127612
  • cargame
    Ez is igaz :DD
  • petyke06
    jaah de amugy maradjunk annyiba h aki most itt irt ebbe a topikba azoknak a 90 % vezetett jogsi nélkül ha föld uton de akkor is vezetett... :D
  • tigeroo
    éppen erről beszélek, hülyén van megcsinálva. úgy lenne értelme hogyha letennél egyféle A jogsit, és 2évig lenne korlátozás rá.

21éves korban megszerzi a tag az A jogsit, vesz egy ezres hayabusát aztán az első villanyfán ottmarad...
  • Molnibalage
    Hát ne is. Az ilyen kis hülyék bordáin zongoráznék egy ideig...
  • petyke06
    amugy ez is egyértelmü h elösször meg kell tanulni vezetni de hosszu utra semmi értelme nincs kimenni jogsi nélkül mivel annyira rutinos nem lehetsz semmi féleképpen dee ha még az is vagy és szerintem én az vagyok ;) naah min1 azzal tisztába vagyok én is h a táblákat akkor sem ismerem annyira és ezért is jöttem rá h inkább kibirom már azt a félévet... ennyi és én it tlezártam... :D csak megosztottam veletek h ha valaki jogsi nélkül vezet és el is kapják nincs belöle nagy tré... de amugy én is azon az elven vagyok h elösször jogsi aztán jöhet a vezetés...
  • tom235
    Azt sejtettem.
  • daeemoon
    21 éves kortól már nincsen korlátozás :) Ott kapásból lehet menni a korlátlanra. Végülis az AK is elég lenne, csak hát nem nagyon van ebben a kategóriában megfelelő motor (max 36 LE, és ebben a kategóriában nem sok megbízható motor van, a 22 LE ~ MZ ETZ ~ meg kevés :D)
  • tigeroo
    sajna van ilyen #47647

emlékszem nekem úgy kelett könyörögnöm hogy 2 utcán átmenjek jogsi nélkül :D
  • petyke06
    jo erre már no comment én már nem tok hozzá füzni semmit :D
  • szucsy89
    én is így voltam...először simóval még a kertben, utána már autóval a földutakon ...először nem veszélyeztettem se magamat, se mást azért mert még tapasztalatlan voltam
  • Norbi1990
    Én nem vezettem, csak az első rutin órám előtt.
  • szucsy89
    ezektől függetlenül butaság ami csinálsz mi ezt magyarázzuk
  • tom235
    És a szüleid nyugodt szívvel odaadják neked a kocsit jogsi nélkül igaz? Na ne nevettess
  • tigeroo
    jó mondjuk...momentán tegnap énis így vezettem le pár km-t :D

csak én már 3,5 éve vezetek forgalomban...emlékszem simsonommal csak a kisutcában lementünk egyenesen a határba rallyzni... nem is mertem forgalomba menni "oktatás" nélkül
    az autót pedig megkelett szokni utána nyert ügyem volt
  • cargame
    Ha ha ha csak valszeg nem egy orszagban elunk :)
  • petyke06
    az a szo..ás jaah :D de ahoz nagy mázli kell.. :D de egyébként szerintem mindenki vezetett fiatalon ennyi :D
  • petyke06
    nem vag tisztába a törvényel :D a szüleid jogsiját akkor vonják be h ha te vezetsz melleted ül apád / anyád és akkor ha nekik van jogsijuk akkor elveszik de ha egyedül vezetsz akkor semmi közük hozzá .. ez az egyik a másik meg h én nem kapok beüntetést max anyámék h ha esetleg csinálnék valamit ( baleset ) és az eltiltás pedig sokadjára él de ezt máirtam... :D
  • cargame
    Ha normalis a rendor akkor hamar kilovi, h te nem vagy 18 ;)
  • Norbi1990
    Attól még bármikor félreinthet a rendőr igazoltatásra, és akkor szopacs van.
  • petyke06
    igen ezért mondtam h normálisan kell menni... ennyi ;)
  • Norbi1990
    Van B kategóriás.
    Ha elkapnak nem tudom hány évre eltiltanak a jogsiszerzéstől.
    Úgyhogy ha kocsit akarsz vezetni szerintem várjál amíg meg nem szerzed a jogsidat.
  • cargame
    Eleg szomoru, h ez van...itt nalunk ha jogsi nelkul kapnak el akkor te minimum 5 evig bucsut is mondhatsz annak + egy hatalmas buntetes + ha nem vagy 18 szuleid jogsijat is bevonjak + nekik is egy szep bunti ;)
    De sok sikert.
  • petyke06
    háát ömm.. jaah ez is benne van a pakliba.. de ahoz egy jo párszor elkell h kapjanak... és mivel h engem még igy nem fogtak meg egycer sem.. csak ugy h valaki mellet ültem akinek nem volt jogsija igy nekem tutira h meg lesz mert amig csak utas vagyok addig nincs belöle bajom :D:P
  • Unreal1942
    Viszont ha csinálsz valami közlekedési balhét akkor a szüleidet rángatják meg.
    Gratulálok.
  • REPS0L
    Van, A kategóriás.
    Van, B kategóriás.
    Van, moped
  • extramagascsaj
    még nem volt
    jó...nem is mindenki vezet úgy
    én is kis szaros korom óta vezetek,de azért mellékutakon kezdtem..félre eső részeken
    azokra haragszok,akik forgalomban,meg autóutakon forgalmasabb szakaszokon nyomják neki
    nincs rutinjuk elég ehhez...csak veszélyeztetik a többi embert
  • tigeroo
    áh az A-t énis letenném szívesen de ebben a formában egy nagy szivatás.
    ennyi erővel autóra is lehetne ugyan ilyen korlátozás...
  • OrioN the S
    jah nem tudtam ,h 16 vagy :))) gratulalok
  • tigeroo
    és mivan ha eltiltanak majd a jogsiszerzéstől? annyira nem ismerem a törvényeket, de valaki biztos felvilágosít erről
  • daeemoon
    Van A és B kategóriás. (bár a B kategóriásat nem szívesen koptatom :D, az A-ból meg hamarosan tovább lépek ~ AK van)
  • petyke06
    hááát idén decemberbe vagy juniusba kezdem szoval már nincs sok hátra.. amugy meg nem igazán szoktam.. csak van egy ké ismerösöm aki bele ül ugy.. és soha semmi baja nem volt.. és állitottak meg vele szoval tudom mi az ábra.. dee engem már nem érdekell mivel h nem sokára kezdhetem szoval :D kibirom már ;)
    szoval : még nincs, de szeretnék :D és meg is lesz :D
  • tigeroo
    majd kinövöd
  • petyke06
    már nem azért... de nem értek veled egggyet.. tudom miröl beszélek és hidd el ha elkap a rendör tudod mit mond zárja le az autot maximum bevisznek és 3 ora mulva ki engednek.. :D mert ez csak szabály sértés nem büncselekmény.. ez ugyanaz mintha kb 35 évesen vezetnél jogsi nélkül mit cisnálnak veled? semmit nem tudnak... :D föleg mivel h még csak 16 vagyok igy még pénz birságot sem adhatnak mert nem töltöttem be a 18-at :D PFF ENNYI .. ;) és amugy meg az utána lévö kommentre annyi a válaszom h tudni kell vezetni és nem gyorsulni kell amit az összes idiota fiatal csinál ha normálisan vezetsz nem fognak ki szedni kivéve ha k..va nagy mázlid van és pont egy igfazoltatásba mész bele :D

üdv ...:: petyke ::...
  • szucsy89
    van bé
  • VRSDM
    van, személygépkocsira.
    és szeretnék, motoros repülőgépre
  • Bruk
    Pénz beszél..
    :s
  • tigeroo
    ismerek olyan tagot..
    kismotor jogsija meglett, yamaha tzr 50, megtuningolva, rengeteget borult vele, már idomokat is úgy vette hozzá tartalékba.

idén lett 17, az apjának : mercedes vito, nissan navarra, bmw m5
    a navarrával a kereszteződés közepén fulladt le, a vitoban turbó van és azt is már szerte szét vágta (általában a lökhárítót szakította le mindig), a bmw-t meg megkapta 1 hónap múlva totálkáros lett, 100km/h felett beleszállt egy kifele álló teherautóba. öv persze nem volt bekötve, de mondták hogyha nem bmw-ben ül akkor neki annyi.

az ilyennek minek jogsi pl?:D mozgó koporsó csak..bár aki szarja a pénzt
  • Bruk
    "Még nincs, de szeretnék."

Ha lesz valami munkám és megkeresem rá a pénzt, szerintem nem sajnálnám rá. :D
  • BaliBoy
    Még nincs, de szeretnék.
  • extramagascsaj
    én meg azon,h az ilyen felelőtlen suttyók nem valók az utakra!