127612
-
DIESEL DOG #37194 Minden terhet a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vétkes viseljen... -
Egyéb.
Leszarom :D -
Cat 02 #37192 Szerintem nem ez a kérdés...
"ha egészségtelenül táplálkozik, akkor térítse meg a szívroham után az újraélesztés meg a rehabilitálás költségeit is, nem? " miért, ki térítse meg ? A TB, amit többek között ő is fizet. -
Egy részét viselje a terheknek a kábítószer vagy alkohol hatása alatt álló vétke -
Fbn Lx #37190 nem értem a kérdést
-
Fbn Lx #37189 "Ha magamból indulok ki akkor azt mondom:" ergo ő is ezt csinálja. -
:-)
Tudtam, hogy szájbarágósabban kellett volna leírni..., nah mind1 -
Nem. Azt is megbüntetném mint a sicc.
A sör kérdés meg jó, mert pl németeknél teljesen normális, hogy étterembe a papa megiszik egy sört s mennek haza kocsival. Rendőr eleve meg sem állítja ha nem látszik furcsának a "közlekedése".
De nálunk szerintem helyes a zéró tolerancia dolog (még), mert ezzel a kultúrával ami itt van, egyenlőre muszáj ezt alkalmazni. -
Akkor mondok mást, ha valaki 130al csapat éjjel a városban, az kevésbé ökör, mint mondjuk én, amikor a kertek alatt hazasunnyogok két 0.3as sör után? -
Akkor a kérdés feltevőjénél reklamálj. :)
De szerintem azért van különbség, hogy valaki felelőtlenül ittasan, drogosan ül autóba, vagy egy kamionost hajtja a főnöke, vagy pl ha valaki több helyen dolgozik és fáradtságában benéz egy kanyart. Inni, szívni nem muszáj, dolgozni igen. -
^.- -
De épp ezt mondom bazki, hogy fölösleges kiemelni. Ha bólogatsz, megállsz pihenni -> nem halsz meg. Drogozol -> nem vezetsz -> nem halsz meg
Nincs különbség. Csak szerintetek. -
Rundstedt17 #37182 Az a gond hogy a saját fajtáját védi... -
Mondta valaki, hogy kevésbé felelőtlen? Hol?
Nem telefonálunk vezetés közben, aki pedig fáradt álljon meg pihenni. Nyomtam le már "egyhuzamban" innen a francia határig. Meg kell állni pihenni, ha valaki nem bírja.
Itt csak most épp a drogos, ittas egyének vannak kiemelve, amire nincs mentség. Iszok, nem vezetek. Kész. Mit nem lehet ezen betartani? -
Nem értem miért tirpákabb a füves tag mondjuk annál, aki zebrán elbasz valakit, mert épp telefonál/egyéb faszságot csinál..
Vagy miért kevésbé felelőtlen az, aki elalszik a volánnál? Ja hogy azt nem lehet vérből kimutatni.. oppá
-
Nem, nem mindegy, hogy 50x megy ki egy adott mentő egy nap, vagy 55x 5 seggarc miatt. Főleg ha közben több menteni való is lenne s egy ittas, drogos tirpák miatt nem tud menni egy látszólag kevésbé súlyos esethez. -
Egyéb.
Az lenne az igazi, ha a vétkes térítené meg a kárt, de ha mondjuk két nagy értékű autót összetör egy balesetben (mert be van szívva), akkor úgy sem fog tudni kifizetni több millió Forintot, szóval ez így nem nagyon működne. -
Most őszintén, nem mindegy miért jön a mentő? A végszó az, hogy f@sz voltál. Vagy azért mert drogoztál, vagy azért mert ökör módon vezetsz, vagy azért mert telefonáltál. Ennyi erővel akár mi miatt vagy hibás, rád kéne verni a mentő-rendőr-tűzoltó költségeket.. Kopott volt a gumid, hülye vagy az autókhoz és nem vetted észre, hogy le fog esni a hátsókerék, löntötted magad kávéval, vagy nem aludtál 50 órája.. -
ja, és akkor mindenki erre hivatkozna... -
kivéve, ha részegen szétveri a családját...az már igencsak egészségügyi kérdés...
-
lol hát én ha iszok hatással vagyok a környezetemre is :D -
Csak nem dohányzol? :-)
Se az alkohol, se a drog nincs közvetlen hatással a fogyasztó környezetében tartózkodókra (legalábbis egészségügyileg), míg ez a dohányfüstről nem mondható el.
Az már egy más kérdés, hogy egyes dohányosok nagyon pofátlanok, és kérdés nélkül rágyújtanak akár olyan helyen is, ahol tilos a dohányzás, a cigi csikkeket illetően meg elég kimenned az utcára, s láthatod milyen kulturáltak is az általad olyan nagyon védett dohányosok. -
Minden terhet a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vétkes viseljen. -
Ironikus voltam ofkorz. ;) -
extramagascsaj #37170 na persze...azért mindent a biztosító sem fizet ám!!! -
extramagascsaj #37169 Minden terhet a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vétkes viseljen. -
Gondolom a rendőrök, tűzoltók, mentők helyszínelését is a biztosítód fizeti. Melyik az, mert megyek én is oda? :) -
büntetőjogban is súlyosbító körülmény, ha befolyásoltság alatt követed el... pedig ha be vagy baszva, és azt se tudod mit csinálsz (másnap nem emléxel stb), enyhítő körülménynek kéne lennie, nem? :D pont mint az agybajosoknál... fura dolog ez... fizessen csak a vétkes, függetlenül attól, h kiben van cucc -
akarolm mondani _ megbetegedettek _
utelágazódózá... nehéz szó -
tiszta szegyenek vagytok, nem is ertelmezitek a kerdest csak nyomtok hogy "NE ÉN FIZESSEK" azt kozbe az ide jarok 80%-at a szulei tartjak el szal szartse fizet.
a kerdes ugy lenne esetleg ertelmes hogy "Ki fizesse a karos szenvedelyek miatt megbetegettek egészségügyi ellátását?"... de arra meg SB már lentebb kifejtette a megfelelo velemenyt. -
Ha én csontá ütve csap részegen teljesen lezúzom az autódat, akkor az én kötelezőm fizet.. Szal nem tiszta nekem ez a "mindenki" rész.. -
LoL tényleg :) -
ez a kerdes mi? miota fizeti "mindenki" az arat annak ha en mondjuk reszegen nekimegyek a jozsibacsi kocsijanak? -
Rundstedt17 #37159 Minden terhet a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vétkes viseljen. -
Rundstedt17 #37158 A tüdő igényli a füstöt a mérget:DDDDDDDDD....
amúgy attól hogy valaki nem sportol nem biztos hogy egészségtelen,attól hogy valaki zsírosat eszik nem biztos hogy elfog hízni...
Viszont dohányfüggő ha elszív egy szál cigit is egészségét rombolja.nem mondom hogy megfog halni tőle,de hogy egészségnek nem használ az biztos..... -
Ne keverjük össze az egyének önpusztító szokásait a mostani szavazással.
A kérdés lényegében a felelőtlenségről és az általa okozott károkozásról (anyagi, emberélet) szól.
"Minden terhet a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vétkes viseljen." -
pista89 #37155 Minden terhet a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vétkes viseljen.