127612
-
Nem tudom, szerintem józan ész, hogy nem gyilkolok, nem lopok, nem rabolok bankot, nem csalom meg a barátnőmet stb... -
Fbn Lx #50373 Ki mondta, hogy kötelező?
Higgy amit akarsz, engem a legkevésbé sem érdekel -
DIESEL DOG #50372 Tán kötelező hinni valamilyen vallásban? Na ne nevettessél... -
Fbn Lx #50371 így végigolvasva tökpoén, hogy az emberek megvilágosodott, reális értékrendű felnőtteknek hiszik magukat, mert hogy ők nem hisznek semmilyen vallásban sem.
Ehhez aztán kell képesség. -
Igen, aktív hívő vagyok.
Nem olyan nagyon aktív, de azért hívő.
Római katholikus, de a szektákon az ateistákon és a sátánistákon kívül szinte bármit megtűrök, sőt egyes vallások még szimpatikusak is.
Például az orthodox keresztények, a népi vallások, Ásatrú, germán pogányság, skandináv pogányság. -
Nem tartom magam vallásosnak, vannak elképzeléseim megvan a saját egyéni "vallásom". Viszont azt nem hiszem el , hogy senkinek nem jutott el az agyáig az, hogy alapvetően a vallásnak a célja tulajdonképen erkölcsi normák felállítása és a civilizált életmód kialakítása volt. És pontosan ezért nem szabad túlságosan ócsárolni a hívő embereket úgy általában. Szerintem. -
DIESEL DOG #50368 Egyáltalán nem érdekel a dolog.
-
ezért hívják hitnek... -
abban igazad van hogy nem az egyházban kell hinni. de kérdem én hogyan hihetsz olyasmiben amit még soha sem láttál? én őszintén szólva a realitás embere vagyok. -
azért mert nem vagyok valami felekezet elvakult tagja, még nem szoktam belerúgni senkibe se. élem a saját életem. -
pista89 #50364 Egyáltalán nem érdekel a dolog. -
attól még lehet hite, hogy nem keresztény... -
a kereszténység mióta magyar hit? -
cargame #50361 S meg verjuk a mellunket, h milyen jo nep a magyar mikor meg hituk sincsen.... -

Igen, aktív hívő vagyok.
Boccs, de én sem elmebetegezlek le azért, mert nincs hited, mert nem tudsz túllépni a kézzel megfogható dolgokon...
Mellesleg semmi problémám azzal aki hívő és mégsem jár templomba...és ugyanúgy azzal sem aki nem hisz a Istenben/túlvilágban/egy magasabbrendű erőben, mindaddig amíg jó ember tud maradni.
Csak ne gyertek ezekkel a gyerekes beszólogatásokkal...thxbye -
cargame #50359 Ez is nezopont kerdese ;) -
keresztény fanboyoknak (amikor humorozsban jött elő a téma már akkor is volt, de ha esetleg vki nem látta volna):
-
Nem tartozom semmilyen vallási felekezethez / ateista vagyok.
elvileg meg vagyok keresztelve, de az volt az utolsó alkalom hogy templomban jártam, az egész kereszténység egy nagy hülye vicc. Elhiszem hogy van vmi magasabb erő vagy hasonló, de a ma létező vallások már rohadtul nem erről szólnak. -
Beszarás, hogy mennyi vallásos elmebeteg van még a világon. -
Csak idegesítesz :D
Nekem nincs szükségem ilyesmire, fogd fel :)
Ok, ha te hiszel benne, de az a te dolgod. -
Neked nem meggyőző, de ettől én miért sértlek? -
-
Max te hiszed, hogy meggyözö. Számomra nem az, szóval ugyanott vagy te is ezzel. -
Rundstedt17 #50351 Látod,szórakozni akarnak,szolgáltatást keresnek a misében is.... -
Én miért sértek azzal mást, ha meggyőző szándékkal leírom a véleményem? Te meg pusztán annyit írtál, h sületlenség. Ki is sért kit?? -
Egyáltalán nem érdekel a dolog -
cargame #50348 Es pont ezert van egyre tobb Vidam vsarnap balf@szsag, meg jehova tanui meg sorolhatnam a nephujito buzisagokat. -
Nincs semmi problémám sem a komoly tartalmakkal, sem az olvasás-értelmezéssel, ellenben az unalmas szertartásoknak akkor sem szeretem... egy gesztus, és nagyon jól elvagyok nélküle. Nincs rá szükség közvetlenül sem a hithez, sem a vallásgyakorláshoz. -
Az egyhangúnak tűnő szertartások és írások komoly tartalmat hordoznak. Kérdés, h ezt az adott személy képes-e befogadni, és továbbvinni; avagy elmegy a füle mellett, és leírja a fórumba, h milyen unalmas...
"Csak elég ismerni, olvasni, értelmezni a tanításaikat." Ugye ezt te sem gondoltad komolyan, h te csak úgy hipp-hopp értelmezed a Bibliát pl.?? Az egy külön tudomány megtanulni helyesen értelmezni. A rengeteg félremagyarázás és helytelen értzelmezés több kárt okoz, mint amennyit használna. -
Nem gyakorlom a vallásom, nem is igazán hiszek benne, bár vannak olyan dolgok, amiket úgy gondolok, hogy igencsak elősegítik valaki jellemének, személyiségének fejlődését, és építő példákat mutat. Függetlenül attól, hogy az egész egyház korrupt, manapság meg jönnek az idióta ötletek, hogy böjtöljünk mobilok mellőzésével. :D Egyházi iskolába jártam, gyakorlatilag alsó tagozatba volt egy nagyon bölcs, kedves, figyelmes, nem elvakult hittantanárom, aki inkább a személyiség fejlődését segítette elő, és nem a mesékkel etetett. A többi tanárom állítom komplett idióta volt. Meg ismerek párat, haveromnak is volt szomszédja. Kimondottan rosszindulató emberek voltak, de ott is volt mindenféle pedofil és társai. Mondjuk nem érdekel, ők is csak emberek, nem róluk szól a vallás.
Amúgy engem a vallás inkább mint kultúra és történelmi múltként érdekel. Van egy sorozat amit nézek, az ilyen dolgokat, a biblia sötét foltjait dolgozza fel. Persze nem igazán van köze hozzá, benne vannak a filmes elmek és teljesen át van alakítva. Ugyanakkor fórumon be szoktak tenni linkeket, hogy az adott rész melyik odavágó bibliai részt dolgozza fel, érdekesek szoktak lenni. Mutattak egy olyan oldalt is, ami a biblia konstantinápolyi átdolgozás előtti _feltételezett_ részleteit kutatja. Pl.: hogy mózes nem is a vörös tengeren kelt át igazából, hanem valami mocsáron, amin amúgy egy tapasztaltabb ember is át tud kelni. -
F1re #50344 Egyáltalán nem érdekel a dolog -
Igen, aktív hívő vagyok.
Saját vallásom van! -
Mire megyek a templomba járással? Unalmas szertartás az egész, még a felolvasott szövegek is ismétlődnek egy idő után. Az égvilágon semmit nem ad az egész.
Tényleg nem kell a templom meg az egyház ahhoz, hogy kiszűrjem a vallás(ok)ból a jó és használható dolgokat.:) Csak elég ismerni, olvasni, értelmezni a tanításaikat. -
Rundstedt17 #50341 Tulajdonképpen úgy gondolom hogy nekik nincs is igazán véleményük,csak élik az életüket anélkül hogy egyáltalán lenne vmi támaszuk,az újkori ideák szerint hogy élvezd ameddig csak lehet mert utána vége.... -
Rundstedt17 #50340 Jah de legalább próbálnak a jóra tanítani vagy neked szimpatikusabbak azok akik azt mondják szarj le mindenkit csinálj amit akarsz nem számít senki és semmi? -
Számomra igenis sületlenség, és nem olyan dolog amit követnem kéne :)
Te meg azzal bántasz meg másokat ha rájuk akarod tukmálni, hogy igenis hinni kell.
Gondolkodj el ezen.
Nehéz lenne megfogalmazni mikben hiszek, én se tudom pontosan, az élet hozza, hogy éppen miben hihetünk. De egyáltalán nem szükséges. Egyelöre ahhoz tartom magam, hogy tenni kell a dolgokért és az álmokért, másképp soha nem jutunk elöre.
"Amúgy ez vonatkozik már többekre is, akik itt a fórumban voltak szívesek már leírni értékes véleményüket."
Nézz utána kicsit mit jelent az, hogy "Vélemény"
-
sőt, nem is kell templomba járni...hinni anélkül is lehet, nem? -
Ezzel egyetértek, mindig is sok hibája volt az egyháznak, és van ma is. Az egyházat akárhogy is, emberek alkotják. NEM az egyházban kell hinni. NEM a papok miatt érdemes templomba járni, hanem magad miatt. -
Látom a tanítások mögött az építő jelleget, de a mai időkben elkorcsosulni látszik az egész egyház.
-
Látom a tanítások mögött az építő jelleget, de a mai időkben elkorcsosulni látszik az egész egyház.
Jobban mondva mindig is korrupt volt.