127612
-
Magyarországon nincs közlekedés morál se kultúra. -
Egyértelmű hogy az új 1,4 1,6 motorok már nagyon jók, mind végsebesség, mind gyorsulás szempontból, csak valójában ezeket nem használod a mindennapi közlekedés során. Inkább a nyomaték kell, mint már írtam, legalábbis annak, aki nálunk sokat közlekedik, főutakon, ahol két sáv van, sűrű forgalom, és egy előzésre nincs sok idő. Városban, több sávnál tényleg nem annyira jelentős.
A turbós változatok mondjuk garantálják egy 2 liter feletti mocik nyomatékát is, de ismerősöm 1.6 turbós gépe, ami egyike a pont általad említett típusoknak, annyit eszik, mint az enyém. -
:D -
nem... tudod az a baj,hogy a 10milla feletti autókba irányjelzőkart nem gyártanak...neked kell kitalálni,ha a barom millimos palánta sávot akar váltani... :S -
mellesleg a szavazáshoz:
"Mélységesen felháborít a közlekedési partnerek modora"
A házunkhoz a behajtó egy elég forgalmas út mentén van... szörnyű, hogy amikor be akarok kanyarodni, MILLIÓ alkalommal fordul elő, hogy szépen, már jó távolról kirakom az indexem, nyomkodom a féket, hogy "igen, én most be szeretnék kanyarodni, szal figyelj", erre a köcsögök többsége lassulás nélkül simán tolja neki mögöttem, gyakran a dudát püfölve... (ofkóz sebességlimit tábla csak dísznek van kirakva :/)
nem egyszer fordult elő, hogy a hülyéje simán belémrongyolt volna, ha nem rántom be hirtelen a házhoz a kocsit...
hálistennek nem nagyvárosban lakom, így legalább az igazi, pesti városi forgalmat nem kell megtapasztalnom nap mint nap...
-
Dean Winchester #48202 attól,hogy most kezdi attól még lehet,hogy már évek óta vezet jogsi nélkül :P és van bőven tapasztalata ...
illetve lehet,hogy az anyós ülésen ül sokat mert sokat viszik azaz forgalomban van :S
sőt az is megeshet ,hogy simán gyalogosként figyeli az eseményeket és akkor is lehet tapasztalata...
hidd el soknak van jogsija és nem is tudja,hogy mit merre kell mennie az úton ellenben akinek nincs lehet,jobban tudja :)
-
Nincsen a közlekedési morállal semmi bajom
amennyit én kimozdulok itthonról, nem is nagyon érdekel -
Lehetne javítani a közlekedési morálon jócskán:
kerékpárosként elég sokszor küldenek el a jó édes anyámba a kedves autós kollégák, pedig betartom az erre vonatkozó KRESZ előírásokat.
Ha meg autóval megyek, kb fél percenként idegrohamot kaphatnék, ahogy vezetnek egyesek. Az irányjelző az luxus, erre már rájöttem.
Az a probléma, hogy libáért lehet jogsit kapni. És a gyorshajtás. Aki versenyezni akar, menjen el egy illegal partyra, ott lehet. -
" amugy meg én most fogom kezdeni a jogsit"
na, akkor neked aztán biztos van tapasztalatod
BŐŐŐŐŐVEN -
hogy van kocsid, mikor előbb írtad, hogy most csinálod a jogsit?
De ha így erősködsz ezen, nekem pl 2,4-es motor van a kocsimban, mégis be tudom tartani a határokat, 8-9 az átlagfogyasztás, pályán kevesebbet eszik, mint az egynullás motor, mert ez 140-nél is csak 3500 környékén pörög.
A nagy motor alapból sem a végsebesség miatt áldásos, hanem a nyomaték miatt, jobban gyorsul nagyobb sebességről, tehát előzések gyorsak, biztonságosabbak.
Témában maradva, a morál nálunk egy nagy nulla, két állatfaj létezik szinte, az egyik aki az útról le akar tolni, bár mennyivel is menjél, másik pedig aki főúton is 70-80-al megy, mert akkor biztos nem bünteti még meg a rendőr. -
G_ArchAngel #48197 picit fejlodott a technika, lehet majd meglepodsz mikor az 1.4-es Golf-ok vagy Bravo-k levillognak - az 1.4-es motor mar nem feltetlenul jelent 90 LE-t... -
Vannak írtó bunkó soförök. Volt már, hogy sétálunk a járdán és akkor csak mert neki van kocsija, húha ö már nagy ember, direkt odahajt marha közel a járdához, hogy már majdhogynem elüt... Szánalom... Az ilyenek remélem felcsavarodnak valami fára és akkor nem lesznek ilyen nagyra vele :)
-
Visszatérve a kérdéshez lenne mit javítani, a legmeglepőbb tapasztalatom Spanyolországban volt egy partyvárosban a tengerparton, este 10, zebra, mennénk át, balról egy Ferrari jön, jobbról valami állat BMW, megállnak. Nézek wtf? Megyünk át, nem közelednek a zebrához, állnak, vagy 2 percig mentek át az emberek, és nem jöttek, türelmesen vártak, utána elmorzsolgattam egy könnycseppet, és itthonra gondoltam, hogy ilyen az életben nem lesz itt. -
lehetne rajta javítani jócskán
ez is vótmá -
aha, és mi a véleményed a közlekedési morálról? -
erre szoktam mondani,hogy "nem baaaj...menjél csak...egy haldokló éppen a vesédre vár" :D -
dieselG #48191 annál kisebb köbcentijű autókról nem is beszélve, mert ha tartani kéne a 130as tempót akkor zabálnak, inkább lassabban haladnak. Városba jó az ezres motor, de akkor inkább menjen biciklivel mert a többség csak 1-2-3 kilométerekre használja az autóját városon belül. Én is biciklizek itthon mindig. -
petyke06 #48190 én nem vitatkozok csak elmondom a véleményem persze izlések és pofonok.. és nem mondom h nem jo oda lépni neki meg stb de minek? és szerintem ebbe a mondatba igy benne volt minden... :P
üdv ...:: Petyke ::... -
szerintem egy 2.0-ásnál tényleg nem szükséges nagyobb...főleg,ha turbó van benne
mellesleg itt sg-n állandóan vannak akik vitatkoznak :)
"a gázt a hülye is tudja nyomni" elven...nem az a lényeg,hogy milyen autód van...hanem,hogy tudod vezetni...
mellesleg annyi,hogy én egy nagyobb motorterű autóban nyugodtabb vagyok,mint egy kisebb-ben... -
petyke06 #48188 hát figyelj nekem 1.5-ös lancer van és ennek is ha oda lépsz ez is megindul... pedig nem most gurult le a futo szalagrol... de mondjuk ebbe igazad van mert egy 2000-es autoval is lehet lassan menni csak tudod azokkal mi a baj... egy benzintemetö az egész.. és a másik fele h aki olyan autot vesz az nem azért veszi h 50-el menjen a belvárosba vagy itt csepelen ahol mindenhol 50 a megengedett be is tartsa vagy éppenségel az auto pályán a 130-at szoval érted mit akarok mondani :D -
dieselG #48187 Ne írj ökörségeket. Nekem 160 lovas autóm van 1,4 tonnához, elkel az erő a dinamikus megmozgatáshoz. Mondjuk, nem kéne általánosítani mert nagymotorral is lehet normálisan vezetni, de itthon sajnos nem ez a gyakorlat általában. 1.5, 1.6 nem kéne főúton, pályán, többet fogyasztanak mert pörgetni kell azokat, én meg halál alacsony fordulaton, csendben tudom tartani az utazósebességet:) -
Csepelre lehet, de azért megnyugtató érzés, amikor rálépsz a gázra előzésnél, és gyorsul a 2.0-s legacy. -
petyke06 #48185 amugy meg lemerem fogadni h egy ilyen max 20 éves gyerek lehetsz és vagizol me neked nagy motorod van.. azt kikanyarodásnál nyomsz egy gázfröcsöt azt befordulsz egyböl az árokba mert nem birod megfogni az autot... amugy meg én most fogom kezdeni a jogsit.. de én már rájöttem arra h nem az a lényeg h nyomd neki hanem az h normálisan menjél avval a qrva autoval és ne csinálljál semmit.. NYUGII MAJD TE IS MEGÉRTED EZEKET A DOLGOKAT.. -
F1re #48184 Előfordult már velem ilyen de nem zavar különösebben
a bu.i biciklisek qrva idegesitoek -
petyke06 #48183 ne aggodj én is ültem 2000 TDI BMW-be és annak is ha oda léptél már ott is volt h 120 egy sima kis utcába... mivel h TDI és három ezernél már ugy sipolt az a qrva turbo h nem igaz... de én nem azt mondom h nem jo vagy h 1.0-s kocsit mindenkinek de nem hiszem el h egy 1.5-ös vagy max egy 1.6-os auto nem elég ide csepelre... -
Amúgy nincs bajom a morállal, ellenben itt vidéken a töketlenkedés kikészít. Mindenki mindenhol megengedett minusz 15 kmh-val közlekedik, és 2 perc alatt tud csak elindulni, ha zöldre vált a lámpa :S -
dieselG #48181 Mélységesen felháborít a közlekedési partnerek modora itthon. Heti 4-5ezer km-t vezetek Európában a munkámmal kapcsolatban, nem írom meg részletesen, hogy Nyugat-Európával ellentétben a közlekedési morál itt ismeretlen fogalom. Többek között az angol autópályákon, akármennyire is legyen zsúfolt, amikor megelőzni szeretnéd az előtted haladó lassabb járművet és folyamatosan mennek melletted a belső sávban, akkor a kirakott index láttán jó előre lelassít a mögötted belső sávban haladó sor és eléjük engednek kamionkonvojt előzni. -
Mert fasza. Ha még nem vezettél erős autót, addig ne beszélj faszságokat, ha igen, és ez a véleményed, akkor te szépen veszed az 1.0 ill. hasonlóan alulmotorizált borzadályokat.. -
tom235 #48179 Énis ezt próbáltam érzékeltetni (csak látom nem érzed az iróniát). -
akinek van pénze gallardora az száguldozhat,a pénzbüntetés neki aprópénz...én is letojnám nagyívben... -
petyke06 #48177 már nem azért... de ide mo-ra minek gallardo? mikor csak 130-al lehet menni.. ezért nem értem azokat akik ilyen 2-3000 tdi vagy bármit vesznek...? minek? VAGIZÁS AZ EGÉSZ... -
vidéken lakom testvérem,és heti 1x járok fel pestre...tudok mit,mihez mérni... -
tom235 #48175 Ja például egy másfél tonna önsúlyú gallardo, tuti nem tudna felmenni az emelkedőn, ha 500 helyett csak 250 lóerős motor lenne benne.
-
azé nincs csajod mert az össze ilyen ocsmány:DDDDD -
Ezt komlyan gondolod? Jaj... -
ez területfüggő, a fővárosban sokkal kevésbé bunkóak mint pölö itthon borsodban, ami egy kicsit elszomorító.. -
lóerő kevésbé számít egy emelkedőnél -
itt a Balaton környékén teljesen jó -
Látom hozod szokásos formádat. Az autókba és egyéb járművekbe kell x lóerő, hogy kemény emelkedőn is felmenjenek, de emiatt a teljesítmény miatt bizony a végsebesség 130 felett lesz. Korlátozó eszközt beépíteni semmi értelme, mert az sok user megpróbálná kikapcsolni és szétbaszná az autót. -
mélységesen felháborít a közlekedési partnere modora...
eszméletlen mi megy mo-n ilyen téren, nagyon bunkók vagyunk mind vidéken mind pesten, bár vidéken jobb a helyzet valamennyivel...