127612
-
Nirz #118755 Röviden a kétkulcsos adó így nézett ki 2009 ben:
Minimálbér:89 ezer
Nettó:69 ezer
Kézben:77%
Adó:23%
Magas kereset esetén(500 ezer)
Nettó:263 ezer
Kézben:52%
Adó:48%
2014 jelenlegi egykulcsos adó
Minimálbér:118 ezer
Nettó:77 ezer
Kézben:65%
Adó:35%
Magas kereset (500 ezer)
Nettó:327 ezer
Kézben:65%
Adó:35%
Szóval 5 év alatt:
Minimálbér 69 ezerről 77 re nőtt
Míg 500 ezer forint keresőknél 263 ezerről 327 ezerre -
"A jelenlegi reális." -
Hiányzik az az opció, hogy a jelenlegi megfelelő.
Szerk: vagy vak vagyok, de előbb még nem volt ott. -
hugopareiros #118752 Brutto 150 ezer, ami netto ~100 ezer.
Két gyerek esetén netto ~150 ezer jön ki belőle.
Szüleim együtt keresnek összesen 170-200-at és még így is felneveltek 3 gyereket.
Ez a plusz 100-130 ezer ft pont elég lenne arra, hogy tökéletesen nyugodt életszínvonalat tudjon fent tartani minden család ahol mind2 felnőtt dolgozik. Gyerekek nélkül pedig 200-ból 2 fő is bőven meg tud élni.
-
+1 -
Ha a svájcit akkor meg 1 millió. -
Nirz #118749 Jelenleg olyan 110 körül van a realitás viszont az hogy 70 net kapnak kézhez....
Havi 70 ezer nevetségesen kevés.
Ugye a kormány döntése hogy 200 alatt keresőket nagyobb adó súlyt mint afelett keresőt,az adórendszer kivánna átalakítást. -
Hát, ha a belga minimálbért nézem, akkor nagyjából 400 ezer Ft. -
természetesen minél többet csak dolgozni ne kelljen -
jaj ne basszátok már nem unjátok ezt az egész bér kérdést? -
Nettó 200 ezer szerintem -
Szerintem:
Semmi értelme, meg kellene szüntetni.
Nem érdekel, sosem szoktam nézni.
Nem szoktam pontozni egyáltalán.
Úgy gondolom más módon kellene az idiótákat/trollokat távol tartani. Nekem is van mínuszom, de nem azért mert trollkodtam (soha sem szoktam) hanem mert mondjuk egy topicban más véleményen voltam mint az ott kommentelők nagy része. Persze egyből jött a ----------
Többek között ezért gondolom hogy bullshit az egész pontozásos rendszer. -
12 független,
na itt bukott be az egész :)
(értsd: aki valaki szerint független, az mások szerint elkötelezett valami irányba, főleg ha az az irány neki nem tetszik)
A "mindenki" emlegetése pedig külön humoros, főleg a tudományos részleggel kapcsolatban. -
Ez utóbbiról nekünk (értsd: moderátorok) is csak akkor volt infónk, ha a top 100-ban voltál. Most már erről sincs, megszűnt az az aloldal, jelenleg nem tudjuk lesz-e újra, vagy mi a terv vele. -
ManoNegra #118741 Zavar hogy nem látom ki mit pontozott, és hogy a saját kiosztott pontjaimról sincs infóm, hogy hol állok. -
Fbn Lx #118740 annyi lenne, hogy fel kell állítani az SG-tanácsot, ami 12 független, bölcs régregből áll.
és ők lennének feljogosítva arra, hogy a rátermettségüket bizonyított fórumozókat előléptessék rangban, mint ahogy a karatemester a tanítványait felruházza a következő övszinttel.
járna hozzá rangjelzés meg magasabb szinten kusztom fejlécdizájnok,
a legmagasabb ranggal rendelkező fórumozók pedig az egyes fórumrészlegek nagy öregjeivé válhatnának
pl mindenki csak úgy emlegetné őket, hogy na nyílt egy új részecskefizika topik, ez biztosan érdekelni fogja lacee-t, a tudományos fórumok bölcsét
és akkor kommentel oda lacee, és ilyen baszós, pengét körbefonó tövisbokros zöld fejléce lenne, meg a bölcsességét jelölő fűzfa a logója mellett, és írna valami nagyon tudományosat amit mindenki szívesen olvasna -
Szinte semmi értelme.
Gyakran pontozok.
A nagy trollok egyből kiszűrhetők vele, de azon userek akik értékes hsz-el bírnak, de szarnak az illemre, azokat simán lepontozzák.
A hsz tartalma alapján. Néha a trollok is modanak értelmeset. -
Nem ismerem,nem hasznalom,nem is nagyon erdekel. -
A testépítés topicban azért elég komoly "háború" ment egy időben, ott kaptad szerintem a nagy részét mindkét irányból. :)
Nem okozott régebben se problémát legyártani N+1 alreget, és mindegyikkel végigpontozni az összes hozzászólást valamilyen irányba. -
Szerintem hülyeség, viszont amikor bejött akkor döbbentem rá mennyire megosztó személyiség vagyok, nem is értem miért van ennyi pluszom és minuszom, annyit nem írok, akkor is baromságot. -
Nem tartom kizártnak hogy jobban tudod de az értékelés tényleg kerülhetne láthatóbb helyre én eddig kb 5 emberét néztem meg 5év alatt
-
Van olyan téma, ahol hetente van 10 hozzászólás, és van, ahol naponta 300 (mert beszélgetős a topic) - nem feltétlenül az utóbbiba járók adnak "értelmesebb" válaszokat :)
Hidd el, az elmúlt tizennéhány év tapasztalata alapján nem véletlen, hogy elrejtettük a hozzászólásszámot a felületről :) -
Én szerintem csak a plusszt kéne meghagyni, a negatívat a sok hülye nem tudja használni értelmesen. -
Más nagy fórumokon jól jön pl: magasabb rangú felhasználók értelmesebb válaszokat szoktak adni (átlagban
) Könnyebb kiszűrni ki az akinek tényleg van tapasztalata az adott témakörrel kapcsolatosan vagy csak trollkodni vitát kelteni jár oda.
Olyanok meg mindig is lesznek akik "elsőznek",unalomból nyitnak topikot vagy 0-24-be fent vannak és "gyűjtik a hszek számát. -
A hozzászólás szám semmire sem jó, mert egy 10+ éves regisztráció, aki egész "életét" itt töltötte miért lenne rangosabb, mint egy olyan, aki 2-3 éve ritkán, de akkor jókat szól hozzá?
(arról nem is beszélve, hogy a toplistát is azért törölték el, és lett rejtett a hozzászólásszám az adatlapon, mert sokan sportot csináltak belőle) -
Őszintén szólva észre se lehet venni. -
Lenne értelme az értékelésnek ha közvetlen a nicknév/logó mellet jelenne meg.De egy rangrendszernek még több értelme lenne (pl:hsz szám alapján vagy akár értékelés alapján is lehetne) -
Fbn Lx #118728 mióta figyelek a közösségi megítélésemre, azóta 25 pontot javult az ELO-m -
Fbn Lx #118727 szerintem értelmetlen, molni úgyis mindig leszavaz, mert féltékeny a szellemi fölényemre -
Ha rendeltetésszerűen használnák, akkor jó lenne, de szvsz így teljesen felesleges és értelmetlen.
Nem befolyásol, mert nagyon szubjektív. Elég egy-két unatkozó troll vagy nem szimpatizáló felhasználó, és máris teljesen valótlan képet mutatnak a számok...
Ritkán szoktam pontozni, de akkor igyekszem többnyire csak pozitívat adni.
A hozzászólás tartama alapján. -
Blum #118725 - Jo lenne ha rendeltetes szeruen hasznalnak. Nem eleg,hogy a trollok itt vannak de ezzel a pontozasos balfaszsaggal meg fegyvert is adtak a kezukbe.
- Nem látom értelmét, mert nagyon szubjektív és valótlan képet mutat. Pl. van olyan forumozo akinek sokkal tobb minusza van mint plusz, pedig szerintem ez nem igy kene, hogy legyen...es persze van amikor ez megfordul es a "felertekelt" juzernek adnek sokkal tobb minuszt.
- Néha, ha kirívóan szimpatikus vagy ellenszenves az adott hozzászólás.
- Kizárólag a hozzászólás tartalma szerint pontozok, a hozzászóló személye mellékes. -
ez... kifejezetten ötletes. -
Mert páran sportot űztek abból, hogy lepontozgatták az embereket. Én meg úgy voltam vele, hogy miért ne, kicsit ellendolgozok nekik - és kényelmessé vált "olvasottság" jelzéshez, ha nem tudtam végigolvasni egy témát :) -
#swag -
...
miért? -
Lenne némi értelme, ha rendeltetésszerűen használnák.
Megnézem legtöbbször, de nem vonok le messzemenő következtetéseket. Nagyon szélsőségesen piros vagy zöld emberkékről viszont némileg sejthető, h milyenek.
Ritkán pontozok, és a hozzászólás tartalmát, hangnemét, nem pedig a felhasználót. -
Minden értelem és cél nélkül - amelyik hozzászólást elolvasom, azt felpontozom :)
május 22-i állapot
(sajnos azóta ez a lista elérhetetlenné vált, valószínűleg bőven 60k fölött járok) -
clio1616v #118718 ugyanazt mint bármilyen más szavazásról
ha hülyék is szavazhatnak, akkor semminek nem lehet alapja a szavazás, pontozás eredménye -
engem nem pontoznak le mert kis cuki vagyok :* puszmók -
értelmetlen, fölösleges.
értelmetlen, szubjektív és valótlan.
kirívóan irritáló, vagy nekem tetszőt pontozok (ha van hozzá kedvem)
néha így, néha úgy.