127612
  • TheRock18
    erre is bevezetném,hogy dolgozz,oszt nem pénzt kapsz,hanem enni,oszt cső...jó,hogy nem már az én családom,meg a tiéd,meg a többieké fogja etetni/itatni a sok jóéletűt...
  • Lacee86
    Nem, ennek vmi más címe van amire én gondolok.
  • Calver
    Felon.
    [apro](bár nem láttam, de ez az)
  • Carlos
    Tegyük hozzá, hogy az elitéltek nagy többsége a magyar börtönökben dolgozik. Ugyanis aki dolgozik a börtönben kap egy kis pénzt és különböző juttatásokat (van meleg vize ;), kimehet a futkosóra, kaphat csomagot, etc).
  • TheRock18
    a büntetés lényege a bűntől való elrettentés...bár lehet sok félkarú ember járna az utcán xD
    kíváncsi vagyok a gyilkosokkal mit kezdenél...hm?
  • Lacee86
    Van is egy ilyen film, most nem jut eszembe a címe. Faszikám a kinyírta a betörőt, de mivel már az utcán tette, mikor menekült a fószer, lecsukták. Azt mutatja be a film, hogy lehet túlélni ezeket az éveket. Hogyan tud túlélni a börtönben; hogyan távolodik el tőle a családja, holott egyedül a felesége és a gyereke miatt érdemes végigcsinálni stb. Tanulságos. Szóval sajnos, tényleg benne van a pakliban h rossz szándék nélkül is vki ott köt ki. A tragédia az, h a büntetés mértékében messze nincs meg az a különbség egy gondatlanságból elkövetett emberölés és egy előre megfontolt brutális mészárlás közt, mint kellene lennie.
  • Carlos
    Én vágom...
  • TheRock18
    nem,te vágod
  • Molnibalage
    Remek. És hol találsz tévedhetetlen igazságszolgáltatást? Ilyen kis bűnök esetén visszavonhatatlan és súlyos ítélet elkúrása esetén mi van? Ki adja vissza kezed?

Nem a X. században élünk, de azért tutujgatni sem kellene az elítélteket. 30-as években pl a jenki rabok mit csiáltak? Utat építettek, kaszáltak, mezőgazdasági munkát végeztek.

Miért is jó ez?

1. Munka. Tudja, hogy mi az.

2. Valami is ad azért, hogy őt eltartják.

3. Végülis kijut a négy fal közül. Nem szabadság, de valami olyasmi. Mást is lát, mint a cella falát, szabad levegőn van. Szerintem ez nagy ajándék még a korlátozott benti lehetőséget is figyelembevéve.
  • Carlos
    Erőnövelő eszközre gondoltam. Nyilván ha dzsipó előránt egy bicskát és szénnélövöd az AK-val akkor elfenekel a bíró érte. :D
  • [HUN]FaTaL
    Az nem önvédelem hogy politikusokat lövöldözök. :D De még csak nem is gázolás:D
  • [HUN]FaTaL
    A lecsuknak rossz szó volt, elítélneket akartam írni. :) Ami valószínű valóban felfüggesztett lesz. Bár ha nincs fegyvertartási engedélyed, akkor szerintem nem biztos, de nem vagyok se jogász, se ügyvéd. :D
  • Carlos
    Ha nincs priuszod, akkor nagy valószínűséggel felfüggesztettet kapsz.

Persze ha kimész a kossuthtérre és célpuskával vadászod a politikusokat, akkor ugye nem...
    Bár ha jó ügyvéded van, akkor bebizonyítja, hogy gyógyszeres befolyásoltság alatt áltál és az elméd sem volt tiszta, szóval nem vagy büntethető. :D
  • Carlos
    Nem vágod te ezt úgylátom... :D
  • [HUN]FaTaL
    Tévedés, ha azonos szintű fegyverrel, esetleg puszta kézzel véded meg magad, akkor az nem önbíráskodás, hanem önvédelem és felmentenek. Ha lelövöd mikor késsel támad akkor lecsuknak, de biztos hogy enyhítő körülmény az önvédelem.
  • [HUN]FaTaL
    Ide nem bűnőzőket zárnak szvsz. Gázolás, gazdasági bűncselekmények sztem. Nem sorozatgyilkosokat és merénylőket tesznek ilyen börtönbe...
  • Carlos
    Nem vágjátok ti ezt úgylátom...
  • TheRock18
    csak azt hiszed...
    múltkor pl. két embert majdnem elgázoltam,azért mert kivilágítatlan helyen mentek át...ha elütöm,meghalnak...és kemény éveket szabnak ki rám...bármikor börtönbe kerülhetsz akaratodon kívül is
    vagy,ha valaki rád támad,és véletlenül megölöd védekezésből...szintén önbíráskodásért mehet a hűvösre...könnyű ám oda bejutni :S
  • Lacee86
    Na ezt rohadtul nem értem, minek a bűnözőknek ilyen épület... Ezzel inkább bűnözésre buzdítják az embereket. Egy átlagember hol engedhet meg magának ilyen körülményeket?? Akkor már jobb a fene nagy szabad nyomorból zárt luxusba menni. Vagy ide azok kerülnek, akik eleget fizetnek? Valszeg így van akkor...
    Sztem egy börtön alapvetően egy súlyos, nyomott hangulatú épület legyen, ami elriaszt mintsem hívogat. A bűnözők amúgy is ezt érdemlik, semmi mást. Sőt örüljenek h egyáltalán eltartják őket.

Amúgy sztem pár év büntetést leülnék szó nélkül, mást úgy se tehetnék. Azért minden börtön csak nem olyan durva, mint ahogy a filmekben mutatják.
    Évtizedek elől tuti h menekülnék ahogy csak lehet (külföldre leginkább), vesztenivalóm úgyse lenne...
  • TheRock18
    aki ilyet csinál..annak valami komoly baj lehet az elméjében:S míg él bolondokházába kell tartani egy magában...
    meg pl. az ámokfutók..azok is nagyrészt bekattannak,azért válnak olyanná
    de,aki pl. bemegy valakihez szánt szándékkal pénz/ékszer reményében,és mivel nem talál semmi értéket,ezért kinyírja az ott lakókat,vagy esetleg azért öli meg őket,mert felébredtek és észrevették őt...nah az ilyet beásnám nyakig a földbe,és addig ütném,rúgnám a hülye fejét,míg meg nem pusztul :P
  • FZoleee
    Semmit, mivel nem tennék olyat, ami miatt bevihetnének :D
  • OrioN the S
    Gondolom ide nem olyanokat zarnak akik 4 csaladot meszaroltak le es megettek 3 kislanyt.
  • [HUN]FaTaL
    Én alapból arra gondoltam, hogyha ártatlan vagyok. A másik nem opció, nem követek el ilyesmit. Ha mégis akkor lehet hogy leülném.
  • TheRock18
    :S
    neeh mai börtönök
    hol érdemelnének ilyet..aki bizonyíthatóan gyilkos,golyót neki...ő lerendezve
    meg a régi törvények kellenének...aki 20rugó felett lop,kezét levágni..
    mint az araboknál: nemierőszak,drogárulás,korrupció = kivégzés
    a börtönök meg a legszörnyűbb helyek legyen ahova ember juthat...valahogy így kéne kinéznie egy olyan világnak,ahol a bűntől való elrettentés a cél...szégyen
  • OrioN the S
    azert itt talan leulnek par evet ,ha arrol van szo :)
  • TheRock18
    van egy ismerősöm...lecsukták 2évre zsarolásért...2méter magas,110kg..meg amúgyis egy kigyúrt állat...nos a böribe úgy megtörték,hogy mostanság már csak sír...
    lehet,hogy a segge szűz maradt,mert nagy állat,de tuti rámentek 10-en és sz*rrá verték néhányszor...mint általában minden "friss húst"...
    a böri csak annak kikapcsolódás,akiknek a haverjai is bent vannak
  • tenkenorman
    ha lennék 35-40 éves és elítélnének 40-50 évre menekülnék amíg lehet.
    ha 10 év lenne nah akkor nem tudom mit tennék. felraknék-e egy lapra mindent, vagy bevonulnék...
  • tenkenorman
    a börtönt kétféle képen lehet felfogni:
    A:
    kemény vagyok, én leszek bent az úr, vagy nem baszogatnak. és tök menő mert ganxta vagyok meg raj meg minden.
    B:
    az életem árán sem megyek be, rossz megduknak, meglopnak, megaláznak, inkább meghalok mint hogy bekerüljek.
  • OrioN the S
    Akik arra nyomtak ,hogy leulnek azok akkor is ,ha pl. 40-50 ev? En tuti megprobalnek meglogni...
  • tommygear
    külföld vagy kinyírom magam
  • Calver
    "böribe"?
    btw külföldre menekülnék, irány mondjuk Ausztrália, aztán sok szerencsét a megtalálásomhoz mondjuk az outback-en.
  • TheRock18
    fogalmam sincs...
    már könnyű eljutni külföldre,de ha elkapnak,úgyis kiadnak Mo.-nak :S
    valszeg,az utolsó pillanatig menekülnék,és ellenállnék,ha kell meg is halnék,de böribe nem mennék...
  • chhaya #50942
    Ha ártatlan vagyok, akkor külföldre mennék,
    ha jogos a büntetés, akkor lehetséges, hogy bevonulnék.
  • Bandee1987
    Akkor már inkább olyan országba, aminek nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal.
  • tenkenorman
    először arra gondoltam hogy kinyírnám magam. de előbb megnéznék egy két jó akciófilmet lelkesítőnek.
  • tenkenorman
    Megkérnék valaikit hogy segítsen. Mondjuk vegyen fel nekem egy nagyobb összeget, és kimennék mondjuk finnországba, talán még amerika jöhetne szóba de úgy hogy már elítéltek nemhiszem hogy sikerülne...
  • Dick Riddick
    Külföldre menekülnék.

• Katarina 60
    Letölteném a büntetést.
  • xxxpaulxxx
    külföldre menekülnék mint a cigányok
  • [HUN]FaTaL
    Külföld