127612
  • hugopareiros
    Nem szeretem a töményet, viszont ha inni kell, akkor csak is házit.

Keresztapámat egyszer megkérdeztem, hogy melyik pálinka a kedvence.
    A válasza: "Amelyikből sok van."
    Csórikám egy alkoholista f a s z.
  • Lacee86
    Alkalmanként. Bármelyiket megiszom, de nem szeretem igazából, a házi ízét kifejezetten rühellem. Jó minőségű bolti pálinkából viszont ittam már finomat is.
    Mivel általában az ízét sem érzem, h milyen gyümölcsből lehet, nincs kedvencem. :D
  • tigeroo
    néha alkalmanként évente 1-2x, utoljára 3 hónapja ittam alkoholt

szoktunk főzetni évente meggy, barack, dió, alma, körte, vegyesgyümit.
    bár annyira nem vagyunk pálinkások, inkább tényleg alkalmanként + ajándék

van 10 éves házipálinkánk is, a kedvencem az ágyas szilva
  • karajjj
    jó igazi borsodi lófingató szilvapálinka, 55 fok alatt nem is az igazi :D
  • Molnibalage
    Nem értem, hogy miért lennék a három közül bármelyik. Csak azért, mert értek a repüléshez és katonai repüléshez attól még nem vagyok harcászati...

Érzelemmentes? A kommentjeimből az jött le, hogy érzelemmentes lennék? Fura...

Röghözkötött...? Oszt miért? Vagy az rögözkötés, hogy tudományos témában tudományos megközelítést várok el? Anyám...
  • tigeroo
    az semmi, én most nem látom a szavazó táblát sem
  • Lacee86
    Rád gondoltunk a kérdés írásnál. :D
  • KaBuTo666
    Csodálatos így hétfő reggel arra kelni, hogy ilyen kérdést kitöltsek, miközben tudom, hogy tegnap házi pálinka miatt karmoltam be, és próbálom összeszedni magam.
  • Lacee86
    Hétfő reggel van... Ez kézenfekvő volt. :D Kösz az ötletet. :)
  • Dzsini
    Írd be ékezetek nélkül, és akkor nincs vele gond az átállásig.
  • Lacee86
    Értem. Annyira azért nem zavar, h átírogassam mindig. :)
  • immovable
    ffúúúúú
  • Dzsini
    Készül az új fórumfelület, és ott kicsit más a kódolás (minden mindenhol unicode), és amíg párhuzamosan működik, addig csuklik néha egy kicsit a rendszer, amíg nincs teljes átállás.
    Lépj be a beállításokba, és gépeld újra az ékezeteket az aláírásodba, attól helyrejönnek... aztán újra elkavarodnak, én tegnap reggel írtam újra, ma megint kellett :)
  • Lacee86
    OFF: Mi lett az ékezetes betűkkel? Itt az aláírásokban szereplő ékezetes betűk helyén nekem kérdőjel van.
  • Dzsini
    Így ismeretlenül nem tudhatod, hogy kinek mennyire a személyisége, és mennyire egy eljátszott szerepe az, ahogy itt olvasható. Van benne mindkettőből, és egy idő után a közösség "elvárja" a megismert viselkedést, szóvá tenné azt is, ha valaki "kiesik" a szerepből.
  • clio1616v
    nem szerepnek, inkább személyiségnek mondanám és ezek a rácsodálkozások és felháborodások pedig a személyiségük része, nem tudatos személyiségek ők, hanem megélik, sodródnak az őket érő ingerekkel, konfliktusokkal és anélkül, hogy tudatosodna bennük lereagálják a személyiségüknek megfelelően = kiszámíthatóak

molnibali = érzelemmentes harcászati röghözkötött
    predi = naív szenvedélyes ösztönlény
    te pedig személytelenül a fórum értelmező szótára
  • Dzsini
    Mindenkinek megvan a sok éve bejáratott szerepe itt a fórumon, mégis többen csodálkoznak (pláne szóvá teszik, felháborodnak), ha valaki pont úgy viselkedik, ahogy az tőle elvárható :)

Pedig igazából tőlük is csak ez az elvárható, úgyhogy ez így van rendben :)
  • Molnibalage
    Tehetek én róla, hogy a gyök2 userek folyamatosan ugyanazokat a hibát követik el...? Nem egyedi az eset. A HTKA.hu oldalra is több száz oldalnyi fejtágítást írtam sokakkal együtt, ehhez képest vannak olyan megveszekedett kommentelők, akik pont annyira vérpistikék, mint 4-5 éve. Nem tanulnak semmit és semmiből...
  • Molnibalage
    Mert az egyéni tapasztalnak semmi köze nincs ahhoz, hogy mi az átlag és mi a meghatározó... Sajnos ez evolúciós defektus az emberben, hogy inkább érzelmi alapon ítél. Nagyon elegem van abból a marhaságból, hogy az átlaguser szerint a statikszika az hazugság meg csak ferdítés. Csak akkor tudnám, hogy mi a faszt oktatnak ezen a téren és miért van mögötte elég durva matek.

Magyarországon divat fikázni az elméleti szakembert és a statisztika bizony nagyon elméleti tudomány...
  • clio1616v
    1 méteres szál :D
  • COD Black Ops
    ez mekkora szöveg
  • hugopareiros
  • Fbn Lx
    van mellszőröm is meg hátszőröm is, bár egyáltalán nem dús, viszont hosszú :C

nekem nem az a para hogy ülnöm kell, hanem hogy szarul leszek, és le kell feküdnöm
    valszeg a vérnyomásom miatt van, vagy nem tudom, mert a két érték között gecinagy a különbség nálam (volt már ilyen 140/58 is) szóval gondolom az alacsony diasztolés értékem leesik a picsába a vérveszteségtől
    levennének tőlem fél liter vért, kómába is esnék bazmeg
  • Fbn Lx
    olyannyira gyakran látod, hogy ha meglátom általad leírva az egyelemes statisztika vagy az egy mintából extrapolálás kifejezést, már fel sem nevetek, mint a régi szép időkben, amikor még csak 9-10. alkalommal érveltél ezzel
    mivel már több tucatszor láttam tőled, így már merő közönynel érint
    msot viszont valamért kizökkentem a közönyömből és rávettem magam, hogy közöljem veled az örömteli hírt; a neved végre fizikálisan is összefonódott az egy mintából való extrapolálás fogalmával
  • tigeroo
    jaj növessz már mellszőrt

amúgy ez alap, 10 percet jó ha ülsz utána, addig szerintem mindenki szédeleg
    engem is leteremtett a nővérke hogy mit képzelek még 10 percig feküdjek csak és szorítsam a szúrás helyét gézzel
  • hugopareiros
    2x voltam
    2x nem adhattam

A vérem valamilyen alkotóelemében kevés van ahhoz hogy adjak, de ahhoz még elég, hogy nekem elég legyen.

Azóta nem próbálkoztam. (A két próba között volt 1 év.)
  • Fbn Lx
    én is azért nem mennék, mert már sima vérvételen is, ahol jóval kevesebbet vesznek le, szarul leszek utána
    és nem is a vér látványától vagy ilyesmi, azt le sem szarom, meg közben nem zavar, hogy folyik
    viszont utána szarul leszek
    kb. fél perc/egy perccel azután, hogy levették a vért, elkezd keményen hányingerem lenni, és le kell feküdnöm ágyra/földre vagy amit épp találok, és kell pár perc mire összeszedem magam és fel tudok állni
    mintha leesne a vércukrom, vagy nem tudom, fogalmam sincs mitől van
  • videobaby
    akármilyen mérnök is vagy, szerintem tőled sokkal több fogalmam van a vértranszfúzióról, de az alternatív kezelésekről is, amivel teljesen ki lehet iktatni.
    de legyen igazad.
  • jazzy
    Mérnök vagy? Nem? Irány a sarokba! Így van SQJ?!
  • Fresh Duke
    Ha ennyire bántja a lelki világodat az a komment, akkor szerintem tényleg ne nézz be ide többet.
  • predator1982
    a "hülyeség csúcsa" nálam az, ha valaki meg csupán csak a statisztikákból indul ki, és ha valakinek esetleg más véleménye van akkor te egyből okoskodni kezdesz...nem unod még? ide nem csak te jársz bazz hanem még elég sokan, miért kell egyből leoltani valakit ha nem ért veled egyet?

ritkán szólok hozzá, de hozzáteszem ezt a topikot olvasgattam eddig, meg egy másikat, de ilyenek után elgondolkodtató hogy még benézzek-e...
  • Dzsini
    Magyarország tagja az Eurotransplant egyezménynek, de a vért nem utaztatják, mert igazából nagyon ritkán van olyan eset, hogy az adott ország nem tud helyben megfelelő típusú vérkészítményt biztosítani. Persze komolyabb katasztrófáknál előfordulhat, hogy egy ország saját tartaléka kevés, akkor megtörténhet (pl. a jugoszláv háborúskodás alatt vittek ki innen vérkészítményeket ottani kórházakba).

De adni-venni nem szokták, tilos és veszélyes móka lenne, így is az "épphogy elég" kategóriába esik nálunk a véradási hajlandóság :(
  • Blum
    LOL :D
  • Fresh Duke
    Azt hittem 500-ért adod, hogy vehess belőle sajtos-fejfölös tésztát.
  • Lacee86
    Levegőt én is szoktam eladni. A ritka levegőjű országok szívesen veszik. 2000 Ft körül szoktam adni köbméterét.
  • Fresh Duke
    Magyarország még a levegőt is eladja*, gondolod, hogy a vért nem?
    *Nem szó szerint.
  • Lacee86
    Nem tudok a véreladás témában nyilatkozni.
  • Fresh Duke
    Azért mert határozott névelő kimaradt mondatból?
  • Lacee86
    Ezt most nem értem. :$
  • Fresh Duke
    Akkor miért adják el vért?