127612
-
Régen nem választhattál,hogy mit akarsz.Volt vagy 10 féle autó,és egyik sem volt jó igazán,és még arra is kibaszott sokat kellett várni. -
tom235 #44454 Ezt hol hallottad? Csak nem a retekklubon? Rengeteget dolgoztak az emberek és hasznos munkát végeztek. Régen még volt becsülete a munkának. Ma már inkább az ügyeskedésnek van. Erről ennyit. Áruhiány meg miből volt? Jahogy nem lehetett 7-es Bmw-t kapni? Tisztességes munkából ma sem lehet megvenni. A különbség csak az, hogy ma már szinte az élelmiszer is kezd luxuscikké válni ebben az országban. -
Ja, hogy abból is kilopták az anyagot anno... -
Szarabb autópályák? Te mennyit mentél a régi M7esen?:D -
Bátyám egykori csoporttársa az új építésű utak mintáit vizsgálja be.
Kívülről biztosan szépek... -
Cat 02 #44450 Sajnos nem mindenki, amiatt is van baj ma =\ -
Ez a rendszer nem változott semmit. -
Az autópályák tökéletesek, nem tudom mennyit jársz pályán, de pl ausztriába ( najó ott mondjuk már kva régóta van ) sokkal szarabbak az autópályák, és most újítják fel az egészet... Míg a miénk ( mert új még szinte) ahhoz képest nagyon is tökéletes. Közütak természetesen szarak ... -
Nagyon sokat dolgoztak, de legalább tudtak belőle építkezni. -
Cserébe most vannak még szarabb autópályák, autóutak, közutak, a kórházrendszer tragikus, a korrupció erősebb mint bármikor korábban, az ország hitelterhei megmaradtak (csak másoknak törlesztünk), és ugyanazok a politikusok és tőkések vannak a legfelső körökben akik húsz évvel ezelőtt. -
Ahol most van az irodánk ( nyháza, belváros, ) van egy nagy területre kiterjedő ( talán 4 szintes?!) épület( kb. 100lakás) azt úgy osztogatták a bankároknak/rendőröknek/párttagoknak mint a cukrot... csodálkozol h ha ingyen kapott lakást/házat akkor megtudta termelni a számára valót, és úgy élt mint egy "kiskirály"? -
Cat 02 #44444 Nem dolgoztak semmit és kapták a pénzt (jó persze sarkítás), még szép h jobb volt. Igaz h nem volt semmi áru, de éltek. -
Elég sok szüleim korú embertől hallottam már vissza hogy a régi rendszerben jobb volt (elég szomorú ezt hallani 20 évvel a rendszerv... khm, gengszterváltás óta). Hogy így van-e, nem az én dolgom eldönteni, de tény hogy tudtak venni egy kertes házat, egy telket, két gyereket becsülettel felnevetek és soha nem volt hitelük.
Ugyanezt most távolról sem tudnák megtenni.
-
Ne haragudj, de ez nagyon naív hozzáállás. Jól kell magukat menedzselni. Ennyi az egész. -
mindennek van előnye és hátránya, mint az EUnak is. előny lehet az is h kapunk támogatásokat. pénzt fejleszteni a cégeket, városokat stb. útlevél se kell. hátrány az h a szabványokat be kell tartani különben meg büntetnek. ehhez viszont sok pénz kell. ha egy kis óvódát veszünk, talán ot nincs annyi pénz hogy ezt megcsinálják. -
Cat 02 #44440 Multik azért elélnek itt :) -
DIESEL DOG #44439 Na ja. Van még mit eladniuk... :S -
hát pénzünk lehet nincs de van föld és kaja (még) -
Naja
-
"Nem volt, jelentéktelenek az előnyök, de az ár túl nagy érte. Csak kihasználnak minket."??????? WTF?
Dikk mit használnak ki rajtunk? :D Nincs kétszáz forintja se az országnak! :D Mi kérünk kölcsön mindenkitől...
-
Csak termék nem volt amit megvegyél. Szépen hozták a végefele a sógoréktól a hűtőt és egyebeket.
Voltak jó szar autópályáink ja, szar kórházaink, nulla választék a boltokban. -
amúgy nem véletlenül hívták a legvidámabb barakknak.
az ilyen baloldali politika mindig elherdálta a hiteleket. most is ez ment/megy (meg sok pénzt zsebre is vágtak természetesen)
de! aki becsületesen dolgozott az aránylag jól élt. (pl. takibácsi is a szomszédokból
)
telt nyaralásra, több gyerek iskoláztatására, tele volt a kamra, a munkaerő/munkahely aránylag egyensúlyban volt, a brazilok is dolgoztak, napszámban vagy valami építkezésen.
most a dolgozók nagy részének a rezsi és törlesztők után semmi nem marad.
mondhattok akármit, régen nemvolt ilyen seftelés a közpénzekkel. autópálya, metró, egészségügyi hiányok, tiszta pofátlan rablás az egész.
nem, nemtudom melyik lenne a jobb. az embereknek kellene változni ehhez, és akarni a változást. egyik párt sem jó, ez csak műszakváltás volt 89-ben..
(mondjuk, amíg a legfelsőbb bíróságnak nincs elnöke, és ahol még mindig a kommunisták toldott-foltozott alkotmányát alkalmazzuk...) -
nekem meg faterom tagja pár közgyűlésnek (narancs nyakkendőben), már piros nyakkendős képviselők is támogatnák a polgármesterségét. szerintem tudjátok nagyon jól hogy miért nem akarja elvállalni... -
Én csak úgy szólok, hogy ebben a topikban mindig is volt egyfajta burkolt politika, akár kérdésnek, akár kommentek alapján, de amit most csináltok az eléggé nyílt és én nem vagyok ellenére amíg nem estek egymásnak, de ha egy modinak nem fog tetszeni akkor.... -
na ja, ha megnézed most is ez megy, az ország eladósodik, csak most azzal a különbséggel, hogy a politikusok csak a saját zsebüket tömik, szar ez igy is úgy is.. -
Szadeszesek felkértek embereket,hogy gyűjtsék össze a cédulákat,aztán ők kitöltötték.Tudom,anyámnak volt szerencséje ezt látni. -
Csak azért ha megnézed, tényleg marha sokan vannak, de mi a fenének? -
Közben meg az ország nem gyengén eladósodott. Nem vettek lakást, hanem kaptak az államtól, amit mind-mind hitelből építettek. Nagy különbség. hosszútávon fent tarthatatlan volt az a rendszer. -
ö, jóvan. kopoktató cédulákat is biztos iwiw ismerősöktől kérnek
a helyi testületbe kerülés meg egy sörbe került az önkormányzati bulin
hagyjuk már. -
te sem nagyon emlékszel rá, nehogymár azt mondd!
érdekes, mindenki szidja az elmúlt éveket, mégis szüleink tudtak gyereket nevelni, meg esetleg lakást venni. te mikor veszel pl lakást?
meg sokan a gyereket is kétszer meggondolják... -
Kell a lófaszt,sokan közülük még egy gépet sem tudnak bekapcsolni,meg egy levelet elküldeni.Kapcsolat kell hozzá,semmi más. -
egy politikai kérdést nem lehet politizálás nélkül megvitatni -
-
akkor nemcsak a gazdasági lehúzásról van szó??
-
Ilyen kérdés mellett szerintem elkerülhetetlen. -
hát azért hogy képviselő lehesen valaki azért lekell tenni elég sokmindent az asztalar (regionális szinten) -
Számítani lehetett rá a kérdésböl... -
Ők csinálják jól.
Megalapozzák a jövőjüket. -
no politika thx. -
:DDDDD