127612
-
Fbn Lx #51776 simán belefér 1-2 pofon, ha nagyon elszalad vele a ló.
Valamiféle módon fizikailag is ki kell fejezni a dominanciát. Persze nem úgy, ahogy apám csinálta, hogy megsorozta a fejem.
De látni a különbséget köztem és húgom között, aki soha nem kapott, max szóban. Ő kis akarnok lett. -
Rundstedt17 #51775 Mert téged nem fene nagy liberálisan neveltek? -
osztom...
éljen a fene nagy liberalizmus:D
itt egy generáció múlva kurva nagy gondok lesznek... -
Rundstedt17 #51773 van(nak) -
Egy-két nagyobb pofon néha nem árt, ha az kellően indokolt. -
Az ilyen dumáktól kapok agyfrászt. Tesód egyáltalán van? -
Csak ha fájdalmat alig okoz, pl. kisebb pofon, csuklószorítás, vagy egy laza seggberúgás....
ez is csak akkor mikor már a szó nem segít. Sztem mindenkinek kijár néha egy pofon, hogy észhez térjen.
persze nem úgy kell nevelni a gyereket, hogy minden nap ordibálok vele, amíg lelkileg is kikészítem. Ha van büntetés, legyen jutalom is, meg ne féljen a gyerek az embertől, csak mutasson tiszteletet. -
Rundstedt17 #51769 hagyjuk majd rájössz :D -
Rundstedt17 #51768 na igen miért kell ismételni? -
Csak nem csalt az emlékezetem! :D -
vótmá -
"A hangos szó / rákiáltás / lehordás még belefér, de a bántalmazás semmiképp."
De volt már ilyen kérdés, nem? -
A saját bőröm az mi és a két tesómé? Anyám több tanítványát mai napig jól ismerem. Másegyéb? -
Velem sokat kiabaltak es parszor repult is a pofon(megerdemeltem...),de mivel tobb volt a kiabalas ezert ott tartok ,hogy ,ha valaki kiabal velem az nagyon fel tud huzni... meg jobban idegesit ,mintha megutnenek. Ennek kissebb vitaknal vanak hatranyai ,ha valaki felemeli a hangjat :\ Faterom egyedul nevelt 2 eves korom ota es vasszigorral. Mondjuk nem is lettem szadista es tudok tiszteletet mutatni annak aki megerdemli vagy ugy erzem ,hogy tisztelnem kell.
Csak ez a kiabalosdi azt eredmenyezte ,hogy elegge indulatos lettem es 2 szoval fel lehet idegesiteni es ez nem olyan jo ,mert seperc alatt az egekbe van a vernyomasom es kiakadok :\ -
Rundstedt17 #51762 Ez marhaság,igazán véleménye csak annak lehet hogy milyen jó módszer aki saját bőrén tapasztalta. -
Rundstedt17 #51761 Azért az elég szélsőséges hogy veri a szüleit.Viszont akit szigorral neveltek az általában elég zárkozott és jóval komolyabb is(ugye azt meg nem kell ecsetelnem hogy ez a tanárok előtt előny de az életben rengeteg területén rohadt nagy hátrány) tudom magamról és jó pár ismerősömről. -
szurop #51760 Igaz hogy zárkózottabb vagyok énis, de inkább, mint egy szadista faszkalap. -
Nem, anyám jobban tudja. Nagy különbség. Az emlúlt 20-30 év alatt rengeteg rosszcsont kölöknek adott olyan alapot amivel később lehetett mit kezdeni. Az egyik volt osztályának nagy része a közeli barátom is volt egy ideig, hiszen egykorúak voltunk. Mind tisztességes, jól nevelt fiatal lett. Biztos véletlen az összefüggés. Még C kategóriás gyerekből is tudott normális embert faragni. -
Rundstedt17 #51758 "De neked biztos nagyon jó rálátásod van NULLA pedagóiai tapasztalattal és háttérrel. Osszad csak az észt bátran."
Több rálátásom van,mint neked.Mert ugye én kaptam jó pár pofont és teljes szigor alatt nevelkedtem.
Hogy rendes voltam-e?
-Kiváló magatartású mintagyerek.
Hülye voltam 7 évesen 4 éves értelmi szinvonalát is alig súrolva vagy később korban elmaradva?
-Nem,éppen hogy túl komoly.
Nos ez idáig stimmel hiszen te pont ezeket írtad milyen jó hatással van stb.
De folytassuk tovább.
Érek vele vmit most?
Szart se.
Milyen előnyei vannak?
Semmi,a többséggel nehezebben értesz szót mert túl komoly vagy,zárkozottabb stb....
De te ugye jobban tudod.... -
Freeda Krueger #51757 Nevelési célzattal egy két pofon simán belefér,érettebb fejjel belátni utólag is,hogy nem volt káros.
Szerintem legalábbis. -
szurop #51756 Ezt már leírtam ide, de megint elmesélem. Lehet hogy két kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor vertek el, hugomat sem verték anyuék, de az biztos hogy pici korunk óta, ha kellett kaptunk, ha csak az kellett, akkor jól leszidtak minket. Így én nagyon normális embernek tartom magamat, és tuti hogy mások is. Viszont unokaöcsém nem volt sosem fenyítve, ez meg is látszik. Már hat éves korában terrorizálta!!! a szüleit, annyát, apját most még 10 évesen is veri, és tuti hogy felnőtt korában is verni fogja őket. Egyszerűen 10 évesen egy szadista állat. Múltkor megsiratta annyát-apját, valamin nagyon összeveszett velük. És én látom, hogy ez csak azon múlik, hogy nem volt egészen pici korától kordában tartva. -
Miért ne? Anyám tanár 30 éve. Tudna mesélni neked a nevelés hiányáról. Régen egy osztályban (30 fő) volt 2-3 neveletelen gyerek. Ma kb. 30-40% az. Úgy jönnek be az iskolásba, hogy 6 évesen sokszor alig súrolják egy 4-5 éves gyerek értelmi szitjét és a nevelés teljes hiánya jellemző őket.
De neked biztos nagyon jó rálátásod van NULLA pedagóiai tapasztalattal és háttérrel. Osszad csak az észt bátran. -
Rundstedt17 #51754 lol az megint más.Ne keverd a szezont a fazonnal. -
Ikertesóm kétszer kapott kb. nagy pofont, mert nem bírt magával. Nem okzotott neki sem maradadó sürlést (egy pofon miért okozna?) sem lelki törést.
Majd, ha a sok elvadult vadálattal kell együttélnem akkor ugye nem veszed zokon, ha a rámtáadó kis késes neveleteln vadállatokat bebaszom a Dunába vagy a busz alá? Mert lassan itt tartunk. Volt már olyan, hogy alsós (!) gyerektől kést kellett elvenni. Vágod?
Inkább kussoltál volna. -
Rundstedt17 #51752 Aham majd a gyerekednek oszd az áldást. -
Érdekes, évszázadokik ezrdekeig máködött és egész jól. Nem volt olyan züllött és jövőkép és tudás nélküli a fiatalság, mint ma, esetleg tisztelték szüleit és nem pofáztak nekik úton útfélen vissza (a saját szüleinek!). Legalább azt tudták, hogy hol a helyük a világban.
Tudod van az a mondás, hogy atyai pofon. Nem jókedvében adja a fater. Azért, hogy a gyerekből ne ÁLLAT, hanem EMBER legyen. -
A hangos szó / rákiáltás / lehordás még belefér, de a bántalmazás semmiképp.
Saját magamról tudom, az is elég ha rámszoltak és azt kifejezetten útáltam amikor kiabáltak velem, ekkor tudtam hogy nagyon rosszat csináltam. -
Rundstedt17 #51749 Ki az a 2 állat? -
A hangos szó / rákiáltás / lehordás még belefér, de a bántalmazás semmiképp. -
A hangos szó / rákiáltás / lehordás még belefér, de a bántalmazás semmiképp. -
gyerek esetében nem megoldás az erőszak...
fejbe rúgnám azokat a szülőket,akik nagyközönség előtte szokták elverni a gyerekeket..:S de amúgy sem szabad bántani...
meg amúgyis maradandó lelki sérüléseket okoz nekik...mint nekem is
bár én sokkal tisztelettudóbb vagyok,mint öcsém
nagyobb korában 16+-tól már esetleg 1-1 atyai pofon nem árthat,ha nagyon pofátlan a fiú...bár anyától kaphat a lány is pofont,ha pofátlan...
szerintem soha ne üssön egyik nem ellentétes neműnek pofont
pl. anya a fiának
apa a lányának
de az erőszak sose megoldás gyerek esetében,ez biztos
-
Meg sosavba :\ Siman hagynad ,hogy a tuzbe nyuljon? :|
Egy ido mulva az lenne ,hogy siman meglog es nem fogja erdekelni ,hogy mit csinalsz. Azert nem fog engedelmeskedni ,mert "ahh ugyis csak ramszol.." Persze ez attol is fugg ,hogy milyen beallitottsagu lesz a gyerek es milyen kornyezetbe no fel. Nem kell agyonverni ,de 1-2 pofon belefer bizonyos esetekben. Tiszteletet kell tanitani neki. Ismerek olyat akinek ez kimaradt es full paraszt a gyerek meg olyan dolgokat csinal ,hogy pofam leszakad...
-
ba32107 #51744 7 hónapja konkrétan -
Csak ha fájdalmat alig okoz, pl. kisebb pofon, csuklószorítás, vagy egy laza seggberúgás... -
a gyerek nem akkor fogja megtanulni, hogy a főútra az autók közé kiszaladni veszélyes, hogyha mindig megmondják neki, hanem hagyni kell, hogy gázolják el, és megérti, hogy nem szabad -
Csak ha fájdalmat alig okoz, pl. kisebb pofon, csuklószorítás, vagy egy laza seggberúgás....
Agyonverni azért nem szabad, de azt se szabad hogy rá se szólsz, mert akkor olyan is lesz nagyobb korában... -
Nem szabad itthon semmiféle atrocitásnak kitenni a gyereket, a szülőknek az a dolga, hogy megvédjék.
a szülőnek nem szabad sehogysem egy negatív képet alkotnia magáról a gyerekben. Néha le lehet hordani, de csak szóval, és azt is inkább ne csak ha nagyon muszáj. A gyerek nem akkor fogja megtanulni hogy a tűz veszélyes hogyha mindig megmondják neki, hanem hagyni kell hogy nyúljon bele, és megérti hogy nem szabad. -
xxxpaulxxx #51739 Csak ha fájdalmat alig okoz, pl. kisebb pofon, csuklószorítás, vagy egy laza seggberúgás....
Nem vagyok még apa hálistennek:D De azt tudom, hogy én a gyerekemet normálisan fogom nevelni... mivel megvan a megfelelő példám, hogy hogy ne neveljem:D -
meg kell találni az arany középutat -
Nem rég volt ilyen kérdés.