127612
  • predator1982
    hát ha az én kocsimba ül be valaki, nehogymár megkérdezzem zavar-e...
  • Dick Riddick
    Sajnos idióták ellen nincs védelem. Mindenhol rád találnak. :)
  • TheRock18
    már itt-ott betiltották közterületen,remélem minnél hamarabb betiltják minden város közterületén...meg a klubokban meg ilyen helyeken is...
    kibaszottul utálom,ha beülök valaki mellé a kocsiba is,és ő felhúzott ablaknál rágyújt,meg sem kérdezve engem,hogy zavar...én meg a fuldokoljak...
  • predator1982
    veled is egyetértek vannak bunkó dohányosok

amitől viszont nekem megy fel a pumpám, az az amikor megállok, sehol senki, rágyújtok, mellém áll és fel van háborodva a tag hogy büdös a cigi. na az ilyenre mondom én hogy el lehet takarodni a faszba...
  • predator1982
    miért fizetnék? ez egy szokás, meglehet káros, de én is "valamiért" fizetek, mint ahogy te is ha kérsz egy kg kenyeret, kapsz is érte valamit nem?
    az autók kipufogógáza pl sokkal nagyobb gondot okoz, az autósok miért nem fizetnek csak úgy? sokkal jobban járna az állam, mert azt hiszem több megy el kocsira...
  • Dick Riddick
    Engem speciel nem érdekel hogy ki, mennyit és mit szív.
    Azt sem értem miért olyan nehéz betartani hogy kórházban, buszon, vonaton, iskolában, gyermekrendelőben, étteremben, mások pofájában nem bagózunk.
    Becsülöm ha megkérdezik a közelemben hogy zavar-e ha rágyújtanak (egyébként ha megkérdezik nem zavar).
    Alapból nem vagyok "tabakfób", nem hiszem hogy a dohányfüst rosszabb mint a többi szennyeződés. De egyszerűen rühellem más büdös-füstös leheletét szívni. Túl sok tajparaszt jár a földön, akinek rá van írva az arcára "ha nem tetszik húzz el" kifejezés. Fél méterre tőlem fogja és rágyújt, az összes füstöt az arcomba fújva. Ilyenkor megy fel bennem a pumpa. Ennyi erővel én meg fogom a rágóm, és a hajába nyomom. Még ő jár jobban, a rágót nem lélegzi be.
    Minden tiszteletem azoké a dohányosoké akik tiszteletben tartják hogy mások nem cigiznek.
  • 0Fritz0
    Ez egy kicsit reklám is, bocs.
    Viszont a lényeg, hogy elterjedjen. :)
  • 0Fritz0
    Az E-CIGIT például szó nélkül elviselném. :)
    Nem kell hozzá tűz és az a kevés füst ami kijön belőle szagtalan.
    Elméletileg olcsóbb is, mint a sima bagó.
    Remélhetőleg ez lesz a jövő a megrögzött nikotinosoknak.
  • CopyKing92
    én Sajtolok. -.- meg agyfaszt kapok...
  • Molnibalage
    Azért mondtam, hogy hiperprimitív. Ebben az utolsó tétetlben ráadásul elég nagy bizonytalanság van...
  • N1ggA
    nem kell a nyugdíjára költeni
  • Molnibalage
    És az, hogy a dohányos munkaképessége kisebb a fizikai melósoknál, mert nem kap levegőt? Az, hogy 50 évesen meghal mikor még dolgozhatna és adózhatna x évig? Stb. A drágább egyészségügyi kezelés, mert hajlamosabb mindenféle betegségre és rákra.

Ez hiperprimitív modell és torz.
  • Fbn Lx
    ennyi erővel miért nem fizetnek a dohányosok naponta 550-et az államnak, csak úgy?
    Ráadásul a semmi még csak nem is káros.
  • predator1982
    mondjuk speciel ezzel teljesen egyetértek!
  • Rettenthető
    Felőlem minden dohányos annyit dohányzik, amennyit akar. Leszarom (bár vannak akiket sajnálok, hogy amúgy értelmes ember létükre ilyenre adják a fejüket, és így elbasszák az életüket, de ez részlet kérdés).

Viszont annyi kérésem lenne, hogy azért a környezetükre ügyeljenek, mert azzal a faszom kivan, hogy az utcán a pofámba fújják a füstöt (ha előttem megy a járdán és pöfékel, ugyanúgy a pofámba csapódik az egész), sok retardált köcsög rágyújt óvodában, orvosi rendelőben (tüdőklinikán!) és aztán a csikket a jelentős részük ott dobja el, ahol éppen van. Természetesen ha valaki meg meri szólni, még kikéri magának...
    Leszarom, hogy nincs kuka a közelbe, vigye el a legközelebbi kukáig, vagy vigye haza, vagy dugja a nemesebbik felébe.
    Vezetés közben is cigiznek rengetegen (nem tudom dohányozni miért lehet, telefonálni meg miért nem?). És hova dobja a csikket, vagy a hamutartót hová üríti? Így van. Ablakon ki, v. ajtó kinyit és a közútra.
    Szóval biztos sokan kulturáltan dohányoznak, csak a neten csupa jótét lélek van, az utcán mégis csak köcsög, másokat és környezetüket leszaró dohányosokat látok.
  • bogyoka
    Dohányzom
  • Scottt
    Nem élek semmilyen káros szenvedéllyel
  • Fbn Lx
    az a baj, hogy a rendszeresen passzívan beszívott dohányfüst károsabb, mint az aktív dohányzás.
    A közlekedés pl. olyan példa, amiben nagyjából mindenki részt vesz, és így az összesített szarhoz maga is hozzátesz. Ennél fogva csak akkor van joga vkinek hisztizni, ha neki telik elektromos autóra.

Számomra az az utolsó szempont, hogy a dohányosok ápolgatására mennyi pénzt költenek. Igazán leszarom. Csak az érdekel, hogy ne fújja mindenki az arcomba. Végül is ezzel közvetlenül korlátozzák azt az alapjogomat, hogy nyugodtan lélegezhessek :]
    Vagy lehetne hordani ilyen kis szén-monoxidtartályt, és ha valaki rám fújja, akkor telenyomhatnám vele az arcát. Úgyis szereti a szénmonoxidot.
  • LordVenom
    Nem élek semmilyen káros szenvedéllyel.

• N1ggA
    ezért fizetünk tb-t
  • VRSDM
    és mennyibe kerül egy kivezénylés a rendőrség bevetési osztgánál?
    és a felszerelés pótlása? fenntartása? a tüntetés utáni anyagi kár?!
    mert espec épp ezt okozzák a " le a cigányokkal, le a zsidókkal, le a kormánnyal, le a fradival, le a bambival, és mindenki monnyonle " emberek.

míg a dohányos fizetésének az egyharamdát levonják, abból a pénzből még jó hogy kúrálják is ki.
    az hogy a tüdőrákosok 90%a a dohányzás miatt volt. jó kis álláspont és kb. igaz is.
    viszont a másik szögből? a dohányosok mindössze 15-30%a lesz tüdőrákos :] na tessék így máris nem olyan rossz az arány.
  • Renegade
    erre biztosan vannak szép szép statisztikák, aki lelkes nézzen utána, mondjuk ezeknek:

sugárkezelés és gyógyszerek ára tüdőráknál (cigi)
    koleszterin gyógyszerek ára (kajapara)
    izületi gyógyszerek és műtétek ára (kaja para, versenysport)
    emésztőrendszer, agy problémák elleni küzdelem ára(pia)
    nyugtatók ára (depi vagyok mert fáj az élet vagy mert esik a tőzsde)
    nőgyógyászati kezelések (mert lusta voltam elmenni nőgyógyászhoz)
    alergiagyógyszerek (mert tudatosan gajrarakták az őseim a lakókörnyezetet)
    ingyen tű, drogmegelőzés, gyogyszeres kezelés (kemény drogosok)
  • Rockynhooo
    a dohányosok az ország ellenségei
  • David2
    jövedéki adót kihagytad:)
  • tigeroo
    van benne valami, de jobban is megsarcolhatnák őket.

az egészségügy csomót költ rájuk (a mi pénzünkből)
  • dartonita
    Csitt,az nem volt opcio :D
  • bardocz
    És a tüdőrákos cigis az mennyi pénzbe kerül az országnak?Csakmert a tüdőrákosok 80-90%-a a bagósok közül való.
  • Renegade
    bármi ami mértéktelen az rossz, szerintem.
    A "jó" dohányos (jelen) elszív napi 20 szál cigit, nem picit is rakom vele gajra a szervezetem, ezt gondolom minden dohányos tudja. Nincs mese, sokba fog ez még nekem kerülni.

Viccből feldobnék egy olyan javaslatot, hogy írjuk rá a milka csokira, hogy napi két tábla hosszú távon megöl, mert mozgásszervi problémáid lesznek, és a szíved is zsírban fog úszni. :-)

Micsoda hőbörgés lenne már. :-)
  • VRSDM
    azis elvárható lenne hogy ne hízz el, "egészségtelen táplálkozás és mozgáshiány"
    nem hinném hogy egy egyészségtelen ember, jó egy országnak. nem jó munkaerő. korán hal meg, egészségtelen utódkoat hoz, többe kerül az ellátása mert folyton orvoshoz jár. veszi a méregdrága gyógyszereket, emiatt szegény is lesz.

natessék. ki lehet forgatni bármit.
  • 0Fritz0
    "annyira van jogom szívni a cigit a buszmegállóban"
    Milyen törvényi joga van a dohányzóknak?

Viszont ahogy elvárható, hogy nem szemetelj az utcán, ne pisálj az utcán, ne szennyezd mosószerrel a környezeted, ne égess büdös szarokat... ugyanúgy elvárható lenne, hogy ne.... (vajon mi? )

(A megszólítás nem konkrétan neked szól)
  • QuippeR
    gratulálok az életszemléletéhez, polgártárs.

(értsd: Az SG-re járok feszíteni az idegeimet (agyfaszt kapni))
  • VRSDM
    nem azt mondtam hogy jó.
    azt mondtam hogy ugyan annyira van jogom szívni a cigit a buszmegállóban
    mint neki egy iszogatós este után lehugyozni a margitszigeten a bokrot
    vagy mint neki eldobnia a szemetet
    vagy mint neki a kocsijával bűzőlögni
    vagy akármit szart gazt elégetni a kertjében
    vagy kocsit mosnia és a sok gecit lefolyatni a dunába / mezőre / parkba / utcán stb.

nem mondtam hogy hasznos, de ne legyünk már ilyen kurva álszentek és gecik hogy a dohányosokat baszogassuk.
    akárhányszor kértek meg szépen buszmegállóba pl. kisgyermekkel lévő kismamák stb.
    mindig arrébmentem 4-5 métert, ha észreveszem alapból nem füstölgök más orra alá.
    hagyjuk is az egészet.
  • N1ggA
    a cigin nagyon nagy extra adó van, nem tudom hogy pontosan mennyi, de én még a 100%-ot is el tudom képzelni (tehát a cigi árának a fele az államé), na jó, inkább 50%, de az biztos, hogy nagyon magas
  • 0Fritz0
    Attól hogy pénz megy az államkasszába, őt még zavarja a cigifüst és erre ez a kis matek nem nyújt megnyugtató megoldást.
  • bardocz
    Na ekkora faszságot sem hallottam még arra,hogy a cigi jó
  • Rettenthető
    Ez egy elég sajátos szemlélet, amit a dohányzással kapcsolatban képviselsz.

Akkor gyerünk, tegyük kötelezővé, ha ez ennyire hasznos!
    Tüdőbeteg, asztmás, 18 éven aluli? Kuss és szívjad szépen... (a cigit).
  • VRSDM
    "sok buzi bagószaga"

hmm.

akkor számold ki hogy mennyi máni megy az imádott magyar kincstárad zsebébe a cigi adójegyből... százmilliárdok évente :]
    szóval kussolsz és nekiálsz számolni!
    legyen mondjuk mo-n,
    10.000.000 lakos, ebből kb. 8.000.000 az aki egyáltalán dohányozhat (kicsiket leszűrve) minden harmadik dohányzik vagyis 2.600.000 ember.
    átlagba legyen a cigi ára 550ft
    átlagba szívjon el kb. 1dobozt naponta (rendes dohányosokról beszélünk, nem a divatszarokról)
    25%áfával számolva az 550ft-os átlagcigi áron 137,5ft-ot keres az állam
    ez volt egy doboz cigi, de naponta 2.600.000 doboz fogy el szóval... és ez egy nyavajás nap. ezt még szorozd be 365-el :)

mégvalami?
  • BIZ0906
    Egyéb passzívan szívni a sok buzi bagószagát. És néha de nem tajrészegig egy kis vagy több pijácska xD
  • VRSDM
    mostanság amúgy erősen rászoktam a placebokra csak kiváncsiság kedvéért kezdtem el szedni őket, de mostanra úgy betanítottam a szervezetem hogy a srága az erre jó, a rózsaszín amarra :D hogy tényleg hatnak :D
  • fery02
    Én meg megverni szoktam magam. Tök jól lenyugtat, ha ideges vagyok.
    Nem mellékesen a fájdalomért is csinálom