127612
-
Mi lenne, ha az autósokat tiltanánk ki, és helyette támogatnánk a biciklis forgalmat meg a bkv-t? -
Felmerül a kérdés, hogy a mi a péknek kocsi a belvárosba. -
Nem érted, én naponta járom a belvárost, meg a legrohadtabb helyeket és amit a kerékpárosok művelnek, az kimeríti az öngyilkos ámokfutás tényállását. Tudnék mesélni. Ahol van kerékpárút ott nincs velük gond és okosabbja nem is indul neki a belvárosnak cangával (akkor ott a bkv), pláne nem olyan helyen, ahol lehetetlen kikerülni őket. Nekem is van rengeteg cangás kollegám, aki melóba is azzal jár (vana ki gyajkorlatilag mindenhova), de nem próbálkoznak be durva helyeken, mert van egészséges életösztönük azért még. Igaz mindnek van jogsija és általában kocsija is, így tudja milyen veszélyeknek teszi ki magát cangával.
Szal. a canga oda való, ahol nem úgy fest a közlekedés vele, mintha bándzsí dzsámpingoznának az autópálya hídjáról. Hátha nem csapja el őket a kamion. MEG lehetne mindenhol oldani persze, hogy legyen nekik is hely, de ez ugye már csak a gyalogosok rovására mehetne, azokat meg nem tilthatjuk be ugyebár, csak ki kell tudni menni a zuccára... -
És mennyi ilyen beteg ember van, mint te... -
Ezen az elven inkább az autókat kéne betiltani, hiszen jóval több hullát produkálnak.. Mondjuk minden városban. Szép is lenne. Lenne hely, lenne levegő, ilyesmi. -

-
Bicajos nem mehet járdán, hiába van hely, a szabál az szabál. Ezért kéne inkább betiltani őket (vagy legalább forgalmas utakról, belvárosból kitiltani). 1xűbb, mint mindig felvakarni a hullákat. -
hugopareiros #119831 <pesti bicajosok off>
Tűzijátékról kocsival hazafelé kisebb dugó a Teréz körúton.
3 bicajos ment el a bezsúfolódott kocsitömeg mellett az úton és mind a háromnál szemtanúja voltam, ahogy majdnem a kerekek alatt végezték. Olyan közel mennek a kocsikhoz, mintha acélból lennének. (A járdán meg annyi hely van, hogy kocsival is elfértem volna.)
Végre a kerepesi útra értünk ahol lehetett menni a normál tempót. Előttünk egy kombi taxis és hirtelen jobbra rántja a kormányt (ki a busz elé) majd vissza balra. Mit láttam...a bicajos hangyafasznyi lámpával a segge alatt a középső sávban teker.
Utoljára szerkesztette: hugopareiros, 2014.08.20. 22:54:23 -
Fene se menne ennyit, pláne nem Pesten. :D -
hoho ez nagyon lightos rész.
Én kb itt mentem (asszem szerdai délelött), itt fos volt a forgalom:
-
Jó, tegyük fel, h időben meg is éri. De a biztonság is számít, az időjárás is számít, arról nem beszélve, h egy fárasztó nap után 10 km-t hazatekerni a t*kömnek lenne kedve (mondjuk még széllel szemben is pluszban). -
clio1616v #119827 Akkor a fél óra csak 11 perc 46 másodperc. -
Én anno naponta 2 órát utaztam, ahhoz képest lámpákkal és úttestekkel együtt számolt 1 óra se sok. -
Jó, de pl. városon belül lámpa, úttest stb. Az a fél óra akkor már nagyon nem fél óra. -
10 km oda 10 km vissza. Kényelmes tempóban is fél óra. -
Átlagban napi szinten hogy mennének az emberek 20 km-t ? :) Az még időben is sok, nem beszélve arról, h kiépített bicikliutak nagyon sok helyen nincsenek vagy nagyon rosszak, főleg ha a helyközi utakat nézzük. Plusz ilyen távot nyilván csak jó időben vállal be az ember. -
-
Ezt tekertem le kb. két hete. Igaz, hogy hétvégén volt, de forgalom még a Budakeszi út táján is kb. semmi volt nemhogy a mellékutakon. A HH-re felfelé menet talán, ha 5 autóval találkoztam.
-
Akkor szarul csináltam meg.. Bakker. -
Én kurvasokat bicikliztem anno. Felköltöztem Pestre. Itt a melóhelyre vagy kocsival, vagy céges busszal megyek (Kökitől kb 52 km oda-vissza). Reggel 3:45-kor kell kelnem így is nappali felelősként. Bevallom nap végére nem lenne erőm 25 km-t még letekernem.
Nemrég felmentem a Hármashatárhegyre az kis kerülővel 40 km oda vissza.. de soha többé! A forgalom borzalmas és kiszámíthatatlan, pedig szeretek lezúgni és csak fékezgetni.
Pesten biciklizni egy kibaszott kamikáze stílusú szopás. Kőbányán belül már jó, mert sok a bicikliút is kicsi a forgalom. Dinnyéért mindig keróval megyek. -
De. -
Régen sokat bringáztam. Még télen havon/jégen is. Budapesten is mernék bringázni, ha lenne rendes bringám amivel nem szakadnék meg. -
Nem kötelező minden mezőt kitölteni. Aki nem teker, az nem jelöl semmit. -
clio1616v #119815 mit gondolsz, aki nem biciklizik, az hogyan tenne meg biciklivel 11-20 kmt? :D
talán külön kellett volna venned a 0 és az 0-5km opciót, mert így aki nem biciklizik az a 0-5kmt jelölte be -
A megtett táv hossza kicsit durva. Én azt hittem, hogy a 11-20 km fog dominálni.
(Mielőtt felköltöztem Bp-re addig 35-40 km volt a napi átlag.) -
hugopareiros #119813 A középiskola végéig naponta 3-5 km mindig megvolt. Főiskolán nem volt bicajom (meg az egyetem is 3 perc sétára volt a kollégiumtól). Azóta pedig pesten élek és gyaloglok / tömegközlekedek / autóval megyek.
Pesten nem ülnék fel a bicajra. A sok vadbarom béna sofőrtől még a járdán is sasolnom kell, nehogy valamelyik odaugrasson. -
Rendszertelenül, többnyire ha kedvem van.
2 bringám van, és nem megyek velük szerintem 5km-nél többet. :D -
Nálunk nincsenek rendes bicikliutak, ami mégis van, az meg nem sok, nem lehet vele messzire eljutni. Az úton az autók közt nem merek menni, úgyhogy nem biciklizek, pedig amúgy szeretek. Szegeden anno imádtam, napi szinten azzal tekertem mindenhova, még városon kívül is. Egy ezeréves mountain bike-om van, utoljára a faluban használtam otthon kb. másfél éve. -
1Mióta Pesten lakok azóta(4éve) nem ültem biciklin,csak ha hazamegyek az kb fél kilóméter 1évben.Nem is mernék itt pesten cangára pattanni.
2.Egy biciklim van.Hagyományos Csaba Csepel kempingbicikli.Kiskorom óta szolgál,akkor még nagy volt most pont jó!
3.Mikor otthon laktam napi 6km lazán megvolt,oda vissza melóba 6km+ha valahova falun belül menni kell.
-
Napi szinten,szeretek is kerékpározni,nekem nagyobb a szabadságérzet egy kerékpáron,mint egy személyautóban.
1 biciklim van,csak az a baj,hogy az montenbájk,azokat meg utálom,inkább Csepellel szoktam menni,de az meg nem az enyém :)
Változó,letekerek ha kell 50 km-t is egy huzamban,de napi 0-5 km közé tenném. -
Szinte alig. Általános iskolás koromban még gyakorlatilag minden nap, középiskolában már inkább gyalogoltam, mert három saroknyira volt, de néha azért előkerült a kerékpár is. Felsőoktatás már nem helyben volt, ott nem is volt biciklim, meg addigra tönkre is ment amim volt, azóta sincs új. Munkába gépkocsival járunk, mert urak vagyunk (na jó, igazából csak lusták).
Amúgy szeretek kerékpározni, de csak jó géppel meg jó úton, ha egyszer lesz hol tárolni, akkor fogok is venni egyet. -
Blum #119807 Soha.
4 evvel ezelott eladtam a bringat meg a hozza tartozo felszerelest es a szerszamokat is. Addig megvolt az atlag 17.000km evente de (azt hiszem meg 2008-ban) megvolt a 20.000 is.
Aztan tonkrement a terdem, megmutottek egy parszor es inkabb eladtam ahelyett, hogy rohadjon a taroloban. Jovore mar jolenne visszaterni. -
soha
van egy
de erősen gondolkozom, most költözünk nagyobb lakásba ahol lenne helye, mert naponta 1 órát gyaloglok mindig (bár jólesik) csak ugye sok idő -
Napi szinten, azzal járok melóba. Kb. 6-7 km-t naponta, attól függ, h megyek-e még boltba is. -
Napi szinten. Melóba ezzel járok, ha csak nincs méteres hó.
2. Egy otthon, egy albérletben. Olcsó biciklik, így nem fáj annyira ha ellopják a svédek, és nem is kell gyöngyörgetni annyira.
Átlag 5 km. De ha épp otthon vagyok, akkor igyekszem napi 40-et menni, de legalább 20-at, ha fúj, ha havazik. -
Soha, habár van egy 10 éves bringám, de elég rozoga állapotban van, ráadásul a sulinál nem megoldott a tárolás, sokat elloptak már, télen nem nagyon lehet használni.
Egyébként szívesen bicajoznék mindennap buszozás helyett, elég fasza kiépített kerékpárút van végig a sulimig, de sajnálom egy új bringára a pénzt, ami nagy valószínűség szerint nem lenne sokáig a tulajdonomban. Az egyetem meg baszik kialakítani egy biztonságos tárolót, a biciklik meg ki vannak tiltva az épületekből. -
Napi szinten, gyak. ha nagyon esik akkor nem.
11-20 km-re jön ki a napi átlag, de ebben az is benne van, hogy ha csak meló oda vissza, akkor kb. 10, ha meló-röpi-haza, akkor az kb. 12, ha meg hétvégén vagy akár hétközben is csak elmegyek a hegyekbe, akkor az lehet akár 40-50 km is. -
Köszi. Be is teszem az egyiket. -
Tettem be négy kérdést, de van még raktáron pár, ha fel akarjuk pörgetni a topikot. -
Pont néztem én is fészbukon :)))