127612
-
cigizek nem zavar -
Nem dohányzom, de nem is zavar. Hozzászoktam már / egy héten egyszer kibírom. -
Rundstedt17 #40078 meg kiadása ami nagyobb is a sok idióta kezelésére.... -
Nem dohányzom és zavar. Utálom hogy büdös lesz még a zoknim is egy ilyen helyen.
Bevallom én is kipróbáltam már a cigit, de nem tudom mi a jó benne? annyi az egész hogy letüdőzöd a füstöt amitől később csak rákos leszel, ennyi erővel kimegyek a kertbe becsavarok egy ponyvába egy körbálát és meggyújtom, talán még az is egészségesebb. Az a baj, osztálytársam is mondta hogy azért szokott rá 9 évesen mert azt hitte menő, de most már nem tud róla leszokni. Passzív dohányos vagyok mivel sajnos apám és most már anyám is cigizik meg a baráti körből jó néhányan, de engem már qvára de zavar. Szerintem jók lesznek ezek a szigorítások hogy buszmegállóban meg ilyen helyeken nem lehet cigizni. Én akkor is azt csinálnám hogy felvinném vagy 1500forintra a cigi árát, bár az a baj hogy sokan azt is megvennék és sok szerencsétlen lenne rossz helyzetbe, vagy vennék a jó kis orosz, ukrán cigiket... -
ba32107 #40076 Én is ilyen vagyok. Ha kell hetekig nem cigiznék, csak akkor amikor haverokkal találkozom.
Én habituális típus vagyok -
zotja #40075 legalább van bevétele az országnak vmiböl :) cigisek és alkeszok mindig lesznek -
ba32107 #40074 Hát lassan már ott tartunk -
Rundstedt17 #40073 Az a külön szépsége hogy mások egészségét szarják el a füstjükkel...... -
Rundstedt17 #40072 A passzív dohányzás
A passzív dohányzás hatásait hajlamosak vagyunk elhanyagolni, azt gondolván; közel sem olyan súlyosak, mint az aktív dohányzás következményei. Sajnos azonban szembe kell néznünk a ténnyel, hogy a folyamatos passzív dohányzás csaknem annyira veszélyes.
Jóllehet, az aktív dohányosok is szenvednek a passzív dohányzás ártalmaitól, a passzív dohányzás káros hatásairól elsősorban a nem dohányzók érdekeinek védelmében esik szó. Nem árt tudni azonban, hogy a közvetlenül a cigarettából beszívott mérgezett levegő összetétele nem csak abban különbözik a füstös szoba levegőjétől, hogy sokkal töményebb. A cigaretta akkor is füstöl, ha nem szívják. A dohányzáskor képződő cigarettafüst háromnegyedét nem a dohányos szívja be, hanem a helyiség levegőjével keveredve mérgez minden jelenlévőt. A parázsló cigarettavégen és a fő légáram útján kívül eső, alacsonyabb hőmérsékletű részeken sokkal több káros anyag keletkezik, mint a cigarettába szippantás alkalmával, amikor a dohányos a cigaretta közepéből a magasabb hőmérsékleten képződő füstöt inhalálja.
Friedrich Wiebel toxikológus, a németországi neugerbergi Környezet- és Sugárkutató Társaság (GSI) tagja, közel 40, az egészségre káros anyagot határozott meg a cigarettafüstben, közöttük egyértelműen rákkeltő anyagokat, mint amilyenek a nitrozaminok és a policiklikus széndhidrátok. A mérgező nitrogénoxidokból és a formaldehidből a passzívdohányos pontosan ugyanannyit szív be, mint aktív társai. A szakemberek többnyire egyetértenek abban, hogy cigarettafüst az első számú légszennyező, és mint ilyen, sokkal veszélyesebb, mint pl. a sokat szidott azbeszt, ill. a dioxin- vagy formaldehid-tartalmú ipari mérgesgázok. A dohányfüst méreganyagai különösen zárt térben rendkívül veszélyesek.
A Heidelbergi Rákkutató Intézet szerint a passzív dohányzás jelentős rizikófaktor a tüdőrák kialakulásában, a dohányfüst-mentes környezetben élőkkel szemben a passzív dohányosoknál akár 50 %-kal is nőhet az esély a tüdőrákra, sőt ez a tendencia még a dohányfüstben tartott hobbyállatoknál is kimutatható. A fejfájás, szédülés, a szemek égése, a köhögés és a különböző légzési problémák ehhez képest már szinte ártalmatlan jelenségek.
Ez azonban még nem minden. Számos vizsgálat alapján ugyanis úgy tűnik, hogy egyértelmű összefüggés mutatható ki a passzív dohányzás és a legkülönbözőbb szív- és érrendszeri megbetegedések, a szívinfarktus és az érelmeszesedés kialakulása között is, többek között, mert a passzív dohányzás is tönkreteszi az ereket, amelyek elveszítik tágulási képességüket, valamint könnyebben léphetnek föl véralvadási zavarok. -
Rundstedt17 #40071 Kezdetnek 1000ft megfelelő lenne:).... -
nem dohányzom, de leszarom a füstöt, mert annyira nem zavar
3 évente egyszer kibírom -
zotja #40069 ok,remélem 20 ezer ft lesz egy doboz cigi és akkor is venni fogod persze :) -
Nem dohányzom és zavar. Utálom hogy büdös lesz még a zoknim is egy ilyen helyen. -
Nem dohányzom és zavar. Utálom hogy büdös lesz még a zoknim is egy ilyen helyen.
Meg az is, amikor valami nagy bagós ember beül mellém, és az a beszívódott dohos szagot kell belélegeznem. Émelyítő. -
Rundstedt17 #40066 Nem dohányzom és zavar. Utálom hogy büdös lesz még a zoknim is egy ilyen helyen.
Egyáltalán bárhol idegesítő és zavaró a dohányzók bűze,tiltani kellene az állomásokon illetve szórakozóhelyeken,kocsmákban.Engem ugyan nem igazán érint a kocsmás/szórakozóhelyes része de azért az mégiscsak felháborító hogy normális emberek egészségét is károsítják.Szégyen hogy még most sem nehezítik meg az önegészség illetve közegészség pusztítók dolgát.Érdekes hogy a bagós büzölgő egyének utálják mások füstjét,a vicc az hogy például IC-n is mindig szinte csak 1 illetve dohányos hely marad meg...úgy látszik a büdös bagósok nem bírják saját bűzüket.
Megoldás:
-emeljék a dohányzók költségeit
-csak otthonában füstölhessen
-bárhol máshol kapjon olyan bírságot hogy megzöldüljön
-használjanak már vmi illatszert mert a testükből börön át távozó méreganyagok,füst szag r.hadt büdös.....
-szagolják a saját bűzüket
Ideje már hogy mások tüdejét ne csesszék szét.....legalábbis ez lenne a normális..... -
Dohányzom és egyáltalán nem zavar. Szerintem egy kocsma legyen füstös! -
Az összes nemdohányzót ki kellene vágni az utcára, ott szívhatják a friss levegőt éjjel-nappal (persze valami vidéki utcára).
Nem gondolom komolyan, de kb ennyi értelme volt a hozzászólásodnak. -
Nem feltétlenül. -
Nem dohányzom, de nem is zavar. Hozzászoktam már / egy héten egyszer kibírom.
ez is hozzátartozik a bulihoz :) -
A szavazás alapján az emberek 30%-a teszi tönkre szándékosan a szervezetét
-
rá se vagy szokva. ha 3-4 szálat szívsz. nem a szervezeted kívánja, hanem te magad megszokásból teszed.
amikor agresszív vagy ha már nem gyújhtasz rá 4órája, a tüdőd szorít. és már a tolladat szívod, na akkor függő vagy :D -
Nem dohányzom, de nem is zavar. Hozzászoktam már / egy héten egyszer kibírom.
"munkahelyen" 3hónapig ki kell bírnom, mivel mindenki cigizik csak én nem, szórakozóhelyen meg egy 2órát röhögve kibírok. -
em dohányzom és zavar. Utálom hogy büdös lesz még a zoknim is egy ilyen helyen. -
DIESEL DOG #40056 Előző HSZ-emhez hozzáfűzve, talán bölcs gondolat lenne ha még azt kis mennyiségű cigarettát sem szívnám el naponta. Egy nap olyan 3-4 esetleg 5 szál megyen el...
Le kéne szokni... :D -
ba32107 #40055 Hmm, azt hittem nagy viták lesznek, erre mindenki csak beilleszti a választ :D -
Dohányzom, de amikor nincs egy helyen rendesen megoldva a füstelszívás az nagyon tud zavarni. -
Dohányzom, de amikor nincs egy helyen rendesen megoldva a füstelszívás az nagyon tud zavarni. -
Törvényileg elő kéne írni, hogy legyen megfelelő szellőztetés.
Gondolom nem poénból figyelmeztetnek arra, hogy a passzív dohányzás ugyanúgy veszélyes lehet. Igaz, hogy a mai világban minden sz@rral találkozik az emberi szervezet nagy mennyiségben, dehát ezzel is lehetne csökkenteni a rák esélyét. -
Nem dohányzom és zavar. Utálom hogy büdös lesz még a zoknim is egy ilyen helyen. -
azt hiszed, viccel?
repülőtereken vannak már ilyenek: például, meg itt is. -
DIESEL DOG #40048 Dohányzom (nagyon keveset), de amikor nincs egy helyen rendesen megoldva a füstelszívás az nagyon tud zavarni...
Általában olyan helyre be sem megyek... -
vannak ötleteid
-
zotja #40045 az összes dohányost bekéne rakni egy 2*2es szobába..ott szivhatják a szarjukat -
alkalmanként dohányzok ilyen helyeken mert álltalában be vok piálva olyankor :D de utálom ha valahol vágni lehet a füstöt... -
Nem dohányzom és zavar. A ruháim még hagyján, de a hajam borzasztóan beszívja a cigifüstöt, moshatom is utána rögtön.
De valójában olyan ritkán járok ilyen helyekre, hogy nem is érdekel különösebben. -
cucma #40042 Nem dohányzom és zavar. Utálom hogy büdös lesz még a zoknim is egy ilyen helyen.
Utálom ha a pofámba füstölnek, De sajnos nincs rá keret, hogy legyen dohányos és dohánymentes helység egy szórakozóhelyen belül... -
Dohányzom, de egy idő után zavarni szokott. ha már elég sokat ittam, akkor olyan érzés mintha minden lélegzetemkor hamut lélegeznék be és az nem jó érzés. Meg a szememet is csípi, tiszta vörös lesz, és könnyezik.