127612
  • immovable
    Én vérben fürdenék, az első sorban, de azért jó ha ismersz. :)
  • Rundstedt17
    Gondolom azért te lennél a diktátor akire viszont nem vonatkoznának a Spártai törvények?:DDDD.ismerem a hozzád hasonlókat mindenkit sorozna be csak magát hagyná ki vagy mint vezérkari tiszt bevonulna:D...
  • immovable
    Ha rajtam múlna itt Spárta lenne. Sokak szerencséjére nem rajtam múlik. :)
  • CopyKing92
    OFF: Tényleg javítani kell. "Mi a véleményed a kigyúrt/kopasz embernek nevezett állatokró ..." nincs: Röhögök rajtuk egy jót opció XD
  • Rundstedt17
    Jó,de akkor sem helyes rákényszeríteni a diákokra a testnevelést heti 2 óra bőven elég még talán sok is.Sokan nem szerették,nem szeretik,aki akarja csinálhatja iskolán kivül, nem kell katonákat nevelni szóval fölös emelni a tesi óra számát.
  • Fbn Lx
    nagyrészt egyetértek, de a 8 óra baromság. 7 órán keresztül is nehéz odafigyelni.
    napi 5-6 óra bőven elég lenne, hogyha azok az órák tartalmasak és érdekesek lennének, még a figyelmet is lekötnék.
  • immovable
    Rosszul hiszed.
  • Rundstedt17
    Meg még mi sorkatonaság,meg a testnevelés órákból több amik nagyrészt szivatásra épülnek?
    nem hiszem hogy te örültél neki anno....
  • Rundstedt17
    Tudod én is a szellemi húde nagy munkások közé tartozom.DE én nem osztom az észt hogy a mai fiatalok ilyenek meg olyanok RÁADÁSUL nem is állítottam hogy zavar,tudod barátocskám vizet prédikál bort ivók esetét nem szeretem
    szóval részedről EPIC FAIL
  • Rundstedt17
    ezzel teljes mértékben egyet értek,sose értettem azt a eget verő baromságot hogy felosztani bizonyos területeket csak férfi csak női szakterületekre.A technika órát gyűlöltem úgyszintén a sport beli felosztást lányok röplabda,fiúk foci.....semmi szükség még több skatulyára.
  • [HUN]FaTaL
    És téged ez miért zavar? Miért akarod te eldönteni hogy a társadalom mit becsül meg?

Érdekes két hsz-ed volt egymásután. Miért nem vagy akkor a futószalag mellett, ahelyett, hogy itt osztod az észt?
  • Rundstedt17
    Meglepő ezt hallani egy diplomástól de tudod igen egyszerű oka van,mindenki csak diplomát szellemi "munkát" akar,a munka meg büdös.Ugyanis szarba se nézik a dolgozó embert,se társadalmilag se fizetésben.
  • Rundstedt17
    "Szerinted a mostani emós kis plázaluvnyák értenek valamihez. (költői a kérdés)"
    Költői kérdés:és ez téged miért bánt?Miféle jogon akarod az emberek életmódját meghatározni?Jah és arra kiváncsi lennék hogy te mit tudsz.....
  • immovable
  • predator1982
    valahogy úgy:DDD de bazz én legalább utána is magamnál voltam, nem úgy mint a többiek:D
  • immovable
    :D mint 7végén a vödörrel?
  • predator1982
    jah és képzeld el mellé ahogy hülyén mosolygok, és értelmes fejet vágok mellé, és küszködök a könnyeimmel:D
  • immovable
  • predator1982
    világbéke
  • Hegi90
    Viszont egy Kindle-szerű e-könyv olvasóval már lehetne mit kezdeni.
  • Hegi90
    Minden maradjon a régiben, ez egy jól bevált rendszer.

kíváncsi lennék egy-két retardált gyerekre (rosszabb esetben a szülőkre) hogy tudnának vigyázni a gépükre.
    Házi feladatra meg egy jó kifogás: sajánlom tanárnő, vírusos lett a gépem :(
  • birdo #45274
    Elektronikus tankönyvek legyenek, de az iskolák szerepe maradjon meg.... kevesebb papírt használjunk
    védd a fákat...egyél hódot ))))
  • immovable
    Itt am egyedül te emlegetsz korbácsot. De azért legyen már következménye ha valaki nem teljesít. Amiket te mondasz, ne buktassuk meg a diákot, illetve, hogy pl ellenzed a börtönbüntetés, stb, ezek a dolgok akkor működnének ha a társadalom, úgy 400 évvel fejlettebb lenne s nem az lenne az emberek 90%-nak az első gondolata, hogy ami nem tiltott az szabad, vagy amit könnyen megszerezhetek más kárára azt meg is szerzem, vagy leszarok mindent ami nem érint, etc. Szvsz sosem lesz ilyen társadalmunk, mert a génjeinkben van az irigység, kegyetlenség, csak van aki felülemelkedik ezen, szóval addig pedig szerintem maradjon az eddig bevált módszer a "szigor", csak fejlesszük tovább. (itt nem az elektromos korbácsra gondolok:))
  • Fbn Lx
    én az egyébre nyomtam, nekem pl. pont megfelelnek a kézzelfogható könyvek, nem akarnék még iskolában is monitort bámulni. Illetve rám már nem vonatkozik, de nem akarnám senkinek.
    viszont mégis sokat változtatnék/alakítanék. Közvetlenebb, kreatívabb és az embereket jobban mozgósító tanítási módszer, praktikusabb tananyagok, kevesebb száraz bemagolni való információ, nagyobb hangsúlyt fektessenek arra, hogy hogyan boldoguljon az ember a mai világban.
    Valamint ezután már 14 éves korától specializálódjon mindenki, szóval ha nem érdekli mondjuk a kémia és a fizika, de az irodalom igen, akkor csak ilyen tantárgyai lehessenek. Általános szóljon az általános műveltségről, aztán középben ne kelljen már minden szart elölről tanulni, ami ha nem érdekli, úgysem fog emlékezni belőle semmire sem.
  • [HUN]FaTaL
    Milyen hordozható gépről beszél mindenki ami olyan rohadt drága? e-könyv kell amin cserélhetőek a fájlok és kész. Semmivel nem drágább megvenni mint minden évben a tankönyveket.
  • MR ME
    ez egy elég elbaszott hasonlat, mert azért dolgozol h legyen pénzed, ha nem dolgozol kirúgnak és éhenhalsz, ergó végülis azért dolgozol h ne rúgjanak ki mert akkor éhenhalsz...
  • Motoroj
    Minden maradjon a régiben, ez egy jól bevált rendszer és elektronikus tankönyvek (IS) legyenek, de az iskolák szerepe maradjon meg.

Valahogy így.
  • immovable
    Akarom mondani, ha nem melózom kirúgnak, ergó nincs pénzem s éhen halok. :)
  • immovable
    Azért hát. Ha nem kéne dolgozni a pénzért nem tenném.
  • Mike at home
    nem korbáccsal kll valakit tanulásra ösztökélni, nem a bukással kell motiválni, hanem sikerélménnyel
    munkahelyeden is csak azért dolgozol, mert félsz hogy kirúgnak?
  • immovable
    Persze ők a másik véglet. De az nem megoldás, hogy lazítok. Nem bukhat, nem fenyítheted még szóval sem, reál tárgyakat nem csökkenteni kell. Aztán csodálkoznak, hogy bekerül a gyerek középsuliból a fősulira, egyetemre, s a nagyobb hányada kibukik az elején.
  • Molnibalage
    Nemrég halottam, hogy már csak heti 2. Nekem heti 3 volt, de 4-et is simán elviseltem volna. :)

Az meg tényleg nevetséges, hogy a verseny és kihívások egyre keményebbek, de az óraszámot és követelményt csökkentik? Hát ez kurva jó...
  • Cat 02 #45263
    Hát japánban céltudatosabbak ^^ Bár az is igaz, hogy ott a legmagasabb a diáköngyilkosság. És ott se a szar emberek ölik meg magukat, hanem csak azok akiket nem vettek fel a jobb iskolákba...
  • immovable
    Etikett. Ja végül is mindenki egész, teljes családban nő fel manapság. LOL
  • immovable
    A sok hülye politikus meg még azon gondolkozik ne lehessen bukni sem. LOL Lassan alapkövetelmény sem lesz. Japók tanulnak egész nap nincsenek is a béka segge alatt.

mike ja, nyomtam napi 8-at. suli után zene, sport. Nem is halok bele napi 10-12 óra munkába.
  • immovable
    A testnevelés órák száma is lehetne több. Így is alig sportol a fiatalok nagy része valamint minden 2 diák túlsúlyos vagy gyenge mint a nádszál. (erősen túlzok persze) Nem ártana táplálkozási kultúra oktatása sem. Tehát sok hasznos tudást egy tárgy keretén belül összeszervezni. Értsd a #45253 hozzászólásom + az ebben a hozzászólásomban említett dolgok.
  • Mike at home
    immokám, hogy ezsem azt az okos kis fejedet
    jártál te napi 8 órát suliba? van egy sejtésem hogy nem
    mert akkor tudnád, hogy a 7. órában is már mosott szra vagy, és tök feleslegesen ülsz ott

barkács a fiúknak? és akit az nem érdekel? nekünk még volt technikaóra
    általánosban gyakorlati fogllalkozás is volt, külön lányoknak, külön fiúknak, megtanultam csavart reszelni, meg menetet vágni, meg hasonló faszságok, aminek semmi, de semmi értelme nem volt

és világéletemben rühelltem barkácsolni
    tudom, menjek át a csajokhoz főzni, ami inenntől kezdve buzis dolog, holott ugye a főzés minden, csak nem buzis

etikettet meg a szülőktől kell megtanulni, ha pau mindig előre engedi anyut akkor a fia is ezt fogja csinálni, ha szülők köszönnek akkor a gyerek is, ha nem, akkor meg nem
    a szülő minta
  • Molnibalage
    Na, a versmagolás az amivel én sem értek egyet. Pusztán memóriafejlesztés gyanánt mást is lehet magoltatni a diákkal. Pl. lehetne memória alapú tájékozódási verseny egy kisebb területen. A mai fiatalok tájékozódási képessége is megérne egy misét...
  • Cat 02 #45257
    Ez inkább a szülők dolga lenne...
  • Cat 02 #45256
    Nálunk első 3 megvan (illetve a 3. nincs). Bár órafüggő.