127612
-
Minden maradjon a régiben, ez egy jól bevált rendszer.
-
Elektronikus tankönyvek legyenek, de az iskolák szerepe maradjon meg.
szerintem jobb úgy tanulni h hallod mi az anyag. meg suliba lehet haverokat szerezni és jókat hülyülni, szóval érdemes bejárni. -
Én egy ideig töprenget azon, hogy tanár legyek. Fizika - testnevelés szak nem volt asszem, meg a tanári pálya anyagi vonzata nem volt túl csábító... -
a vége igaz :D -
Rendes tankönyvek legyenek. Utálnám állandóan a monitort nézni. Olvasni kifejezetten jobb könyvből, mint a képernyőről, szerintem. -
Minden maradjon a régiben, ez egy jól bevált rendszer. -
"Minden maradjon a régiben, ez egy jól bevált rendszer." Erre szavaztam bár ez csak erre a kérdésre jó válasz, mert az iskolarendszeren lehetne variálni de nem ezen a részén. Könyvek márpedig kellenek, az egyetlen érv, hogy nehéz a táska, sok helyen az iskolában hagyják a tanulók a könyveiket. Ha viszont valami iskolai laptopot osztanának, az egyrészt nem hiszem, hogy célnak megfelelne; másrészt mi van ha bármi baj van vele, elromlik stb. Arról meg nem is beszélve hogy sok helyen szerintem csak azért járna a kiskolompár iskolába hogy zsebre tehessen egy ilyen kütyüt. -
Akik engem tanítottak azokról nem tudom, hogy volt-e valamilyen másik szakuk. Általánosban volt még egy másik tesi tanár aki nekem nem tesit tartott hanem föcit. -
ez csak egy mondás...
-
Nono. A volt átalános sulimban a tesitnár volt az egyik legjobb fej és jó tanár is. Sokáig csak tesit oktatott, pedig orsz szakos tanár is volt. Később az angol szakot is elvégezte. -
nem volt második szakjuk , egyiknek sem ? -
Na most speciel ezt nem tudom. Nekem általánosban is meg középsuliban is hivatásos tesi tanáraim voltak. :)) -
a suli az fontos szerintem szociális szempontból (osztályközösség stb.) -
Hát igen. Az már a jéghegy csúcsa. -
ez tökéletesen igaz , 8 éven keresztül tapasztaltam :D (#45181) és még osztályfőnöknek is hülyék általában :D -
-
és aki tanítani sem tud, abból lesz a tornatanár. :) -
Unreal1942 #45198 -a -
Unreal1942 #45197 Igazad van. Viszont akik meg tudnák jól csinálni azok se csinálhatják. Elég csak csúnyán nézni egy hülye gyerekre és máris jönnek a minimum a szülők.
Veszett egy világ ez. -
-
Sajnos amíg ilyen tanári feizetések vannakm addig nem is lesz túlságosan nagy javulás. Ugyanis manapság már nagyon kevesen indulnak úgy neki a főiskolának/egyetemnek, hogy ha elvégzi akkor tanár szeretne lenni. A legtöbb tanár kényszerből ment annak mert a szakmájában nem talált állást. És ez az óriási probléma.
Egyébként ismered a mondást: Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja. -
Cat 02 #45194 Maradjon ez. Bár az is igaz, hogy kb 5-6 éve heti 1szer nyúlok csak a tankkönyvhöz, az is csak azért mert a tanár miután leadja az anyagot, mondja néha, hogy olvassuk el a tankkönyv szemszögéből is... Bár az is vicces, mikor leadja az anyagot és mondja, hogy most figyeljetek, mert ez érettségi, de a tankkönyvben nincs benne... -
Minden maradjon a régiben, ez egy jól bevált rendszer.
Számítógép mellett nem lehet tanulni. Ha valami nagyon fontos zh-m vagy vizsgám volt, én még a kolesz szobából is kimentem a tanulóba. Ráadásul még rosszabb is sokkal gépről olvasni. -
Elrettentő példa. Bátyus találta tegnap. -
-
Nálunk is ez van. Fater bazze ha kérdezek a földrajzról, fizikáról, matekról, irodalomról, történelemről, mindenhez tud szólni valamit. Csodálkozom is, én meg asse tom hol van kampodzsa. :)
Egyébre böktem:
Kellenek a könyvek, tanuljanak olvasni normálisan. Viszont legyenek olyan tárgyak amihez van több/modernebb számítógép és ne csak WORD/EXCEL-t tanítsanak, hanem szövegszerkesztést és táblázatkezelést plö. -
Nem csak a számonkérés miatt, hanem akkoriban még tisztelték a tanárokat. -
-
Rundstedt17 #45187 Minden maradjon a régiben, ez egy jól bevált rendszer.
A porosz módszernél nincs jobb más kérdés hogy ez mostanában szétesett és az oktatás minősége romlik,okok:nem megfelelő tanári kar,a kötelező keverése a tanulóknak akiket fegyelmezni nem lehet akádolyozzák a tanítást.Az elektronikus tankönyv meg ostobaság.Eleve nyomtatottban sokkal könnyebb olvasni mint bárhogy máshogy,másik nem igen vonja el a figyelmem a gép,még mindig jóval olcsóbb mint egy új ostoba rendszer jelen esetben az elektronikus tankönyv. -
Nono, azért apád gondolom nem 20 éves most. :)
Magyarán szimplán azért is tud többet, mert több ideje volt felhalmozni az anagyot. Arra is figyelni kell, hogy egy gyerek komoly értelmi képessége 11-12 éves kor után kedz kifejlődni. Tehát egy 17-18 éves max. 5-7 éves tudása versenyzik egy 50-60 éves ember tudásával akinél ez a kor 30-40 év! Nagyon nem mindegy. És a szellemi és tanulási képességek jó esetben bőven nőnek még 18 éves kor után is. -
Az utolsó két ponttal egyetértek. -
A jó könyv olyan, mint a hátszél. Segít tanulni. Csak sajnos a futószalagon termelt könyvek miatt a színvonal elég gyatra. Én középiskolás és egyetemi éveim alatt is nagyon kevés jó tankönyvet láttam, de mind drága volt... -
Egyéb, kifejtem kommentben:
vannak tantárgyak aminél jók lennének az elektromos könyvtárak, de nem mindegyik. a szakmai tantárgyak (s mivel műszaki ember vagyok így csak arról beszélhetek) azokat el tudnám képzelni elektronikus tankönyvek segítségével, de mellette természetesen kellenek az oktatók, a tapasztalt emberek előadásai.
másrészt sajnos Magyarországon nem minden gyereknek van lehetősége internetet használni illetve számítógép elé ülni.
harmadrészt mindenképpen kell a diákoknak bejárni, mert ha nem akkor a szocializálódás, s illetve a későbbi munkahelyi problémákat szülne ennek hiánya, másrészt elhidegülne a nemzedéknél az egymás közötti kapcsolatok. -
G_ArchAngel #45182 a tanar a kotelezo tananyag felet sem tudja leadni, mert a hulyegyerek nem figyel ugy az oran, mint evekkel (evtizedekkel?) ezelott, mikor eleg kemeny szamonkeresek voltak...
nem is kicsi a kulonbseg lexikalis tudasban...
engem - pedig gusztustalanul sokat olvasok - a mai napig meglep apam, aki szinte mindenhez ertelmesen hozza tud szolni, ellenben a jelenkori 14-20 evesekkel, akik sotetek a vilagtortenelemhez, irodalomhoz, muveszetekhez...
(persze 4chan-hez pedig en vagyok sotet...) -
nekem volt osztályfőnököm volt a tesi és föci tanárom is , minden föci óra 10 perc csenddel kezdődött amíg elolvasta a leckét aztán nagyjából visszamondta és ennyi volt az óra , csodálkozott is hogy miért van csomó karó amikor internetről nyomtat dolgozatokat és köze sincs a tankönyvi anyaghoz , mást meg ugye nem mondott ... -
G_ArchAngel #45180 azert vicces dolog budira notebookkal beulni, igaz e-olvaso meg elmegy, de a paras furdoszobaba egyiket sem vinnem be...
lehet az en szememmel van baj, de razkodas kozben konnyebben kovetem a nyomtatott szoveget, mint az elektronikust, amelynek amugysem tesz jot a folyamatos razkodas, megha az Apple es tarsai azt is meselik a notebookokrol, amely HDD-i tartalmanak elveszteseert termeszetesen nem vallalnak feleloseget.
meg ket dolog a papir mellett:
- konnyeden jegyzetelhet ra a diak
- konnyeben es nagyobb hatasfokkal ujrahasznosithato, mint az IT termekek... -
Unreal1942 #45179 Szépen szét van verve már az oktatás. Nehéz lenne vissza csinálni. Sajnos a jó pedagógusok is szinte kihaltak. Ide vezetett ez a jó kis liberalizmus. Nem a tankönyvekkel van itt elsősorban probléma sajnos.
-
tom235 #45178 Egyéb: Nem kellene semmilyen könyv. A tanár feladata, valójában az volna, hogy megtanítsa a gyereknek az anyagot. Nem pedig az, hogy "Holnapra tanuljátok meg a könyvből, aztán majd kikérdezlek titeket." -
DIESEL DOG #45177 Elektronikus tankönyvek legyenek, de az iskolák szerepe maradjon meg...
Én az egész hazai oktatási rendszert átformálnám, mivel katasztrofális...
-
A probléma csak az, hogy nem minden tanár jó előadó...