127612
-
tom235 #43256 Bukócső: eleve így kellene legyártani a kocsikat és nem a belső dizájnt helyezni előtérbe. Négypontos öv ugyanígy. Bukósisak: Motorosoknak is kötelező, ők sem halnak bele a költségeibe nem? -
Mert kurvadrága.Annyira jó,hogy ennyire okosak vagytok,és tudtok gondolkodni. -
De egyeseknek nehéz a felfogása... -
elég ha a kocsiba 1 ember nincs bekötve... az kinyírja a többit főleg aki hátul ül az veszélyes az elöl ülőkre -
-
-
azért merre mind homolog kell meg kpm engedély vagy TÜV :D és utcai autóba ilyet csak pult alatt lehet szerezni -
clio1616v #43249 most hogy újraolvastam a kédést és a válaszokat rájöttem valamire... Ez egy nagyon rossz kérdés és válaszok...
azt válaszolnám ha pontos akarok lenni hogy: "Majd be!"
Ki az a hülye aki folyamatosan agész életében biztonsági öveket kapcsolgat be, ráadásul anélkül hogy kikapcsolná... Nóóórmáális???
Meg aztmondja csak ha rendőrt látok... mér bemész a rendőőrségre kezedben a biztonsági övvel és mihelyt meglátsz egy rendört elkezded bekapcsolgatni? De nem? De!...
A legutolsó is jó... nem soha se... soha és honnét tudod mikor lesz rá szükséged például egy vidámparban lévő veszélyes berendezésen...
szóval én maradok annál, hogy Majd bekapcsolom, ha úgy alakul...
-
Ok. -
tom235 #43247 Amúgy, ha a rendőrségnek annyira számít, hogy hányan halnak meg, akkor már miért nem teszik kötelezővé a kocsiban a bukósisakot, bukócsöveket, tűzálló ruhát, négypontos biztonsági övet megmég a jóég tudja mit? Elvileg így lehetne minimálisra csökkenteni a balesetben elhunytak számát vagy nem? -
Volt már rá példa, nem is egy. -
Az autó rendeltetésszertű használatába beletartozik a biztonsági öv. Pont. Ezt kár csűrni csavarni. Az autózáshoz ez is hozzátartozik. -
Igen, mindig bekapcsolom mert szar az ülésem oldaltartása és az öv ott tart az ülésen és még biztonságot is ad :) -
Ugyanezt szoktam mondani én is, úgyhogy erre szavaztam:
Csak ha rendőrt látok. -
Igen, mindig,kényelmesebb mint a tolókocsi^^ -
Igen, mindíg.
Ha nem kapcsolnám be, a kocsi ilyen hülye hangon csipog :D
Meg amúgy is, miért ne kapcsolnám be? -
Ezzel egyetértek,de ezt tisztáztuk,hogy ez az én életem,és én egészségem...csak azt ne próbáljátok rámhárítani,hogy ezzel a saját életemen kívül másokat is konkrét életveszélybe sodrok. -
Neeeee már :D:D
#43230 Jó csak úgy mondtad "az bizony hülye érv, hogy egy bordatörés miatt ne kapcsoljam be az övemet" mintha ez az én érvem lett volna.
-
nem fantazmagória. ha baleseted lesz öv nélkül akkor nagy eséllyel otthagyod a fogad. ezen nincs mit beszélni, de nem érdekel -
:DDDD
tigeroo,ne már...persze van benne némi igazság,de ennyi erővel mindenféle hétköznapi helyzethez köthetnénk veszélyes fantazmagóriákat...például képzeld el,ha nem szereti valaki bekötni a cipőfűzőjét.
Megy a járdán,és rálép a fűzőjére...miközben zuhan a föld felé,kétségbeesetten kapálódzik bárminemű kapaszkodó után,és pont arra jár egy fiatal anyuka,aki a babakocsit tolja a járdán. A zuhanó ember a babakocsihoz kap,és a 80 kg-os test kilöki a bébit a kocsiból,aki repül egy métert,és az úttesten köt ki. Persze az arra járó kamionos (hála az éberségének) még időben félrerántja a kormányt,de így a szembejövő buszba rohan,amiben 20 kisiskolás ül,éppen hazatérve az osztálykirándulásról. A kisbaba túléli,de maradandó károsodást szenved,az anyukát évekig pszihiátriai kezelésre ítélik,a buszvezető,és 7 kisgyerek meghal,a kamionost lecsukják,mert kiderült megivott egy pohár sört 3 órával azelőtt.
És mindez azért,mert egy ember nem szereti bekötni a cipőfűzőjét. :) -
Nincs öv, nincs mentség -
Fbn Lx #43235 egyik volt évfolyamtársnőm úgy halt meg. Csak 100 métert mentek kocsival az utca végéig, gondolta addig minek bekötni.
Oldalról beléjük mentek és kirepült a kocsiból. -
és ez hogy jön ide? :D de régen más volt a vezetési morál mert nem voltak hatással az emberekre a nídforszpídek :D -
Mármint 88-ban. -
86-ban is volt autó ami 245-öt ment...Azóta a kocsik lassabbak,csak a rövidebb váltó miatt jobban lehet velük gyorsulni:D -
igen, csak a mai gyári autók többsége lazán viszi a 200at és azokba nem sok biztonsági eszköz van a légzsákon kívül ami igazán használ is :) jó nekem kagylóm van meg 4 pontos övem szóval nekem ninsc mitől félni csak ez másra veszélyes akinek nincs tapasztalata és nyomja neki 220al apuci "VW/BMW/MERCI"-jét -
ba32107 #43230 Hát lebénultan nyilván nem sok embernek lenne életkedve, persze, ez érthető. De mint már írtam, szerintem ez minimális kockázat (összehasonlítva az öv nélküli balesettel). A bordatörést pedig azért írtam, mert a gondolatmenetemben asszociáltam más emberek véleményére, akik hasonlókat mondtak. -
De hát ő kirepül és út közben megöli az arra járókat :D:D -
Idézz már az írásomból hol beszéltem bordatörésről(azt simán bevállalnám). Teljesen más példát hoztam fel, hogy ha úgy történne semmi kedvem nem lenne élni. -
és mivan az utasokkal? ha te sem kötöd, be akkor üzközés közben ide-oda repülsz a kocsiban... az is megszívja aki bevan kötve mert te szó szerint összenyomod... -
ba32107 #43226 Nyilván túloztak a többiek, de azért van benne igazság. Vagy gondold el, hogy a családodat furikázod: bizony előállhat olyan szituáció, hogy rajtad kívül két-három élet múlik azon, hogy fél másodpercre még a vezetőülésben maradsz-e, vagy sem. Nem is beszélve arról, hogy egy 80 kilós test szép károkat tud okozni a bekötött emberekben is, például egy borulásnál. -
Na hát igen. Tisztára foggal-körömmel csak hogy legyen 1 kis vita..
-
ba32107 #43224 Szerintem az bizony hülye érv, hogy egy bordatörés miatt ne kapcsoljam be az övemet. Hiszen mint már írtam, inkább a bordám törjön el, mint az egész testem a műszerfalon. Amúgy is valószínűbb, hogy öv nélkül meghalok, minthogy övvel eltörik a gerincem. Én inkább vállalom azt a kockázatot, de élni akarok. -
Hát ezt feltételezik rólam,miután elmondtam,hogy nem kapcsolom be általában. :)))
Repülés közben elkaszálok egy biciklist,és 3 gyalogost,és a végén ráesek egy kutyára...ez 5 élet azért mert nem kapcsoltam be a biztonsági övet...
"Milyen érvrendszer az, hogy mások életét szándékosan veszélyezteted? "
Ez vicces...:)) -
extramagascsaj #43222 Az esetek 90%-ban:
Igen, mindig. -
"nekem jönnek,és én "kirepülés" közben gyilkolok..."
Most ezt elképzeltem, kirepülsz a szélvédőn, át a másik kocsiba, megfejeled a sofőrt és annyi...beszarás. :D:D -
Nem hinném,hogy ezzel konkrétan veszélyeztetem mások életét,így elég fail a magyarázatod. A stílusod viszont hagy némi kívánnivalót maga után...
Persze mindent meg lehet magyarázni. Te már azzal veszélyezteted mások életét,hogy autóba ülsz...lehet,hogy elalszol,és elütsz valakit. Az esély nagyobb rá,mint arra,hogy nekem jönnek,és én "kirepülés" közben gyilkolok... -
Nem hülye érv, csak azért mondod hogy legyen mibe belekötni (lásd. az előző hsz-eket mindenki belekötött mindenkibe csak mert unatkoznak). Simán megtörténhet, de nem minden esetben. Én csak felvetettem hogy inkább meghalok mint hogy így végezzem. És örülök hogy nem esett bajod. -
ba32107 #43218 Ezek a leghülyébb érvek. Képzeld el, ha ugyanolyan sebességel a műszerfalnak, szélvédőnek csapódsz. Az pedig nem törvényszerű, hogy szétcseszi a beleidet.
(Eddig kétszer borultam, mindkétszer megfogott az öv, ki tudja mi lett volna, ha nem vagyok bekötve) -
mindig