127612
-
Kötelező bukósisak a gyerekeknek 12 év alatt, meg kell állni a zebránál, ha gyalogos vár, szigorú büntetés, ha nincs rendszámtábla - szeptember végén itt az új KRESZ. Az objektív felelősséget pedig... 2008
1 hete tanultam csak nem felejtettem még el
-
az a baj hogy a "dögöljön meg a szomszéd tehene" c. sláger itt is bejátszik a közlekedésben résztvevő embereknél.
pl. mikor mopedből vizsgáztam anno azért akartak meghúzni mert egy nő odaállt a zebrához és akkor kezdet kutatni a táskájában (énmeg elhaladtam >>> miért nem álltam meg?
röhej)
amikor a zebrán egy biciklis hajtott át az oktatóm meg mondta nekem hogy azért is szúrjam neki a gázt mert a biciklisnek csak akkor van elsőbbsége ha leszáll a kerékpárról...
szóval elég durva már a helyzet, sok az olyan rész a kreszben amit nagyon át kellene gondolni/dolgozni
-
Azokat szeretem akik állnak a zebránál, megállok. ő meg csak néz bambán. Nem, hogy átmenne hanem még ott ál :D Nagy nehezen észreveszi hogy megálltam és átmegy :D -
am igaza van..csak akkor van elsőbbsége,ha lelép a zebrára,meg ha MEGADJÁK NEKI...
de azt se szeretem,ha átszaladgálnak szétnézés nélkül,mert ZEBRA VAN UGYE..ilyenkor szoktam kiszólni figyelmeztetésképp,hogy "a zebra elsőbbséget jelent,nem halhatatlanságot..." mellesleg némelyik gyalogos csak áll az útszélén és néz bambán...amíg 3-3km-en belül nem lesz autó...te meg az autóban ülve találd ki,hogy pont lelép-e eléd,mikor odaérsz.. :S
én,ha kocsival megyek,ha gyalog,akkor is mindig szétnézek,mert mivan,ha egyszer a másik nem figyel... -
nem mert fasz.
pont holnap lesz egy hete mentünk nyiregyházára fele egy kamionost nagynehezen kielőztem, sűrű szembeforgalom melett, jócskán 100 feletti sebességgel...azmeg rámhúzza a kormányt?!
menjen a faszomba az ilyen.
szerdán a forgalmi vizsgán meg azért húztak meg mert egy szabálytalanul tolató teherautót kikerültem (megelőztem), nemláttam a 30as táblát, suli előtti szakaszon a 2 fekvőrendőr után 2x-ra is felgyorsultam 30fölé, csá.
akkoris már távolsági vezetésről jöttem vissza, semmi hibám nemvolt :/
ilyen geciség ez a kresz is... mégha indokolt veszélyhelyzet lett volna...csak egy kurva sebességkorlátozás (hozzáteszem 40-et se értem el akkor szólt a biztos....20-30méter után jött volna egy kereszteződés, 50re addig felgyorsulok és felis oldja a korlátozást...pár másodperc lett volna az egész "szabálytalanság")
aki meg a kereszteződés közepén fullad le 3x az meg sikeresen teljesítette a vizsgát
háth, ez van -
tudom, ezt is írtam
"Engem csak az zavar, hogy ha lelépek a ZEBRÁRA[...]" -
Lehetne javítani a közlekedési morálon jócskán --->pénzszállító autó tegnapelőtt rámtolatott padlógázzal. hogymiért? azért mert ott ültünk a nyíregyházi korzó ( bevásárlóközpont, a tér közepén) bejáratánál, erre egy csajt meglökte a vadbarom Group4Security-s, mi is csak nézünk hogy miért nemdudált, vagy valami, erre a lány bemutatott, és háttal voltam, és szépen rámtolatott, mert a csajt megakarta "leckéztetni"... normális az ilyen??? nemgondolkozik h mivan ha áthajt rajtam? -
akkor ezt játszd el majd forgalmi vizsgán pl -
tom235 #48239 Csak akkor van a elsőbbsége a gyalogosnak, ha már lelépett a zebrára. -
apám 35 éve sofőr és gyalogosokkal van tele a fasza nagyon meg azon avéleményen van hogy minnél távolabb megy BP-től annál jobban nem tudnak vezetni az emberek -
kötelező megadni az elsőbbséget, de ezt nem teszik, erre gondoltam -
igen, ha én megyek legelöl... -
amúgy a magyar gyalogosok nagyon be vannak fenyítve az utakon, tiszta terror ami itt megy -
Hát én pont fordítva látom. 50-es tábla vagy beleterület, mintha nem is lézetne egyeseknek... -
tévedsz.
akkor van elsőbbséged, ha megadják.
én mindig várok, aki leáll annak pedig köszönésképpen intek.
motoron/autóval pedig általában megállok és akkor is intek a gyalogosnak hogy mehet:) -
Engem csak az zavar, hogy ha lelépek a ZEBRÁRA, ahol ugye elsőbbségem van, és jön az autó, akkor rámdudál. Kurva anyjukat ezeknek. Én is szoktam vezetni, mégis mindig megállok a zebránál ha gyalogos van -
Akkor te nem nagyon mozdulsz ki peströl... -
Pesten szar, máshol oké. -
városjárók, autópályások sose értik meg, milyen az, mikor kamionsorok cammognak előtted 70-el az egész 84 85 86 87 főúton... Én sem hittem el, amíg buszoztam, hogy ez zavaró lehet, azóta tudom, hogy agyrém. -
Te egy idióta vagy. :DD
Majd te fogod megérteni amit én magyarázok, ha egyszer a 100 lovas szarral le kell zavarnod 800 km-t, vagy a 85ösön nagy forgalomban le kell menned Győrbe mondjuk, és a 70el közlekedő kamionokat kell(ene) előzgetni.. -
Mélységesen felháborít a közlekedési partnerek modora...egyszóval : szar ((
-
-
Mélységesen felháborít a közlekedési partnerek modora.
70es táblánál mindenki 50el tötymörög.... -
nyugodt vagyok így is :D -
xxxpaulxxx #48223 ezzel biztosan megnyugtattad -
jáj...akkor te már félve mehetsz ki az utcára -
Fbn Lx #48221 nemtom, sok bajom nincs vele, azon kívül, hogy kissé szar. -
nem nem olyan vagyok... -
Lehetne javítani a közlekedési morálon jócskán -
akkor örülj,hogy még élsz... :S -
Mélységesen felháborít a közlekedési partnerek modora
Én még életemben nem okoztam balesetet, de engem nem tudom hanyadjára basztak el utoljára... Nincs már ép végtagom a nagyszerű közlekedési morálnak köszönhetően! -
Egy szóval: borzalmas.
Voltam Bécsben egy hete, bőven van mit tanulni. Ott mindenki előzékeny, mind a gyalogosokkal, mind a többi autóssal. Nem tol le az útról, megállítja a kocsisort és beenged.
Van mit tanulni jócskán.
-
erről jut eszembe, én Szabolcsban lakom, itt elég gyakoriak az ukrán, román autósok...ha a magyarokra azt mondtam hogy bunkók akkor pl. az ukránokra nem tudok már elég súlyú szót találni:)
az egy dolog hogy mennek mint állat, kanyarban előznek, záróvonalon előznek, dudálnak össze-vissza, olyan előzésekbe mennek bele hogy én félek amikor látom hogy kielőz és nem fog beférni, nem egyszer kétszer volt már ilyen, persze ilyen magyarokkal is előfordul, de én ukrán rendszámú autót még nem láttam normálisan vezetni:\ igazság szerint leszarják, úgy vannak vele hogy nem otthon vannak, lehet csinálni bármit, majdnem 90fokos kanyarba 100al mennek bele, aztán meg nyomják a féket mint süket a csengőt.... -
káposzta -
petyke06 #48213 az 1 dolog h nincs jogsim... attol az autom már meg lehet ez az egyik a másik meg h háát ott volt kb a kettövel ezelötti kérdés otti s elmondtam a véleményemet...
üdv ...:: Petyke ::... -
xxxpaulxxx #48212 Mélységesen felháborít a közlekedési partnerek modora
Magyarországon mindenki stresszes... mindenki siet mindenhova, mindenki fellöki a másikat, mindenki karambolozik, mindenki idegbeteg, mindenki tapló paraszt... és ez rohadtul nagy baj...
(Az imént leírtak nem mindenkire igaz) -
Apám is tud normálisan menni a 2.0 TDI-vel, pedig ha odalépne neki, egy szaros golf, vagy bravo sem tudná tartani a tempot. Aztán az Avensisban annyi lenne a max fordulat, mint a két említett kocsiban a legkisebb, hogy tartani tudja a tempót:D -
dieselG #48210 Épp ez a baj, hogy egyáltalán levillognak balkáni módon, én nem száguldozok! :) 2.2-es motor ide vagy oda... -
Amúgy ha nagyon panaszkodtok, menjetek el a románokhoz 
Na az igazi katasztrófa, ha itt nincsen morál, akkor ott minuszban mérik, 25 éves golffal akarják apámat lenyomni(1.5 DCI), meg záróvonalnál előz, és ha egy tizeddel később nyomod a féket, meghaltál, télen a daciaban akkora helyen néz ki a ablakon, amekkorát a tenyerével tudott rajta csinálni, és a hegyen a hóban amikor jön szembe a virsligumin, akkor max imádkozhatsz, hogy ne bassza el:D -
Lehetne javítani jócskán. Pl pár faszszopó autós ha nem dudálna, amikor lelépek elé a zebrán, ahol nincsen lámpa, azt tudnám értékelni. Nameg a bicikli kormányától nem 3 centire mennének el, amikor van hely bőven...