127612
  • videobaby
    legalább is látszólag hozzá van szokva, hogy dobálózhat nagyobb pénzekkel is.
  • SzirmosSzisza
    Van ilyen díjnet meg csoportos beszedés az nagyrészt kiváltja a postát, legtöbb automata meg elfogad kártyát is, de amúgy persze, kisboltoknak még mindig rossz sajnos.
  • Misuka963
    Mivelhogy neki kinyalták/kinyalják a seggét így nagyképű és nem tud megbecsülni semmit.
  • videobaby
    na igen, szaros piszkavassal nem érhető fel az orra. de hátha érthető lesz neki, hogy vannak, akik tényleg átlagfizuból élnek.
  • Lacee86
    Clionak más dimenzió az egyszerű emberek élete, hagyjad... :)
  • videobaby
    nehéz lenne kitalálni, de akkor elárulom. fizu után sokkal több mindent szoktam vásárolni (pl. tartós élelem, vegyszerek- evidens, hogy akkor több pénz van nálam. fizu előtt már csak a napi szükségleteket veszem, nem kell hozzá annyi pénz.) így már tiszta? :)
  • Lacee86
    Talán azért, mert az infrastruktúra sajnos ott tart még, h a készpénz nagy fokú mellőzésére egyszerűen nincs is lehetőség... Buszon nem tudsz fizetni kártyával, postán csak úgy tudsz, h idegen helyről való készpénzfelvételnek minősül, és díjat számítanak rá, a vidéki kisebb települések boltjairól ne is beszéljek... Akkor most hova szigorítsák a készpénzfelvétel díját? Bár az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége úgy sem a bankokon múlt most sem. De ez már politika, úgyh hagyjuk is.
  • SzirmosSzisza
    Alapvetően a fejlett országok ismertetője, hogy visszaszorulóban van a készpénz, Magyarországon még direkt tesznek is ellene, hogy ne így legyen (ingyen készpénzfelvétel o/)
  • karajjj
    Erről beszélek, van aki megérti...
  • Lacee86
    Gagyi bolt érzetét kelti, ahol minden bizonnyal az esetleges garanciális dolgokat is ilyen "szépen" intézik... Én is elkerülném.
  • karajjj
    egyszerűbben fogalmazva: átmegyek egy olyan boltba, ahol 40 kártyával is meg készpénzben is, szerintem az nagyobb fillérb*szás, ha a bolt nem bírja benyelni a saját terhét
  • karajjj
    nem, hanem ha bemegyek a boltba és 40-ért adják a telefont, mert annyi az ára, akkor ne rakjon rá még egy ezrest, ha kártyával akarok fizetni, legyen belekalkulálva az árba és kész, ne utólag korrigáljon még rajta, mikor már közölte az árát, hogy bocs, de mégsem annyi
  • milk4
    Szóval, ha egy bolt 40ezerért adja a telefont és 41 ezerért, ha kártyával fizetsz, akkor te inkább elmész egy olyan boltba ahol már alapból 41 ezerért adják a telefont?
  • karajjj
    mivel pontagyad beszűkült gondolkodása csak magadra vonatkozik, megsúgom, nem mindenki csinálja így
  • clio1616v
    nálam ez nem függ össze, ha fizetést kapok, akkor pont, hogy a számlámon van több pénz és fizetés előtt kapom meg készpénzben az üzemanyagelszámolást, ami olyan 60 és 100 ezer Ft közötti készpénz
  • karajjj
    Az hogy fizetéskor televan a zsebe mert hazaviszi mindet
  • clio1616v
    áruld már el, hogy mi az összefüggés aközött, hogy mikor kapod a fizut és mennyi pénzt hordasz magadnál
  • clio1616v
    tucc
  • COD Black Ops
    4 éve nem használok kártyát (kötelező jelleggel kellet csináltatni 16 éves koromban pár évig használtam aztán megvilágosodtam :)
    Tudok valamit?:D
  • Sir Quno Jedi
    Saztán azt kéne csinálni, hogy mindenki készpénzzel fizet, hogy boktkottálja ezeket. Csakhogy az emberek mé erre is lusták. Viszik a buzi kártyájukt és dugdossák mindenhova, meg sírnak ha drága, meg nem megy, meg szar, meg hibás, meg fos. Nem kell használni, ez az óriási titok.
  • videobaby
    5000-10000 közöttire nyomtam, de ez messze nem így van. attól függ, hogy fizuhoz közeli, vagy távolabbi az időpont.
  • karajjj
    ezzel tisztában vagyok, de köszönöm, hogy hülyének nézel, ígérem, fordítva is így lesz ezentúl! :D
  • clio1616v
    elmondom a fizetésed útját egy átlagos esetben:

a munkáltatód tegyük fel neked 500 000 Ftot tud adni.

ebből 110 00 Ftot munkáltatói költségként vonnak le
    utána lejönnek a munkavállalói járulékok 135 000 Ft

így a nettó béred 255 000 Ft rákerül a számládra

Ha elköltöd boltban ebből a bolt már csak 200 000 Ftot kap meg, a befizetett ÁFA után

és akkor még nem beszéltem a parkolásról, autópályáról az üzemanyagok élvezeti cikkek extra adótartalmáról, kötelező biztosításokról, hitelre vásárolt dolgok kamatairól
  • karajjj
  • milk4
    Csak hiszed, hogy nem. Ott az árba már belekalkulálták ezeket a díjakat.
  • karajjj
    de ne utólag vegye bele akkor :D
  • MR ME
    akkor is téged terhel, csak beleveszik az árba :)
  • karajjj
    fizetek a banknak a számlavezetésért, fizetek a banknak a kártyámért, fizetek az államnak tranzakciós adót, ezek után még fizessek azért is én, ami normál esetben nem engem terhel?
  • karajjj
    mea culpa, én úgy tudtam, hogy 2%, kicsiknél és nagyoknál is eddig ezt hallottam vissza még csak, de akkor én tudtam rosszul
  • karajjj
    annak hívod, aminek akarod, de engem felidegesített, hogy utólag közli, hogy még azt is nekem kell fizetni, ha kártyával rendezném az összeget, még szerencse, hogy fizetés előtt szólni méltóztatott, átmentünk egy másik üzletbe és többet is otthagytunk egy jobb telefonért, és képzeld, ott nem kellett pluszban még a kártyás díjat is kiperkálni
  • HTS s3rg1nh00
    +1
    ha valaki hallotta már a "sok kicsi sokra megy"-et,az tudja miről van szó (pl.a lenti példából kiindulva,2x900 forintból már lehet egy jót kajálni)
  • tigeroo
    ilyen logikával érthető a BMW terepjáró szlovák rendszámmal, ha már 20 milliós autóm van nem fogok még fizetni az államnak is 100ezret
  • Misuka963
    Kell a pénz az izraelitáknak ;D
  • jazzy
    Én olyan fillérbaszó vagyok, hogy ha veszek is valami neten megkeresem melyik szállítással együtt a legolcsóbb trusted hely..

Megvehetném attól is, aki rámtolja a kártyás fizetés árát is, nehogy vesztesége legyen, de nem veszem, mert fillérbaszó vagyok és ez nekem így jó. Ő meg bekaphatja. És megtehetem, mert én vagyok a vásárló.
  • clio1616v
    gyógyszertárban jártam úgy pár hete, hogy váltottam ki az inzulinomat és a penhez való tűket, ami támogatással össz vissz 500 Ft volt

akarom fizetni a patikapénztáros kártyámmal, amin időközben már van vagy 80ezer Forint, mert nem költök gyógyszerre és a munkáltatóm minden hónapban ráutal 5000 Forintot, amiből a kártyára kerül 4500 a levonás után

erre a pénztáros csaj megszólal, mikor megvillantom a patikapénztáros kártyámat, hogy nem fizetnék inkább készpénzzel?

mondom mer?!

hát mer hogy többe kerül nekik a kártya elfogadása, mint maga amit fizetnék vele

mondom bazmeg... aztán oda csaptam neki az aprót

hogy van ez? az állam csinál egy ilyen szervezetet, aki élősködik mindenkin... tőlem levesz 500 Ftot mert használom, aztán a patikától is levesz fizetésenként több mint 500at
  • Lacee86
    Itt nem a zacskóról van szó, ez rossz hasonlat. Miért fizetnék ki +900 Ft-ot egy adott üzletben azért, amit 10 másikban nem kell kifizetnem? Ja, és persze -ahogy Dzsini is írja- ha ez a fizetési kötelezettség ki sem volt írva az üzletben (ami elég esélyes...), akkor meg miről beszélünk?
  • Dzsini
    Ha nem tájékoztatnak arról előre, kiemelten, hogy kártyás fizetés esetén plusz díjat számolnak fel, akkor tényleg nem korrekt.

Ha ez ki van írva, akkor meggondolom, hogy fizetek-e a kényelemért (lásd: sms-es parkolás plusz díja)
  • Blum
    Az ilyen kifogasokat soha nem ertettem. Ha bemesz egy boltba es veszel egy zacsko akarmit ami bevan csomagolva akkor te a csomagolast is kifizeted (raadasul tobbszorosen) holott arra nincs szukseged. Akkor boltba se vasarolsz semmit?

Kartyas fizetesnel ugyanez a helyzet,fizetsz egy szolgaltatasert. Jelen esetben azert, hogy ne kelljen a keszpenzert jonni-menni es ne kelljen azt a zsebedben tartani, ezaltal gyorsan es konnyeden hozzafersz a penzedhez. 2-3k forint eseten meg megertenem de amikor tobb 10k-s cuccrol van szo....
  • Lacee86
    Ez nem fillérbaszás, hanem az elv. Én is kimentem volna onnan.
  • Blum
    45k-t kiadnal egy telefonert de 900HUF-ert mar sir a szad? Ezt hivjak ugy, hogy fillerb*szas.