127612
  • extramagascsaj
    lolmár
    mondtam,h akarok gyereket...de ahhoz is pénz kell
    tudod mennyibe kerül az h egy nő szülhessen normális körülmények között?
    gyereknek pl oltások,meg pelenka stb?
    keresztlányom két éves...lehet kicsit többet tudok a dologról,mint te

7ezer egy fogamzásgátló...szted ha arra annyira vigyáznak a nők,h ne legyenek terhesek,mert félnek,h nem tudnák a gyereket eltartani...mennyi pénzbe van az, ha baba van?
  • Molnibalage
    Az albérletet te fizeted egyébként?
  • Molnibalage
    16 éves korom óta szinte minden nyarat végigdolgoztam. Ezalól a tavalyi év volt kivétel és az azelőtti, mert akkor meg nyári gyakorlaton voltam. 16 évesen 3.15-kor keltem menni raktárba dolgozni, hogy reggel 6-ra ott legyek. Megnézném, hogy ma melyik fiatal csinál ilyet nyáron... (Persze feketén volt...)

Egyetem alatt meg éjszaki és nappali műszak TESCO-ban. Tudom értékelni a mostani melómat és pozíciómat.
  • sKeezo
    90-es. gondolhatod mennyi tapasztalata van ilyen téren
  • extramagascsaj
    jah
    de egész életed végéig albiban akarsz lenni?
    meg kitalálom ki fizette ki a kauciót...netán anyu,apu?
  • Hegi90
    te meg csak nem vagy hajlandó lemondani a kényelmes életedről 1 gyerekért.
  • Hegi90
    Annyiban van mákom az albérlettel, hogy a legtöbb hasonló árút már elvitték, mikor én jelentkeztem, ebben pedig épp befejezték a felújításokat.
  • extramagascsaj
    igen, és ebből derült ki,h lövésed sincs a dolgokról
  • Hegi90
    1. extra példálózott, hogy egyedül állóként mit kezdenél
    2. ne keverj össze Fbn-el.
  • Molnibalage
    Milyen tényekkel? Egy dolog áll melletted. Úgy néz ki, hogy mákod van az albérlettel.

Viszont az alábbi dolgokat nem számoltad bele. Ruha is amortizálódik, a cipő is. A házban levő dolgokat amik tönkremennek azt is a szüleid fizetik és minden mást is. Mosószer, tisztítószer, stb. Sok kicsit sokra megy. Ha ezt mind összeadod elég jelentős tétel...
  • Hegi90
    Pedig tényeket mondtam.
  • [HUN]FaTaL
    Az egész téma a gyereknevelésről szól, meg arról, hogy Fbn szerint ma simán fel lehet nevelni 3-4 gyereket...
  • extramagascsaj
    de második esetben? :D
  • Hegi90
    arról volt szó, hogy egyedülálló vagy
  • extramagascsaj
    jobb is, mert fingod sincs semmiről
  • extramagascsaj
    ja és a 20kg kaját,amit olcsóbban vettél azt ugye busszal szállítod haza.. :D
  • Molnibalage
    Na ez a másik fele, bár gondolom ő úgy értette, hogy még a gyerek előtt.
  • Hegi90
    Látom titeket tényekkel se lehet meggyőzni, na mind1 tőlem a téma lezárva. :)
  • extramagascsaj
    nem csak ezek a kocka gecik :D
    spec engem anyámék gyerek korom óta befogtak a melóba, meg a pénzt is be kellett osztani...
    ezért nem hiszem, h 120 ezerből aranyéletem lesz :D
    sztem azt se tudják, h mennyibe kerül 1kg kenyér :D
  • [HUN]FaTaL
    Képzeld nincs. Na?
  • autoszimulator
    Vidéki vagyok, hétvégenként konkrétan falusi. Vannak kisebb boltok, de a kisebb boltba nem repül ám ki az árú magától, azt is te fizeted meg részben. s alapból sem egy olyan láncra kell gondolni, mint a Tesco, ami a nagy számok törvénye miatt mindenképp olcsóbb. Akciók idején egy nagy bevásárláson lehet spórolni ezreket is. Ha már spórolásnál tartunk. Kis boltokban el lehet intézni a napi szükséget, kenyér, tej, tejföl, a többi bizony hipermarket, megéri, főleg ha sokszor jársz a városba melózni, bérlettel, akkor az útiköltség is pipa.
  • bardocz
    Nincsen. Vagyis ami van az 150 km-re, és nem áll készen a nap minden percében:)
  • Molnibalage
    Ekkora baromság fiam hogyan tudtál leírni? Segített valaki?

A tesóimmal háram jártunk egyszerre egyetemre vagy fősulira. Mind otthonról jártunk be, de ha nem dolgoztunk volna mi is akkor még enni sem tudtunk volna, mert az a pénz amit a szüleim tudtak adni a bérleten felül még a napközbeni kajára sem volt elég, nehogy szórakozásra vagy bármi másra... Autó? Ne fárassz már bazdmeg. A 17 éves Skoda lett lecserélve 6 éve egy 7-8 éves Astrára.

Esetleg dolgoztál már huzamosan keményen életedben? Minden fiatal ennyire hülye és a valóságtól elrugaszkodott?
  • [HUN]FaTaL
    ", 2 lakótárs"

És így jön ki a 35, és gondolom 2 lakótárs mellé vinnéd az asszonyt meg a gyereket is?:D
  • extramagascsaj
    csak hogy azért mondjak vmit:
    Szolnokon laktam albérletben egy 1,5 szobás lakásban 3 csajjal
    négyen dobtuk szét a költségeket...úgy volt 25-30 a kecó
    Pesten kb 30-40 volt ugyanez (négyünknek!!!)
    kajára elég sztem 10-15 elég ha egyedül vagy és nem eszel semmi extrát (vajaskenyér, májkrémes kifli jó minden nap,ugye?) :D, de ha már főzöl,vagy gyors éttermi kaja van akkor több
    bérlet Pesten: 9 ezer
    tv,net,teló: 10
    bulizni nem mentem
    hazautazás vidékre vonattal vagy ha más városba utazok oda bérlet ugyancsak 10
    ha van vkid védekezel, spec nekem a gyógyszer is 7 ezer forint (még fiatal vagyok gyerekhez)
    ha pedig lakást akarok...ahhoz kell majd önerő...félre kell tudnom tenni

gyerek: nézd meg a pelenka árát
  • Hegi90
    "Ez egy patkánylyuk méret ótvar albérlet esetén, ha kettan vagytok talán nyáron összejön, mikor nincs fűtési szezon..."

:DDDDDDD
    Épp most fogok beköltözni egybe, 80nm, 3 szoba, 2 lakótárs. Első osztályú, újonnan felújított, panelprogramon átfutott :)

kajapénz tényleg kevés, most hogy így belegondolok :P
  • Molnibalage
    Kocsi.
  • autoszimulator
    legyél a csajoddal egy albiban, bejön havi kétszáz, ebből a kéróra, ha albiról van szó (ki a szar akar albiban megöregedni, egyetlen dolog, ami manapság még érhet valamit, az ingatlan), de az legyen akkor nem pesti számokkal nézve 60 ezer per hó. Kaja is kell azért, az legyen 25 ezer, és akkor most rohadt keveset mondtam, minimál élettel, nagyitól hozva vidékről, amit lehet. Fiatal vagy, de eltökélt, szórakozásra nem költesz. Akkor telefon és társai, nincs céges, ezért egy 10-15 az is megvan havonta, ha nincsenek ismerőseitek, mert spóroltok, akkor az is 5 ezer körül. Ruha, egyebek? minek. Na és akkor most a lakás költségen kívül mindent szorozz meg legalább kettővel, mert megszületett a gyereked! Hát, már nem sok pénzed maradt, aztán akkor még nem volt semmi kikapcsolódás, gyerekekkel azért az már szükséges, ha te magad nem is akarsz. És már látod is, hogy félretenni nem tudsz egyszerűen semmit, szóval nincs lehetőséged nagyon házat sem venni, élhetsz amerikai, hiteles, bérlős módszerben. Az is valami.
  • [HUN]FaTaL
    - bérletidíj+rezsi: 35k
    - kaja, pia: 15k

Melyik országban?:D
  • Hegi90
  • Molnibalage
    [/i]bérletidíj+rezsi: 35k[/i]

Ez egy patkánylyuk méret ótvar albérlet esetén, ha kettan vagytok talán nyáron összejön, mikor nincs fűtési szezon...

kaja, pia: 15k

Kb. kétszer ennyi...

Rzek után revideáld a többit és sírj, hogy mit takarítasz meg és az mire elég a seggtörlésen kívűl...
  • Molnibalage
    Ja, apám Ferihegyen dolgozik. Autóval 30 perc. Tömegközlekedéssel cirka 1,5 óra, mert semmi nem jár abba az irányba ami normális lenne. Szóval az autó egyeseknek igenis létkérdés. Tutod vidéknek nem Pesti bérlet van 10 ropiért amivel annyit utazol oda és olyan távon Bp-n amin nem szégyelsz, hanem vonalas béreletek vannak. 15 km buszbérlet ennyi vidéken. Egy buszont mehetsz oda vissza ennyit. Ja és az nem 5 meg 10 vagy 15 percenként jár, hanem sokszor 30 percenként, óránként vagy még ritkábban.

Kitetted már a lábad valha a nagyfaluból vagy csak onnan osztod az észt?
  • extramagascsaj
    álmodban van
  • Hegi90
    igen, ezt mondom énis.
  • Molnibalage
    kb. 25 km-t utazok (Szigetszentmiklós - Tímár utcai HÉV megálló), csak a magyar közlekedési rendszer egy rakás szar. Ha lenne normális elővárosi vasút, mint pl. Bécsben, akkor napi két órát sem utaznék...
  • zsutyesz
    ha bérled, akkor nincs törlesztő :)
  • Fbn Lx
    "de azért majd menjél be egyszer a nagyvárosba vásárolni, és onnan 50km-t buszozni a rengeteg cuccal."
    na ennek speciel mi értelme lenne? :D Nagyvárosba bevásárolni menni, ha az 50km-re van. Vidéken nincsenek boltok?
  • Hegi90
    ha nem vagy bp-i, és bérled a lakást, akkor annyi amennyit írtam (kb)
  • zsutyesz
    ha pl. 70-et fizetsz a lakástörlesztésre havonta, akkor annyira nem egyszerű...
  • autoszimulator
    ússten, látom te ilyen tipikus, új kor ellenes emberke vagy. Csak az a gond ezt a világot TE már nem fogod megváltoztatni, s még pár társad. Nőttek az igények, változnak az idők. Régen nagyszüleink kézzel vágták a kukoricát, hol volt akkor TV, net, mégis eléldegéltek. Most már nem erről van szó, próbáld ki szórakoztató elektronika nélkül egy napodat, azt már nem is kérem, hogy dolgozz mezőn. Miért mondom ezt? Mert ezek a normák elmúltak, mások lettek! És igen, te elítéled az egészet, DE mint tudod, a gyerekek őszinték, és ha bizony minden srác jó cuccokban jár, jó cuccai vannak, a TE gyerekeidnek azonban csak átlagos, 15 évről megörökölt cuccai, akkor őt bizony kinevetik. És ez enyhén szar. De legalább elmondhatod, hogy a 200-300 ezres családi össz keresetből 4 gyereket nevelsz.
    Na köszi nem, ezt én kihagynám, ha már egyszer vállalok gyereket, gyerekeket, akkor azoknak mindent meg szeretnék teremteni. Ha ehhez az kell, hogy csak kettő legyen, de azoknak jó legyen, vagy az kell, hogy tanuljak 25 évig, robotoljak 40 évig, akkor az kell. Legalább elmondhatom, hogy van két gyerekem, aki büszkén gondolhat rám, s a saját életemre is így nézhetek vissza, nem úgy, hogy éveket alig bekkeltem ki a keresetből, megvonva mindent magamtól. Pénz diktál, tetszik vagy sem, ilyen lett a világ. Az országban utóbbi időben hozott rendeletek pedig csak azt erősítik a NORMÁLIS felfogású magyar emberben, hogy ne vállaljon korán, sok gyereket, mert az amúgy sem ér sok pénzt az államnak. Így is vékony az aktív kereső réteg, s még azoknak sincs állás. Enyhe ördögi kör, amit nem nekünk kell alakítani, és főleg nem azzal tudjuk alakítani, hogy cigány módjára agy nélkül gyereket szülünk, csak hogy legyőzzük őket, többen legyünk. lol. Két oldala van az éremnek, korlátozzák akkor a cigányok gyerekszülési jogait. Legalább annyi a ráció ebben is = 0.