127612
  • Misuka963
    Nekem most sincs ájfónom nem is vágyok rá kis nyomógombos Nokia C2-01-em van,én nem megyek a divat után inkább másra cseszem el a pénzt ;)
  • Lacee86
    Ájfon?? Mobil se volt akkor még... 8.-ban volt pár embernek, de az nagy szó volt.
  • Fbn Lx
    nem csicskítottak be az osztálytársaid, hogy nincs ájfónod?
  • predator1982
    nah azokat aztán lehetne fejbe dobni ennél hülyébbek már úgysem lehetnek...
  • Dzsini
    A bakteriológus meg a vasutasok cifra neve :)
  • Sir Quno Jedi
    Engem villamosmérnökként megtanítottak villamosokat mérni. Megsúgoom, hogy 1x már majdnem megmértem egy kombínót is!!! Durvami?! Nagyon hasznos tudás ez, sok ember fel sem fogja, hogy ez a tudás igazi hatalom! Tudok colstokkal és zsineggel, de akár szemmelmérni is. Hibahatárom a csillagos ég, no limit vaze!!!

Az élet bármely területén fel tudom ezt használni, akár gasztroenterológia, aká trágyázási tanácsadás!
  • clio1616v
    mondasz valamit

amikor az emberek megtudják, hogy vegyészmérnök vagyok akkor annak tudják be, hogy milyen jó ötleteim megoldásaim vannak
  • jazzy
    mindannyian vinnénk 1 burgert a melóhelyről
  • banok
    Tiszteletet a bölcsészeknek :)
  • Dzsini
    kellene bölcsész pride felvonulás :)
  • predator1982
  • jazzy
    Ezt már hallottam valahol, az sgn is ezt vallják?? :D
  • karajjj
    kezdődhet a mérnök flém :D
  • Sir Quno Jedi
    Ismered pedig a mondást, nem vagy mérnök, nem vagy senki. :DDD
  • jazzy
    Nem veszélyes szerintem amíg az ember ésszel csinálja, én hasonló indíttatásból mint hugopaeiros 3 műszakban melózok, oké nem keresek rosszul, de 2 év alatt találtam meg ezt a munkát, 120 km-re költöztem érte, az utolsó forintjaimból fizettem ki az albérlet első részletét, barátnőm is költözött velem, nem volt munkája, 1 fizetésből éltünk.

Most a 3 műszak mellett egyetemre járok és bár eddig még nem találtam, de keresgélek valami másodállást, nem tudom még milyet. Talán valami ügynökösdit, talán fordító, vagy nem tudom, de néha pazarlásnak érzem a szabadidőmet.

Persze most is veszek ki a héten 2 nap szabit, mert érzem, hogy pihennem kell. De van olyan amikor dolgoznék itthon is. Igaz nem mérnöknek tanulok, hanem gazdaságtudományi karon (FÚJ!), de mellette programozást is tanulok úgy magamnak.
  • Lacee86
    Csak nehogy a túlzott pénzhajhászás tönkretegyen, testileg lelkileg is értem. Értem tökéletesen, amit mondasz amúgy, csak ez veszélyes lehet.
  • Dzsini
  • Sir Quno Jedi
    Nabumm, örültünk, mikor volt kenyér, nemhogy zsír rajta. És a földön aludtunk, me ágyunk senem volt. Evvan. Néha lent, néha lentebb, többnyire annál is. De sok-sok év alatt önerőből felkúsztam oda, ahol vagyok (bárhol is van ez). Mindig a lehetőségeimhez igazítottam az igényeimet. Nem könnyű megtanulni, de különben megdöglesz, mész a lecsóba. Hálás vagyok a szüleimnek, mert náluk becsületesebb embert kitalálni sem lehet. Jólelkű balek mindkettő, akiket ezerszer meggázoltak, kifacsartak, de ők csak tették tovább a dolgukat és segítettek másokat feljebb jutni, akik SOHA nem hálálták meg, apám már nem is él...

Ismeritek a mondást: 1x volt, hol nem volt, volt az óperencián túl is egy nagyon becsületes, jóravaló, igen-igen rendes ember. NA, ez az ember már nem él!
  • hugopareiros
    Engem ez motivál arra, hogy minél nagyobb fizetésre tegyek szert, még ha ez kényelmetlenséggel is jár.

A pénz nem boldogít, de a hiánya megkeseríti az életet. Ezért ment tönkre szüleim házassága is. Most már csak mint 2 ember élnek egymás mellett.
    Egyszer mamám mesélte el, hogy "itt volt anyud és elsírta magát, hogy az elmúlt 20 évben nem tudott magának venni még egy nadrágot se, mindent tőlem kellett kapnia". Ez volt az a pont amikor eldöntöttem, hogy bármi is történjék én sikeres ember leszek, aki nem elégszik meg a "mindennapi betevővel" és többet anyuméknak sem kell majd aggódni a pénzen.

Ez a cél hajt előre. Egyelőre jó úton is haladok e felé.
  • predator1982
    ezt az egy hetente elmesélős diplomásos szarul keresősre írtam:D
  • predator1982
    az sem gyenge....
  • predator1982
    nem akarok kötekedni de ez nem csak neki tűnt fel...
  • Lacee86
    Engem anyám nevelt fel egymaga, mostani értékkel számolva családi pótlékkal együtt kb. 110 ezer Ft/hó-ból. Persze szerény körülmények közt éltünk, de nem kellett éreznem sosem, h nélkülözünk. Nyaralni meg ilyesmi persze sosem voltam, arra nem tellett volna. Rokonokhoz tudtam menni, de nekem az is élmény volt.
  • SötétBarom
    +1
  • hugopareiros
    köszönöm a nevükben is :) tényleg tiszteletre méltó emberek (főleg anyum, ő kezelte itthon mindig is a pénzügyeket)

(faszán működik a fórum motor btw)
  • predator1982
    ahh bocsi valami van.......ennyiszer nem akartam
  • predator1982
    hugopareiros, a szüleidnek minden elismerésem hogy annyi keresetből fel tudtak nevelni három gyereket, sajnos mi párommal ketten nem jönnénk ki ennyiből (azért így írtam mert ha a hozzászóláshoz csatolom valamiért nem jelenik meg...)
  • predator1982
    minden elismerésem a szüleidé, én tutira nem tudnék felnevelni ennyiből három gyereket, sajnos mi a párommal ketten sem lennénk el ennyiből:-(
  • predator1982
    hallod minden elismerésem a szüleidé, én tutira nem tudnék felnevelni ennyiből 3 gyereket, sőt mi még a párommal sem élnénk meg ennyiből
  • Lacee86
  • karajjj
  • SimaSuna #118845
    Borsod? :D

Egy multi cégnél dolgozom. Papíron 2-vel kezdődik a fizu összege, ezért pusztán jóindulatból havi 100k körüli összeget jófejségből átutalok Hozé Ármándó Rómeónak családjának. Persze ebből egy keveset az államnak is...

Egyébként így van ahogy írod. Beírhatsz te 160.000-t is amiből örülj ha kapsz minimál bért vagy 1-2.000-el többet..
  • karajjj
    defasza, először nem küldte el, most meg megjelent kétszer :D tessékmár az egyiket törölni, htx!
  • tigeroo
    mondjuk ha nem kellene majd ugyannyi társadalmi felelőtlent eltartani (akik visszaélnek a segélyezési rendszerrel és 3-nál több gyereket csinálnak míg egy dolgozó pár százszor meggondolja a gyereket az anyagiak miatt) akkor lehet maradna a minimálbérekre is 100 ezer felett
  • karajjj
    Otthon ez általában úgy működik, hogy ha nagynehezen találsz egy munkát, ahol te voltál a legjobb az interjún és hajlandóak felvenni, akkor megkérdezik mennyit szeretnél és megkapod a minimálbért, teljesen mindegy mennyit kérsz. Ha úgy gondolod a próbaidő alatt, hogy neked ez megfelel, akkor van munkahelyed, ha pedig nem tetszik, 100 másik ember áll sorba a helyedért, te meg mehetsz, amerre látsz. Lehet másik munkát keresni, 10-ből 9 állásnál a fizetés minimálbér, vagy pár ezer forinttal több. Aztán gondolkozhatsz, hogy 80 ezerből hogyan tudsz megélni. Lehet tippelni melyik megye... :D
  • SötétBarom
    Ajtótól ajtóig kerek fél óra a munkahelyem. Innen keletre meg csak magán/családi ügyben megyek.
  • hugopareiros
    Jah ha kelet MO-n (pl pesten semmi dolgod), akkor jó. Ha viszont oda is kell menni, akkor...

bécs - sopron 55 perc
    pest - sopron 2 óra 25 perc

bécs - győr 1 óra 20 perc
    pest - győr 1 óra 15 perc
  • SötétBarom
    LoLka, Sopron kicsit közelebb van :DD
    És ezt csinálom.
  • clio1616v
    nem, én soha nem lennék politikus
  • clio1616v
    iszonyat tehetséges vagy

Sent from my MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2013)