127612
  • Lacee86
    Legyen akkor a rántott hús... Otthon sütök ki magamnak 2 szeletet egy marék sült krumplival, ez megvan 500 Ft-ból, és mégsem fizetek ki érte 1000-1200 Ft-ot. Szombat-vasárnap mondjuk még időm is van rá.
  • Sir Quno Jedi
    Én szeretem a sajtos tejfölös tésztát, meg a túrós tésztát, azt nagyon. Csak nem nagyon ehetek, mer telis-tele van szénhidráttal, meg hízlal, mint a fene. Bár ehetnék.
  • Lacee86
    Egy példát írtam, de jó, h ezen lovagol mindenki.
  • jazzy
    Én csirkecombot ettem zöldséggel, ez szerintem nem sznobság, de ha lehet azért nem 500 forintból hozok ki 2 nap kaját, egyébként ja kb 80ból megvan 2 fő kajája nálunk.
  • tigeroo
    jaa én ilyen da-vinci sztílóban értettem hogy egyszerre írsz jobb és balkézzel (azért látszik hogy nekem a bal erősebb)

• Fresh Duke
    Én kétkezes vagyok, de bal kézzel első osztály óta idén írtam először, ezért nem nagyon megy. (Igazából ha gyorsabban írok, akkor olvashatóbb, mintha lassan.) Viszont a tükörírás megy jobb kézzel, bár régóta nem csináltam azt sem.
  • Blum
    Jobb.
    Bal kezzel totalisan suta vagyok.

#118621: En jobb kezes vagyok es ugyanilyen maszatos a kezem iraskor.
  • Dzsini
    Én 4-5 évesen bal kézzel tükörírásban tanultam meg írni, gondolom úgy volt logikus (kézmozgás, hogy lássam amit írok, stb...)
    Aztán mire iskolába kerültem megtanultam "rendes" irányba is írni, és ma már nehezebben megy, de egy kis gyakorlással egész olvashatóra helyreáll :)

Jobb kézzel viszont nagyon lassan, rajzolt betűkkel írok, az nem megy.
  • tigeroo
    na és tükörírni tudsz?

én sajna nem, gyakoroltam rengeteget gimiben de nem fejlődtem benne.
  • benőmenő
    Nekem a jobb kezem is így néz ki több oldal körmölés után.
  • hugopareiros
    Én 23 év után jöttem rá, hogy édes-anyukám bal kezes. :)
  • szabii98
    bal kézzel írok, bal kézzel eszek, jobb kézzel dobok, jobb kézzel fogom az egeret. jobb lábam az erősebb, és a kezemben is a jobb az erősebb, azthiszem :D
    szóval ilyen kevert, de bal kézzel írok, ráadásul nem is fogom jól a ceruzát/tollat, ezért vicces mikor észreveszik. most 9.-es vagyok, és pár osztálytársam csak májusban jött rá hogy "jéé te balkezes vagy" :D jó dolog különcnek lenni
  • Lacee86
    Az aláírásomban levő gép egy 150 ezres, gyakorlatilag alap laptop, amire szükségem is volt sulihoz is. Több hónapig nézegettem a notikat, h minél jobb ár/érték arányút tudjak venni, és közben meg rakosgattam félre a zsét.
    Jó, a sajtos tejfölös tészta egy példa volt, de látod, te is tudsz írni példákat, hogy hogyan lehet ételen pénzt megtakarítani úgy, h nem kell éhezni meg semmi ilyesmi.
  • tigeroo
    mindekinek más a fontos, én pl. az aláírásodban lévő gépet nem venném meg.

a sajtos-tejfölös tészta meg nem rossz kaja, de 2 egymást követő nap nem enném, nem azon az 500 forinton spórolok inkább költök az ételre akkor már inkább odaütök 4 tükörtojást vagy veszek egy zacskó virslit a második napra.
  • tigeroo
    így van. egyedül a maszatos kéz ami szopás a balkézzel

• tigeroo
    balkezes, ballábas, de a a gitár kényelmes (szóval a balkezes hangszer nem áll kézre), az egér is jobbkézben megy - viszont van olyan jobbkezes ismerősöm aki balkézzel egerezik:D
  • Dzsini
    Elfordítják a lapot, és kicsavart kézzel írnak "fentről lefele", vagy oldalról néznek a lapra:

Nekem egy balkezes osztálytársam konkrétan 90 fokkal elforgatott lapra írt ilyen kéztartással. Én normál kéztartással írok, ezért nem is látom, hogy mit sikerült írni :)
    (általános 1-2. osztályban, ahol még töltőtollal kellett írni, hogy a helyes tartás kialakuljon, én elég hamar "felmentést" kaptam, mert általában szétkent lapokkal és könyékig tintásan, vagy rendkívül lassan, az itatós papírt szavanként arrébbrakva haladtam)
  • Calver
    bár az "ugyanolyan precízen" az csöppet túlzás (szerintem kétlábútól függetlenül), de kétkezesség nagyjából megvan, megvolt rá a hajlam (aka rejtett balkezes), aztán pár éve nagyon unatkoztam. hasznos, főleg sütés-főzésnél.

#118611: mázlid van, szintúgy keresztdomináns (alapból jobb kéz - bal szem), ballal írni úgy kb csak szemkötőben lehet, mert egyébként nem látod amit írsz... el sem tudom képzelni bal szem - bal kéz dominánsok milyen szopásban élnek.
  • immovable
    Miközben leszarjuk.
  • Dzsini
    Itt mindenki ultrasznob, és csak szarvasgombával tűzdelt őzgerincet eszünk fürjtojással reggelire :)
  • immovable
    Te túl magad rajta.
  • Lacee86
    Nagyon is annak tartom, szeretem a hasam, szeretem a jó kajákat, szeretem az édességet stb. De azért tudok mérlegelni. Ha jutni akarok vmire, akkor nem fogom felzabálni a pénzem. Ez NEM jelenti azt, h kenyéren és vízen akarok élni, de van egy arany középút. Pl. a sajtos tejfölös tésztán annyira felhúztátok magatokat, mint ha vmi förtelmes szar kaját mondtam volna, és életében nem evett volna senki. Most vagy ennyire sznobok járnak ebbe a topikba, ahol ez már nem is emberi kaja, vagy bennem van a hiba. :/
  • Dzsini
    Ez csak annyit jelent, hogy te nem tartod értelmes dolognak az étkezést. Ha más igen, az baj? :)
  • Lacee86
    Jó néhány ismerősöm van, akik megtehetnék, még sem teszik. Az ember választhat, h megeszi-e a fizuját, vagy esetleg megpróbálja vmi értelmes dologra költeni.
  • Dzsini
    Hol ez, hol az. Írni például ballal tudok jobban, de egeret jobbal használok, változó. Viszont jobb lábas vagyok, jobb szemes... keresztdomináns a szép neve :)

Balkezes topic
  • HTS s3rg1nh00
    jobb
  • benőmenő
    Jobb kezes vagyok.
    Tavaly nyáron be volt gipszelve, mire egy hónap múlva leszedték már egész ügyes volt a bal is, de azóta visszabutult :D
  • Pluskast
    Jobb (bár gyerekkoromban rejtett balkezes voltam a "szakértők" szerint).
  • karajjj
  • jazzy
    Gondolom azt észrevetted már, hogy Laceet frusztrálja, hogy mások többet keresnek és megtehetik.
  • tigeroo
    miért? mindenki azt csinál a pénzével amit akar
  • Fbn Lx
    ennél pedig még több ember van, aki dohányzik, vagy rendszeresen fogyaszt alkoholt
    sőt, számítógép-játékfüggők is rengetegen vannak (pl. én és az sg nagy része), és aki itt van, az egészségtelenül sokat ül naponta, nem csak meló miatt, de a szabadidejében is, na ez az értelmetlenség
  • Lacee86
    Persze, nem is az egyszer-egyszer ott evésről van szó, de csomóan szinte naponta ott esznek. Irtó sok pénzt kiadni szar kajára, na ez az értelmetlenség...
  • clio1616v
    szerintem is
  • predator1982
    én a mekitől rosszul vagyok, és nem csak mert "divat" utálni, ugyanis van amit szívesen megeszek onnan, de mellőznöm kell, bár ha egy évben egyszer megkívánom sokat mondok:-)
  • predator1982
    na igen, bár ha nem táplálkozol egészségesen nem a rendőr büntet meg, hanem a szervezeted egy idő után, ha meg a kreszt nem tartod be akkor meg nem csak szerinted büntet meg a rendőr.....meg a hülye beszólásokat senki sem kultiválja, és nem csak szerintem-.-
  • Lacee86
    Mert a mekis kaja az aztán kibaszott nagy kaja, kibaszott sok pénzért, amit aztán baromi sokan tolnak naponta.
    Az 1500 Ft-nál olcsóbban menüt kínáló hely kajájától miért is fosnék? Ez számomra értelmezhetetlen.
    60000 Ft-ot elbaszni kajára egy hónapban akkor is luxus. Megnézném én azt, hogy hogyan élsz ekkora lábon 120-130 nettóból.
  • clio1616v
    érdemes betartani a közlekedési szabályokat, mert ha nem tartjuk be akkor a rendőr megbüntethet és az szerintem nem jó
  • predator1982
    a helyes táplálkozás alapja hogy mindenből kell fogyasztani, csak mértékkel az egyoldalú táplálkozás sztem nem egészséges.....
  • Blum
    Utolso kerdesre. Nem.
    Olyan volt,hogy en pikkeltem tanarra es hiaba igyekezett....:D