127612
-
HARCOLJATOK! HARCOLJATOK!
-
-
igen..mert azok,hitler körvetlen baráti köréhez tartoztak
tehát olyan,mintha egy közeli barátod elárulna és megölne...kb. -
a haza érdeke nem egyenlő egy vezető csoport érdekével...de ez is nagyon relatív, hogy ki mit lát a haza érdekének...nehéz megítélni -
Boldogan és lelkiismeret furdalás nélkül. -
Én pedig úgy látom hogy a nagy nemzeti öntudatok miatt robbantak ki a legvéresebb konfliktusok. -
Fbn Lx #53213 mellesleg újabb önirónia, ellentmondás, vagy hívjátok ahogy akarjátok, amit már sorozatosan, sok embernél olvastam:
-a magyar egy birka nép, bármit meg lehet velük tenni.
-aki tüntet, az egy f@sz, úgysem ér semmit. -
Fbn Lx #53212 Ha nem lennének és soha nem lettek volna emberek akik látványosan ellenállnának, már itt sem tartanánk, bármit megtehettek volna velünk.
Bár jórészt így is, szóval közel sem az a baj, hogy az emberek kimennek tüntetni, hanem az, hogy nincsenek elegen, és nem elég határozottak. Egy sor ekkora pofátlanság után, sőt, tulajdonképpen már gyurcsány híres beszéde után kint kellett volna állnia a népnek a parlament előtt, fegyverben. Azt hiszed, hogy más országban el lehetett volna játszani büntetlenül azt, amit itt?
Nincsenek igazi vezetők, akik összefogják a népet, és cselekvésre bírják, mint '48-ban. Nagy tévedés, hogy itt az a baj, hogy tüntetnek az emberek - inkább az, hogy közterületet rongáló szélsőséges agyament állatok miatt mindenkit lenéznek, akik változtatni akarnak és ellenállnak. -
Cat 02 #53211 Azok sose kerülnek bele...
Ám akik itt vitatkoznak: ha egy náci ss tiszt, átáll a szövetségesekhez és megöli Hitlert, akkor most ő gerinctelen hazaáruló ? -
te olyan semmilyen -
Fbn Lx #53209 a hazád egy közösség?
a hazád a politikusok, vagy az állam?
oh, ennyi fasságot. -
Hát nem gyenge.
Rundstedt17:]i]"Döntsétek el most komcsi vagy náci vagyok?ajh de unom már ezeket az érveket"[/i]
Szerintem kozmopolita. Nihilista.
Ezt nem érvként hoztam fel, de azok után, hogy azt írtad, hogy "propaganda mű" (az Egri csillagok), felmerült a kérdés, hogy mi a mérce?
Ugyanis az Egri csillagokat romantikus történelmi regényként tartják számon jobb helyeken, propagandának nevezni nem tudom milyen körökben szokás.
Marx csak egy tipp volt, mondjuk hasraütésszerűen, reméltem kibújik a szög a zsákból.
Nem bújt, de már nem is annyira érdekel. -
Fbn Lx #53207 semmi = 0 befektetett munka. gondolom így is értetted. -
Fbn Lx #53206 Ezzel csak annyi a baj, hogy attól, hogy a saját hazádat feladod, a többi "kreálmány" még létezni fog, nem fog hirtelen mindenki úgy dönteni a világon, hogy megszűnnek a határok, és egybeolvasztják a népeket. Ha te feladod azt, ahová tartozol, a saját népedet, azzal csak te leszel kevesebb. Mert a te népeden kívül mindenféle nép fog valahová tartozni; te viszont nem.
Nem hiába mondják, hogy a hazád az egyetlen hely, ahol igazán élhetsz. -
Nem árulnám el, bár halál esetén gondolkodóba esnék. Nem szívesen szerepelnék a törikönyvben, úgy mint egy gerinctelen féreg... -
Fbn Lx #53204 Egyébként érdekes, hogy akik belemennének, pont ők hajlamosak a hazát és a magyar mentalitást szarral dobálni. Elég komoly önirónia. -

Szintén! -
Rundstedt17 #53202 Így van. -
Simán. Persze. Gond nélkül. -
az jött le, hogy semelyik se vagy, de komcsi/baloldali az egyértelműen nem -
Himnusz hallatán én is libabőrös leszek. -
Rundstedt17 #53198 Döntsétek el most komcsi vagy náci vagyok?ajh de unom már ezeket az érveket
-
Én sem áldoznám fel magam az országért,de ez a pocskondiázás már kicsit kezd direktbe átmenni.
Szeretnék elmenni innen messzire,és a jövőmet nem ebben az országban építeni,de mégis ha meghallom a honfoglalás zenéjét,vagy a szózatot,lúdbőrős leszek.
Azért sajnálom azt az embert,aki ezt egy kicsit sem érzi át. -
Rundstedt17 #53196 Ez így igaz,egy értelmes realista ember belátja
-
Én is az elsőre nyomtam.
Hogy miért?
Azért, mert jelenleg Magyarország mindenkinek a Hazája csak nekünk Magyar embereknek nem.
Így nincs is mit elárulni, hiszen ahhoz, hogy legyen mit elárulni ahhoz az Magyar államnak is máshogy kellene hozzáállnia. -
áh. jobbos a srác -
Rundstedt17 #53193 Az embernek a saját élete kell hogy a legfontosabb legyen.Aki egy olyan közösségért való meghalást reklámozza akik leszarnak az vagy politikus vagy hülye vagy agymosott. -
-
Rád mi hatott? Marx? -
Nyilván. -
Rundstedt17 #53189 Igen boldogan,tiszta lelkiismerettel -
Szeretem a magyar nyelvet, szeretem a magyar ételeket, szeretem a magyar tájakat.. De bocs, ez kevés ahhoz hogy feláldozzam magam. -
Egy népszavazás lebonyolítása sem aprópénz. -
Rundstedt17 #53186 Egy propaganda mű,rám nem hatott -
Még szerencse. Bajban lennénk, ha Rundstedt17-en vagy SötétBarmon múlna a HAZA (tehát nem a kormány, nem a rendszer, NEM) sorsa. -
Max annyit hogy szék*rják a várost és aztán az is plusz költség.. és ők az igaz magyarok..szánalom. -
Sajnos egyre jobban kezd beérni a bibsik agymosása hogy kitöröljék az emberekből a nemzeti öntudatot. -
De azért álmodozzatok csak a semmiért kapott mesés gazdagságról...
A hazaárulás nem semmi.
Szerintem te sem így gondoltad, csak pontatlan fogalmazás. -
tom235 #53181 Hát, a politikusok is eltudnak... -
de ti hisztek ezekben a mesékben, hogy a MAI világban ilyen saját emberáldozatokkal bármi is megváltoztatható? Ugyan ezt érzem mikor kimennek felvonulni a tömegek, tüntetnek, de mit érnek el vele? Jórészt semmit.