127612
-
hagyjatok már, 5 évig blicceltem
-
mindíg van nálam jegy/bérlet. egyszer nemvolt mentem volna venni.. és pont a kaller jött.. -.- -
Fbn Lx #45133 azt mondod, hogy nincs nálad a diákod/személyid, és mondasz egy hamis nevet, meg egy hamis címet.
aztán leszállsz és széttéped a csekket :D
mondjuk én túl gerinces vagyok ehhez, de egy ismerős megcsinálta és semmi nem történt -
a lényeg hogy ha kéri a személyid vagy a diákod, ne add oda -
ha kapsz egy felszólítást (vagy csak ők kiküldik, mert te nem veszed át), az elévülési idő újra onnan ketyeg... azért ők sem hülyék, soha nem évül el, és előbb-utóbb kimegy vmi behajtó cég -
Néhányszor előfordult már, de nem jellemző.
Városi buszokon ha egyedül vagyok akkor szinte mindig, lusta vagyok jegyet venni. Ha valaki mással megyek, akkor általában kötelez hogy vegyek már jegyet, ne miattam kelljen fizetnünk :D -
akkor már rég jártál pesten, v nem metrózol... le se lehet menni, ha nincs jegyed, a lejáratnál nézik. de elég 1 jegy a kezedbe, és úgy tenni vele, mintha kilyukasztottad volna, úgyse nézik meg (legalább is ha sokan vannak)
"néha" előfordult már-ra nyomtam, mert régen mindig... most meg cég fizeti a bérletet -
amíg még 600 forint volt a bérletbemutatás, nem kellett veszekedni az ellenőrökkel
de amióta 3000, mindig az a vége, ha elkapnak
nyugodtan beszélek vele, persze mondom neki, hogy nem fogom odaadni a diákomat, se személyimet, ő meg elkezd velem üvöltözni. az összes
irreális ez a 3000 bérletbemutatásra
kapják be -
Fbn Lx #45127 meg, de csak valami nagyon kis összegre, mert bementem és felmutattam, hogy már megvettem -
és megbüntettek? -
Fbn Lx #45125 kétszer kaptak el, egyszer azért, mert már megvettem a bérletet, csak elfelejtettem kicserélni rá a múlthavit...
de az utóbbi évben nem blicceltem -
én is egyszer villamoson , 6 án na mondom ez még bele fér , ajtó záródik ,állok a lépcsőn , hátulról hang, Jegyeket, bérleteket kérem ellenőrzésre felmutatni ! , mákom hogy háttal voltam, meg hogy havernak volt mellettem bérlete , szépen hátramutatta a válla fölött , utána átadta nekem és kivettem a tokból és úgy mutattam hátra és továbbment, azóta énse blicceltem Miskolcon (bár most már haver kisegít):D -
buBa0 #45123 nem vagyok rá büszke, de debrecenben 3éven keresztül folyamatosan blicceltem, úgyhogy nem kaptak el, utána néhány hónapon belül 2szer is ez valahogy leszoktatott róla.
pesten nem merek bliccelni, meg amúgyis tetszik a kombinó:) -
Nem szoktam tke-ökkel utazni, de ha mégis úgy alakulna, inkább bliccelek.
Erre nyomtam,Győrben nem lehet bliccelni csak nagyon ritkán,ha Pesten vagyok ott sose veszek jegyet.:D -
egyszer blicceltem, el is kaptak. -
mivel suliba járok/jártam ezért mindig volt nálam, de jópárszor otthonhagytam és igen blicceltem, ellenőr jön úgyis más nevet meg címet mondok csekk meg megy a kukába -
nem nehéz..ha jó dumád van,nem félsz..és nincs az ellenőrrel rendőr :D -
egyedül soha nem megyek olyan helyre Miskolcon ahova buszra lenne szükség :D mert ha iszunk egyet megyünk, ha party együt megyünk , ha vásárolunk (piát :D) akkor is együt megyünk , aztán a többi meg közel van a Búzához :D -
életemben nem blicceltem még és nem is tervezem -
Soha, mindig van nálam jegy/bérlet.
Miskolcon nagyon nehéz bliccelni -
ba32107 #45115 És egyedül hogy buszozol? -
Egyéb . Haverom allergiás ->rokkant ->nyugdíjas bérlet -> bármilyen tömegközlekedésen vihet magával egy 18+ kísérőt ingyen , na ez most blicc ?? :D -
Nem szoktam tke-ökkel utazni, de ha mégis úgy alakulna, veszek egy jegyet. -
Nem szoktam tke-ökkel utazni, de ha mégis úgy alakulna, inkább bliccelek. -
néhányszor előfordult már, amikor véletlen nem viszek béletet/ lejár -
Soha, mindig van nálam jegy/bérlet. -
Nem szoktam tke-ökkel utazni, de ha mégis úgy alakulna, veszek egy jegyet. -
xxxpaulxxx #45108 hallottam már olyan sztoriról, hogy valaki emiatt börtönben hűsölt:| -
xxxpaulxxx #45107 Soha, mindig nálam van a bérlet... mivel vidéki vagyok és elég sokat járok pestre (vonat) és pesten(bkv) ezért muszáj, hogy legyen bérletem:D -
Én buszon csak akkor lyukasztok,ha lejárt a bérletem és felszáll az ellenőr.Jó hogyha van az embernél egy 20-as jegytömb:D -
Nálunk ha ellenőrzés van az kb 6-7 ellenőrből és 1-2 járőrkocsiból áll. Szánalmas, egy gyilkossággal nem foglalkoznak ennyit. -
"mutasd meg a macin hol fogott meg az ellenőr bácsi"
-
Cat 02 #45103 És ha megfogna mit tennél ? Bírósághoz fordulsz ? -
Nem szoktam tke-ökkel utazni, de ha mégis úgy alakulna, inkább bliccelek.
Amúgy is ha nagyon geci vagyok nem büntethetnek meg :D mivel az ellenőrnek nincs joga elkérni az irataimat, hívjon rendőrt, rendőr meg nem adhatja ki az adataimat mert az sérti a jogaimat, meg igazából az ellenőrrel nem is vagy köteles szóba állni, és nem is tarthat fel hogy megfogja a kezed vagy eléd áll mert ezek is igen csak sértik a személyi szabadságra vonatkozó jogokat :D
na mindegy :) de mivel én sosem utazok ilyen szarokkal így igazából leszarom :D -
Cat 02 #45101 Én is erre gondoltam, h ugye nincs joguk személyes iratot kérni, aztán a mozgólépcső tetején ott álltak rendőrrel... -
De nem éri meg a pénzét... -
de ez csak pár éve van így (4-5 éve)
előtte mindig blicceltem -
azt hiszem 1 év mire elévülnek a büntetések. addig majd kapsz pár utolsó meg utolsó utáni, meg azutáni felszólítást, meg egy ügyvéd is ír majd
de nem biztos hogy így van, kérdezősködj még
a legjobb megoldás, hogyha iratot kér, akkor tagadd meg. ha rendőrrel fenyeget, azt meg szard le -
elvisz a patásördög -
SL #45096 Néhányszor előfordult már, de nem jellemző.