127612
-
Amúgy szerintem élesben nem menne, csak így elméletben. :D -
Max önvédelemből vagy másokat megvédeni.
És azt is csak akkor, ha tényleg nincs más lehetőség. -
miert nincs olyan opcio, hogy mar oltem ebert? vagy az egyeb az?
-
megölés nem mód, akkor túl egyszerűen van vége. ha lenne halálbüntetés, szerintem még több elmebeteg követne el ilyeneket, de így, hogy le kell ülnie, lehet meggondolja. Nem véletlenül kell vigyázni a börtönben, hogy ne tudjanak öngyilkosok lenni. -
ba32107 #54061 A pedofilokat, kéjgyilkosokat, és a hasonló söpredéket mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül lepuffantanám. -
ba32107 #54060 Nem nagyon hallottam miket beszélnek, két fiatal csaj röhögcsélt rajta. De nem hiszem, hogy pozitív értelemben :D Amúgy én leszarom, általában azt mondják hogy szép, nem töröm magam. Meg amúgy is, majd hülye leszek szedni a szempillámat :D -
első -
extramagascsaj #54058 Tudnék, ha meg kellene védenem szeretteimet, saját magamat.
Egyéb.: nem a hazámat,hanem a házamat inkább. Meg lehet olyan szituáció szerintem amikor van az a pénz is. -
elméletben igen, gyakorlatban azelőtt ártalmatlanná tennének, mielőtt megtehetném, ha a realitás talaján maradunk
a többséggel ellentétben én nem vagyok Rambo, hogy jól bánjak a fegyverekkel/késekkel/egyéb emberölésre alkalmas tárgyakkal -
szurop #54056 Ha megérdemli, és nekem szabad ölnöm, akkor igen. -
persze mindegyiknek egy ember élete a vége, de azért vannak kategóriák.
ha meg kell védenem a szeretteimet, saját magamat: önvédelem
ha hazámat kellene megvédenem: parancs teljesítése
érzelmi felindulásból: emberölés
ha nagyon sokat fizetnének érte: gyilkosság
ezek közül az első kettő tevékenység az nem is a másik életének a kioltására irányul, szóval függetlenül attól, hogy talán élete végéig kísérti azt, aki ilyen tevékenység folytán elvesz egy emberéletet, egy kalap alá venni a második két esettel bődületes marhaság. -
mondjuk unokaöcsém miatt nem. -
Tudnék, ha meg kellene védenem szeretteimet, saját magamat.
Néha úgy érzem, érzelmi felindulásból meg tudnám tenni. -
Hivatásos katona, testőr, bérgyilkos, titkos-ügynök, rendőr, etc... Ők mind ölnek ha kell, pénzért. :) -
DIESEL DOG #54051 ÖöÖÖöö... bérgyilkos-e? :D -
Rundstedt17 #54050 jó kérdés -
Hogy lehet pénzért ölni? valami nagy gond lehet akkor azokban a fejekben -
pont valami hasonlót akartam írni én is, így már nem kell :) -
Talán ha nagyon sokat fizetnének érte.
Ha a hazámat kellene megvédenem, akkor megtenném.
-
Tudnék, ha meg kellene védenem szeretteimet, saját magamat. -
én eltekintettem a jelenlegi politika vezetéstől -
Rundstedt17 #54044 A hazáért nem az hogy nem tudnék de nem szívesen tenném(főként hogy meghalhatok simán én is) tehát emigrálnék vagy ha nem lehetne akkor elsőként csatlakoznék a kollaboráns oldalhoz.A támadók győzelme után a bábkormány vezetőjeként megalapoznám magamnak a gondtalan életet:DDDXDD -
Ha a hazámat kellene megvédenem, akkor megtenném. (bár a háborúnál nagyobb baromságot ember nem találhat ki...de ha lerohannák hazámat, beállnék a birkasorba)
-
Néha úgy érzem, érzelmi felindulásból meg tudnám tenni.
-
Sokat gondolkoztam már erről a dologról. Régebben azt hittem, illetve úgy gondoltam hogy nem tudnék embert ölni. Mint a filmekben, csak fognám rá a fegyvert, és nem sütném el, vagy lábon lőném.
De most úgy gondolom hogy tudnék. Tisztelem annyira az életet hogy ok nélkül nem venném el a másét. A pénz vagy a jó öreg "A Hazáért!" jelszó nekem nem elég indok. Valószínűleg később tönkretenne a lelkiismeret-furdalás, ha nem lenne megalapozott indítékom.
Egy vagy én-vagy ő(k) szituációban viszont, ahol nem tudok kitérni, lehetőségem is van (pontosabban más lehetőségem már nincs), illetve olyan embereket érne fenyegetés akik számomra fontosak, nem gondolkodnék sokat. És úgy érzem később sem lenne belőle komoly lelki problémám.
Egy háború esetén pedig csak akkor fognék fegyvert, ha nem engednék hogy külföldre menekítsem a családomat (és persze saját magam) még a konfliktus elején. -
Rundstedt17 #54040 Igen ha szükséges gond nélkül -
Talán ha nagyon sokat fizetnének érte.
meg amúgy is parancsra :-) -
Unreal1942 #54038 Szerintem igen ha muszáj lenne. Persze ez akkor abban a pillanatban dől el csak. -
Igen tudnék. Szeretteimet, magamat védve. Állatkínzókat, pedig ingyen is vállalnám. -
Azert ok se voltak valami hibatlanok
De ne is menjunk bele ebbe :D
-
-
A szeretteimért, és a hazáért. Persze ha ténylegesen a hazáért kell harcolni, nem pedig a Kossuth téren a munkáját végző rendőr fejét betörni.
Mondjuk katonának nem vennének fel :D -
Ha valaki az életedre tör, az ösztönök vélhetőleg működni fognak. A lehetséges következményeken akkor nem fogsz lamentálni. -
DIESEL DOG #54032 Értem én, csak bennem az él hogy kiontani egy másik fél vérét. Jó abban egyetértek hogy ha velem akarják megtenni akkor csak nem fogom hagyni... -
Mármint életemre tör. -
Lehet :) Vagy csak szimplan jo ember vagy. -
Mi köze ennek a barbarizmushoz? Ha valaki nekem komolyan ártani akar és az életembe tör, akkor mi a barbatimus abban, hogy szépen én teszem meg vele amit ő tervez velem? Szerintem semmi, legalább többször nem próbálkozhat... -
DIESEL DOG #54028 Engem valószínűleg egész életemben kísértene az az érzés hogy megöltem valakit. Soha nem tudnám kiheverni... akkor én most mentálisan gyenge lennék? :) -
mindenki tudna.... az mas kerdes, hogy utana milyen mentalis serulesei lesznek. kiheveri egy kis ido utan vagy egesz eleteben kiserteni fogja. -
2-3-4
mostanában főleg 4