127612
-
Viszont jó ötletnek tartanám egy általános In Memorian topik. -
A szándékot értékelem, de felesleges, mivel úgyis csak vitatkozás lesz belőle. -
A szándékot értékelem, de felesleges, mivel úgyis csak vitatkozás lesz belőle. -
Egyéb:
Nincs. -
Egyéb:
Nincs. -
A szándékot értékelem, de felesleges, mivel úgyis csak vitatkozás lesz belőle.
Egyik-másik ilyen topikban gyönyörű emberkék osztják az észt. Azt hiszem én majd saját magam megemlékezem róluk, nekem nem kell hozzá külön topik.
-
Kb.
#53250 Szintén ez a helyzet. -
DIESEL DOG #53252 Nekem aztán mindegy hogy nyílik, vagy sem... -
Egyéb
tök felesleges! minek magasztaljuk az elhunytat? s ha tesszük akkor mért csak a híreset? a hírhedtet mért nem? vagy az átlagembert? esetleg akkor érteném meg ha sg-s volna az illető (na nem soknak kívánom) szóval tök felesleges. mert pl ha véleményt nyilvánítanék egy - két híres hallottal kapcsolatban, hát vszínűleg banamákon találnám magam. de nem teszem. mert halottról vagy jót vagy semmit, s nem vagyok olyan bunkó (elnézést a kifejezésért) hogy számomra akár ismert akár hétköznapi emberről véleményt nyilvánítsak halála után mint ahogy ezt teszik itt egyesek. másrészt ez egy informatikai tudományos fórum. szerintem ez nem idevaló. -
Taki29 #53250 Tőlem annyi topikot nyitnak amennyit akarnak . Ha nem érdekel akkor nem olvasom - szólok hozzá , ha meg érdekel akkor foglalkozom a dolgokkal . -
a szándékot értékelem, de felesleges, mert úgy is csak 1-2 hétig él a topik -
Nekem mindegy. -
Nekem mindegy - nem ellenzem, nem is zavar, ha érdekel az illető, benézek. -
300-at? 40 évvel a thermopülai csata után a perzsák zsoldosaiként harcoltak a spártaiak. Nem azért harcoltak ott halálig, mert akkor erkölcsi hősök lettek volna, hanem mert a harc volt az életük, ott nyert értelmet létük. Erre nevelték őket. -
Annyira vicces, mikor sokan bizonygatják, hogy a magyar mekkora ász, s nincs még egy ilyen nép, még egy ilyen nyelv, stb, stb... Akkor MIÉRT vagyunk a béka segge alatt folyamatosan, ha akkora jók vagyunk??? Vezetők hibáztatása nem érv. Egy ország vezetői mindig olyanok, mint akik megválasztották őket. Történelmi elnyomás duma pedig szintén nevetséges. Ergo ezt is kéretik mellőzni. -
Akarom mondani, hogy droidzónába illőek vagy igazából nem számítanak, mert a mindennapi életemet nem befolyásolja... -
Az általad említett idézetek vagy szimbolikusak, vagy régiek, vagy droidzónába irrelevánsak. A nyelv szépsége hol érdekel engem, ha folyton vegzálnak. Árnyaltabban és szebbet tudok anyázni. Ennyi. -
Rundstedt17 #53241 "Azért Magyarország versenyképességet elég erőteljesen befolyásolták az 1920-as határmódosítások (csak hogy a gazdasági szempontokat megemlítsem, gondolom neked az a leglényegesebb). Még hogy fogalmak!
Még mi a fogalom?"
Mikor jössz rá hogy marhaság a fejletlenségünket a határmódosításokra kenni?Ha a nyersanyagokon múlna minden akkor Afrikai országok lennének a leggazdagabbak..... -
Fbn Lx #53240 Montesqieu:
"A magyar híres szabadságszeretetéről, nemes és nagylelkű jelleméről, hősi bátorságáról. Vendégszeretetének legendás híre van."
Jules Michelet:
"A magyar nemzet a hősiesség, a lelki nagyság és a méltóság arisztokráciája. Mikor fogjuk adósságunkat ez áldott nemzet iránt leróni, mely a nyugatot megmentette? ... E nemzet hősi példájával felemel és megnemesít minket. A magyar hősiesség magas erkölcs megnyilatkozása."
Sir Boyle Roche:
"A magyarok népi nyelve rendkívül kifejező és a dalaik ősibbek, szebbek, kifejezőbbek a mieinknél."
Victor Hugo:
"Magyarország a hősiesség megtestesülése."
Roosevelt:
"Az egész világ adósa Magyarországnak az ő múltjáért."
Giuseppe Mezzofanti:
"Tudják-e, melyik az a nyelv, amelyet konstruktív képessége és ritmusának harmóniája miatt az összes többi elé, a göröggel és a latinnal egy sorba helyezek? A magyar..."
(Giuseppe Mezzofanti 58 nyelven írt és 103 nyelven beszélt)
G. Herring:
"Magyarország gátja volt a török terjeszkedésnek, bölcsője az alkotmányos szabadságnak és a vallási türelemnek."
Heffi:
"...a saját életem elvégre fontosabb mint a hazám. Egyértelmü ...
Na és mi az a sok jó dolog a hazában amiért kikéne állni?"
SötétBarom:
"Árulnám elfele mint a huzat. A "haza" még nem tett értem semmit. Csak baszogat. Levesz. Ellehetetlenít. Elmegy a kurv@ anyjába."
tigerbácsi:
"vesszen az állam, ország"
Rundstedt17:
"A haza ugyanolyan jelszó mint a keresztes háborúk idején a szentföld,vagy az araboknál a jihád.A haza egy ok amiért életedet kell odaadnod hogy a politikusokat és idegeneket megvédj akik amúgy szarnak rád."
Jó éjszakát nektek, drága magyar hősies, jobb sorsra méltó, dicső és becsületes, tisztelettel, alázattal és hűséggel teli fórumozótársak. -
Rossz a kérdés...
Csak azok árulhatják el az országot akik abban a helyzetben vannak,és akik oda kerülnek azoknak bizonyitaniuk kéne hazájuk iránti hűséget,legalábbis én csak úgy vennék oda valakit.
De már tökmin1,már elárulták a hazát de úgy is mondhatni kiárulták...szégyen h ilyen gyengék vagyunk. -
"De amíg pusztán fogalmak forognak kockán (határok, megyék, egyéb kreált dolgok) addig nem tudnék azonosulni a hősiességgel -.-"
Azért Magyarország versenyképességet elég erőteljesen befolyásolták az 1920-as határmódosítások (csak hogy a gazdasági szempontokat megemlítsem, gondolom neked az a leglényegesebb). Még hogy fogalmak!
Még mi a fogalom? -
Visszautasítom őket, inkább meghalnék mintsem eláruljam a hazámat.
túlsokat tettek az emberek a múltban, nemlenne merszem rombolni mégjobban :/ -
"egy hazát ne a szerint azonosítsatok,hogy ki vezeti...ha tönkreteszik bizonyos emberek,arról nem a hazád tehet
a hazát Te alkotod,tehát,ha utálod a hazádat,akkor valahol magadat is...
amúgy mindenki mondja,hogy nem adná az életét..a hazába tartozik a családod,szeretteid...mikor eszedbe jutna,hogy ez a Te földed,a Te őseid haltak meg érte/rajta.."
Akkor mivel azonosítsam? Ha tegyük fel elárulta volna valaki Hitlert, viszont a németek nem bukják a háborút, ez az ember lógott volna hazaárulásért.
Amivel tudnék azonosulni, ha egy olyan csoport, erő, életforma ellen kellene küzdeni, harcolni, aki az én és a családom életére tör. Ha inváziós seregnek célja lenne minden magyar elpusztítása, a népirtás, nyilván nem lennék hajlandó köpni egy szót sem. De amíg pusztán fogalmak forognak kockán (határok, megyék, egyéb kreált dolgok) addig nem tudnék azonosulni a hősiességgel -.- -
pista89 #53235 Elfogadnám az ajánlatot, a saját életem elvégre fontosabb mint a hazám.
Ez az ország úgyis semmi.. -
Nem -
Menj...keresd meg Slotát, hátha összehoztok valamit -
Simán elárulom, azt húzok külföldre. Ennyi -
na mondjuk egyrészt nem tudhatod hova léptem ki, mellesleg épp eleget lépek ki, osztrák határ mellett élek, látok sok dolgot.
DE
miért is kellene BÁRHOVA elmennem, mikor itt a hazám? éreznem kellene anélkül is, hogy bárhova elmegyek, itt a legjobb nekem. Azt meg ahogy emlékszem, úgy írtam, hogy hiába VAN OLY SOK SZÉP TÁJ, HUNGARIKUM (tehát elismerem, hogy van), ebből a mai modern kor életcélját nem lehet elérni. Nem jó életcél, de ezt nem mi fogjuk megváltoztatni, rághatnám a körmöm, felszólalhatnék fórumokon, ráparázhatnék, hogy változzunk, de minek. -
Sajnos mindig voltak/lesznek ilyen korszakok a történelemben -
Cat 02 #53229 Elolvastad amit ír ? Elmenne szerintem ha lenne miből :) -
Cat 02 #53228 És mégis úgy kerülne be a világtörténelembe, mint egy hős... life sucks >.< -
ha így is lenne,1-1 olyan film gyenge utánzása lenne a megtörtént valóságnak.. -
ezt csak azért mondod,hogy a kis beszűkült világodból még sosem léptél ki...
egyszer menj egy néhány szép helyre,tájra "kurva"országban..és rájössz,mennyi szépség van itt...
falut nem mondok,mert szeretném,ha háborítatlan maradna -
Túl sok kommunistás-megszállós filmet néztél szerintem. 
Én akkoris tiplizek ebből a pocsolyából amit egyesek "haza"-nak hívnak.
Lehet megvetni, lehet utálni, de amig ti a hazáért kiálltok és rohadtok a fidesz-mszp párharcban és megpusztultok valamelyik kórházban ahol szarni se lehet hogy ne kapnál el valamit nemméghogy tusolni, addig én majd külföldről jót röhögök. -
mehet oda az ország mozogni képes összes hazafija, akkor sem történik érdemi változás. egyszerűen ez MA már nem megy, hogy kimegyünk, szétverünk mindent, jobb lesz. Más országokba is kinézhetsz, van pár példa, akik aztán tényleg durván tüntetnek, nem marad mögöttük semmi, és még sincs ott sem következménye. De van, ahol a tömegbe lőnek, kérdezés nélkül, ott legalább az emberáldozat megvan, ahogy ti várnátok, de eredmény nincs.
Javarészt akik a hazát védik, ennyire ösztönösen, azok jórészt azon korsztály képviselői, akik már közel biztos egzisztenciával rendelkeznek (ha manapság lehet ilyet kimondani), van mögöttük/mellettük egy család, munka. Más szóval, látták a szép oldalát is az országnak, ha csak kis ideig. És akkor nézzük a másik oldalt, azon fiatalok (15-20 évesek), akik csak most kezdik felfogni, mi hogy működik az életben, most kerülnek bele a mélyvízbe, csak azt látják, hogy az eddig tanított, csodás országimázs, a nagy, dicső történelem, a híres írók, költők ideje bizony elmúlt. Van helyette egy szar. És itt nem gyurcsány, orbán, meg a többi mossa ki az emberek agyát, mint pl az a tengerentúlon megfigyelhető, érzi mindenki a saját bőrén. Ma, egy pályakezdő, vagy hamarosan odakerülő fiatal miben bízhat? Biztos állás, biztos jövő, biztos anyagi háttér? Dehogy.
Amíg otthon vagyok szülőkkel, nem igazán érdekel az adózás, hogy a bérem fele elmegy mindenféle szarra, amiből aztán semmi javulást nem látok, SŐT. Addig nem érzem, hogy a pénztől függök. Aztán, amint magamat kellene ellátni, saját kereső leszek, észlelem, hogy hoppá, ez így megy? Drága kis hazámban?
És igen, ez alapján ítéli meg a hazáját, mi más alapján tenné? Lehet szép történelmünk, irodalmáraink, gyönyörű tájak, s az a pár dolog, amire büszkék lehetünk még, HA egyszer ezek a mai világban sz*rt sem érnek? Megszületsz, tanulsz, dolgozol, családod lesz, meghalsz. Ez ma az élet rendje, de nálunk még ezt az egyszerű receptet sem lehet követni, pedig ez az elvárás. Akkor miért szeretné bármely fiatal a hazáját? -
felesleges olyan mellett nyálatverni ami szubjektiv. meggyőzni úgysem tudod a másikat, akkor meg minek szenvedni? -
egy hazát ne a szerint azonosítsatok,hogy ki vezeti...ha tönkreteszik bizonyos emberek,arról nem a hazád tehet
a hazát Te alkotod,tehát,ha utálod a hazádat,akkor valahol magadat is...
amúgy mindenki mondja,hogy nem adná az életét..a hazába tartozik a családod,szeretteid...mikor eszedbe jutna,hogy ez a Te földed,a Te őseid haltak meg érte/rajta..hogy Te egyáltalán megszülethess,és családod lehessen
ha ne adj Isten,egyszer arra kerül a sor,hogy ismét meg kell védeni a hazát..akkor jusson eszedbe,hogyha nem teszed,veled végeznek,mert ellenség vagy a gyerekeid megölik,feleséged megerőszakolják..és az egész családoddal együtt rabszolgák lesztek...és ott,és akkor lőnek majd fejbe,amikor és ahol kedvük tartja
tehát,ha te a hazát,mint politikai pártot,mint kizsákmányoló helyet azonosítod,akkor tévedésben élsz
de amúgy is,ha nem tetszik...egy akasztófáravaló szavaival élve ,,ellehet menni..''
de úgyis olyanok lennétek,mint az egyszeri ember,aki végül rájön,hogy az ő keresztje a legkönnyebb...és végül rájönnétek,hogy más országban sem jobb és hazatérnétek..azzal a dumával,hogy "honvágyam volt"..de közben csak nem akarnátok bevallani,hogy szar volt máshol.. -
Fbn Lx #53221 máris rendkívül cikinek érezzük magunkat.
Fúj, milyen büdös már kiállni azért, amit az ember segge alá tolnak -
Fbn Lx #53220 majdnem belehúztál a csőbe, és azt mondtam, hogy természetesen hazaáruló.
De ha belegondolsz rájössz, hogy a hazáját sem az egyetlen jelenlegi vezető, sem egy érdekcsoport törekvései nem képviselik. Így nem hazaáruló, de attól még gerinctelen - kivéve, ha emberi életek és sorsok alapján mérlegelve cselekedett, nem vagyonért.