127612
-
Fbn Lx #49249 #49237 & #49238
gratulálok, ha nem maradt normális érv, akkor torzítani, túlozni meg sarkítani kell. Fasza logikai bravúr. -
"Az asztma gyógyítható."
Hahahahaha, hát persze.
Eleve az asztmás betegnek hitt betegek kb. 30% (de lehet rosszabb az arány) nem is asztmás valójában, csak azt mondják rá a drága orvosok. Ha meglelem a cikket, majd linkelem is.
Ezen felül van az a csoport, akik úgymond kinövik (kb. 16-20 éves korukra), függetlenül attól, hogy szed-e rá valamit, vagy sportol-e. Aki ebbe a csoportba esik, azok szokták tévesen azt állítani, hogy gyógyítható. De aki nem növi ki, annak aztán kétkezes szopás az élet (kezdve az "- Én miért nem nőttem ki?" kérdéssel).
Az egy dolog, hogy van egy rakat olyan, amit nem tehetsz meg, de e mellett a munkavállalásnál és a párkeresésnél (mert hosszútávú kapcsolatban nézve, ki a Halál akar asztmás gyereket?) is kőkemény hátrány.
De biztos gyógyítható, elég 50 embert megkérdezni, aki kinőtte. -
extramagascsaj #49247 nem így értettem: értelmiséginek én nem azt veszem aki diplomás
hanem minden olyan értelmes embert, aki számára fontos, hogy a jövőjét megtervezze, és egy bizonyos színvonal felett élje az életét.
Ilyen szar oszágba nem is akarok több gyereket szülni. Egyet se nagyon.
Ahol ilyen alapvető problémák vannak, mint az h valaki felfogja, hogy ha 1 kg kenyere van, és 3 éhes száj...az jobb, mintha 20 lenne.
Azt kellene megérteni, hogy nem a mennyiség a lényeg,hanem a minőség. Pl. Svájc -
Fbn Lx #49246 Te meg sajnos nem tudsz olvasni, de akkor legalább ne ugrálj.
Nem azt írtam, hogy a két gyerek akkor lenne elegendő a szinten tartáshoz, ha mindenki elérné a felnőttkort? Ráadásul nyilván akkor, ha közülük is mindenki vállalni tudna gyereket. Ez puszta logika, nem kellenek hozzá az irigylésre méltó demográfiai ismereteid. -
Fbn Lx #49245 Munkanélküli?
mondom egyszerű dolgozó. Nem értelmiségi? Lehet.
De kösz, elég jól megvagyok a szánalmas, sajnos nem értelmiségi, dolgozó emberek gyerekeivel, akik mellesleg nagyrészt nem seggfejek, buták és megvezethetők.
Mégis mi a f*szommal szeretnéd hogy benépesüljön az ország? Legyen mindenki közgazdász meg bölcsész? Jaj, mert az bizony értelmiségi, viszi előre az országot!
Komolyan mondom, elszomorítotok ezzel a sötét hozzáállással, ennek tényleg nincs itt jövője.
Ne legyünk akkor csak 1 millióan, de az legalább perfekt jó anyagi körülmények között felnevelkedett értelmiségi faszagyerek lesz. Az nem baj, hogy minél kevesebb leszünk, a fizetésnek annál nagyobb aránya jut majd a rohamosan növekvő cigány lakossághoz, és lesz belőlünk romália, külföldön meg a földet is felvásárolják alólunk. Szerinted akkor jobb helyzetben leszünk?
Ha ennél is kevesebben leszünk, akkor egy kicsi, elöregedő, csalódott, gyereket nem vállaló népességet nem tologatják majd mégjobban ide-oda, és nem veszítjük el a már amúgy is alig létező identitásunk?
Következményeken is gondolkodni kéne néha, és azt nekem ne mesélje be senki, hogy két dolgozó szülő együtt képtelen legalább két gyereket vállalni. Áldozat, amit aki akar, az fel is tud vállalni. Mi ketten vagyunk, és nem élünk jól, de ha hárman lennénk, és még ennyire sem telne, akkor is azt mondanám, hogy megérte. Mert engem érdekel, téged meg nem, ezért neked nincs motivációd, és azt nézed, hogy jaj, mennyivel lesz rosszabb az anyagi helyzeted.
Elmondhatod majd magadról halálodnál, hogy ügyesen összehoztatok a pároddal ketten egyet, ahogy ügyesen összehoz 10millió 5milliót, és így tovább, az unokád lába alól meg kihúzzák azt a földet, amiért 10 meg 10 millió már meghalt előtted is, de te szarsz rájuk. Mert fontosabb a szemfényvesztés, az 1-2 extra meg a kényelmed, amire azt a pénzt fordítod, amit egy gyerekre is fordíthatnál, hogy az országnak csak 1-gyel több normális fiát-lányát felneveld, akik nem lapulnak, nem átbaszhatók és kiállnak az érdekeinkért. Erre kéne koncentrálni. -
extramagascsaj #49244 így van
de a jelenlegi helyzethez kell mérnünk...nem ahhoz,h mi lenne,ha
ha így néznénk a dolgokat...szültem volna már 2 gyereket,merthogy elvileg majd úgyis lesz pénzem több? -
Na ez sem igaz így önmagában. Az erőforrás elosztással és hatékonysággal van a baj. Technikailag a Föld simán képes lenne 20 milliárd embert is eltartani, csak az infrastruktúra és a fejlett technikák elterjedésével van a baj. Az, hogy túl van népesedve egy technológiai szinthez köthető, nem egy fix számhoz. -
extramagascsaj #49242 jaja
de sok olyan van,aki nem magánnyugdíjpénztár tag
egy ismerősöm a napokban ment nyugdíjba
szted mennyi a nyugdíja? 45 ezer
az mire elég? -
Cat 02 #49241 Nem is kell őket. Legalábbis a magánnyugdíjpénztárasokat.
Egyébként nem 1 ember van a környezetemben akinek 3 gyereke van és el tudja tartani. Nem lehetetlen, csak hát nem fog minden karácsonyra plasma tv-t és xbox-ot kapni, hanem csak 4-5 évente.
A gyerekekből meg azért van kevesebb, mert eddig a nőkbe az volt nevelve, hogy férjhez mennek és gyerekük lesz, most meg ugyebár karrieristák, ami ugyan nem baj, csak hát sokaknál a karrier > gyerek. Evvan. -
extramagascsaj #49240 mellesleg azzal sincs tisztában h túlnépesedett a Föld... -
Látom még az alapvető demográfia sem megy, de a trollkodás és más és a topik fikázása az igen.
Először a 2.0 az nem elég, mert nem 100%-os a túlélés és nem mindenkinek lehet gyerek a jövőben. Olyan 2.2 vagy még picit magasabb átlagos gyerekszám egy populáció szinten tartásához.
A korodból kifolyólag meg nem tudom, hogy kellett -e már 100%-ból eltartanod magad, de ha nem akkor kicsit nagy a szájad a téren, hogy ki és hány gyereket vállaljon. -
extramagascsaj #49238 nagy öröm lesz,h benépesül az ország...miközben a gyerekei meg toprongyosak lesznek,meg éheznek -
Hagyjad ő majd havi 150 ezer forintból fog felnevelni 4-5 gyereket. -
xxxpaulxxx #49236 Kockáztatnék: kb. 50% esély van arra is, hogy egészséges legyen. ha meg örökli akkor az 1. lehetőség...
Egy cukorbeteg és egy asztma is tud totálisan teljes életet élni... van nem 1 ilyen ismerősöm:)
Aki meg azt mondja hogy nem akar gyereket az még nagyon azt hiszi hogy csak buli az egész élet:D
-
extramagascsaj #49235 az ilyen magyar emberek akikről te beszélsz nem értelmiségiek
hanem általában eladósodott, munkanélküli emberek..és ez nem csak a cigókra igaz
ilyenekkel szeretnéd ha benépesülne az ország? grat
én két gyereket szeretnék,de csak akkor,ha anyagilag megengedhetem majd magamnak...nem szeretném,ha a gyerekem ne járhatna olyan iskolába,ahova szeretne, és elkallódna...
amúgy meg nővéremék jó anyagi helyzetben vannak a magyar átlaghoz képest...mégsem mernek második gyereket vállalni...nem véletlen! -
nem hiszem, h az anyagi helyzet szar kifogás.
jobb az, ha valaki utcára kerül a gyerekekkel, mert nem tudja fizetni a rengeteg költséget???? De legalább van neki 3-4 gyereke...hurrá. -
Fbn Lx #49233 a sok olyan meggondolatlan mint én? ::DD óóóh bazd
Kinek van manapság 2-nél több gyermeke a nemcigányok közül? A kettő is egyre ritkább. És tudod mire elég a két gyerek?
Hogy pótolja aput és anyut, így a népesség gyarapodása pont 0-ban lenne, de mivel nem fogja minden egyes gyerek elérni a felnőttkort, ez népességfogyást eredményez már rövidtávon is.
ÍÉn azt mondom, tisztelem azokat a fehér bőrű magyar embereket, akik legalább károm gyereket nevelnek.
Ismerek azért ilyen családot nem egyet, olyat is, aki négyet. Mindkét szülő egyszerű dolgozó ember, és nem mondom, hogy jól élnek, de megvannak.
Innentől kezdve nagyon szar kifogás, hogy jaj nekem kettőhöz sincsen megfelelő anyagi helyzetem.
Aki igazán akar, az eléri a célját, és megteszi, aki nem akar, az meg kifogásokat keres, hogy mivel védheti be magát. -
így van. Kellenek a gyerekek, de nem a nagy semmire kell vállalni őket. -
Inkább nevelek fel egyet vagy kettőt tisztességesen, mint 3at vagy többet rossz anyagi körülmények között. -
Fbn Lx #49230 sajnálom, hogy így gondolod.
majd meglátjuk, hol lesz az ország fél évszázad múlva az igazi magyar hozzáállásoddal. -
extramagascsaj #49229 persze
kinek van arra pénze, hogy 2-3 gyereket eltartson...iskolázzon...?
így is eltartjuk a nyugdíjasokat,gyerekeket,meg az ingyenélő faszokat...
tudtad,h 2012-re nem lesz elég a mostani adónk arra, hogy eltartsuk akiket eddig?
ez többek közt azért is van,mert kevés az aktív dolgozó,meg a sok olyan meggondolatlan mint te -
Úgy van, igazi cigány hozzáállás. Igaz, hogy nincs mire, nincs hova, nincs pénz, de tessék gyereket nevelni, aztán élni a "segijbű'", grat... -
Fbn Lx #49227 édesanyja és édesapja. -
extramagascsaj #49226 ja és eltartani ki fogja? -
pontosan. -
tom235 #49224 Ez így nem teljesen igaz. Sokan azért nem vállalnak gyereket, mert az ő létük, keresetük is bizonytalan, még magukat sem tudják fenntartani, nemhogy még egy gyereket. Minden bizonnyal ez is közrejátszik abban, hogy a rendszerváltás óta egyre csökken a népesség. -
hátte D-: -
A betegségtől függene, de valszeg kockáztatnék -
Fbn Lx #49221 pontosan.
unokatesóm is asztmás volt, mára már úgymond nagyrészt kinőtt belőle, legalábbis én nem tudok róla, hogy már az lenne.
Cukorbetegséget meg szerintem aktív sporttal, testmozgással meg lehet előzni.
Ha tudni lehetne, hogy fogyatékos, akkor nem akarnám a gyereket én sem. Hiába az enyém, szerintem valamilyen szinten geciség a szülő részéről a hozzáállás, hogy tartsuk életben mert én szeretem és az enyém, bármennyire kilóg a sorból és képtelen lesz alkalmazkodni, boldogulni.
Én sem akarnék úgy megszületni és élni, csak ebből indulok ki. -
sajnos ez nem csak az egészségen múlik... -
Akkor hajrá. Apáink a te korodban, már két gyereket neveltek. -
Fbn Lx #49218 teljesen igazad van.
Tényleg az a baj, hogy sokan nem csak azért gondolják így, mert még nem nőttek fel, hanem azért, mert ez a divat, vagy mert úgy érzik, gyerekre nincs türelmük, mellette nem tudnak élni, esetleg nem lennének szabadok.
Szépen lassan kihalunk, egyre kevésbé reménykedem ebben az országban már, az ilyen hozzáállások miatt.
Mindenki szarik rá.
Aki egészséges, az igenis bírjon 3 gyereket felnevelni. -
Nem, mert nem szeretném, hogy ő is ugyanúgy szenvedjen, mint én. -
csak a hajlam örökölhető. Ha valaki hajlamos az allergiára, de mondjuk Afrikában él, az tuti, hogy nem lesz semmire allergiás. :P -
jah és azt elfelejtettem hozzá,hogy egyikünk sem allergiásként született
nekem 18 évesen,míg apámnak 35évesen jött elő az allerigája -
okés :) akkor tévhitben éltem
de ezek szerint kitartással legyőzhető
de a cukorbetegség viszont,tutira nem gyógyítható még
amúgy mi számít örökletes betegségnek?
az amivel együtt születek,vagy az ami kialakul?
pl. apám parlagfűre allergiás...míg én arra nem,de helyette a penicillinre vagyok...ezek szerint a gyerek 50%-ban örökelheti ezt?
vagy,csak a hajlamot? -
Sztem sokban függ attól, h milyen betegségről van szó. Súlyos betegségnél önző dolog lenne sztem gyereket vállalni: egyrészt kockázatos h a gyerek is örökli, másrészt lehet h a szülő nem is tudna rendesen gondoskodni róla. Mondjuk így könnyen magyaráz az ember, mert lekopogom nincs betegségem, meg hát a gyerekvállalásnak még a gondolata is jócskán odébb van. Amúgy biztosan nagyon nehéz döntés lehet. -
Ezt mondd a két unokatesómnak :). Mindketten asztmásak voltak, örökölték. Eljártak úszni, kajakozni, barlangozni, biciklizni, focizni, és meg is lett az eredménye. Az egyik most rendőr :) -
korai gyógyítható, nekem is az volt, jártam valami kezelésre, meg szívtam azt a szart, és elmúlt. -
én úgy tom az asztma nem gyógyítható,csak tüneti kezelés van rá,nem?