és eddig kizárólag óvszerben dugtál, ugye?
  • HöfEE
    Minden terhet a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vétkes viseljen
  • Rettenthető
    Így van. Ha már így kiemelted külön, akkor főleg a dohányosokat ne kezelje. Amikor a dohányos kreténnek levágják mindkét lábát, vagy szívinfarktussal bekerül, mi az első teendője, amikor kihozzák a műtőből v. magához tér? Természetesen rágyújt. Sztm meg az ilyenek, dögöljenek meg.
  • SötétBarom
    Jó minden úgy ahogy most van. Legyen kollektív a terhe viselése (mindenki fizeti az árát).

"Minden terhet a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vétkes viseljen" Aki erre nyomott, az gondolom egyet ért azzal is, hogy ha valaki dohányzik ne kezeljék a korházban, ha esetleg néha iszogat ne fizesse a TB a májgyógyszerét, ill. ha egészségtelenül táplálkozik, akkor térítse meg a szívroham után az újraélesztés meg a rehabilitálás költségeit is, nem?

Attól még, hogy valaki be van tépve/piálva, nem feltétlenül az okoz balesetet. Csak sokkal könnyebb a helyszínelés.
    - Ivott?
    - Hát, ittam két sört, de..
    - Jó köszönöm, kérem jöjjön velünk..

Persze azt senki nem vette észre, hogy a lámpa fél órája zöld, és sose vált pirosra (sarkított példa)
  • Carlos
    Minden terhet a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vétkes viseljen.

• Molnibalage
    Minden terhet sajnos nem mindig tud és az részben a családját is bünteti akik teljesen ártatlanok. Olyan mértékben kell rájuk terhelni amennyire csak lehet.
  • immovable
    Onnan már jó nagyot csattan a szar.
  • ba32107
    Perpillanat egy tízemeletes magasságából szarok erre a témára
  • Enc0re
    És ha valamelyik családtagod csinálna balesetet ittasan, és nem tudnátok fizetni akkor mi van ?:D
  • zsutyesz
    Minden terhet a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vétkes viseljen.
  • qtab986
    Mindent fizessen az aki beállva balesetet okoz.
  • Carlos
    ezt a sorozatot még valahogy egyszer sem volt gyomrom nézni a bemutatói alapján.
    Kábé mint a "köztünk élnek" kezdetű eltorzult embereset...broáf.
  • qtab986
    Sewer inspection

• qtab986
    Már várom a szavazást.
  • Cat 02 #37138
    "attól még kiröhögnek amikor árkot ások."
  • Fbn Lx
    elég primitív vagy, ha ezeken a dolgokon nevetsz
    valakinek árkot is kell ásnia, valakinek szart is kell pucolnia.
  • tenkenorman
    férreértés elkerülése végett: büntetlen előéletű vagyok. Soha nem követtem el semmi törvénybe ütközőt (asszem)
  • tenkenorman
    Ha magamból indulok ki akkor azt mondom: Nem akarok megszégyenülni, habár a munka nem szégyen de attól még kiröhögnek amikor árkot ások.
    Nem magamból kiindulva: Csatlakozom az előttem szólókhoz: "Legalább legyen valami hasznuk, ha már rossz fát tettek a tűzre. :P"
  • VRSDM
    TENT CITY-t minden börtön helyére!!!
  • bardocz
    Milyen durva lenne,ha nem lapáttámasztók csinálnák az utakat,hanem rendes,betanított munkások,akik ha nem csinálják,nem kapnak enni.Szabadság-híd már készlenne,meg mindenhol fasza utak lennének:D És ezeket gyorsan csinálnák,hiszen a sebességükkel arányosan kapnák az ételt :P
  • somdav95
    Marhára nem érdekel.
  • kovacsgellert
    Közmunka, illetve javító-nevelő munka.

Legalább legyen valami hasznuk, ha már rossz fát tettek a tűzre. :P
  • Rockynhooo
    persze, rengeteg helyen lehetne szemetet szedni. meg a felső tiszánál lehetne normális gátakat építeni , ahoz meg lenne ingyé munkaerő...
  • Hegi90
    csak egy példát mondtam. látom te is rossz sorba álltál :P
  • Hegi90
    aki diplomás az 100% hogy ne számítson a földlapátolásnál nagyobb hatalmat követelő munkára. Az okosabbaknak nem adnak ilyeneket :)
  • qtab986
    Ne váltsák ki pénzzel. De attól én se félek, hogy elvennék a munkát.
  • Rettenthető
    Közmunka, javító nevelő munka.

Annyit talán még színesítésnek bele vennék, hogy pl. x időtartamú büntetésből valamennyi idő kiváltható lehetne pénzért (pl. 250K/hét), de mindenképp maradnia kellene 6 hónap kötelezően ledolgozandó közmunkának.

Mellesleg az út menti zöld területek, valamint az erdeink iszonyat mennyiségű szeméttel vannak tele, szóval lenne mit ledolgozni.
    Vagy pl. a graffitik levakarása a házfalakról, a cigicsikkek, rágógumik felszedése, felkapargatása a járdákról...
  • chhaya #37125
    Jah, de ha elítéltekkel végeztetnék a közmunkát, akkor azok a szabad és büntetlen emberek esnek el a munkalehetőségtől, akik most ezt végzik, és más lehetőségük nem nagyon van.
  • qtab986
    Mondjuk egy Bp.-i orvos gyógyszerekkel kereskedett, és büntetésből leküldik vidékre kör.orvosnak annyi fizuval amennyit a közmunkások kapnak?
    Valahol van benne fantázia de én akkor is a parlagfüvet irtatnám vele vagy felfuttatnám a cirokseprűipart. Hiszek a fizikai munka nevelő hatásában. Amitől koszos lesz az ember.
  • Kicsikiraly
    Közmunka, illetve javító-nevelő munka. Egyértelmű, így még kicsit vissza is fizetik az egészet az államnak, és nem kell egy börtönben rohadniuk kis bűnért
  • Scottt
    Közmunka, illetve javító-nevelő munka
  • DJKonya
    Szerintem attól függjön hogy mennyire súlyos dolgot követett el mielőtt oda került.
  • nonicks
    Egyéb. : kivégzés
  • DIESEL DOG #37119
    Az már más ha valaki kioltja egy másik valaki életét. Én erre a célra visszahoznám a halálbüntetést...
  • Rockynhooo
    és az büntetés ha valaki programozo és megöl valakit és elküldik programozni ?
  • elitehun
    Sztem úgy érti hogy legyen meg a büntetés de olyan területre küldjék ahol lehet hasznosítani a tudását
  • DIESEL DOG #37116
    Jogos. Aki bűnt követett el az viselje is a következményeit...
  • Eloldeszka
    Közmunka, illetve javító-nevelő munka.
    A halálbüntetés... ez jó kérdés, de most nincs kedvem kifejteni a véleményem. Talán más topikban, máskor.