127612
  • tigeroo
    ezaz apja! kösz az egzakt linket :D
  • tigeroo
    anyukám is az
  • tigeroo
    combot nem szeretem meg a "csontos" húsokat... nagyon emlékeztet az állatra :D
    kurva finnyás vagyok ilyen téren...
    halat se eszem

szal a combot cseréljük ki szezámmagos rántott csirkemellfilére, jó édes céklával :D
  • F1re

ettol lehet nőőőni :DDD
  • extramagascsaj
    óbazz
    éhes vagyok
    nemá :/
  • Sickness
    ubisali max jó ecetes :D
  • OrioN the S
    igen
  • tigerbácsi
    fejes saláta burgonyapürével, sült sertéscombal kiválló :.)
  • tigeroo
    vega vagy?
  • F1re
    én sztem minden vega balfax hus nélkül nem lehet felnoni !! az ien vegakbol lesznek am a 40kg-s gyökerek akik mar 30-40 évesen meg akarnak halni :D en ha tehetnem minden nap hust-hussal zabalnek de termeszetes minden zoldseget szeretek
  • tigeroo
    volt a tv-ben valami étterem ahol 7-8000 kalóriás hamburgert árultak:D
    a pincérek melett voltak nővérek ujraélesztőgéppel:D
    közvetlen zsírcsapás a szív ereire gecc
  • OrioN the S
    majd igy jarsz Te is
  • OrioN the S
    majd eljon a disznok bosszuja! szegeny tattert meg is zabaltak az iden. csapatmunka volt.
  • Sickness
    úgy a jó. húst hússal, minden mennyiségben. saláta? buziknak való
  • tigerbácsi
    én nem értem meg a vegákat, de ha neki jó legyen :-) én húsimádó vagyok, s az ember fogazata elárulja, hogy mindenevők vagyunk. _:-)
  • tigeroo
    itt vadas lesz az ebéd höhö
  • tigerbácsi
    énis :-)

ennek örömére eszek egy kis rántott nyúlgerincet, amit persze én likvidáltam :-)
  • Calver
    vegák jajj anyám... a vega topicot is széttrollkodta a fél SG miután jöttek a zseniális "jajj egy disznó intelligensebb mint egy kutya, mocskos állatkínzók, hogy meritek levágni, undorítóak vagytok hogy egy életen át etetitek aztán meg meritek enni, hogy képzelitek". aztán valahol annak a tájékán amikor sült csirke recepteket cserélgettünk, megsértődtek és komoly picsogás mellett elmenekültek... ahh, régi szép idők.

és természetesen nem a válasz, bár csont nélkül levágok, előkészítek, és megsütök egy csirkét/nyulat.
  • tigeroo
    szal erre nyomtam: nem, mert ez primitív dolog.

all in all, tisztelem én az állatokat
  • tigerbácsi
    :-DDDDDDDD hát lehet egy bordafeszítő felrakása altatás közben, s azzal való likvidálás humánusabb lenne a jószágölés tekintetében, a hirtelen sokk miatt úgysem érezne semmit, s a szív még ki tudná pumpálni a vért :-D
  • OrioN the S
    abba kene hagyni az allando furesz nezest
  • tigerbácsi
    pöpec :-DDDDDD akkor maradunk a jószágnál :-)
  • tigeroo
    neem, én egy "háztájira" gondoltam. náluk van egy hím-nőstény kutya kombó. ahol 1 kutya van ott gondolom ilyen gond nincs
  • Fbn Lx
    végülis ja. valami haszna biztos van :D
  • tigerbácsi
    hát át kéne gondolni hogyan kezdjek hozzá :-) csákányt elvetném, de golyó a fejbe aztán toroknyisszantás, de inkább döfés. ha meg élve kéne elvágni a vér miatt akkor meg felkötni egy fára a farokcsont környékén s úgy ledöfni talán. nemtom át kell ezt még gondolni :-)
  • extramagascsaj
    mindketten rosszul néztük:
    Haszonállat:
    minden házi állat, melyet azért tartanak, hogy tulajdonosának bizonyos szolgálatokat tegyen; ilyen p. a bérkocsis lova, a jármosökör, a fejőstehén, melyet főleg csak tejtermelés végett tartanak.
  • Benny04
  • SötétBarom
    :D!
  • tigerbácsi
    s amit a vadonban kilőnek az is haszonállat? kétlem!
  • SötétBarom
    Mi az, hogy elzárás? A falusi rokonaimnak mind olyan kertje van, amiből nem járnak szabadon ki-be a kutyák.. Szal ott hogy van ez? Mászkál a kutya egész nap a faluban, amerre jónak érzi??
  • Sickness
    Őt lehet hogy le tudnám
  • SötétBarom
    Na még annak a sötét állatnak a lelkivilágát nézném meg, aki egy ilyet képes lecsapni jégcsákánnyal.. NOOOORMÁÁLIS??

• tigerbácsi
    :-DDDDDDD

halat élve kell elvágni a torkát, azaz a kopoltyú alatt a kopltyú közepéig. próbáld ki egyszer. teljesen más íze van. bár én sehogysem szeretem.

a törpehörinek méregfoga van (így nevezik azt a kis csontocskát a szájában) s tüskéi az uszonyain. ám álítólag finom pörit leht csinálni, s halászlé alapjának is a legkiválóbb :-))) ám le kell élve sózni (humántalan) vagy forró vízbe kell dobni 10 -15 s-ra, s a csálka eltávolítható :-9

#48406 minden pontban egyetértek Veled! vadászni kell. s a felesleges jószágot is meg kell ölni, hogy élete alatt ne szenvedjen.

ám az embernél is támogatnám ezt.

• tigeroo
    falun ez tudod hogy megoldhatatlan...mamámnál 2 kutya van, egy évben 2x tüzel mind a kettő, és eléggé "csúsztatott" időközönként...

12hónapból meg 6on nemlehet elzárni őket (a pár méteres lánc és az elzárás még nagyobb állatkínzás)
  • SötétBarom
    Én is így voltam vele egy darabig mint te, de majd ha a kezedbe akad egy egész hal amit meg kell pucolni, lehártyázol egy egész bélszínt, vagy csinálsz még egy-két ilyen látszólag gyomorforgató mutatvány, utána szerintem nem nagy szám elnyesni egy csirke torkát mondjuk.. Nem nyestem el még én sem, de nem gondolom, hogy nem bírnám. A disznó bökdösése már más tészta, az már szakértelmet igényel :DD Nem jó a hátában késsel rallizó kocát kergetni a kertben
  • OrioN the S
    Biztos szerencsetlen delfinekre is mosolyognak amikor fejbe kuldik szigonnyal ,hogy egy mosolygos arcot lasson utoljara.
  • Fbn Lx
    ja, olvastam azt a cikket. De nem igazi érzés az, inkább csak egy primitív ingertovábbító rendszer

Egyébként a japánok pont azt tanítják ha jól tudom, hogy nézz a szemébe, és mosolyogj - egy ilyen arcot lásson utoljára :]
  • extramagascsaj
    minden haszonállat,amit azért gyilkolsz le,h megedd :D
  • SötétBarom
    Mondjuk a kutyákat (akinek van) illik szemmel tartani/ivartalanítani, és ki van kerülve a véletlen kiskutya probléma. Ki a fasznak van szíve egy kiskutyát/macskát lecsapni lapáttal bazmeg.. JÉZUS. Másfelől nem ítélem el, mert tényleg jobb, mintha rühesen kódorogva a -10ben elcsapja egy autó, és a fél kutya odafagy a betonra miközben még életben van...
  • tigerbácsi
    hmm voltak kutatások amik azt bizonyították, hogy a növények is éreznek. sajnos a link már nincs meg, de ha megtalálom, akkor elküldöm pm ben.

#48405: ez van :-D pl amikor a kutyánkat altatták, mivel nem lehetett megmenteni a betegségei s kora miatt, szóval én végig ott simogattam a kutyát s a szemébe néztem. mai napig emlékszem a szemeire, a könnyére ahogy csorog le, s az a végtelem nyugalom s szomorúság ami abból a tekintetből áradt. kegyetlen.