127612
-
ezt hogy bizonyították? és hogy bírtad a középsulit? mert nekem is ez van, több dokinál is voltam, de mindenki vitamint írt fel. Nem vagyok élő ember státuszban ha huzamosan korán kell kelni, és hiába kelek 8kor, aludni 1-2 előtt nem tudok... És aztán amint lehet 11-12 óráig húzom...
Én nem hittem el hogy ez normális, de mindenki szerint lusta vagyok szimplán... -
tom235 #49405 Mit moslyogsz ezen? Bizonyos dolgokat nem keresletből vesz meg az ember, hanem kényszerből, mert más nincs. Ilyen például az üzemanyag, fűtés, villamosáram stb. végülis az élelmiszert is ide sorolhatjuk, mivel a teszkóba jóval olcsóbb a kenyér, mint a sarki péknél. Ezek a vállalatok pedig mind külföldi kézben vannak és csak viszik innen ki a pénzt, Magyarországra pedig csak a karvalytőke jön. -
Én csak szimplán képtelen vagyok 3-4 óránál többet egyhuzamban aludni. 
Így megy ez már kb. 4-5 éve. -
illetve kb. 5 ébresztőóra segítségével képes vagyok reggel 7-kor is felkelni, csak mosott szar effekt beüt. pl amikor suliba jártam vagy teljesen más életritmust alkalmaztam (délután 5-től hajnal 3-ig aludtam), vagy délutánonként ledőltem még pár órára, és akkor úgy-ahogy elvoltam. na meg rengeteget lógtam, ami általában arról szólt h aludtam otthon.
-
Ezen kicsit azért mosolygok. Tisztában vagy te az elmúlt 60 év történelmével? Vagy esetleg azzal, hogy ők terveznek és urambocsánat olyan termékeket is gyártanak amire van kereslet?
Esetleg az ex. keleti blokk országok közül nézd meg, hogy melyik ország az ami mondjuk a haditechnikai csúcstermékeket képes legalább licenszben gyártani vagy vagy saját k&f ipara és saját erőből tud valamit alkotni. Ilyen pl. Lengyelország. -
Hagyd, csak egy újabb kis pöcs... -
röviden és tömören, igen. -
Ez hogy működik? Későn tudsz csak elaludni, és dél körül kelsz? -
hát nézzük... DSPS-em van (avagy késő alvásfázis szindróma, de az közel sem hangzik ilyen szexin és misztikusan), ami fene se tudja mekkora eséllyel, de elvileg öröklődik, tünetileg sem igazán kezelhető, viszont csak iskolás korban kellemetlen, utána max bosszantó h az ember a délelőttöket elfelejtheti, na meg pár jó pár munkát - viszont pl remek betörő lehet belőle. ennek a továbbadásával nem lenne gondom, főleg h az illetékes akinek továbbadnám velem ellentétben huszonpár éves kora előtt megtudná hogy az emberek nagy része nem érzi magát úgy mint a mosott szar ha reggel kell felkelnie, és közel sincs ébersége csúcspontján éjfél után.
valamint még mindig jobb mint pl pár száz allergia, esetleg alkoholizmusra, szervi rendellenességre, vagy valami hasonló vicces cuccra való hajlam továbbadása. vagy ha gonosz lennék, esetleg egyes kinézetek továbbadását is említeném, de most nem vagyok az. -
Rundstedt17 #49397 "itt csőlátásról szó nem volt, csak arról, hogy számára mi vagyunk a hülyék, mert nem szülünk rengeteg gyereket"
-
nono, itt csőlátásról szó nem volt, csak arról, hogy számára mi vagyunk a hülyék, mert nem szülünk rengeteg gyereket, mikor ahhoz nem kell se pénz, se semmi, csak a szeretet, az kisegít mindenből. Jobb szekták is ezt hirdetik. S mindezt csak azért, hogy a cigányság ne emelkedjen fölénk létszámban. Hát akkor ők is vegyenek vissza. -
Ebbe nem akarok belefolyni, én csak a személyeskedésre mondtam véleményt. Mert az oké, hogy hülyének néztek valakit az elvei miatt, de amikor már oda juttok, hogy az ő saját életét kéritek tőle számon IRREÁLIS, ELFERDÍTETT formában "csinálj most 3 gyereket 20 évesen" az már más ügy. -
Most komolyan, az sg-től mi mást vársz? Ha valakinek a véleménye nem egyezik, az hülyefasz, meg fiatal, naív, és okoskodó pöcs. Hiába töröd magadat, nem fog itt senki megváltozni. -
A vita abból robbant, hogy szerinte, aki egészséges annak simán fel kell tudnia nevelni 3-4 gyereket. Ez szerintem nem reális. -
Amúgy meg akik Fbn-t támadják -- függetlenül attól, hogy jogos-e -- ugyan olyan csőlátásúak, mint amilyennek őt hiszik, ugyanis szó nem volt arról, hogy ő mikor akar gyerekeket. Egyetemre jár, lehet belőle jólmenő ember, és nyilván ő is először meg akarja szilárdítani az életét. Aztán hogy később hogy megy neki az kérdés, de miért ne vallhatná azt a nézetet, hogy ha nem is egyszerre, de szeretne legalább kettő gyereket _MAJD VALAMIKOR_? Még akkor is, ha esetleg annyira nem megy jól a szekér, de úgy gondolja, hogy ki tudja gazdálkodni, ha áldozatokkal is, de a gyerek rovására menése nélkül. Sokan meg tudják csinálni. Szerintem itt nem arról van szó, hogy ki mennyire felelőtlen, mert nyilván vannak ilyen emberek. De most ti mit tudtok az ő terveiről? Annyit mondott, hogy akar több gyereket, hogy mikor, milyen körülmények között arról senki nem tud semmit. És ha netán rosszra fordul a sorsa, akkor úgyis a körülményektől függően fog dönteni.
ps.: csőlátást az ilyen "akkor hajrá, már elég koros vagy hozzá, csinálj 3 gyereket most" kommentekre értem, akik már jobb indok híjján ezt hozzák fel. El lehet mondani a véleményt, de nem kell kifigurázni, elferdíteni a másik álláspontját, csak mert azt hiszed, hogy te úgyis jobban tudod. Hol van ő még a gyerekvállalásról? Milyen felelősségről beszélünk egyáltalán? -
Nehogy már azt hidd, hogy ezzel a történeteddel meg tudod győzni azokat, akik egyedül havi 120k-ből nem tudnak megélni
-
Rundstedt17 #49390 egyébként látom a fejlődést holnap az én kérdésem:D -
Rundstedt17 #49389 hát igen.... -
Rundstedt17 #49388 Mindig ez van a duma megy csak ugye tett az nincs.Mindenki így úgy birka meg ostoba,közben ő maga sem más milyen.
Ezt nem képesek felfogni a világmegváltók,magukból induljanak ki és mutassanak példát,azzal többet érnének el mint ezzel az álszenteskedéssel mert ugye:
-lehet mocskos multikról beszélni(miközben a mekibe és a tescoba jár)
-lehet agyatlan pénzköltökről,meg romlott világról szájalni(miközben csúcsgép mellett nyomja az fpst,márkás ruhákra szórja a pénzt)
-lehet hülye ribancozni is a külsőre sokat adó lányokat(miközben arra áll neki is)
-lehet birkázni,meg bármit megtűrő magyarokról beszélni(miközben ő maga sem csinál mást csak dumál a fórumon)
EZEKET MIND LEHET,csak kéretik figyelembe venni hogy a vak is látja a vizet prédikáló bort ivó ember esetét.....
Amúgy Fbn érdekes változáson ment keresztül fél évvel ezelőtt még a minden ember bünős és túlnépesedés nézetet osztotta
-
Igen, mert ha beteg is lesz, attól még élhet boldog életet.
37
16.67%
-
tom235 #49386 Nem siránkozok itt, csak próbáltam felvázolni Unreal1942-nek a helyzetet. -
tom235 #49385 Igen, így van. -
haha
-
Jajj el ne kezdjétek, a siránkozást, hogy bennünket mindenki elnyom, s mindenki tehet a rossz sorsunkról csak mi nem. -
Unreal1942 #49382 De, de valahol értem én csak fel nem foghatom. Rabszolgái vagyunk a jóléti társadalomnak.
Az okosok meg példálóznak olyasmivel, hogy van ahol mégxarabb..bravó. -
tom235 #49381 Nem érted... Luxemburgban, Amerikában, Izraelben azért olyan az életszínvonal, mert az olyanokon, mint például Magyarország vagy Románia élősködnek. -
Aztamindenit a sok zseni, aki otthonról, suliból, nyomja anyu tárcájából. Mekkora élet-tapasztaltok találkoznak itt. Atyaég. Akinek nem inge nem veszi magára. -
Unreal1942 #49379 Nézd! Nem volna itt semmi probléma ha a munkát megfizetnék. Ha nem is 1600 euro mint Luxembrugban a minimál bér, de a fele 800 euró azért nem gonodolom, hogy eszeveszetten nagy igény lenne. Sajnos ma ott tartunk, hogy két dolgozó ember a családban 250 ezret össze kapar akkor már fogja be a száját.
Persze ki lehet ebből jönni 1-2 gyerekkel is. kb mint az őskorban.
-
figy, akkor nem volt asztmás a két unokatesóm, de PAPÍRJUK ÁLLÍTOTTA EZT. Úgyhogy egy csomó dolgot, munkát nem tudtak elvállalni emiatt. Sokat dolgoztak azért, hogy elhitessék, hogy nem fognak megfulladni ha megijesztik őket... -
Már mondtam, akkor nem siránkozz, csinálj sok sok gyermeket. Hajrá. Eddig csak a duma megy. Vagy nem vagy egészséges, mert mint írtad aki egészséges, bizony neveljen fel 3 gyermeket. HAJRÁ. Mire vársz. A pénz nem lényeg nálad, ahogy látom. Gyerünk, korod megvan hozzá. -
tom235 #49376 Ez a kapitalizmus, amit annyira akartak, hát most megkapták. -
Csak neked:
Az asztmás esetek egyharmada nem is asztma, csak hát a gyógyszer jelenleg jobb biznisz, mint a fegyver...
A wikipédia az Asztma-ról.
Ajánlom figyelmedbe a "Kezelése" bekezdés utáni első mondatot. -
+ egy csattanó: apám annyira jó fej volt, hogy mindkettőnkkel megjátszotta, hogy 18. szülinapi ajándékként lemondatta a gyerektartást. És az is hozzátartozik a történethez, hogy apám azért nem élt annyira szarul ez után sem, csak hát ugye a bíróságon mire megyünk azzal, hogy feketébe van neki más jövedelme is? Meg van egy élettársa és közösen jobban kijönnek? -
Mindkettő örökölhető ??? Biztos ??
nem szeretném, hogy ő is ugyanúgy szenvedjen, mint én -
Unreal1942 #49372 Több mai valóságos helyzetet is le tudnék írni a baráti körömből. Egyik sem túl rózsás...
A nagy átlagnak anyagi nehézségei vannak. Aki nem tud mellékes jövedelmet szerezni az gyakorlatilag hó végén már éhezik. Ez nem vicc.
Pedig rendesen dolgozó és nem különleges nagy igényű emberekről van szó.
Ezen valami mód változtatni kell mert szerintem közel járunk a határhoz amikor már a nagy többségnek minden mind1 lesz. -
Nézd, kialakult egy vita, hozzászóltam. Eléggé lefikázták itt egymást, talán én olyan példát állítottam, amit vártak volna az "ellenoldaltól". Nem a sajnáltatás itt a cél, mert amúgy jól élünk. Egyébiránt ki lehet venni a topikot a FAV-ból. :] -
Tanulságos amit írtál. Bizony sok ember mondja, h "ó, épp csak kijövök a fizuból", holott sokan mások meg sokkal kevesebből kénytelenek megélni; ha szűkösen is, meg tudnak élni. Csak még a 20 Ft-ot is megnézik, h mire költik.
Amúgy ha a családokban átlag 2 gyerek lenne (sztem kevesebb van), még akkor is népességfogyás lenne, hiszen 2 ember 2 embert pótolna, ugyanakkor vannak egyedülállók, és sajnos vannak akik fiatalon meghalnak. Szóval sztem azért egy átlag család el tud tartani rendesen 2 gyereket, több meg nem kell csak azért h legyen. A pici népességfogyás meg sajnos azt kell h mondjam, nem is baj a jelenlegi helyzetben. -
nekünk se hightek gép se drága internet és tvcsomag sincs:D -
megható történet, de komolyan
-
Persze a történethez hozzátartozik, hogy van, amikor nehezebben jövünk ki, és testvéremmel mindketten többet adtunk haza. Ugye nyilván ez egy kicsit más szitu, mert mi már tudunk dolgozni, illetve nagyszülők is segítenek néha. De arra jó példa, hogy ha már számokkal dobálóztok, akkor lássátok, hogy nálunk nem olyan nagyok azok a bizonyos számok, és azért elég jól élünk. Mármint mindenünk megvan, high-tek gép, monitor, drága internet és TV csomag, stb...