127612
  • Metalmilitiakid
    8 évig ( 5-12 ig gimi) vettük a törikönyveket minden éven és soha a büdös életben ki nem volt nyitva egyik sem , szintén a rajz könyv, a nyelvtan munkafüzetek, igen sok a felesleges cucc, magyarból is szinte csak a szöveg gyűjteményt használtuk
  • tarti19
    Sajnos még az oktatás nem áll készen egy elektronikus tanrendszerhez, viszont részben már lehetne alkalmazni, vagy már fősuli, egyetemek előszeretettel alkalmazzák...
    Ennek mondjuk előfeltétele az internet hozzáférés:)
  • Metalmilitiakid
    hát budin nem, az öledbe fér simán , kádnál kell egy kis polc a kád felé és sima ügy , buszon megértem én se merném elővenni mert megszálna az etnikum, kocsiban meg szintén öledben , az se rázkódik sokkal rosszabbul mint a könyv a kezedben ,
  • zsutyesz
    Nagyon rossz gépről olvasni dolgokat, sokkal jobb nyomtatott formában olvasni - csak magamból indulok ki. Kinyomtatni pedig nem mindenkinek van lehetősége több száz oldalt...
  • Molnibalage
    Egyéb. Elektronikus és papír tk. is kell. Őszintén szólva a tk. kérdés itthon egy jó biznisz, de csak feleslegesen. Én alig használtam könyvet általános suli végén, gimiben, mag aztán tényleg szinte semmit, csak Irodalom órán és max. példatárat matekból és fizikából. A jó tanár jó előadó és csak jól kell jegyzetelni. A töritanárom órái készítettek fel az egyetemi életre.
  • G_ArchAngel #45170
    kadban, budiban, buszon, autoban kenyelmetlen notebookrol vagy e-book readerrol tanulni...
  • Metalmilitiakid
    Elektronikus tankönyvek legyenek, de az iskolák szerepe maradjon meg. Mert olyan mindegy hogy mit nem nyit ki soha az életben a gyerek , és legalább így könnyű a cucca is, legtöbbet úgyis a tanártól lehet tanulni nem a könyvekből.
  • tom235
    "ennyi erővel ha netán egy pék rosszul készit el egy fánkot elkéne törni a kezét?" Nem inkább így: Ennyi erővel, ha valaki fizetés nélkül elviszi a kenyneret és a pék ezt szóvá teszi, elkéne törni a pék kezét?
  • Dean Winchester
    mert akkor bliccelsz mert hamisítvánnyal utazol!
  • Dean Winchester
    nananana szerintem ez nekik a feladdatuk! miért kell szidni az ellenőrt? tisztességesen mindenki megvenné a jegyeit akkor nem lenne gond!
    Csak a munkájukat végzik,ennyi erővel ha netán egy pék rosszul készit el egy fánkot elkéne törni a kezét?:(
  • wordsworth
    Olyan opció miért nincs, hogy bérletet csinálok magamnak? :DDD Btw nem :P
  • Hegi90
    :)

2 hónappal ezelőtt voltam Pesten, akkor még azt is kiszúrták a kijáratnál, hogy ez nem az a jegy volt ami nekik kell hanem az, amivel pár órája utaztam ^^
  • Dick Riddick
    Ezt nagyon benéztem, sorry.
    Ebben az esetben viszont tényleg el is kell törni a karját. Segítenék lefogni. :)
  • Hegi90
    Osztálytársamat már elkapták már vagy 3-4x, ez már több éve történt, csekket nem fizetett, azóta se történt semmi.
  • Mike at home
    legyen tarifa és jegy reform!
    vicc, hogy nincs időalapú jegy, mint bárhol máshol, hanem járatonként kell lukasztgatni, vicc, hogy nem lehet jegyet kapni
    vicc, hogy a minimálbérhez képst mennyire dárga a jegy, bérlet
    300 foritnárt lehessen utazni egy órát, és mindjárt nem fognak anniyan bliccelni
  • Mike at home
    aha, szal ezárt kell várni a rendőrre órákat, mert a 300 foritnos piszlicsáré ügyekkel foglalkoznak
  • Cat 02 #45159
    Ellenőrre gondolt :p
  • Cat 02 #45158
    Ha már mindenki ilyen nagy jogtudós. Rendőrt lehet kérni h igazolja magát ? Ha igen mivel ? Jelvényével tudja ?
  • Bruk
    Engem már csupán azért akart bevinni 1 kék mert értetlen volt...
    Beégett és nem tudott mit csinálni csak fenyegetőzni.
  • Dick Riddick
    Persze, feljelented. Utána meg egy évig két sarkot sem mehetsz igazoltatás nélkül. :)
    Egy szegedi ismerősnek akarták szilánkosra törni a kezét (bár ő nem közrendőr), éjjel a töltésoldalon végezte a két bátor legény. :))
  • Pepsi Twist
    húsz éves mercim... n00b :D
  • Zetorg
    Nem szoktam tke-ökkel utazni, de ha mégis úgy alakulna, inkább bliccelek.

"Mi a fasznak bérlet, hiszen van egy húszéves kocsim."
  • z99999
    nem mindig van nálam érvényes bérlet, de egyébként nem jellemző
  • Pepsi Twist
    nem, hanem feljelentem, vagy megmondom neki hogyha még használni akarja a kezét bármire is akkor qrva gyorsan elenged, avagy szilánkosra töröm az alkarját :)
  • TheRock18
    ok
  • tommygear
    minden második ember az őrsön ülne ha semmit nem csinált de nincs nála irat és ezért beviszik... leszarják hidd el nekem, vagy ha el is visznek kidobnak 2 utcával arrébb a kocsiból elmondják ne forduljon elő ilyen többet és kész, nem úgy megy ez ahogy ők mondják :D
  • TheRock18
    igen,elvileg csak a rendőrnek vagyok köteles átadni,de őt megkérhetem,hogy ne adjak ki,és ezt vagy teljesíti,vagy nem
  • TheRock18
    hát,én villanyosmegállóba láttam bláthy-andrássy-nál őket,és bizony rendőrök voltak,nem polgárőrök
    mellesleg,honnan veszed,hogy nincs joguk elvinni a rendőröknek,ha nincsenek nálad iratok?...hogyne lenne joga...
    ha fiatalkorú vagy,akkor azért visznek be,hogy anyu/apu érted jöjjön és igazolja ki vagy,ha meg nagykorú vagy,akkor is bevihetnek,míg kiderítik,hogy kis is vagy valójában
  • tommygear
    ismerni kell a jogaid, nem vihetnek el
    ja meg azok hol rendőrök, valami polgárőrök akik nagyon kemények a buszon, max akkor vihet el ha valami komolyabbat csinálok (akkor is csak a rendőr) és nincs nálam papír, ezért nincs joga bevinni
  • SG rock
    Nem rendőrökkel hanem Metro biztonsági őrökkel állnak az ellenőrök.. Azoknak meg nincs joguk téged elvinni sehova és az irataidat sem kérhetik el!
  • TheRock18
    nem azért,mert nincs bérleted,hanem mert nincsenek nálad az irataid
  • tommygear
    wtf
  • karajjj
    öööö olyan miért nincs, hogy bliccelnék nem lehet? :D
  • tommygear
    meg amúgyse járkálnak már rendőrökkel itt miskolcon
  • tommygear
    ja biztos fogdába fog vinni mert nincs bérleted
  • G_ArchAngel #45140
    Londonban nem is lehet: metrora nem jutsz be, a busz meg nem indul, ha valaki elfelejti - meg a legkemenyebb feka is visszamegy ervenyesiteni a berletet, ha egy falka duhos kisnyugdijas elkezd vele uvoltozni...:)
  • N1ggA
    elvileg meg lehet azt csinálni, hogy megkéred a rendőrt, hogy ne adja ki másnak az adataidat.
    mert elvileg az jogellenes
  • TheRock18
    jah,és,ha ott áll mellette egy rendőr,már visznek is a fogdára,mert nem tudod azonosítani magad
    manapság már ritka,hogy rendőr nélkül járkálnak az ellenőrök
  • szucsy89
    "azt mondod, hogy nincs nálad a diákod/személyid"...
  • TheRock18
    ???
    én eddig ahányszor láttam,hogy a brazilokat büntették,mindig elkérték a személyit és annak alapján töltötték ki a dolgokat