127612
-
8 évig ( 5-12 ig gimi) vettük a törikönyveket minden éven és soha a büdös életben ki nem volt nyitva egyik sem , szintén a rajz könyv, a nyelvtan munkafüzetek, igen sok a felesleges cucc, magyarból is szinte csak a szöveg gyűjteményt használtuk -
Sajnos még az oktatás nem áll készen egy elektronikus tanrendszerhez, viszont részben már lehetne alkalmazni, vagy már fősuli, egyetemek előszeretettel alkalmazzák...
Ennek mondjuk előfeltétele az internet hozzáférés:) -
hát budin nem, az öledbe fér simán , kádnál kell egy kis polc a kád felé és sima ügy , buszon megértem én se merném elővenni mert megszálna az etnikum, kocsiban meg szintén öledben , az se rázkódik sokkal rosszabbul mint a könyv a kezedben , -
Nagyon rossz gépről olvasni dolgokat, sokkal jobb nyomtatott formában olvasni - csak magamból indulok ki. Kinyomtatni pedig nem mindenkinek van lehetősége több száz oldalt...
-
Egyéb. Elektronikus és papír tk. is kell. Őszintén szólva a tk. kérdés itthon egy jó biznisz, de csak feleslegesen. Én alig használtam könyvet általános suli végén, gimiben, mag aztán tényleg szinte semmit, csak Irodalom órán és max. példatárat matekból és fizikából. A jó tanár jó előadó és csak jól kell jegyzetelni. A töritanárom órái készítettek fel az egyetemi életre. -
G_ArchAngel #45170 kadban, budiban, buszon, autoban kenyelmetlen notebookrol vagy e-book readerrol tanulni... -
Elektronikus tankönyvek legyenek, de az iskolák szerepe maradjon meg. Mert olyan mindegy hogy mit nem nyit ki soha az életben a gyerek , és legalább így könnyű a cucca is, legtöbbet úgyis a tanártól lehet tanulni nem a könyvekből. -
tom235 #45168 "ennyi erővel ha netán egy pék rosszul készit el egy fánkot elkéne törni a kezét?" Nem inkább így: Ennyi erővel, ha valaki fizetés nélkül elviszi a kenyneret és a pék ezt szóvá teszi, elkéne törni a pék kezét? -
Dean Winchester #45167 mert akkor bliccelsz mert hamisítvánnyal utazol! -
Dean Winchester #45166 nananana szerintem ez nekik a feladdatuk! miért kell szidni az ellenőrt? tisztességesen mindenki megvenné a jegyeit akkor nem lenne gond!
Csak a munkájukat végzik,ennyi erővel ha netán egy pék rosszul készit el egy fánkot elkéne törni a kezét?:(
-
Olyan opció miért nincs, hogy bérletet csinálok magamnak? :DDD Btw nem :P -
:)
2 hónappal ezelőtt voltam Pesten, akkor még azt is kiszúrták a kijáratnál, hogy ez nem az a jegy volt ami nekik kell hanem az, amivel pár órája utaztam ^^ -
Ezt nagyon benéztem, sorry. 
Ebben az esetben viszont tényleg el is kell törni a karját. Segítenék lefogni. :) -
Osztálytársamat már elkapták már vagy 3-4x, ez már több éve történt, csekket nem fizetett, azóta se történt semmi. -
legyen tarifa és jegy reform!
vicc, hogy nincs időalapú jegy, mint bárhol máshol, hanem járatonként kell lukasztgatni, vicc, hogy nem lehet jegyet kapni
vicc, hogy a minimálbérhez képst mennyire dárga a jegy, bérlet
300 foritnárt lehessen utazni egy órát, és mindjárt nem fognak anniyan bliccelni -
aha, szal ezárt kell várni a rendőrre órákat, mert a 300 foritnos piszlicsáré ügyekkel foglalkoznak -
Cat 02 #45159 Ellenőrre gondolt :p -
Cat 02 #45158 Ha már mindenki ilyen nagy jogtudós. Rendőrt lehet kérni h igazolja magát ? Ha igen mivel ? Jelvényével tudja ? -
Engem már csupán azért akart bevinni 1 kék mert értetlen volt...
Beégett és nem tudott mit csinálni csak fenyegetőzni. -
Persze, feljelented. Utána meg egy évig két sarkot sem mehetsz igazoltatás nélkül. :)
Egy szegedi ismerősnek akarták szilánkosra törni a kezét (bár ő nem közrendőr), éjjel a töltésoldalon végezte a két bátor legény. :)) -
húsz éves mercim... n00b :D -
Nem szoktam tke-ökkel utazni, de ha mégis úgy alakulna, inkább bliccelek.
"Mi a fasznak bérlet, hiszen van egy húszéves kocsim." -
nem mindig van nálam érvényes bérlet, de egyébként nem jellemző -
nem, hanem feljelentem, vagy megmondom neki hogyha még használni akarja a kezét bármire is akkor qrva gyorsan elenged, avagy szilánkosra töröm az alkarját :) -
ok -
minden második ember az őrsön ülne ha semmit nem csinált de nincs nála irat és ezért beviszik... leszarják hidd el nekem, vagy ha el is visznek kidobnak 2 utcával arrébb a kocsiból elmondják ne forduljon elő ilyen többet és kész, nem úgy megy ez ahogy ők mondják :D -
igen,elvileg csak a rendőrnek vagyok köteles átadni,de őt megkérhetem,hogy ne adjak ki,és ezt vagy teljesíti,vagy nem -
hát,én villanyosmegállóba láttam bláthy-andrássy-nál őket,és bizony rendőrök voltak,nem polgárőrök
mellesleg,honnan veszed,hogy nincs joguk elvinni a rendőröknek,ha nincsenek nálad iratok?...hogyne lenne joga...
ha fiatalkorú vagy,akkor azért visznek be,hogy anyu/apu érted jöjjön és igazolja ki vagy,ha meg nagykorú vagy,akkor is bevihetnek,míg kiderítik,hogy kis is vagy valójában -
ismerni kell a jogaid, nem vihetnek el
ja meg azok hol rendőrök, valami polgárőrök akik nagyon kemények a buszon, max akkor vihet el ha valami komolyabbat csinálok (akkor is csak a rendőr) és nincs nálam papír, ezért nincs joga bevinni -
Nem rendőrökkel hanem Metro biztonsági őrökkel állnak az ellenőrök.. Azoknak meg nincs joguk téged elvinni sehova és az irataidat sem kérhetik el! -
nem azért,mert nincs bérleted,hanem mert nincsenek nálad az irataid -
wtf -
karajjj #45143 öööö olyan miért nincs, hogy bliccelnék nem lehet? :D -
meg amúgyse járkálnak már rendőrökkel itt miskolcon -
ja biztos fogdába fog vinni mert nincs bérleted -
G_ArchAngel #45140 Londonban nem is lehet: metrora nem jutsz be, a busz meg nem indul, ha valaki elfelejti - meg a legkemenyebb feka is visszamegy ervenyesiteni a berletet, ha egy falka duhos kisnyugdijas elkezd vele uvoltozni...:) -
elvileg meg lehet azt csinálni, hogy megkéred a rendőrt, hogy ne adja ki másnak az adataidat.
mert elvileg az jogellenes -
jah,és,ha ott áll mellette egy rendőr,már visznek is a fogdára,mert nem tudod azonosítani magad
manapság már ritka,hogy rendőr nélkül járkálnak az ellenőrök -
"azt mondod, hogy nincs nálad a diákod/személyid"... -
???
én eddig ahányszor láttam,hogy a brazilokat büntették,mindig elkérték a személyit és annak alapján töltötték ki a dolgokat