127612
-
Miert? Csak kivancsisagbol kerdezem. -
pista89 #50132 Nem, és nem is fogok, átverés az egész. -
Még nem, de vannak hasznosnak és jónak tűnő termékei, egyszer talán rendelek is.
-
Wolfsnack #50130 nincs kedvem végigolvasni ennyi válaszadási lehetőséget -
Igen, az erőszak, szexuális tartalom, stb. mindenképpen károsan hat a gyerekekre, bármilyen forrásból is származik. -
4 -
Fbn Lx #50127 ja az mondjuk meglep, hogy mennyire racionális eredményt kaptunk. Mondjuk kockafórum ez :Ð -
nem összetett, de egyértelmű a válasz, ahogy az eredményből is látszik :D meg ezerszer előkerült téma -
Fbn Lx #50125 úgy látom ez a kérdés sokaknak már túl összetett, ha nem olyan kérdés van hogy milyen szappannal dörgölöd a p*csöd, akkor sosem jön 200-nál több szavazat. :] -
sztem túlvan tárgyalva -
meg alapból mi az, hogy a kisgyerek annya csöcsét szopogatja valami fehér trutyiért, mocskos fertő -
Sztem neveléstől függ,de azért nem kéne a buzi Kókuszban csöcsöket mutogatni 7óra,8órakor.... -
Nem feltétlen vannak káros hatással rájuk, függ a gyermek neveltetésétől, személyiségétől. Csak az lesz agresszív aki alapból hülye gyerek , normálisra nincs hatással . -
Garry's Mod (: - Bár én az elmúlt hetek alatt kicsit be Pszihopatultam a Killing Floor tol >.< XD a Láncfűrész..., Katana, lángszóró, loccsanó agy velők, torzók szakadása, és ömlő vér (: ááh :) -
Nem feltétlen vannak káros hatással rájuk, függ a gyermek neveltetésétől, személyiségétől. Megfelelő körülmények között képes felmérni a gyerek, hogy ez nem követendő példa. -
Fbn Lx #50115 ja, régebben ezek a dolgok, mint erőszak, brutalitás teljesen természetesek voltak, amíg nem gépiesítették az emberi életben maradást.
Manapság viszont már puhányok vagyunk és csak fintorgunk, problémát csinálunk abból, ami egyébként nem is az.
Az erőszakkal és szexuális tartalommal való megismerkedés nem hogy károsan hat, de a személyiségfejlődés szerves része. Aki elmebeteg, azaz nem elfogadott értékrendeken belül értékeli az erőszakos tartalmat, annak meg nem kell hozzá tévé meg gép, maximum kreatívabban fogja kiélni. Pl. nem megszurkál, hanem lekötöz és szöggel szúrja ki a szemed
-
Fbn Lx #50114 vitzcelőtdtem. -
Igen, az erőszak, szexuális tartalom, stb. mindenképpen károsan hat a gyerekekre, bármilyen forrásból is származik.
Egyébként azt kell mondanom, hogy az iskolában (óvodában nem tudom) is nagyon sok rosszat tanulnak egymástól. Minden osztályban van egy-két rossz gyerek, ha nem a TV-ben, akkor ezektől a gyerekektől lát rosszat.
Ez régebben is így volt, csak akkor más volt az átlagszínvonal. -
a 2. mondat a gyerektől függ
aki kettyós az ezt fogja mondani -
Fbn Lx #50111 "meg a szülei megmondják neki hogy az csak 1 játék és a valóságba nincs ilyen akkor semmi para nem lesz (sztem)"
-Kisfiam, ez csak egy játék, a valóságban nincs olyan, hogy késsel szaladgálnak az emberek.
-DE ÉN AZZAL FOGOK! GHRRR KIBELEZEM AZ EGÉSZ CSALÁDOT -
Fbn Lx #50110 "Csak a TV-ben látott / hallott trágár szavak, viselkedésformák nevelik rossz irányba a csemetéket."
A trendiséget, a modern ribanc és/vagy köcsög életmódot, meg az alap- és középszintű sötétséget a tévé oktatja, a játékokkal nincs semmi bajom.
Mellesleg a megfelelő nevelés a kulcsa mindennek. -
Fbn Lx #50109 a postal 2? D:::
az egyik legkreatívabb, leghangulatosabb fps volt. -
Nem feltétlen vannak káros hatással rájuk, függ a gyermek neveltetésétől, személyiségétől. Megfelelő körülmények között képes felmérni a gyerek, hogy ez nem követendő példa.
és
Ideális körülmények között nevelő hatással is lehet rájuk, mint ahogy a videojátékok is képesek relaxálni a nyugodtabb játékosokat.
-
Nem feltétlenül vannak káros hatással...
Egyértelműen a szülőnek van a legnagyobb felelőssége ebben és ezt most nem arra értem, hogy megtilt-e bizonyos játékokat vagy filmeket.
Minél jobban tiltanak valamit annál jobban akarjuk azt elérni ez szerintem már-már általános törvény. -
Nem feltétlen vannak káros hatással rájuk, függ a gyermek neveltetésétől, személyiségétől. -
Azt én se értem, miért kell bemásolgatni az egész szövegét annak, amire szavazott. -
ismerősi köreimben nincs ilyen:)
bár mikor sokat toltam a GTA-t,előfordult,hogy a valós életben a piroslámpánál bennem volt,hogy minnyá felmeek a járdára oszt kikerülöm az egész mindenséget :D xD -
Nem feltétlen vannak káros hatással rájuk, függ a gyermek neveltetésétől, személyiségétől. Megfelelő körülmények között képes felmérne a gyerek, hogy ez nem követendő példa.
Ha a szülei odafigyelnek rá, nem lesz aberrált... -
nagyon lejárt téma ez nem csodálom hogy copypaste megy -
Nem feltétlen vannak káros hatással rájuk, függ a gyermek neveltetésétől, személyiségétől. Megfelelő körülmények között képes felmérni a gyerek, hogy ez nem követendő példa.
Ha már a szüleibe is ezt az aberráltságot látja meg hogy azok is ilyenek akkor könnyen megeshet hogy 1 állat lesz a gyerekből de ha nem meg a szülei megmondják neki hogy az csak 1 játék és a valóságba nincs ilyen akkor semmi para nem lesz (sztem) -
Akiben van hajlam az agresszióra, annak sztem még károsabb ha ilyenekkel játszik meg ilyeneket néz, mert még jobban előhozza belőle, holott amúgy lehet h nem jönne elő nála annyira. A nyugodt természetű ember meg nem hajlamos annyira rá, de lehet h nála is előhoz vmit. Nem lehet tudni. Nagyon bonyolult dolgok ezek, mert senkinél sem lehet tudni 100%-ra, h hogy hat rá vmi. Persze nem azt mondom h lötyögős nyálas szarokat kell nézni meg azzal játszani, de túlzásba se kell vinni a keményebb dolgokat. Ráadásul mindent a maga idejében. De ezt a maga idejében dolgot se olyan egyszerű megmondani, mivel azonos életkorú gyerekek személyisége, érettsége közti különbség sztem óriási lehet. Ezért a szülő felelőssége, h mit enged meg a gyereknek, és mit nem. Neki kell kiismernie annyira, h érezze, mikor minek van az ideje. A 12 meg 16 meg mittoménmilyen korhatárok csak egy kb.-ra vett átlagértékek. -
Személyiségtől függ... Egy agyilag ortopéd gyereknek máshogy kell viszonyulni a nem valós dolgokhoz (pl. akciófilm, stb.), akkor nem lehet baj, de egy normális gyerek szerintem megtudja tanulni hogy mi a jó és rossz, mit szabad és mit nem.
-
nem tom.
igazából,akibe van hajlam az agresszióra,annak nincs szüksége,sem videójátékra,sem tv-re,az alapból agresszív lesz
aki meg nyugodt természetű,amellett bombát is robbanthatsz,nem fog ki kelni magából -
De ez is a szülő hibájából fakad az egész dolog. Nem kéne engedni a gyerekét olyan dologgal játszani, filmet nézni a megszabott korhatáron kívül.
Új-Zélandon pl. több ezer dollárral megbüntetik a szülőt, ha elkapják, hogy megengedte, hogy a gyereke korhatár felett szórakozik. -
Nem feltétlen vannak káros hatással rájuk, függ a gyermek neveltetésétől, személyiségétől. Megfelelő körülmények között képes felmérni a gyerek, hogy ez nem követendő példa. -
Nem feltétlen vannak káros hatással rájuk, függ a gyermek neveltetésétől, személyiségétől. Megfelelő körülmények között képes felmérni a gyerek, hogy ez nem követendő példa -
pista89 #50094 Ideális körülmények között nevelő hatással is lehet rájuk, mint ahogy a videojátékok is képesek relaxálni a nyugodtabb játékosokat -
extramagascsaj #50093 Nem feltétlen vannak káros hatással rájuk, függ a gyermek neveltetésétől, személyiségétől. Megfelelő körülmények között képes felmérni a gyerek, hogy ez nem követendő példa. -
Engem pl. semmiben sem befolyásolt,de viszont apám néha megszokott őrülni néhány film vagy játék után:D -
xxxpaulxxx #50091 Nem feltétlen vannak káros hatással rájuk, függ a gyermek neveltetésétől, személyiségétől. Megfelelő körülmények között képes felmérni a gyerek, hogy ez nem követendő példa.
Érdekes én kiskoromban még nem gépeztem, csak cartoon networkot néztem, ahol akkor még nem ilyen debilségek mentek és mégis megtanultam káromkodni hála ovi/sulinak és a tesómnakXD
Am szerintem egy gyerkőc alapból lehet agresszívabb a kelleténél... lehet hiperaktívabb vagy lehet totál nyugodt is... örökletességtől és szülők viselkedésétől függ nagyrészt